Bugün 1 aydır yaptığım araştırmalar sonucunda Asus ProArt 246Q (P-IPS panel) monitörü almaya karar verdim ve de aldım . Bunun öncesinde tercihimin neden Asus olduğunu anlatayım Ben yaptığım iş (tasarım animasyon ve grafikerlik) itibariyle benim için birincil öncelikli konu net düzgün ve de doğru renkleri gösteren bir monitör almaktı. 1 senedir LG nin 24" lik W2486L led aydınlatmalı monitörünü kulanıyorum. Bugün monitörü alırken LG W2486L fiyatını sorduğumda 650tl dediler. Bunu şu sebepten söylüyorum karışlaştırmayı bu LG monitörle yapacağım için karşılaştırmadaki monitöründe özellikleri de az çok önemli,
LG W2486L
Ekran Boyutu : 24" Geniş Ekran (16:9) Nokta aralığı : 0.28 mm Tepkime süresi : 2 ms Yatay Tarama : 30-83 (H) KHz Dikey Tarama : 56-75 (V) Hz Kontrast : 2.000.000 : 1 DFC Parlaklık : 300 cd/m2 Renk :16.7 milyon Çözünürlük : 1920 x 1080 Full HD Teknoloji : LED Sinyal GİRİŞİ / Bağlantı Şekli :Analog, DVİ, HDMİ, D-sub Görüş Açısı : 170 / 160 derece Boyutlar : 22.7" x 16.9" x 3.3" Ağırlığı : 4.7 kg Fiyatı : 650tl (KDV dahil)
Asus ProArt 246Q (P-IPS Panel)
Ekran Boyutu : 24.1" Geniş Ekran (16:10) Nokta aralığı : 0.27 mm Tepkime süresi : 6 ms Yatay Tarama : 30-83 (H) KHz Dikey Tarama : 50-76 (V) Hz Kontrast : 50.000 : 1 Parlaklık : 400 cd/m2 Renk :1.07 milyar Çözünürlük : 1920 x 1200 Teknoloji : LED Sinyal GİRİŞİ / Bağlantı Şekli : DVİ-D, HDMİ, D-sub, DisplayPort Görüş Açısı : 178 / 178 derece Boyutlar : 558 x 381 x 235 mm Ağırlığı : 7.3 kg Fiyatı : 1370tl (KDV dahil)
İncelemeye geçmeden önce monitör alırken dikkat edilecek bir kaç ufak detayı daha doğrusu başıma gelmiş olan tecrübelerimi paylaşayım. Monitör almaya gittiğiniz mağazada gördüğünüz monitörlerin görüntüleri genelde gerçek performanslarından çok uzaktadır sebebi ise 20-30 monitörü tek bir sinyalden gönderilen görüntü monitörlerin gerçek performanslarını sunmalarına müsade etmiyor. Şöyleki gittiğim Vatan bilgisayarda 50 tane monitörün içinden en canlı renklere sahip olan monitör aldığım Asus tu lakin görüntü ve de renkleri normal benim evdeki monitörümden daha çamurdu. bunun sebebinin siynal olduğunu anlattılar. 2 reyon ötedeki Apple Cinema Display farklı bir siynalden çalıştığı için görüntüsü inanılmaz ölçüde net ve de güzel gözüküyordu.
Neden İps Panel?
Lcd teknolojisindeki Paneller bir kaç çeşittir bunlar zaten forumda sabit konular arasında var detaylı bilgi için bu konuları inceleyebilirsiniz ben temel olarak çokta detaylı bilgim olmadığından Araştırdığım ve de anladığım kadarıyla anlatacağım.
TN paneller : Daha çok piyasadaki oyuncuları hedefleyen görüntünün kalitesinden çok tepki süre hızını düşürmeye odaklanmış panel tipidir en ucuz ve de cep yakmayan ama görüntü olarakta en zayıf panellerdir.
VA Paneller : TN panellere oranla bir üstü sınıf panellerdir TN panellerdeki görüş açısı problemini kısmen daha iyileştiren ve de kontrast oranında TN panele göre biraz daha iyi panellerdir.
