Şimdi Ara

Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU] (459. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: emreaycicek Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.231
Cevap
204
Favori
325.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
22. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: önceki 457458459460461
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam x ile kıyaslandığını anladım da neden ally değilde leğion diye merak ettim ally daha ucuz olmasına rağmen.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • HAKANKALLA H kullanıcısına yanıt
    Bu tamamen kişinin ihtiyacına göre hocam para farkından ziyade.
    Bana göre basitce Legion da daha büyük ekran ve çıkarılabilir kontrolcü var. Ally Z1E daha küçük ekran ama VRR var. Mesela bana göre VRR çok çok önemli bir özellik el konsolu için o yüzden Ally bana daha cazip. Ama başka biri daha büyük ekran ister Legion alır. Zaten kalan işlemci ram vs filan aynı Ally ve Legion da.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Normal Ally bataryasi kötü diye onun size uyacağını düşünmüyorum hocam dışarıda uzun süre vermez size Legion ho da şahsen vereceğini düşünmüyorum ama daha iyi ortada batarya kapasitesinin. Ally x zaten en iyisi ama en pahalısı da şimdi FM gibi oyunları Legion go da tablet modunda iken daha rahat oynarsınız diğer oyunlarda da yanları takar oynarsınız touchpadi olduğunu da hatırlatayım Legion go nun.
    Hani aktif normal ROG Ally i kullanan biri olarak söylüyorum bunu legion go bence size daha uygun.

• TheMuyu kullanıcısına yanıt
    Cidden Ally da en büyük avantaj vrr hocam alabilme şansı varsa zaten kesinlikle Ally x almasını tavsiye ediyorum arkadaşa ama fiyatı çok uçuk o açıdan fiyat konusunda bı çok kullanım versiyonu olduğu için Legion go en mantıklısi

Hocam FM gibi oyunlardan bahsedildiği için yanların sökülebilir olması büyük ekranı olması ve bataryası da daha olduğu için Legion go arkadaşımız için en mantıklı seçenek o yüzden Legion go dedim ben. Yoksa aktif normal Ally i kullanıyorum ben ama kullanıyorum diye de başkasına uygun değilse onu önermem yani 😂

• onrgmc1 kullanıcısına yanıt
    Fikirlerin için çok teşekkür ederim hocam. X gerçekten almak isterim fakat sadece asus magazından alınabilinmesi ondan dolayı rekabet olmaması ve fıyatın 51k da olması gerçekten o fiyatları çıkmamı engelliyor. Şöyle bir yargımda var asusun diğer ürünlerini(monitör,laptopu) kullanmış olarak vereceği kaliteliği az çok hissedebiliyorum fakat hic lenovo ürün kullanmadım kullanım acısından üzer mi soru işareti oluşturuyor.Başka bir acıdan da lenovo ürünü daha ağir imiş bu dezavantaj oluşturmaz mı? Cok soru oldu kusura bakmayın..ayrıca vrr hakkında hiç fikrim bile yok :)

Yani tabii kullananlara sormak daha iyidir hocam ben de kullanmadim ama elimdekini satıp üstüne ekleyip Legion go yu alsam mı demedim değil yani özellikle şu tablet modu keşke Allyda da olsaydı diyorum bazen. Ağırlık evet biraz daha yüksek ama her halükarda göbeğe dayalı bir kullanma oluyor

Vrr, variable refresh rate demek hocam yani FPS diyelim 50fps mi ekranın Hz 50hz gibi çalışıyor 70fps mi 70hz gibi çalışıyor böylece Hz ve FPS aynı olduğu için görüntü akıcı oluyor değişken FPSlerde farkını hissettiriyor yani olmayan bir ekrana göre.

Hocam merhaba powerbank almayı düşünüyorum 30000w alsam misal uncharted 4 olsun last of us olsun yada fifa 25 olsun bu oyunları 25 veya 30 w larda oynasam bana tam şarjda kaç saat götürür bilginiz varmı acaba

• matea3535 kullanıcısına yanıt
    Hocam 111w demek 30000 mah
    Powerbank bile olsa TDP gücü biraz daha tasarruflu kullanırsanız mesela 18 20w gibi ortalama 25 30w battery drain olur düz matematik hesabı yaparsak
    3.40 saat ile 4.30 saat arasında bir oyun süreniz olur powerbank ile

Ooo iyimiş hocam kendi şarjı ilede 5 saatleri bulur o zaman teşekkürler hocam sağolun

VRR Ally de 48hz-120hz aralığında çalışıyor. Cru uygulamasıyla 45 e düşürülebilir.

Dediğiniz gibi gpu dan çıkan fps ile ekranın yenileme oranını esitliyor ve diyelim ki fps sürekli olarak 50-70 arasında oynama yapıyor ama siz bunu VRR sayesinde hissetmiyorsunuz akıcılık bozulmuyor. VRR olmayan ekranlarda fps yi sabitlemek gerekiyor ama çoğu oyunda 60 da sabitlemeye gücü yetmediği için olmuyor veya fps dalgalanmasinda yırtılma görürsünüz.

