Şimdi Ara

ASUS P8Z77-V PRO Kullanıcı İncelemesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
5
Favori
27.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    en baba kartta bile senin dediğin işlemci fanının daha büyüğü bile oluyor yani
    sorun yaratmaz noctua onu demek istedim ben

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal2238

al demedim ki zaten.

öyle desene hocam vallahi imrendim ama anakarta kasanın üstüne nazar boncuğu falan tak

• quote:

Orijinalden alıntı: alicnouma

quote:

Orijinalden alıntı: spleenish

quote:

şu anakartın kendi soğutucuları var ve biraz büyük gibi duruyor. ben işlemcime (i7 2600k) farklı bir soğutucu takmayı düşünüyoum fakat anakartın soğutucuları ona engel olur mu? işlemci soğutucusu o bölgeye sığar mı acaba?

Soğutucu o bölgeye sığar sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Yinede şimdi soğutucuların boyunu ölçtüm 2,5 santim'den az fazla yani 3 santim gelmiyor 2,5 cm diyebiliriz. İşlemci soğutucunuz nedir?

şu anda soğutucu yok yeni toplamayı düşünüyorum kasayı fakat düşündüğüm soğutucu buhttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2595

kemal hocamın dediği gibi bende bu sğutucuda sıkıntı çıkacağini sanmıyorum Oldukça yüksek görünüyor soğutucu

• quote:

quote:

quote:

quote:

şu anakartın kendi soğutucuları var ve biraz büyük gibi duruyor. ben işlemcime (i7 2600k) farklı bir soğutucu takmayı düşünüyoum fakat anakartın soğutucuları ona engel olur mu? işlemci soğutucusu o bölgeye sığar mı acaba?

Soğutucu o bölgeye sığar sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Yinede şimdi soğutucuların boyunu ölçtüm 2,5 santim'den az fazla yani 3 santim gelmiyor 2,5 cm diyebiliriz. İşlemci soğutucunuz nedir?

şu anda soğutucu yok yeni toplamayı düşünüyorum kasayı fakat düşündüğüm soğutucu buhttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2595

kemal hocamın dediği gibi bende bu sğutucuda sıkıntı çıkacağini sanmıyorum Oldukça yüksek görünüyor soğutucu

umarım hocam umarım z68 deluxe gen3 ile z77 pro arasında kalmıştım ama aralarında çok performans farkı olmadığı halde 100 TL civarı fark var o yüzden z77 pro yu alıcam sanırım

• @alicnouma şimdiden hayırlı olsun
  • quote:

@alicnouma şimdiden hayırlı olsun

teşekkür ederim
  • quote:

quote:

al demedim ki zaten.

öyle desene hocam vallahi imrendim ama anakarta kasanın üstüne nazar boncuğu falan tak

bende o anakartı bundan önceki yarışmada kazandım.
    herkeze bol şans diliyorum bu yarışmada da

• bu anakart gskill ve corsair in bütün ramleriyle uyumlu mu acaba?
  • quote:

bu anakart gskill ve corsair in bütün ramleriyle uyumlu mu acaba?

Bu ramleri tavsiye etmem GSKILL 8GB (2X4GB) SNIPER DDR3 1600MHZ CL9
  • quote:

quote:

en iyi verim alabileceğim ram hangisi peki?
  • Ben de şu anki sistemim için gskill sniper almıştım ama o zamanlarda aklımda ivy bridge'e geçmek yoktu.ivy bridge için bu anakartı alacağım,bu anakart için asusun sitesinden corsair xms 1600 mhz ram buldum vatanda da vardı ram.bunun dışında sorunsuz çalışacak bir ram önerebilir misiniz?

Bir de stabilite konusunda asus anakartlar nasıldır?

düzeltme: bulduğum ram xms değil vengeancemış.

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmz8gx3m2a1600c9-8gb-(2x4gb)-vengeance-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=55857

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aneursym -- 17 Mayıs 2012; 1:17:00 >

• vengeance serisinin gereksiz uzun soğutucuları bazı büyük soğutucularla problem yaratıyor, bunu göz önünde bulundurupta alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aneursym

Ben de şu anki sistemim için gskill sniper almıştım ama o zamanlarda aklımda ivy bridge'e geçmek yoktu.ivy bridge için bu anakartı alacağım,bu anakart için asusun sitesinden corsair xms 1600 mhz ram buldum vatanda da vardı ram.bunun dışında sorunsuz çalışacak bir ram önerebilir misiniz?

Bir de stabilite konusunda asus anakartlar nasıldır?

düzeltme: bulduğum ram xms değil vengeancemış.