IPS Paneller : LCD teknolojisindeki en iyi panellerdir. Fiyatları diğer panellere oranla çok daha fazladır. Bunun yanında en doğru renkleri veren panellerdir farklı açılardan bakıldığında görüntü bozulması olmaz . Üst düzey grafik ve de tasarımlar yapan kişilerin tercih ettiği panellerdir. IPS panellerde kendi içinde kalitesine göre Bir kaç çeşite ayrılıyor Bunlardan en kaliteli olanı S-IPS (super ips) panellerdir ki bu panellere sahip monitörlerin fiyatları genelde 1000 dolardan başlar 4000 dolarlara kadar gider Asus un kullandığı P-IPS (performance IPS) fiyat ve de performans olarak S-IPS panellere en yakın panellerdir.
ASUS PA246Q
Kutusundan çıkanlar
1 adet Asus PA246Q Monitör 1 adet Asus PA246Q kurulum Cd si 1 adet Elekrik kablosu 1 adet HDMİ kablosu 1 adet DVİ kablosu 1 adet USB bağlantı Kablosu 1 adet VGA Kablosu 1 adet Cable Tie (kablo toplayıcı) 2 adet Asus PA246Q kullanma kılavuzu 1 adet Ürünün seri numarası ve test verilerinin olduğu sertifika
Görüntü ve Resim Performansı
Açıkcası görüntü performansıyla beni çok üzdü çünkü ben bu güne kadar bilmediğim görmediğim renklerle çalışıyormuşum Şuan monitöre her hangi bir renk kalibrasyonu yapmadım kurduğum şekliyle içindeki hazır presetlerle kullanıyorum ki aradaki uçurum gibi fark anca şöyle izah edilir ben sapanla kuş avlamaya çalışırken şimdi elime birden G3 almış gibi oldu Ufak tefek kalibrasyon ayarı istiyor ama ben bu haliyle bile performansını çok iyi buldum. Bunu resimlerde göreceksiniz ama şunu söyliyim bu farkı gerçek manada anlamanız için canlı görmeniz gerekiryor. Birde tabi benim elimde sağlam bir kamera olmadığı için dandik cep telefonumun 2mp lik kamerasıyla çekiyorum. gene de size genel bir fikir verecektir. Normal monitörler sanırım 6 bit görüntüyü destekliyor Asus bu modelinde 8 bit görüntü derinliği sunuyor ki elimdeki resimlere sanki ilk defa bakıyormuş gibi oldum LG de bir iki tonda geçen ayrıntıyı Asusta dört beş ton ayrıcalığı ile görüyorsunuz. LG de görüntünün üstünde sanki bir sis perdesi varmış gibi renkler donuk ve de pastel tonlarda Asus ta aynı resim her rengi olması gerektiği gibi canlı kanlı gösteriyor. Araştırmalarım da bu monitör 2011 yıllının en iyi 5 monitörü arasında yer alıyor kapıştığı monitörlere burdan bakabilirsiniz "http://reviews.cnet.com/2733-3174_7-580-7.html" fiyat olarak en yakın rakibi olan dell u2410 birkaç özellikle Asus'un gerisinde kalıyor beni en çok şaşırtan olaylardan biride Apple Cinema display Score olarak ve de özellikler bakımından geride bırakmış olması Fiyat performans olarak Bir üst sınıfın yani Monitör dünyasının ağır siklet modellerine rakip olması bile bu fiyatıyla ayrı bir olay. Şimdi çoğu arkadaşım şu şekilde düşünebilir. Tamam görüntü kalitesi güzel ama iki katı para vermeye değer mi? İşte bende 1 aydır bunu düşünüyordum değer mi Alınca anladım ki kendi adıma değermiş kafamdaki bütün o soru işaretleri kalktı. Bu monitörü herkeze tavsiye edemem çünkü bu monitör renklere görüntü netliğine önem veren ve bu tarz işleri yapan kişilerin anlayabileceği birşey Küçük bir örmekle bunu anlatayım. Monitörün testini yaparken yeğenim geldi. ve çok güzel acayip farklı duruyor capcanlı renkler falan dedikten sonra ne kadar aldın dayı dedi bende fiyatını söyleyince yuh çok vermişin ben olsam almazdım öteki monitöründe iyi dedi Bende şöyle cevap verdim. Bundan önce blackberry kullanıyordun bence çok iyi bir telefondu neden gidip iphone o kadar para verdin dedim güldü ve dışarı çıktı işin özü ilgi ve de ihtiyaçlar. İşin çok detayına teknik bilgi eksikliğinden malesef ki giremiyorum Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim bu monitör bu paranın alabileceği en iyi monitödür.
