Şimdi Ara

ASUS PA246Q P-IPS PANEL inceleme (Renklerin Efendisi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
4
Favori
19.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dusty

Peki yine özellikle Batllefield 3 ve PES 2011'i baz alarak soruyorum, herhangi bir gecikme söz konusu oldu mu bu oyunlarda?

o arkadaşın yerine ben cevap vereyim oyunlar hiçbi sıkıntı yok hemen hemen tüm oyunları oynuyorum araba yarışından tut Batllefield 2, düvüş oyunları onda bi sıkıntı yok ama filimlerde gohostin oluyor dün 1080p bbv animel planet izledim o belgeselde de belli oluyor kısacası 6ms yeterli değil hızlı efektlerde
  • Kalınlığını gösteren bir fotoğraf da ekleyebilir misiniz? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

quote:

Peki yine özellikle Batllefield 3 ve PES 2011'i baz alarak soruyorum, herhangi bir gecikme söz konusu oldu mu bu oyunlarda?

o arkadaşın yerine ben cevap vereyim oyunlar hiçbi sıkıntı yok hemen hemen tüm oyunları oynuyorum araba yarışından tut Batllefield 2, düvüş oyunları onda bi sıkıntı yok ama filimlerde gohostin oluyor dün 1080p bbv animel planet izledim o belgeselde de belli oluyor kısacası 6ms yeterli değil hızlı efektlerde

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.

Hızlı efektler için zaten IPS paneller henüz kullanıma uygun sayılmaz dikkatli tüketici için. Yine de oyun performansının bile bu denli iyileştirilebilmiş olması mükemmel. Tahminimce önümüzdeki serilerde çıkacak olan IPS paneller hareketli sahnelerdeki bu ghosting olayını da çözmüş olurlar.

Zaten film izlemek için tercih etmem monitörü, ben daha çok oyun ve çizim hususunda kullanacağım satın alacağım paneli.

• arkdaşlarda tv al diye başımın etini yedi ama ben çözünürlüğü yüksek oldugu için bunu aldım
  • 3D panelli bir TV'im var evde, 42" boyutunda. Boyut oyun ve filmler için ideal. ondan vazgeçmem ama yazı ve çizim gibi işlerde olmuyor maalesef. O yüzden de IPS panel arayışındayım ben de.
  • quote:

3D panelli bir TV'im var evde, 42" boyutunda. Boyut oyun ve filmler için ideal. ondan vazgeçmem ama yazı ve çizim gibi işlerde olmuyor maalesef. O yüzden de IPS panel arayışındayım ben de.

monitörün yeri ayrı tvnin yeri ayrı monitörden memnunumda film izlerken goshting olmasa sper olacak ilerleyen saatlerde alırım bi 42" tv olur biter :D
  • Kesinlikle öyle, her işi o iş için tasarlanmış aletler yapmalı eğer kalite ve verim isteniyorsa. TV'min oyun ve film performansımdan memnunun. Daha öncesinde de eve iş getirmediğimden benim adıma hiç sorun değildi evde çizim yapmak vs. O sebeple ekstra kalite bir monitör arayışına girmemiştim.

şimdi bana fonksiyonel olarak benim mesleki gereksinimlerimi karşılayıp, bana para kazandıracak bir donanım lazım. O yüzden fiyat konusunda da sıkıntı yapmamayı düşünüyorum çok fazla.

Bir de ışık sızması durumunuz nasıl?
  • quote:

Kesinlikle öyle, her işi o iş için tasarlanmış aletler yapmalı eğer kalite ve verim isteniyorsa. TV'min oyun ve film performansımdan memnunun. Daha öncesinde de eve iş getirmediğimden benim adıma hiç sorun değildi evde çizim yapmak vs. O sebeple ekstra kalite bir monitör arayışına girmemiştim.

şimdi bana fonksiyonel olarak benim mesleki gereksinimlerimi karşılayıp, bana para kazandıracak bir donanım lazım. O yüzden fiyat konusunda da sıkıntı yapmamayı düşünüyorum çok fazla.

ankaradaysan gel bak diyecektim ama sende anlaşılan istanbuldasın backlightı diyosun sanırım var eski monitörümde de vardı monintör kendini kapattıgında ekran siyah yerine bikaç sn liğine arkdadan sızan aydınlanma var onun fotosunu cekip koyarım akşam

• quote:

Orijinalden alıntı: Erwin

Kalınlığını gösteren bir fotoğraf da ekleyebilir misiniz? Teşekkürler.

ASUS PA246Q P-IPS PANEL inceleme (Renklerin Efendisi)

Monitör oldukça kalın ama bu konuda benim hiç bir sıkıntım yok çünkü verdiği şeyler yanında kalınlığının pek bir önemi kalmıyor.

