Şimdi Ara

ASUS P8Z77-V PRO Kullanıcı İncelemesi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
5
Favori
27.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

enerjı tasarrufu hemen yanındaki EPU svici diye bilıyorum ...

neyse ..emin değilim ama TPU açıkken stres testınde

1600 olan çarpan 4200 gibi bir rakama çıkıyor yük altında .. ssd sorununu hallettıkden sonra bıos guncelleme yapacagım ..daha sonrada TPU tuşu açık ve kapalı sistemi test edip sonucları konuya paylaşırım .. kullanan yada kullanmayan arkadaşlarada referans olur ..

kart çok kapsamlı ve yeni oldugundan bir çok soru havada kalıyor .. zamanla sanırım kullandıkca daha net bilgiler paylaşdıkca netleşecekdir ..

tekrar tşkler. ..

sonuçları paylaşırsanız sevinirim... kolay gelsin
  • menem after effects visual studio gibi programlar için 32 gb ram düşünüyorum .
  • arkadaşlar az önce ssd yi taktığım portları değiştirdim ve sonuçları paylaşıyorum ..aşağıdaki resimde görünen sağ tarafdaki koyu mavi renk portlara takılıydı ..

[simage]
     ASUS P8Z77-V PRO Kullanıcı İncelemesi
    [/simage]

koyu mavi renk portlardayken ssd test sonuçları aşağıda

[simage]
    [/simage]
    [simage]
    [/simage]

şimdi portu değiştirdim ve hemen yanındaki gri yada beyaz tondaki porta takıp test ettim ..sonuçlar aşağıda ..

[simage]
    [/simage]
    [simage]
    [/simage]

sürücüler güncel ...portların sürücüleri asmedya ve intel diye ayrı ayrı asusun sistesınde mevcut .. iyileşme var ama yazma hızında da düşüş sözkonusu ..

bu arada TPU swicini aktif hale getirdim ... bu değerler TPU aktif haldeyken ..etkisi varmı bilemıyorum .. ama sistem defult halde ss leri paylaşıyorum ..

http://g1209.hizliresim.com/11/p/d88gd.jpg

şimdide yine TPU açıkken işlemciye yüklenerek ss aldım aşağıda ..

http://g1209.hizliresim.com/11/p/d88hh.jpg

şimdi test ortalama 3 dk ... ısı değerleri yada stabilite değilde TPU açıkken ne fark ediyor onu göstermek amacıyla test ettim .. pek bişi olmuyor sanırım ..

.. ben 1-2 gün önce TPU yerıne sanırım EPU swicini aktıf etmişim .. ssd portlarını değiştirmek ve TPU swicini kapatmak için kasayı açdıgımda EPU nun aktif oldugunu gördüm .. ve kapatım TPU yu aktif hale getirdim ..sonuçlar gördüğünüz gibi ..

ama çok ilginç bir durum var ... dün akşamda test programını çalıştırmışdım ve CPU - Z programında core speed hızı 4200.00 hızında çalışıyordur ..

bu ne demek 4.2 ghz mi ????

eğer öyleyse EPU swici aktifken sistenm yükde daha fazla otomotik overclock oluyor ... yorumları size bırakıyorum ... şimdilik tekrar kasayı açmaya üşenıyorum ..ama haftasonu geldi sanırım yarın dayanamaz tekrar dener ve sonucu gözlemlerim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 21 Eylül 2012; 20:58:38 >

• arkadaşlar ... yukarıda TPU butonu aktifken yazdım ..ve 2 adet sistem test anında resim paylaşdım ...

DÜZELTİYORUM ...AZ ÖNCE KASAYI AÇDIM EPU VE TPU BUTONLARI İKİSİDE AKTİFDİ .. YİNE KARIŞTIRMIŞIM

ŞİMDİ EPUYU KAPATIP SADECE TPU BUTONU AKTİFKEN STRES TESTİ SONUÇLARINI VERİYORUM ...

SİSTEM TPU AÇIKKEN YÜK ALTINDA % 31 OTOMATİK OVERCLOCK OLUYOR ..

http://a1209.hizliresim.com/11/p/d8dkv.jpg

diğer msjda verdiğim sistem testinde epu tpu ikiside açık ..bu durumda epu açıkken tpu devre dışı kalıyor sanırım .. ama sadece tpu açıkken sonuclar ortada .. kendı kendıne % 31 overclock çok iyi ..

• quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

arkadaşlar ... yukarıda TPU butonu aktifken yazdım ..ve 2 adet sistem test anında resim paylaşdım ...

DÜZELTİYORUM ...AZ ÖNCE KASAYI AÇDIM EPU VE TPU BUTONLARI İKİSİDE AKTİFDİ .. YİNE KARIŞTIRMIŞIM

ŞİMDİ EPUYU KAPATIP SADECE TPU BUTONU AKTİFKEN STRES TESTİ SONUÇLARINI VERİYORUM ...

diğer msjda verdiğim sistem testinde epu tpu ikiside açık ..bu durumda epu açıkken tpu devre dışı kalıyor sanırım .. ama sadece tpu açıkken sonuclar ortada .. kendı kendıne % 31 overclock çok iyi ..