Video Film Performansı
Elimde ufak bir film arşivi var 1 tb kadar içlerinden yüksek kaliteli ve de hızlı sahneleri olanlarla yaptığım testte en ufak bir ghosting efekti bile hissetmedim LG ile aynı anda izleyince fark daha iyi anlaşılıyor renkler çok daha canlı ve de doğru buda film keyfini artırıyor benim için bir artısı daha var eskiden LG den seyrederken yattığım yerden monitör bir iki ton kararıyordu şimdi öyle bir dertte yok yere yattığımda bile görüntü cam gibi net şimdi kuzenin 8 tb lık bluRay arşivine çökme zamanı Aklıma gelmişken söyliyeyim evet siyahlar simsiyah beyazlar bembeyaz Video performansı olarakta çok iyi bir monitör.
Oyun ve Web Performansı
Öncelikle Bu monitörün en zayıf halkası gibi gözüken 6 ms tepkime süresi beni hiç rahatsız etmedi çünkü LG ile arasında hiç bir fark göremedim tepkime olayını baz aldığımda Önce tek mönitörden Asustan Battlefield 3 oynadım patlamalardaki renkler ışıklar olaylar olaylar dedim acaba ben mi bir fark göremedim onun içinde şöyle yaptım İki mönitörüde tek monitör yapıp Oyunu öyle açtım Fakat işte burada bir sorun oluştu şöyleki LG çözünürlüğü 1920 1080 Asus 1920 1200 iki monitörde aynı olunca çözünürlük 1920 1080 düştü bu şekilde olunca Asusun yazılardaki o netliği sanki biraz gitti 16:10 olmasından kaynaklanan bir problem diye düşünüyorum. Oyunda hiç bir fark görmedim renkler ve ghosting olayını LG ile karşılaştırdığımda Bana 10 kez sorsalar hangisiyle oyun oynamak istersin diye 10 unda da Asusu seçerim. Yani oyunlarda ghosting yapıyor diyenler varsa şayet bir göstersin nasıl oluyormuş o ben farkedemedim çünkü.
Web performansına gelince ilk başlarda ekranın parlaklığı fazla geldi ufak bir ayardan sonra mükemmele yakın bir görüntüde sörf yapmaya başladım. Burada Asus un pivot özelliğinin çok büyük artısı var 90 derecelik dönüşüyle dikey konumda kullanıldığı zaman inanılmaz bir bakış açısı sağlıyor roman okurken birden gazete okur gibi oluyor Sanırım uzunca bir süre Asus u dikey kullanacağım çift monitörü olup bir monitörü dikey kullanmanın ne kadar avantajlı olduğunu anca kullanınca anlarsınız bende videolarında gördüğümde eee güzelmiş dedim ama pekte önemsememiştim canlı olarak test edince çok farklı ve güzel olduğunu anladım. Buda Asus un fark edip düşündüğü güzel bir özellik. Ekstradan Üzerinde 3 tane USB girişi SD girişleri mevcut dış tasarım olarak zarif ve de yumuşak hatlı değil Kalınlığı Lg göre nerdeyse 3 katı ama bu görünüşü onun performans için yapıldığını gösteriyor hatlar mekanik sade. Menüsü oldukça anlaşılır ve de detaylı isteyen hazır presetlerden hiç uğraşmadan tek tuşla görüntü modlarına ulaşabilir isteyende en ufak detayına kadar ince ayar yapabilir. İkinci bir kasayı taktığınızda bunu küçük bir pencere ile monitörünüzün içinde görebilirsiniz.
Asus PA246Q kötü tarafları
Yok öyle bişe şaka bir yana benim için Genel performans ve de beklentilerimi göz önüne aldığımda fazlasıyla beklentilerimi karşıladı. Lakin bir kötü tarafı var onu söylemezsem yanlı bir inceleme yapmış olurum. Gerçi bu iki monitör kullananların yaşıyacağı bir sıkıntıdır iki montör arasındaki çözünürlük farkından dolayı bir monitörden diğerine geçerken düz bir çizgi şekilinde geçmiyor birde bu monitör 24" ten büyük olduğundan dıştan bakıldığında da öteki monitörle sıfıra sıfır denk gelmiyor. Alışıla gelmişin dışında bir çözünürlüğü olduğu için 24" gibi de durmuyor.
