Şimdi Ara

Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU] (455. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: zugabere Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9.255
Cevap
205
Favori
325.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 453454455456457
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu bilgiyi görmemiştim. Bence o açıkken çekmişlerse bu videoları o bile gayet yeterli görünüyor parlaklık açısından. Peki renk canlılığı nasıl? Sıcak, soğuk renk tonu ayarlama seçeneği de var mı?

• Ruff N Tumble kullanıcısına yanıt
    Tabi ki var, ben Ally X kullanıyorum ve almadan önce keşke Oled olsa demiştim fakat aldıktan sonra 7" ekranda Oled olmaması aslında mühim değilmiş ve siyahlar konusunda Oled'i aratmıyor çünkü ben zaten parlaklık %40-50 oynuyorum. Renk konusunda kesinlikle pişman etmez, dediğim gibi ekran piksel oranından kaynaklı sanki VA özelliğine sahip IPS panel gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnt_cem

Tabi ki var, ben Ally X kullanıyorum ve almadan önce keşke Oled olsa demiştim fakat aldıktan sonra 7" ekranda Oled olmaması aslında mühim değilmiş ve siyahlar konusunda Oled'i aratmıyor çünkü ben zaten parlaklık %40-50 oynuyorum. Renk konusunda kesinlikle pişman etmez, dediğim gibi ekran piksel oranından kaynaklı sanki VA özelliğine sahip IPS panel gibi.

Harika. Şahsen ben de full parlaklık kullanmıyorum hiç bir alette. Son bir sorum var, gamepad desteği olmayan eski oyunları oynayabilmek için Asus yazılımı üzerinden klavye tuşlarını gamepad e atayabiliyor muyuz? Bunun da ayarı var mı? Bir de Windows işlemlerinde analogu mouse olarak kullanabiliyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruff N Tumble -- 4 Aralık 2024; 21:44:17 >
    Gamepad desteği olmayan oyunlarda 2 seçenek mevcut;
    A) Oyunu (Herhangi bir yerden alınmış download edilmiş) Steam Kütüphanesine ekleyip Steam üzerinden açmak
    B) Bir adet Dock ünitesi alıp Klavye & Mouse ile oynamak.

Windows işlemlerinde analogları mouse olarak kullanmak yormuyor sadece ufak tik işaretlenecek yerlerde zorlanabilirsin fakat güzel tarafı hiç analog kullanmadan dokunmatik yüzey olduğu için tablet gibi kullanabilirsin bu durumlarda.
    Batarya iki katı artı ram daha iyi hocam. Özellikle indie oyunlarda 10 saatleri bile bulduğu oyunlar var x in öyle söyleyeyim. Windows işlemi için dedim zaten ben de hocam yoksa oyunda analog bildiğimiz gamepad analogi işlevi görüyor sorunsuz. Ya dokunmatik tablet gibi kullanırsınız ya da analog ile kullanabilirsiniz.
    Powerbank alırım yanına diyorsanız 30k 40k mah powerbank ile Ally size tam olarak yeter bence. Kendi bataryası sahip olduğu güce kıyasla çok yetersiz kalıyor maalesef.
    Armory crate içinde masaüstü modu var orada tüm tuşları istediğiniz gibi atama yapabilirsiniz hocam ama Steam input kullanmanizi tavsiye ederim en sorunsuz onunla çalışıyor Max Payne 2 oynuyorum mesela Steam input ile hazır ayarlar vs de var communitynin oluşturduğu. Ayrıca mesela gamepad modu seçtiniz oyun için diyelim ama yine de armory crate ile mesela tetik tuşunu sol fare klavye tuşu olarak ayarlayabiliyorsunuz
  • tnt_cem kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam güncelliyorum o zaman şimdi

Anladım hocam teşekkür ederim. Analogu mouse olarak kullanabiliyorsak çok iyi. Dokunmatik kullanmayı pek sevmiyorum.