Sonuçlar güzel gerçekten. Bu TPU olayını ben de merak ediyordum. Nasıl farklar var çok güzel göstermişsiniz. çarpan x35'ten x47'e yükseltmiş TPU. TPU fazla uğraşmadan o.c 'lu hale getiriyor gördüğüm kadarıyla. Acaba bu TPU olaryı default haldeyken oluyor da acaba kendimiz o.c yapıp bir de üstüne TPU açabiliyor muyuz? Açsak nasıl sonuçlar çıkar merak ediyorum 1 hafta 10 gün sonra ben de z77 pro ya da deluxe alıcağım için merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Formel

quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

arkadaşlar ... yukarıda TPU butonu aktifken yazdım ..ve 2 adet sistem test anında resim paylaşdım ...

Sonuçlar güzel gerçekten. Bu TPU olayını ben de merak ediyordum. Nasıl farklar var çok güzel göstermişsiniz. çarpan x35'ten x47'e yükseltmiş TPU. TPU fazla uğraşmadan o.c 'lu hale getiriyor gördüğüm kadarıyla. Acaba bu TPU olaryı default haldeyken oluyor da acaba kendimiz o.c yapıp bir de üstüne TPU açabiliyor muyuz? Açsak nasıl sonuçlar çıkar merak ediyorum 1 hafta 10 gün sonra ben de z77 pro ya da deluxe alıcağım için merak ediyorum.

yapılan manuel overclockda sanmıyorum sanırım devre dışı kalır TPU .. denemedim tabi ama ... sonucda bu birazda işlmecinin overclock kapasitesiyle ilgili ....işlemcinin overclokda pik noktasına kadar bu anakartta kesinlikle sıkıntı yaşanacagını darboğaz oluşacagını sanmıyorum ..

tabi sistemde yine ram ve ekran kartı gibi parçaların overclock uygunluğu şart .. bütün parçalar birbirini tamamlıyor ..arada bir tane bile takoz bir parça olsa bütün sistemin stabilitesini bozuyor.. ki bu bizzat tecrübem bir önceki sistemimde ...

• şu forum donanımda ne cevher var ya artık okuduklarımın altına teşekkürler yazıcam eskiden sadece okurdum bilgisayar toplıcam araştır araştır 1 haftadır ne ararsam burda ...

Hocam elinize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: kule_genclik

şu forum donanımda ne cevher var ya artık okuduklarımın altına teşekkürler yazıcam eskiden sadece okurdum bilgisayar toplıcam araştır araştır 1 haftadır ne ararsam burda ...

Hocam elinize sağlık

donanım haber akar ..

• nasıl yani anakart üzerinde açma veyareset tuşunun olmaması anlayamadım ne yani kasadan reset atamıyormuyuz birde bt go varmı asusun resmi sitesinde bt go yazılımı mevcut ancak anakarta dahil bir bt go görünmüyor cvp verirseniz tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferaytas

nasıl yani anakart üzerinde açma veyareset tuşunun olmaması anlayamadım ne yani kasadan reset atamıyormuyuz birde bt go varmı asusun resmi sitesinde bt go yazılımı mevcut ancak anakarta dahil bir bt go görünmüyor cvp verirseniz tşk

kasadan reset atabilirsiniz bazı anaakrtların üzrinde var power ve reset düğmesi benim eski kartta vardı.. bt goo dediğiniz turbo key mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spleenish -- 1 Ekim 2012; 19:37:36 >
  • diğer anakartlarda reset atma tuşu yoktu mesala bluettooh demek istedim bende asus p8z77 -v deluxe ve pro arasında kaldım deluxe kamera kartı takacam ama kamera takma yeri yok
  • quote:

diğer anakartlarda reset atma tuşu yoktu mesala bluettooh demek istedim bende asus p8z77 -v deluxe ve pro arasında kaldım deluxe kamera kartı takacam ama kamera takma yeri yok

bu kartta bluettooh yoktur..

şu karta bir bakın üzerinde reset ve power butonuda var

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-p8z77-ws-p8z77-ws-intel-z77-soket-1155-ddr3-2800mhz%28oc%29-sata-30-usb-30-dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=61878

• oda aynı kamera kartı yeri yok kamera kartı takmak zorundayım ben deluxe da olsaydı onu alacaktım yani tek engelleyen kamera
  • arakdaşlar yok mu TPU ve EPU swiçlerini kullanan arkadaşlar ..?? .. sonuçları gözlemlerinizi paylaşırsanız sevinirim ..
  • aynen tam detaylı olarak anlatan olsa ne güzel olur
  • ben biraz kurcalayıp bişiler paylaşdım ama .. karşılaştırmak adına iyi olurdu ..
  • asus P8Z77-V DELUXE anakarta nasıl kamera kartı takacam çünkü bu kartta kamera karı girişleri yok
  • quote:

asus P8Z77-V DELUXE anakarta nasıl kamera kartı takacam çünkü bu kartta kamera karı girişleri yok

dostum sanırım PCI slotu gerekıyor sana dogrumudur ? ..

PCI ex slotunu PCI slotuna çeviren aparatlar gördüm nette arama motorundan biraz araştırın bakalım nereden temin edebilirsiniz ..
  • evet kardeşim ondan lazım neden asus böyle birşey yapıpta pcı slotlar eklemedi anlamış değilim
  • quote:

evet kardeşim ondan lazım neden asus böyle birşey yapıpta pcı slotlar eklemedi anlamış değilim

kartta pcı slotu yokmu?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.