Bu incelememizde Asus un ProArt 246Q serisi P-IPS panelli monitörünü inceledik bir sonraki incelemede görüşünceye kadar hoşçakalın
Son olarak Asus PA246Q alacak kişilere şunu söyleyebilirim. Eğer bütçeniz yetiyorsa ve de kaliteli bir görüntü arıyorsanız. 3 yıllık garanti süresiyle de ürünün sağlamlığını pekiştirmiş olan Asus u tercih edebilirsiniz.
Saygılar Sevgiler....
dostum hayırlı olsun, cok guzel bır monitör ben de epey arastırdım almak için ama butcem yetmıyor maalesef
ama süper inceleme ve kıyaslama olmuş, özellikle LG ile kıyasladığında arada uçurum var gibi duruyor. renkler muazzam.
güle güle kullan dostum
Monitör gerçekten çok iyi. LG ile arasında ki fiyat farkının ne için fazla olduğunu kanıtlamış. Renkler çok canlı insanın iştağını kabartıyor yaptığınız iş ile ilgili tasarım animasyon ve grafikerlik demişsiniz, bu yüzden size faydası yüksek olacaktır. Fakat bizim gibi oyun amaçlı kullananlar içinde en azından 1-2 oyun deneme şansınız olurmu ? İki monitör arasında ki farkı yine fotoğraflarla gösterirseniz belki ilerde oyun amaçlı almak isteyenler içinde büyük faydası olacaktır.
Güle güle kullanın.
quote:
Orijinalden alıntı: kemal81
Monitör gerçekten çok iyi. LG ile arasında ki fiyat farkının ne için fazla olduğunu kanıtlamış. Renkler çok canlı insanın iştağını kabartıyor yaptığınız iş ile ilgili tasarım animasyon ve grafikerlik demişsiniz, bu yüzden size faydası yüksek olacaktır. Fakat bizim gibi oyun amaçlı kullananlar içinde en azından 1-2 oyun deneme şansınız olurmu ? İki monitör arasında ki farkı yine fotoğraflarla gösterirseniz belki ilerde oyun amaçlı almak isteyenler içinde büyük faydası olacaktır.
Güle güle kullanın.
hayırlı olsun bende dell u2711i kullanıyorum oyunlarda sorun yok ama filimlerde ghosting oluyor pek dert etmiyorum ama zaman zaman canımı sıkıyor duyduguma göre gercek renkleri görebilmek için quadro yada atinin virgile kullanmak gerekiyormuş ben onların yalancısıyım araştırmadım da monitörü karıştırdıkca yeni şeyler ögrendim mesela dısplay porttan baglı benim pc bide uydu alıcısını bagladım pbp yaparak 2 görünüyü aynı anda izleyebiliyorum ekranı 2ye bölüyor daha biçok özellik varda incelemek lazım
quote:
Orijinalden alıntı: Ali Arslan
hayırlı olsun bende dell u2711i kullanıyorum oyunlarda sorun yok ama filimlerde ghosting oluyor pek dert etmiyorum ama zaman zaman canımı sıkıyor duyduguma göre gercek renkleri görebilmek için quadro yada atinin virgile kullanmak gerekiyormuş ben onların yalancısıyım araştırmadım da monitörü karıştırdıkca yeni şeyler ögrendim mesela dısplay porttan baglı benim pc bide uydu alıcısını bagladım pbp yaparak 2 görünüyü aynı anda izleyebiliyorum ekranı 2ye bölüyor daha biçok özellik varda incelemek lazım
Alıntıları Göster
Güle güle kullanın. Süper bir inceleme olmuş. Ama sanırım LG ile karşılaştırmak yanlış olur. Belki VA panelle karşılaştırmak daha doğru olurmuş gibime geliyor. Ayrıca aralarında tam 2 kat fiyat farkı var. Birazda ne kadar kıyma o kadar köfte olayı. Bende ilerde benq nun yeni VA panalli EW2430V almayı düşünüyorum. Biraz araştırma yaptım fiyat ve özellikleri bakımından gayet güzel görünüyor. Keşki lcd satan mağzalarda bir çok monitör adam gibi bağlantı seçenekleriyle bağlanıp öyle teşhir edilse.
quote:
Orijinalden alıntı: gerschenkirschen
dostum hayırlı olsun, cok guzel bır monitör ben de epey arastırdım almak için ama butcem yetmıyor maalesef
ama süper inceleme ve kıyaslama olmuş, özellikle LG ile kıyasladığında arada uçurum var gibi duruyor. renkler muazzam.
güle güle kullan dostum
gerschenkirschen çok teşekkürler dostum. Acele etme bütçen yettiği zaman almaya çalışırsınız. Ne demiş atalar "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim."
quote:
Güle güle kullanın.
