< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU] (486. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Yok be hocam ok ilk cihazlarda öyle olaylar oldu da artık 2 saatin altında olan cihaz yok yeni cikanlara baktığımizda ki bahsettigim cihazı Max kapasite kullanınca 2 saat yani swtich e mesela mod kur FPS limit kaldır overclock yap az 2 saatin altına düşüyor direkt. ROG ally x te switch gibi herşeyi kissan aynı oyun süresini alıyorsun yani. El PCsi gayette güzel oldu bence ve istediğimde çok daha iyi performans alma şansım da oluyor. Şahsen bı kaç exclusive switch oyununu oynayıp bitirdikten sonra ben ally a geri döndüm 60fps rdr FC25 doom ve daha diğer oyunları akıcı oynamak varken 30fps sarmiyor. Hani yoklukta oynarım diye kurdum FC25 i ama allydakini oynuyorum şuan bile 😂😂
Konsol deneyimi anlamında tabii switch daha iyi ama handheld PC lerin olayı laptop kafasının el konsolu tarzında bı seçenek ile sunulması şuan ki Z1 extreme de zaten baktığında laptoplarda kullanilan bir mobil işlemci MSI claw da benzer şekilde intelinkini kullanıyor aynı işlemci ile laptoplari da var. Hiçbir bilgisayar firmasi Asus MSI vs nintendoya rakip çıkarmaz aptallık olur çamur gibi grafik ve çoğu oyunda 30fps alan bir cihaz yapacaklarsa giderim zaten switch alırım. Olayı PC oyunlarını elde oynamak bu cihazların. Kusursuz konsol deneyimi sunmak değil laptopun amacı gibi mesela her işini oyununu her yere taşı istediğin yerde aç kullan yani benzer İşler. Switch ve bunları karşılaştırmanin bir mantığı yok kısaca.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam batarya önemli bunuda sanırım snapdragon x elite ile çözecekler bence olması gerekende bu. Yakın zamanda supriz yapabilirler çünkü x elite baya iyi batarya tuketiminde işlemci grafik başarımı vs de baya iyi diyorlardı Apple nasıl oyunda vs kendi grafik kartına işlemcisine geçtiyse bu konsollarda artık x eliteye geçecekler mecburlar bir yandan da. Ben şahsen ally ye uzun zamandır el sürmüyorum az önce bir çalıştırayım dedim çalışan sd kart yeri bozulmuş 😂😂😂😂 ürün kapalı halde bile bozuyor sd kartı :))quote:
Orijinalden alıntı: onrgmc1
Yok be hocam ok ilk cihazlarda öyle olaylar oldu da artık 2 saatin altında olan cihaz yok yeni cikanlara baktığımizda ki bahsettigim cihazı Max kapasite kullanınca 2 saat yani swtich e mesela mod kur FPS limit kaldır overclock yap az 2 saatin altına düşüyor direkt. ROG ally x te switch gibi herşeyi kissan aynı oyun süresini alıyorsun yani. El PCsi gayette güzel oldu bence ve istediğimde çok daha iyi performans alma şansım da oluyor. Şahsen bı kaç exclusive switch oyununu oynayıp bitirdikten sonra ben ally a geri döndüm 60fps rdr FC25 doom ve daha diğer oyunları akıcı oynamak varken 30fps sarmiyor. Hani yoklukta oynarım diye kurdum FC25 i ama allydakini oynuyorum şuan bile 😂😂
Konsol deneyimi anlamında tabii switch daha iyi ama handheld PC lerin olayı laptop kafasının el konsolu tarzında bı seçenek ile sunulması şuan ki Z1 extreme de zaten baktığında laptoplarda kullanilan bir mobil işlemci MSI claw da benzer şekilde intelinkini kullanıyor aynı işlemci ile laptoplari da var. Hiçbir bilgisayar firmasi Asus MSI vs nintendoya rakip çıkarmaz aptallık olur çamur gibi grafik ve çoğu oyunda 30fps alan bir cihaz yapacaklarsa giderim zaten switch alırım. Olayı PC oyunlarını elde oynamak bu cihazların. Kusursuz konsol deneyimi sunmak değil laptopun amacı gibi mesela her işini oyununu her yere taşı istediğin yerde aç kullan yani benzer İşler. Switch ve bunları karşılaştırmanin bir mantığı yok kısaca.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Dediğim gibi bu bahsettiğin sorunlar ilk cihazın günahları hocam asusun ilk cihazda bir çok hatası var Steam deckin iki katı güç harcayan bı cihaz yapıp aynı kapasite bataryayı koymak bunlardan birisi. zaten alacak birine alabiliyorsa Ally x öneriyorum. Apple in yaptığı güzel bir adım ama yine çamur bı görüntünün 30fps zorla oynatılması olduğu için handheld PCdeki performansı almadiktan sonra isterse 10 saat oynatsin benim için önemi yok. Bı yerden sonra switch bile olsa şarja takmak gerekiyor. 3 5 saatlik oyunlar yok hepsi 50 60 saatini istiyor oyuncudan. Batarya konusu evet önemli ama dediğim gibi switchte lowdan bile daha low bir ayardaki FC 25 i 30fps 5 saat oynamaktansa Ally x te medium high 1080p 60fps 2 2.5 saat oynamayı tercih ederim. Yine diyorum iki cihaz aynı klasmanda değil aynı kategoride bile değil mesela handheld PC leri laptoplarla karşılaştırabilirsin ikisi de PC oyunu oynatıyor çünkü kendine özel optimizasyonu vs yok.