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmz8gx3m2a1600c9-8gb-(2x4gb)-vengeance-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=55857

Şimdi baktım bellek destek listesinde bu ramler var görünüyor

stabilite konusundada asus gayet iyi yeterki ramler uyumlu olsun

1600 düşünürseniz şu ramlerde var bellek destek listesinde

ramlerin soğutucuları yüksek işlemci soğutucunuza değebilir alternatif olarak yine corsairin şu ramleri var ama bellek destek listesinde bu ramler yokk

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5034

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spleenish -- 17 Mayıs 2012; 9:47:07 >

• quote:

quote:

quote:

en iyi verim alabileceğim ram hangisi peki?

Ben şu ramleri alacam ilerde bellek destek listesindede var

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmz8gx3m2a1866c9r-8gb-(2x4gb)-vengeance-1866mhz-ddr3-cl9-ram/productdetails.aspx?I_ID=56069

1600 düşünürseniz şu ramlerde var bellek destek listesinde

ramlerin soğutucuları yüksek işlemci soğutucunuza değebilir alternatif olarak yine corsairin şu ramleri var ama bellek destek listesinde bu ramler yokk

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5034

• quote:

Orijinalden alıntı: War Ensemble

vengeance serisinin gereksiz uzun soğutucuları bazı büyük soğutucularla problem yaratıyor, bunu göz önünde bulundurupta alın.

sonuna kadar katılıyorum. öyle uzun yapmışlar,hiçte bir işe yaramıyor.
    eğer büyük heybetli soğutuculardan kullanıyorsanız benim gibi, olmayacağına garanti veririm.
  • quote:

quote:

vengeance serisinin gereksiz uzun soğutucuları bazı büyük soğutucularla problem yaratıyor, bunu göz önünde bulundurupta alın.

eğer büyük heybetli soğutuculardan kullanıyorsanız benim gibi, olmayacağına garanti veririm.

bende noctua nh-d14 ile sorun yaşamıştım, o yüzden yazdım. iyiki elimde birde gskill ripjaws x serisi ramler vardı, onları kullanıyorum şimdi.

• quote:

quote:

Soğutucusu yüksek olan ramler daha iyi oc oluyor diye biliyorum

CPU soğutucusu büyük olanlar için tavsiye edilmiyor . Büyük soğutuculu ramler İşlemci soğutucusuna değiyor

Yalnız corsairin şu ramleri büyük soğutuculu ramlerin yerine tercih edilebilir

• kartın "kalitesi" hakkında tecrübelerini öğrenebilirmiyim

asus tan bahsediyoruz kalite tartışması çok anlamlı değil ama forumda yeni çıkan kartların çok kaliteli olmadığını

söyleyenler var, kart sanki çıt kırıldım yapıdaymış, kart üzerindeki portlar doğru düzgün yerleştirilmemiş,

soğutucu emanet gibi duruyormuş falan filan, yani bu tarz sıkıntılar var mı? ayrıca asus kartların açılışta bi kaç saniye kendini resetlediğini

sonra açıldığını söyleyenler vardı tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkn13

kartın "kalitesi" hakkında tecrübelerini öğrenebilirmiyim

asus tan bahsediyoruz kalite tartışması çok anlamlı değil ama forumda yeni çıkan kartların çok kaliteli olmadığını

söyleyenler var, kart sanki çıt kırıldım yapıdaymış, kart üzerindeki portlar doğru düzgün yerleştirilmemiş,

soğutucu emanet gibi duruyormuş falan filan, yani bu tarz sıkıntılar var mı? ayrıca asus kartların açılışta bi kaç saniye kendini resetlediğini

sonra açıldığını söyleyenler vardı tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.

Kartın kalitesi gayet tatmin edici

kartın üzerindeki sata portları ve pcı slotları gayet güzel yerleşmiş. Kırıldı kırılacak diye bişey göremedim ben kartta

kartın soğutucusu sağlam kuzey köprüsü, güney köprüsü biraz daha iyileştirilebilirdi. Ama pro kartların güney köprüsü soğutucuları genelde bu tip oluyor

sonra açıldığı konusu bundan önce 3 yada 4 tane kart kulandım onlardada öyle biosdan keep current, veya force bios seçenekleri var ordan keep currente alıyorsunuz 2 ci ekran gelmeden açılıyor bilgisayar

Genel anlamda kartı 1 haftaya yakın kulanıyorum yukarda mesajdada yazdım sıcaklık 25 derecelerde ısınma yok yani

• quote:

kartın soğutucusu sağlam kuzey köprüsü, güney köprüsü biraz daha iyileştirilebilirdi. Ama pro kartların güney köprüsü soğutucuları genelde bu tip oluyor

Ufak bir düzeltme yapayım kartta sadece güney köprüsü olup kuzey köprüsü yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur.Türkben -- 24 Mayıs 2012; 16:51:27 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.