Teşekkür ederim kemal kardeşim. Aslında güzel bir kamera bulup videosunu çekmek istiyorum ama oda olmazsa dediğin gibi yaparım en azından bir kaç resim koyarım karşılaştırmalı. Pek oyun oynamam aslında ama her dönemin en iyi oyunlarını mutlaka indirir arşivlerim 200gb lık arşivden bir kaç seçme yapacam senin için
quote:
Orijinalden alıntı: MrRendersson
quote:
Güle güle kullanın.
Teşekkür ederim kemal kardeşim. Aslında güzel bir kamera bulup videosunu çekmek istiyorum ama oda olmazsa dediğin gibi yaparım en azından bir kaç resim koyarım karşılaştırmalı. Pek oyun oynamam aslında ama her dönemin en iyi oyunlarını mutlaka indirir arşivlerim 200gb lık arşivden bir kaç seçme yapacam senin için
Alıntıları Göster
iyi ki pek oynamıyorsuni 200GB arşiv var daha ne olsun
quote:
Teşekkürler Ali kardeşim valla ne yalan söyliyim beni kıskandıracak tek bir monitör varsa oda şuan için dell u2711 dir. Canlı olarak hiç göremedim görüştüğüm firmalar hep stoklarda yok efendim sipariş edelim falan dediler. 2000tl yaklaşan fiyatı ile benim aslında ilk tercihimdi. ama hem bütçeyi çok zorlaması hemde Asus un farklı bir kaç özelliği (pivot olayı) boyutunun da bana yeterli olduğunu düşündüğüm için Asus u tercih ettim. Canlı test etmediğim için pek bir şey söyleyemiyorum ama Benim asus la aynı tepkime hızında monitörün ghostin yapması entresan ben olsam bu konuyu araştırırdım çünkü o monitöründe ghostin yapmayacağını düşünüyorum. belki başka bir problem olabilir. Evet gerçek renkleri görmek için daha yüksek bit derinliği veren Pny quadro kartlarla bu gerçekleştirilebiliyor diye okumuştum. bizim ekran kartlarımız ne sanırım 6 bit civarı destekliyor diye biliyorum. Asus kendi sitesinde "Flawless Gradation with 12-bit Look-up Table PA246Q's built-in internal 12-bit Look-up Table can produce greater depth for each RGB colors than 8-bit Look-up Table in conventional monitors. Resulting in smooth gradation and accurate color resolution." burdan anladığım kadarıyla olay şu monitöre gelen görüntüyü 12 bit e kadar sanal olarak dönüştürerek bize sunuyor. (tıp ki 4 çekirdekli işlemcilerin 8 çekirdekmiş gibi çalışması gibi) gerçek manada da 8 bit görüntüyü destekliyor Sizin kullandığınız dell de sanırım bu oran 10bit. Eskiden Lcd TV lerde 1080i 1080p gibi opsiyonlar vardı sanırım buda ona benzer bişe :) Evet bende Tam olarak detaylı incelemeye yavaş yavaş bakıyorum. özellik çok bu gavur icatlarında tekrar teşekkürler
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: gerschenkirschen
güle güle kullan dostum
gerschenkirschen çok teşekkürler dostum. Acele etme bütçen yettiği zaman almaya çalışırsınız. Ne demiş atalar "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim."
Alıntıları Göster
Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın. Çok güzel ve samimi bir inceleme yazısı olmuş, tebrikler.
Yalnız şurada açıklamam gereken bir husus var. Birkaç mesajda yanlış anlaşılma olduğunu gördüm. Burada karşılaştırma yaptığınız diğer marka monitör TN panelli bir monitör. Bunu mutlaka belirtin, yanlış anlaşılmalar devam etmesin.