• Aslen Ankaralı olan bir İstanbulluyum ben. Hocam şaka bir yana birkaç hafta içinde Ankara'ya gideceğim aile ziyaretine. Eğer hala karar verememiş olursam, sevinerek iştirak ederim davetine

İşte tüm LED ve LCD'lerin ortak sorunu zaten ışık sızması ama boyutu önemli. Bu da biraz şans işi açıkçası. Rahatsız edecek kadar olmasın, sorun olmaz. Ürünler teşhire çıkmayınca böyle sıkıştırmak zorunda kalıyoruz sizi. Tavsiyeler için sağolun.

Bir de şunu merak ediyorum, satın almadan önce LG'nin IPS236V-PN modeli ile karşılaştırmasını yapan oldu mu aramızda?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Aslen Ankaralı olan bir İstanbulluyum ben. Hocam şaka bir yana birkaç hafta içinde Ankara'ya gideceğim aile ziyaretine. Eğer hala karar verememiş olursam, sevinerek iştirak ederim davetine

İşte tüm LED'lerin ortak sorunu zaten ışık sızması ama boyutu önemli. Bu da biraz şans işi açıkçası. Rahatsız edecek kadar olmasın, sorun olmaz. Ürünler teşhire çıkmayınca böyle sıkıştırmak zorunda kalıyoruz sizi. Tavsiyeler için sağolun.

Bir de şunu merak ediyorum, satın almadan önce LG'nin IPS236V-PN modeli ile karşılaştırmasını yapan oldu mu aramızda?

yanlışınız var bu ürün led değil benim bildiğim dell u2711den bahsediyorsak ankaraya geldiğinde görüşelim

• quote:

quote:

Teşekkür ederim bilgilendirme için Ali kardeşim ama şöyle bir durum var ben ne oyunlarda ne de filmlerde ghostin konusunda benim LG ile hiç bir farkını göremedim Hatta senin dediğin Animal planet bende de var açtım en hızlı sahnelerde bile ghostin olayı yok bu monitörde en azından ben algılıyamıyorum. İmkanın varsa bir screenshot ve ya tv ile farkını gösteren bir iki resim paylaşırsan farkını daha iyi anlarız.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrRendersson

quote:

quote:

Teşekkür ederim bilgilendirme için Ali kardeşim ama şöyle bir durum var ben ne oyunlarda ne de filmlerde ghostin konusunda benim LG ile hiç bir farkını göremedim Hatta senin dediğin Animal planet bende de var açtım en hızlı sahnelerde bile ghostin olayı yok bu monitörde en azından ben algılıyamıyorum. İmkanın varsa bir screenshot ve ya tv ile farkını gösteren bir iki resim paylaşırsan farkını daha iyi anlarız.

ben film arşivi yapıyorum 1000 aşkın film izledim o yüzden gözelerim filimde cok dikkatli anlık takılmaları görüyorum hatta arkdaşlar abarttığımı söyler 2. izleyişimizde haklı oldugumu görürler belkide sen farketmiyorsun yada ciddi ciddi senin monitöründe ghosting olmuyordur ozaman bu durumda 2 monitörden birinin gecikme süresi yanlış verilmiş, 2 sinde de 6msn denmiş eger sende olmuyorsa 6ms nin altında demektir eger 6msn de ghosting olmuyorsa ozaman benimki 6msn değil üstünde bi degerdir sence hangisi olabilir ?

• quote:

quote:

Aslen Ankaralı olan bir İstanbulluyum ben. Hocam şaka bir yana birkaç hafta içinde Ankara'ya gideceğim aile ziyaretine. Eğer hala karar verememiş olursam, sevinerek iştirak ederim davetine

İşte tüm LED'lerin ortak sorunu zaten ışık sızması ama boyutu önemli. Bu da biraz şans işi açıkçası. Rahatsız edecek kadar olmasın, sorun olmaz. Ürünler teşhire çıkmayınca böyle sıkıştırmak zorunda kalıyoruz sizi. Tavsiyeler için sağolun.

yanlışınız var bu ürün led değil benim bildiğim dell u2711den bahsediyorsak ankaraya geldiğinde görüşelim

Tüm LED'lerin ve LCD'lerin ortak sorunu yazacaktım aslında. Spesifik bir model baz almıyorum bunu derken. Tüm lcd ve led lcd'lerden bahsediyorum. Yanlış yazmışım, teşekkürler uyarınız için.

• quote:

Kesinlikle öyle, her işi o iş için tasarlanmış aletler yapmalı eğer kalite ve verim isteniyorsa. TV'min oyun ve film performansımdan memnunun. Daha öncesinde de eve iş getirmediğimden benim adıma hiç sorun değildi evde çizim yapmak vs. O sebeple ekstra kalite bir monitör arayışına girmemiştim.