• onrgmc1 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam. Doğru bataryayı unutmuşum. Aslında o da çok önemli ama incelemelere bakınca bana yeter diye düşündüm. Dediğiniz gibi en kötü powerbank seçeneği var. Ücret neredeyse 2 katı. Olmazsa önce bunu alıp kullanım durumuna göre satıp X'e geçerim.

Atama yapabilmek iyiymiş. Steam'e eklediğimiz her harici oyunu gamepad ile kullanabiliyor muyuz peki hocam? Bunu bilmediğim için antimicro x diye bi program kullanıyordum pc'de. Klavye tuşlarını ve mouse u gamepade atayabilmeyi sağlıyor.

Yani hocam Windows PC sonuçta PC de ne yapabuliyrosan bunda da yapabilirsin
  • Arada garibi sevindirip Dock ünitesine bağlıyorum :)

Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU]
    Ofiste arkadaşlarla da güzel sarıyor hocam 😂😂
    Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU] Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU]

• Bu micro sd soketi yanma sorunu çok sık karşılaşılan bi sorun mu arkadaşlar? Ve bozulduğunda cihaza başka bi zararı oluyor mu?

Yok hocam tek zararı o slot sadece cihaza uygun yüksek boyutlu SSD takın keyfinize bakın bence

Temiz bi cihaz buldum hocam aksesuarlı, ekran koruyuculu falan, 512 gb micro sd var. Sd slot sorunu düzeltilmiş son board a sahip yazmış. Ekstralar şu şekilde:

- Sandisk Extreme 512GB Micro SD

- tomtoc slim case

- ROG Ally Travel Case

- Skull & Co black Grip Case

- Cam ekran koruyucu

Sıfır gibi demiş. Bunu alsam mı yoksa ssd yükseltilmiş bi tane mi baksam emin olamadım. Sd slot sorunu baştan oluşmadıysa sonradan da oluşmaz heralde değil mi?

Bir de Asus'un uluslararası garantisi var mı acaba, bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruff N Tumble -- 5 Aralık 2024; 22:46:28 >

Kaç tdp, hangi çözünürlükte kullanıyorsunuz hocam? Görüntü beklediğimden temiz.

Dock'a bağlı iken 30W kullanıyorum, ekran 43" 4K 144hz fakat kullandığım dock 4K 60hz destekliyor. Her oyunu denemedim ama RDR1 mesela 4K ortalama 80fps veriyor frame gen ile, Shadow of mordor 60 ortalamaydı. AAA oyunlar 1080p fakat TV 4K upscale ediyor onların da ortalama 60fps avaraj. Dock bağlı değilken bazen güç bağlı 30W eğer güç bağlamıyorsam kendi ayarladığım 18W ile kullanıyorum ve 18W ile 3 saat 60-70fps Wukong ve Destiny 2 oynamışlığım var.

Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnt_cem -- 5 Aralık 2024; 22:48:39 >

• Selamlar herkese
    Konuşulmuştur büyük ihtimal ama ben yeni sayılırım. Dock önerisi var mı? Ne kullanıyorsunuz?
    Ben vatan garantili kullanıyorum hocam pek bilgim yok yurtdışı cihazları için ama uluslararası garanti varmış alan arkadaslar öyle diyordu.
    Kendin uygun ssd alıp taksan sanki daha iyi olur hocam her SSD sorunsuz çalışıyor diyemeyiz ki kare şeklinde SSD ler var onu takıyorlar böyle cihazlara uzun ssdler için aparat vs var ama bazı arkadaşlar o uzun ssdler ısınıyor vs yazmış biraz araştırma lazım yani ssd takılmış alacaksan da şeklini sor yani.
    Full paket gayet iyi görünüyor alınır bence + SSD bı de powerbank cektin mi full paket handhed cihazin olur 😂😂
    TV monitör bağlamak için istersen dock alırsın en son istediğin zaman kullanabileceğin bir masaüstü PC ye de sahip olmuş olursun
  • 
Sayfa: önceki 453454455456457
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.