TN ve IPS panelli monitörler arasında elbette fiyat farkı yüksek olacaktır. İncelemede verilmiş fotoğraflar da bunu gösteriyor zaten. LG IPS vs. ASUS IPS değil buradaki karşılaştırma. Bunu belirtirseniz daha iyi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: tmert0
Güle güle kullanın. Süper bir inceleme olmuş. Ama sanırım LG ile karşılaştırmak yanlış olur. Belki VA panelle karşılaştırmak daha doğru olurmuş gibime geliyor. Ayrıca aralarında tam 2 kat fiyat farkı var. Birazda ne kadar kıyma o kadar köfte olayı. Bende ilerde benq nun yeni VA panalli EW2430V almayı düşünüyorum. Biraz araştırma yaptım fiyat ve özellikleri bakımından gayet güzel görünüyor. Keşki lcd satan mağzalarda bir çok monitör adam gibi bağlantı seçenekleriyle bağlanıp öyle teşhir edilse.
Teşekkür ederim bütün arkadaşlara Bende çok isterdim en azından başka bir ips oanel karşılaştırmayı ve de farkını görmeyi ama malesef ki elimdeki diğer tek monitör LG led aydınlatmalı (TN panel) bu farkları anca daha yaygın kullanımda geçtiğinde görürüz diye düşünüyorum. Size tavsiyem ne alırsanız alın iyi kötü gidip canlı olarak görmeye çalışın çünkü her ne kadar gerçek performanslarını sunmasalarda en düşük performansla neler yapacağını görmüş olursunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: dusty
Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın. Çok güzel ve samimi bir inceleme yazısı olmuş, tebrikler.
Yalnız şurada açıklamam gereken bir husus var. Birkaç mesajda yanlış anlaşılma olduğunu gördüm. Burada karşılaştırma yaptığınız diğer marka monitör TN panelli bir monitör. Bunu mutlaka belirtin, yanlış anlaşılmalar devam etmesin.
TN ve IPS panelli monitörler arasında elbette fiyat farkı yüksek olacaktır. İncelemede verilmiş fotoğraflar da bunu gösteriyor zaten. LG IPS vs. ASUS IPS değil buradaki karşılaştırma. Bunu belirtirseniz daha iyi olur.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için umarım almayı düşünen arkadaşlara faydası olur Dediğiniz gibi yanlış anlaşılma olmasın dediğiniz doğru bu iki IPS panelin karşılaştırması değildir yada şöyle yapalım.
!!! DİKKAT DİKKAT!!!
Test içinde kullandığım LG W2486L led aydınlatmalı TN panel kullanan bir monitördür. Yani yanlış anlaşılma olmasın. Bu karşılaştırmada siz şu farkı görmüş oluyorsunuz TN panel bir monitörle P-IPS panel monitör arasındaki farkı görmüş oluyorsunuz.
Kişisel tahminim artık İPS paneller daha da yaygınlaşıp daha da iyi fiyatlara bize sunulacak bu da iyi birşey
quote:
quote:
Teşekkürler Ali kardeşim valla ne yalan söyliyim beni kıskandıracak tek bir monitör varsa oda şuan için dell u2711 dir. Canlı olarak hiç göremedim görüştüğüm firmalar hep stoklarda yok efendim sipariş edelim falan dediler. 2000tl yaklaşan fiyatı ile benim aslında ilk tercihimdi. ama hem bütçeyi çok zorlaması hemde Asus un farklı bir kaç özelliği (pivot olayı) boyutunun da bana yeterli olduğunu düşündüğüm için Asus u tercih ettim. Canlı test etmediğim için pek bir şey söyleyemiyorum ama Benim asus la aynı tepkime hızında monitörün ghostin yapması entresan ben olsam bu konuyu araştırırdım çünkü o monitöründe ghostin yapmayacağını düşünüyorum. belki başka bir problem olabilir. Evet gerçek renkleri görmek için daha yüksek bit derinliği veren Pny quadro kartlarla bu gerçekleştirilebiliyor diye okumuştum. bizim ekran kartlarımız ne sanırım 6 bit civarı destekliyor diye biliyorum. Asus kendi sitesinde "Flawless Gradation with 12-bit Look-up Table PA246Q's built-in internal 12-bit Look-up Table can produce greater depth for each