Sevgili hocam dediğiniz gibi bu monitörün asıl amacı prof. anlamda iş yapmak ve doğru renkleri görmek istiyorsanız Bu fiyata ve bu performansta başka bir monitör ben göremedim daha önceki başka konularda yazdığınız cevaplardan anladığım kadarıyla 3 monitör arasında kararsız kalmışınız Bunlar LG IPS236V-PN, Dell u2410 ve Asus PA246Q Bu monitörlerden yanlış anlamayın ama bence LG bu karşılaştırmaya girecek klasmanda değil şöyle ki kullandığı ips teknolojisi diğer iki markanın teknolojisinden biraz daha farklı performansı fiyatı konusunda iyi olabilir genel kanıda o yönde ama şöyle bir şey var Ben asus aldığım fiyata nerdeyse 3 tane LG IPS236V-PN alabiliyordum. Tahmin ediyorum ki içinde kullanılan teknolojide ekonomisiyle pararlel boyuttadır. 16.7 renk ile 1.1 milyar renk arasındaki karşılaştırma adil olmaz. "Gelişmiş renk hassasiyeti ve DSLR uyumu Standart ekranlara nazaran 64 kat daha fazla renk sunan ürün, 1.7 milyar renk görüntüleme yeteneğine sahip.P-IPS panele sahip Asus PA246Q, DSLR fotoğraf makinesi ile çekilen neredeyse tüm renk spektrumunu doğru görüntülenmesine olanak tanıyor ve Adobe RGB renk alanının %98’ini yeniden üretiyor." başka bir yorum.

Bunun dışında Bu monitörle doğru ve adil bir karşılaştırma yapmak istiyorsanız en iyi rakibi dell u2410 dur. 24" boyutta bence prof. anlamda bu monitör eşsiz bir seçim. Oyun ve filmlerde ben hiç bir sıkıntı yaşamadım şöyle bir şey söyliyim. Her oynadığım oyun sanki başka bir oyunmuş gibi geliyor eğer istanbuldaysanız buyrun gelin kendi gözlerinizle görün ve de kararı öyle verin aynı sıkıntıları çekmiş biri olarak söylüyorum görmeden test etmeden monitör alınmaz

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben film arşivi yapıyorum 1000 aşkın film izledim o yüzden gözelerim filimde cok dikkatli anlık takılmaları görüyorum hatta arkdaşlar abarttığımı söyler 2. izleyişimizde haklı oldugumu görürler belkide sen farketmiyorsun yada ciddi ciddi senin monitöründe ghosting olmuyordur ozaman bu durumda 2 monitörden birinin gecikme süresi yanlış verilmiş, 2 sinde de 6msn denmiş eger sende olmuyorsa 6ms nin altında demektir eger 6msn de ghosting olmuyorsa ozaman benimki 6msn değil üstünde bi degerdir sence hangisi olabilir ?

Ali kardeşim sanırım olay algı meselesi Ben işim gereği film editing ve de compositing programları kullanıyorum After Effects, Adobe Premier vb şimdi ghosting oluyor diye söylediğinde bende biraz detaylı bakmak istedim ve de görüntüyü after effect içinde incelediğimde çita koşma sahnelerinde mesela 2-3 kare arasında ufak motion blur geçişleri var bunu ghostin yapıyor diye algılamış olabilir misin? şunu hatırlatayım 1 saniyelik görüntüde ortalama 25 kare var ve sen bu aradaki çok ufak detayları algılayıp rahatsız oluyorsan önünde saygı ile eğilirim. Ama ben bu işi yapan biri olarak benim için Asus ta ghostin diye bir sorun yok Ayrıca dell ile asus arasındaki 6 ms lik tepkime süreleri aynıdır. değişmez diye düşünüyorum çünkü bu moniyörler çok daha farklı testlerden geçiş bu değerleri alıyorlar ve belli bir standardı var bu işin yoksa dell 6ms asus ki farklı ise bunu yazmalarının bir anlamı kalmaz ben daha farklı bir sorun olabileceğini düşünüyorum Kullandığınız çözünürlük ve de refresh değerleriniz nedir bilmiyorum. Dell de benzer sorun yaşıyan başkaları varsa bunları araştırın.

bir önceki mesajımda paylaşmayı unutmuşum Asus un kendi sitesinde referans olarak verdiği türkiyedeki sitelerden bir kaç yorum

http://www.techno-labs.com/1/25660/1/%C4%B0nceleme:_Asus_PA246Q_ProArt.html

http://www.pcextra.com.tr/makale/2011/06/asus-proart-serisinden-pa246q-monitor-incelemesi-ve-yorumlarimiz/