Bu arada bazı laptoplarda Windows + snapdragon kullanılmaya başlandı belki bir seçenek olarak o da handheld PClere gelir ama o cihazların gelecekte 3060 isteyecek oyunlara yeteceğini düşünüyor musun bilemiyorum illa ki ryzen ya da Intel core ultra olan cihazlar performansli yüksek FPS oyun için daha tercih edilecektir.
Mesela internette testleri var aynı model laptop biri snapdragon diğeri Intel core ultra rainbow six siege fps testi yapıyorlar. Snapdragon 1080p meduim 48 FPS aliyorken Intel olan 127 FPS alıyor bı zahmet uzun batarya olsun performans çöp:D
-
Hocam oyun zevklerimiz farklı örnek ben el de oynamak için switch tercih ederim Zelda Mario vs için istediğim her yerde özgürce oynarım hard gaming icin ps5 yada sağlam bir sistem kurarım ve o şekilde keyfime bakarım yanlış hatırlamıyorsam x elitedeki grafik işlemcisi Nvidia 2x yada 3x e eşitti yani daha uzun süreler ally x ten bile iyi süreler alınabilir eş değer ayarlarda yakında Nintendo nasıl optimize ediliyorsa oyunlar bir firma çıkar onada optimize edilir daha yüksek fps de daha iyi performans alınabilir.. Teknoloji çabuk gelişiyor bakalım gelecek neler getirecek. Yani ben 40 yaşında oyun bağımlısı biri değilim aldığım zevke bakıyorum prize bağımlı olmak bana mantıklı gelmiyor. Siz çok seviyorsunuz oyun oynamayı bir çok kişide öyle ben öyle değilim o yüzden bazı konularda ulaşamıyoruzquote:
Orijinalden alıntı: onrgmc1
Dediğim gibi bu bahsettiğin sorunlar ilk cihazın günahları hocam asusun ilk cihazda bir çok hatası var Steam deckin iki katı güç harcayan bı cihaz yapıp aynı kapasite bataryayı koymak bunlardan birisi. zaten alacak birine alabiliyorsa Ally x öneriyorum. Apple in yaptığı güzel bir adım ama yine çamur bı görüntünün 30fps zorla oynatılması olduğu için handheld PCdeki performansı almadiktan sonra isterse 10 saat oynatsin benim için önemi yok. Bı yerden sonra switch bile olsa şarja takmak gerekiyor. 3 5 saatlik oyunlar yok hepsi 50 60 saatini istiyor oyuncudan. Batarya konusu evet önemli ama dediğim gibi switchte lowdan bile daha low bir ayardaki FC 25 i 30fps 5 saat oynamaktansa Ally x te medium high 1080p 60fps 2 2.5 saat oynamayı tercih ederim. Yine diyorum iki cihaz aynı klasmanda değil aynı kategoride bile değil mesela handheld PC leri laptoplarla karşılaştırabilirsin ikisi de PC oyunu oynatıyor çünkü kendine özel optimizasyonu vs yok.
Bu arada bazı laptoplarda Windows + snapdragon kullanılmaya başlandı belki bir seçenek olarak o da handheld PClere gelir ama o cihazların gelecekte 3060 isteyecek oyunlara yeteceğini düşünüyor musun bilemiyorum illa ki ryzen ya da Intel core ultra olan cihazlar performansli yüksek FPS oyun için daha tercih edilecektir.