RGB colors than 8-bit Look-up Table in conventional monitors. Resulting in smooth gradation and accurate color resolution." burdan anladığım kadarıyla olay şu monitöre gelen görüntüyü 12 bit e kadar sanal olarak dönüştürerek bize sunuyor. (tıp ki 4 çekirdekli işlemcilerin 8 çekirdekmiş gibi çalışması gibi) gerçek manada da 8 bit görüntüyü destekliyor Sizin kullandığınız dell de sanırım bu oran 10bit. Eskiden Lcd TV lerde 1080i 1080p gibi opsiyonlar vardı sanırım buda ona benzer bişe :) Evet bende Tam olarak detaylı incelemeye yavaş yavaş bakıyorum. özellik çok bu gavur icatlarında tekrar teşekkürler
akarada olsaydın evime gelip incelemeni iserdim monitör büyük genelde film izliyorum çok hızlı efektlerde ghosting oluyor belki ayar yapmak lazım bilmiyorum geldiği gibi kullanıyoum şuan sanırım dinamik kontrast acık ekran kendi kendine kararıyor canlı renk olunca aydınlanıyor bunu birtürlü kapatamadım ama olsun genede güzel bu çözünürlüğü sayesinde uzun bi süre gider 1680*1050 den 2560*1440a atladım bu çöznürlüktan başka yüsksek çözünürlük de yok bozulana kadar kullanırım bide ekstra garanti alıyormuşsun öyle bişey yaptın mı acaba dellde herhalde 5 yılmış
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: tmert0
Teşekkür ederim bütün arkadaşlara Bende çok isterdim en azından başka bir ips oanel karşılaştırmayı ve de farkını görmeyi ama malesef ki elimdeki diğer tek monitör LG led aydınlatmalı (TN panel) bu farkları anca daha yaygın kullanımda geçtiğinde görürüz diye düşünüyorum. Size tavsiyem ne alırsanız alın iyi kötü gidip canlı olarak görmeye çalışın çünkü her ne kadar gerçek performanslarını sunmasalarda en düşük performansla neler yapacağını görmüş olursunuz.
Alıntıları Göster
Evet, canlı olarak görmek mantıklı ve doğru olan ama en azından canlı olarak görmeye kalktığınızda bakmak istediğiniz monitörün mutlaka çoklayıcıdan ayırıp, tek başına bir yere bağlanması için ısrar edin.
quote:
quote:
quote:
akarada olsaydın evime gelip incelemeni iserdim monitör büyük genelde film izliyorum çok hızlı efektlerde ghosting oluyor belki ayar yapmak lazım bilmiyorum geldiği gibi kullanıyoum şuan sanırım dinamik kontrast acık ekran kendi kendine kararıyor canlı renk olunca aydınlanıyor bunu birtürlü kapatamadım ama olsun genede güzel bu çözünürlüğü sayesinde uzun bi süre gider 1680*1050 den 2560*1440a atladım bu çöznürlüktan başka yüsksek çözünürlük de yok bozulana kadar kullanırım bide ekstra garanti alıyormuşsun öyle bişey yaptın mı acaba dellde herhalde 5 yılmış
Samimiyetin ve de davetin için çok teşekkürler Ali dostum hemen uçağa atlayıp geliyorum çayları demle Benim seçtiğim filmlerde genel de araba atraksiyonları koşturmaca falan vardı ve ghostin yoktu. Belki çok daha hızlı akan görüntülerde sorun oluyordur bunu ilerleyen zamanda göreceğiz. Dinamik kontrast ve diğer akıllı aydınlama falan olayları benim LG de aynısı var smart diye geçiyor menüsünde ama ben hiç bir zaman kullanmadım Öyle antik kuntin değişip durmasın ikide birde Ali kardeşim mutlaka monitörün menüsünde onu kapatma seçeneği vardı. olmamasının imkanı yok. Ben monitörümü PCGold tan aldım VIPprotect diye ekstradan bir garanti kapsamına soktular. normalde 100tl civarı mı bir fiyatı varmış ama benden hiç bir ekstra ücret almadılar eğer monitörü sıkılıp kırarsam sorgusuz ertesi gün Aynı monitörden tedarik ediyorlarmış Dell in garanti süresini bilmiyorum ama 3 yıl diye hatırlıyorum sanki Ama şunu hatırlıyorum HP dream color serisinden 3000 dolar civarı 5 yıl garantili monitör veriyor.