• monitörde kullandığım çöznürlük 2560*1440 ve 60hz de izlediğim filimlerde bu sorunu nispeten yaşıyorum ama oyunlarda bi sorun yok çöznürlüğü düşürüpde bi denerim After Effects dediğin nedir bi ekran ayarımı yoksa programmı
  • quote:

monitörde kullandığım çöznürlük 2560*1440 ve 60hz de izlediğim filimlerde bu sorunu nispeten yaşıyorum ama oyunlarda bi sorun yok çöznürlüğü düşürüpde bi denerim After Effects dediğin nedir bi ekran ayarımı yoksa programmı

Ali Hocam After Effects video editlemede kullanılan bir program daha kaba anlatımıyla filmlere görsel efekt ekleme sanal oluşturduğumuz sahneleri orjinal görüntüye koyma Video nun renk ve daha bir çok olayına hükmedebillen bir program. Sizin dell de bir entresan olayda Oyunlarda ghostin yapmayıp filmlerde yapması Peki şunu söyleyebilir misiniz Ali hocam oyunda daha filmde izlediğim sahneden daha hızlı bir sahnede ghostin yapmıyor eğer böyle bir şey varsa Bu monitörden kaynaklı bir problem değil Kullandığınız player dan fark edebilir codec sorunundan olabilir Şöyle ki uzun süredir KMplayer kullanıyordum dün mesela GOM player ve de VLC player denedim arada acayip kalite farkı vardı. Belki bunun nedeni playerı yapılandırırken performans ve de kalite düzeyini sorduğunda ben default ayarlarda kullandığımdandır şimdi görüntü kalitesini iyi olan seçeneği seçtiğimde görüntü hatrı sayılır netleşme oldu. dediğim gibi Hızlı sahnelerde oyun ve film arasında eğer birinde ghostin yapıp diğerinde yapmıyorsa bunda monitör dışı başka bir etken var diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrRendersson -- 18 Kasım 2011; 15:31:01 >

• quote:

quote:

monitörde kullandığım çöznürlük 2560*1440 ve 60hz de izlediğim filimlerde bu sorunu nispeten yaşıyorum ama oyunlarda bi sorun yok çöznürlüğü düşürüpde bi denerim After Effects dediğin nedir bi ekran ayarımı yoksa programmı

Ali Hocam After Effects video editlemede kullanılan bir program daha kaba anlatımıyla filmlere görsel efekt ekleme sanal oluşturduğumuz sahneleri orjinal görüntüye koyma Video nun renk ve daha bir çok olayına hükmedebillen bir program. Sizin dell de bir entresan olayda Oyunlarda ghostin yapmayıp filmlerde yapması Peki şunu söyleyebilir misiniz Ali hocam oyunda daha filmde izlediğim sahneden daha hızlı bir sahnede ghostin yapmıyor eğer böyle bir şey varsa Bu monitörden kaynaklı bir problem değil Kullandığınız player dan fark edebilir codec sorunundan olabilir Şöyle ki uzun süredir KMplayer kullanıyordum dün mesela GOM player ve de VLC player denedim arada acayip kalite farkı vardı. Belki bunun nedeni playerı yapılandırırken performans ve de kalite düzeyini sorduğunda ben default ayarlarda kullandığımdandır şimdi görüntü kalitesini iyi olan seçeneği seçtiğimde görüntü hatrı sayılır netleşme oldu. dediğim gibi Hızlı sahnelerde oyun ve film arasında eğer birinde ghostin yapıp diğerinde yapmıyorsa bunda monitör dışı başka bir etken var diye düşünüyorum.

bunu dediğin iyi oldu bspplayer pro kullanıyorum codec olarak klmega codec kullanıyorum bslplyerde ghosting olursa başka bi program deneyeyim ozaman oyunlarda pek gözüme carpmadı arba yarışında felan insane2 de blur oyununda driver oyununda bi sorun yaşamadım acaba oyuna kendimi kaptırıncamı farketmedim ama filimlerde rahsız ediyor oyundada etmesi gerekir diye düşünüyorum neyse akşam eve gidnce başka pleyerlarda deneyeyim

• quote:

quote:

quote:

bunu dediğin iyi oldu bspplayer pro kullanıyorum codec olarak klmega codec kullanıyorum bslplyerde ghosting olursa başka bi program deneyeyim ozaman oyunlarda pek gözüme carpmadı arba yarışında felan insane2 de blur oyununda driver oyununda bi sorun yaşamadım acaba oyuna kendimi kaptırıncamı farketmedim ama filimlerde rahsız ediyor oyundada etmesi gerekir diye düşünüyorum neyse akşam eve gidnce başka pleyerlarda deneyeyim

Hocam deneme fırsatınız oldu mu? Bir değişiklik hissetiniz mi?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.