Mesela internette testleri var aynı model laptop biri snapdragon diğeri Intel core ultra rainbow six siege fps testi yapıyorlar. Snapdragon 1080p meduim 48 FPS aliyorken Intel olan 127 FPS alıyor bı zahmet uzun batarya olsun performans çöp:D
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam eğer bilgisayardan bahsediyorsak hiçbir zaman bı cihaza özel PC oyunu optimize edilmez steam deck için nadir bı kaç oyun yaptı o da klasik herkesin yapabileceği bir graphic presets idi. Bu zamana kadar hangi PC çıktı da ona özel optimizasyon yapılmış ya da ekran kartı işlemci vs yok öyle bı olay. Ally a optimizasyonu oyun yapımcıları değil o cihazı kullanan kişi yapar PC çünkü bu güç ayarı da senin elinde grafik ayarı da senin elinde
Handheldin olayı adı üstünde elde oynamak switchte Mario Zelda oynarsın ben de oynuyorum ama elde Spiderman god of war uncharted ve daha sayamayacagim oyunu handheld oynamak istiyorum bunu da bu cihazlar veriyor. Nintendo bir konsol, konsolun oyunu konsola özel ayarlanıyor bir tane cihaz çünkü ve oyunları sınırlı third party çok fazla oyun seçeneği yok. Olanlarda baya bir çamur ve 30fps.
Ben PS5 ya da masaüstü olmasına rağmen Ally i aldıktan sonra eğer oyunu allyda oynayabiliyorlarsa PS5 ya da masaüstünun yüzüne bakmadığını söyleyen çok kişi gördüm. Ben de daha iyi bir laptopum olsa bile Allyda oynuyorum çünkü elde oynamak istiyorum bu kadar basit yani. Batarya iyi olsa ne değişir kim yürürken oyun oynar bı yere sabit oynuyor herkes prize takılı olmak dert bile olmuyor bu yüzden. Kampa gitmiyorsan bataryayı dert etmek için neredeyse hiç bir sebep yok. En kötü yola çıkarken belki lazım olur onda da çantama atarım powerbank yine sıkıntı çekmem.
Bu yazdığım şeyler handheld PC > herşey demek değil mesela arkadaşım benden görünce alma düşüncesi oldu adam akşam gelir evine uzanır koltuğuna tvden PS5 ten oyununu oynar sana uymaz bu cihaz dedim aldırmadım yani. Ama ben PS5 alsam şuan tozlanir kenarda Allyin gücünün yetmedigi oyun olursa belki o zaman oynarım PS5 ten sonra yine Allyda oynarım şahsen
Bu arada PS5 alırsam yanına bir PS portal çekerim yine elde oynarım 😂😂
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrgmc1 -- 23 Ocak 2025; 23:15:18 >
-
Dediğim gibi zevkler ve renkler hocam :)) ben el pc si olsun konsol olsun prize bağımlı kalmak istemem şahsi fikrimdir. Madem Prize bağımlı kalacam alırım ps5 koyarım dev ekran pc odama vs alırım oyunun zevkini sorunsuz benim mantık bu şekilde hocam. Ha öyle yatağa koltuğa prize bağımlı olmuşsun ha böyle.. Powerbank masrafı bide bu çok extreme girer hocam. Ha okuyanlar Asus vs kötü sanmasın sakın cihazlar iyi :)) sadece mobilitesi zayıf oda ilerde çözülür teknoloji gelişiyor söyle 7 inch incecik el konsollari pc leri çıkar uzun bataryali üst performans sergileyen tadındanda yenmez hani :)))
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gelecekte zaten dediklerin olur hocam ama prize bağlı kalacaksam PS5 alır TV ye takarım buna çok katılmıyorum sen şahsi fikrim öyle yaparım diyorsun ama yatağa ya da prize bağlı kaldin diye niye elde oynamak mantıksız ya da saçma olsun ki. İstediğim elde oyun oynamak ise prize takılı da olsa elde oynamak elde oynamaktır yani. Mesela hazırda PS5 i olan arkadaşlara PS portal alın diyorum adam elde oynamak istiyor :D.
Kuzenim telefonda pubg oynarken şarj bittikten sonra takılı oynamaya devam ediyor ne diyim şimdi ona böyle takılı bağımlı oluyorsan eninde sonunda PS5 al TV ye tak o pubg yi oyna mi diyeyim 😂😂😂
Batarya eninde sonunda biten bişey bitince prize bağımlı oluyorsun yapacak çok bişey yok
Ama dediğin gibi zevkler renkler alacak kişi zaten istediğine göre alıyor
Artık yeni teknolojiler hem küçük hem de güçlü oluyor bakalım neler göreceğiz zaman gösterecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrgmc1 -- 23 Ocak 2025; 23:48:21 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet hocam o tarz teknolojilerin gelmesi şart. Yanlış biliyor olabilirim ama sanırım wukong ps5'in performans modunda frame gen kullanıyormuş mesela fakat emin değilim dediğim gibi. Switch için de artık günümüz konsollarındaki gibi "kalite modu, performans modu" tarzında grafik ayarı seçenekleri gelme ihtimali büyük gibi.