quote:
quote:
quote:
quote:
Samimiyetin ve de davetin için çok teşekkürler Ali dostum hemen uçağa atlayıp geliyorum çayları demle Benim seçtiğim filmlerde genel de araba atraksiyonları koşturmaca falan vardı ve ghostin yoktu. Belki çok daha hızlı akan görüntülerde sorun oluyordur bunu ilerleyen zamanda göreceğiz. Dinamik kontrast ve diğer akıllı aydınlama falan olayları benim LG de aynısı var smart diye geçiyor menüsünde ama ben hiç bir zaman kullanmadım Öyle antik kuntin değişip durmasın ikide birde Ali kardeşim mutlaka monitörün menüsünde onu kapatma seçeneği vardı. olmamasının imkanı yok. Ben monitörümü PCGold tan aldım VIPprotect diye ekstradan bir garanti kapsamına soktular. normalde 100tl civarı mı bir fiyatı varmış ama benden hiç bir ekstra ücret almadılar eğer monitörü sıkılıp kırarsam sorgusuz ertesi gün Aynı monitörden tedarik ediyorlarmış Dell in garanti süresini bilmiyorum ama 3 yıl diye hatırlıyorum sanki Ama şunu hatırlıyorum HP dream color serisinden 3000 dolar civarı 5 yıl garantili monitör veriyor.
Alıntıları Göster
tamam hafta sonugel bi cay iç bide monitöre bak :D dellin müşteri hizmetleri numarasına bakıyorum bulamadım 0800le başlıyanları arayamıyorum şirketten cepten arasam faturya yansıyacak 444lü yada şehirler arsı bi numara bulsam güzel olacak
quote:
quote:
Güle güle kullanın.
200 GB lık arşivden sanırım iyi birşeyler çıkar üstad pes ve fps tarzı hızlı türden 1-2 deneme çok faydası olacaktır. tekrar güle güle kullanın.
quote:
quote:
quote:
Güle güle kullanın.
200 GB lık arşivden sanırım iyi birşeyler çıkar üstad pes ve fps tarzı hızlı türden 1-2 deneme çok faydası olacaktır. tekrar güle güle kullanın.
Alıntıları Göster
Özellikle ve özellikle Battlefield 3 gibi yüksek sistem isteyen ve donanımı kasan bir oyuna bakabilirseniz sevinirim ben de.
siz kendinizi kurtardınız gidip satın alarak, bir de ben alsam artık rahatlayacağım.
quote:
Orijinalden alıntı: dusty
Özellikle ve özellikle Battlefield 3 gibi yüksek sistem isteyen ve donanımı kasan bir oyuna bakabilirseniz sevinirim ben de.
siz kendinizi kurtardınız gidip satın alarak, bir de ben alsam artık rahatlayacağım.
Alıntıları Göster
Fotografların kalitesi için üzgünüm telefon kamerasının yetersizliği birde çekerken el titreyince iyice çamur oluyor burda dikkat etmeniz gereken şeyler renk farklılığı başka birşeyde pek anlaşılmıyor zaten
PES 2011
Sağ taraftaki Asus Sol taraftaki LG nin görüntüsü
THE WİTCHER 2
BATTLEFİELD 3
Oyunlarda size farkı size göstermek için iki monitörüde 1920 1080 yaptığımda Asus ufak bir deformasyon oluyor ama tek başına 1920 1200 çözünürlükte oynarken görüntü aspect ratio olarak gerçek değerini bulduğundan görüntüler daha da netleşiyor.
quote:
Fotografların kalitesi için üzgünüm telefon kamerasının yetersizliği birde çekerken el titreyince iyice çamur oluyor burda dikkat etmeniz gereken şeyler renk farklılığı başka birşeyde pek anlaşılmıyor zaten
PES 2011
Sağ taraftaki Asus Sol taraftaki LG nin görüntüsü
THE WİTCHER 2
BATTLEFİELD 3
Oyunlarda size farkı size göstermek için iki monitörüde 1920 1080 yaptığımda Asus ufak bir deformasyon oluyor ama tek başına 1920 1200 çözünürlükte oynarken görüntü aspect ratio olarak gerçek değerini bulduğundan görüntüler daha da netleşiyor.
Alıntıları Göster
Peki yine özellikle Batllefield 3 ve PES 2011'i baz alarak soruyorum, herhangi bir gecikme söz konusu oldu mu bu oyunlarda?