Legion ile ilgili başka bir olayda ekran çözünürlüğünün 1600p olması ki bu yüksek bir değer çoğu oyun 1080p de zorlanirken 1600p de iyice zorlanıyor bu sebeple legion da çözünürlüğü yarısına 800p ye düşürmek gerekebiliyor bu da ekranın keskinligini düşürüyor haliyle.

Medimarkt legion teşhirde var gidip inceleyin bana göre daha çok multimedya cihazı gibi duruyor kontrolculerin çıkarılması masa standı filan media içerikleri tüketmek için bire bir ama ben kontrolcünün tuşlarını pek beğenmedim mesela butonlar ve analoglar küçük. Ayrıca çok büyük ve ağır bir cihaz.

Sonuç olarak kişinin beklentisine ve kullanım alanına göre Ally ve Legion arasında seçim yapması daha doğru.

• TheMuyu kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam deneme ürünleri oluyor Media Markt ta bakmak lazım nasıl görünüyor satın almadan önce

Evet hocam sahip olunan watt kapasitesini harcadığıniz battery drain w /h ye boldugunuz zaman kaç saat oynarsınız hesaplama yapabilirsiniz.
    Mesela 40w batarya oyun 20w harcıyor ise 40/20 yani 2 saat en kolay işlemi böyle yani.
    Bazı indie oyunlarda mesela 10w harcıyor 4 saat oyun süreniz oluyor.
    Diyorlar ya mesela 1 saat dayanmiyor falan öyle olması için 40w harcamasi lazım 40w üstü harcıyor ise 1 saatin altına da düşer yani o yüzden batarya kullaniminda iken güç kısmak en doğru harekettir

Teşekkürler hocam bu linkdekini alayım o zaman 140 w normalde 60w yeter sanırım ama ileriye dönük daha iyi gibi geldi Bix PB140W 30000MAH USB ve 2'type-C Pd 140W Üç Çıkışlı Dijital Ekranlı Powerbank Siyah Dizüstü Bilgisayar Laptop iPad iPhone Huawei ve Daha fazlası ile uyumlu
    amazon
    Bix PB140W 30000MAH USB ve 2'type-C Pd 140W Üç Çıkışlı Dijital Ekranlı Powerbank Siyah Dizüstü Bilgisayar Laptop iPad iPhone Huawei ve Daha fazlası ile uyumlu
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0CMHZWLC9?ref=cm_sw_r_mwn_dp_VE901RSQP52JQ61752DB&ref_=cm_sw_r_mwn_dp_VE901RSQP52JQ61752DB&social_share=cm_sw_r_mwn_dp_VE901RSQP52JQ61752DB&language=en_US&skipTwisterOG=1

Min 65w olmalı hocam. 140w hayli hayli yeter.

• MediaMarkt gittim lenovo leğıon modeline bakmak alma kafasıyla bana bakan satış sorumlusu satmakta hiç istekli olmasa gerek neden portal falan almıyorsun dedi (ps5 var bu arada ) kafamı karıştırdı..

O da bı seçenek hocam dışarıda internetin olmayacaksa bı anlamı yok ama. Evde telefonda backbone ile de oynayabilirsiniz yani. Legion go yu hiç oyun artık oynamanız bile yanları söküp bı klavye ile güçlü bir laptopa dönüştürebilirsiniz klavyesiz tablet olarak kullanabilirsiniz, yanları takip handheld olarak PC oyunlarini oynayabilirsiniz.
    Portal ile bizim cihazlar aynı kulvarda bile değil

• jsaux 6 in 1 dock siparişim amazon tarafından bana ulaştırıldı. altııdanki kaygan pedler kaymıyor masada zorladım. 3 tane usb 3.0, 1 tane type-c, 1 tane hdmi, bir tane ethernet girişi var. tam bir bilgisayara dönüştürdüm galiba ally'i. sormak istediğim şey şu; çok yukarlarda 100w kablo ve 100w şarj kafası önerilmişti ve paylaşılmıştı. ben şu an kutudan çıkanları kullanıyorum. bahsettiğim kablo ve kafayı almalı mıyım?

• wollfy31 kullanıcısına yanıt
    Turbo modu kaç watt gösteriyor hocam 30 gösteriyorsa gerek yok ama 25 gösteriyorsa gücü yetersiz çekiyordur

• Bu modlu arka plakayı gördünüz mü? Isıyı gerçekten düşürüyor. Videonun sonunda test etmiş.

amazon.com
    Cooling Modcase for ROG Ally, ROG Ally Back Plate Accessories, Heat Management Shell Case Compatible with ASUS ROG Ally, Easy Installation Cover with Foldable Kickstand, and Custom Nameplate (Purple)
    https://www.amazon.com/Accessories-Management-Compatible-Installation-Kickstand-PC/dp/B0CTTGTWVN

youtube
    Install the ASUS ROG Ally Modcase from HandheldDIY for lower temperatures. Full guide and temperature test!Buy the HandheldDIY Modcase10% off discount code: ...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=1QALqcusZoc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruff N Tumble -- 14 Aralık 2024; 14:0:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 457458459460461
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.