Bu arada ben msi ın yeni el bilgisayarını bayağı beğendim ya ekran boyutundan tasarımına ve oradan performansına kadar çok hoşuma gitti, şuan almak imkansız gibi ama bakalım umarım nasip olur.
-
Bakalım hocam msi değerlerini merak ediyorum ben ama şuan ki nesil hala tam beklediğimiz değerleri vermiyor maalesef. En azından 3060 performansı olan bir handheld olsa mükemmel olurdu bu tarz yüksek güçlü cihazlar çıktıkça bizim elimizdeki yetersiz cihazlarda daha ucuz olacak hem çeşitlilik artacak şuan Ally MSI claw gibi cihazlar eş değer güçteki laptoplar ile aynı fiyatta hatta daha ucuz ally x gereksiz bı pahalılığı var ama o da düşecek belli yani
Hocam geçen hafta benim kız pc istedi diye lenovonun bir laptopunu aldım 20k ya sıfır intel i5 intel arch a530m bir grafik kartı vardı incelemeler de 3060 la eş değer koymuşlar bu kartı. Oyun performansı vs gayette iyi idi gelecekte çok şey değişir hocam tabii bizlerin alim gücü dahada erimezse dünyanın /90 ninda bu cihazlar yada laptoplar bizdeki gibi pahalı sayılmıyor
Yazdığın işlemci ekran kartınin oyun testlerine baktım da şimdi bizim Ally ile neredeyse aynı FPSi veriyor hocam 3060 eşdeğer imkanı yok 😅 o seviyede olsa elimizdeki cihazlar çok iyi olurdu ama bakalım ben Allydan sonra ancak istediğim düzeyde performans veren bir handheldi alırım şuan için bana her türlü yetiyor yeni çıkan oyunlar optimizasyonlari çöp olduğu gibi oyun olarak yine çöp.çok az iyi oyun gördüm şu son zamanda gow Ragnarok black myth wukong vs iyiydi optimizasyonlari da gayet iyiydi oynadım yani rahatça. Oynayamadıgim oyunlarda star wars ve Stalker yani onlarin videolarina baktim pek bişey kaybettigimi düşünmüyorum oynayamadim diye..
Hocam dediğim gibi bir çok oyunda mutlu etti ally den daha çok tabii pc benim değil benim Cimcimenin o yüzden ally takılıyorum god of war falan iyide yeni çıkan seri bizim ally de Cort zorluyacak yani sistem gereksinimlerinide karşılamıyor bir çok oyunun artık.. Dediğim gibi yapılan yorumlar o yönde
Evet hocam performans yönünden hala biraz zayıf olsalar da şuanlık iş görecek seviyedeler, fiyatları çok abartı ama gerçekten. MSI da 900 dolar ile giriyor piyasaya nolcak bakalım
-
Doğrudur hocam aynı dediğim yakın değerler anlamında ama 3060 çok ayrı ya değerleri iş görüyorsa yeterli zaten
Onu bunu bilmem de hocam 60fps switch 2de standart olmalı allyda Sonic frontiers i bitirdim ben switchte de bı deneyeyim dedim yok yani görüntü kalitesi zaten hani potato mod gibi bulanikliktan görünmüyor oyun üstüne 30fps Sonic gibi oyuna hiç olmuyor 😂😂 bı zahmet böyle grafiklere o oyun sürelerini versin biraz daha kaliteli net olsa bence insanlar 3 saat oynamaya bile ok olurdu
Hocam zaten Nintendo çalışmasını yapmıştır inşallah insanların umdugunu bulduğu bir sistem yaparlar bence kimse Sony vitanin ayarını daha tutturamadı bir gün oda olacak inşallah
Valla grafik kalitesi için yine tamam diyorsun eski cihaz el konsolu falan ama FPS çok çok farkettiriyor. Cihazda en çok zevk veren oyunlar 60fps olanlar yani Zelda mesela totk oynamayı baya bıraktım Zelda link awakening oynuyorum 😂😂 en azından elde 30 olacaksa bile dock modunda 60 olsun yeni konsolda ona bile ok olurum.
Ama işte bu switch 2 ye exclusive oyunlar ve bu kaç third party oyun dışında oyun gelmez yine Spiderman god of war elde oynamak anca bizim cihazlarda mümkün olur.
Nintendo bı şekilde o oyunları yaptirtsa o kadar dünyanın en çok satan konsollarindan birini yapıyorsun az uğraş bizim cihaza da iyi kötü yapın de yani şu yeni cihazda. O zaman belki hiç ihtiyaç kalmaz handheld PClere. Yine çok FPS ve kalite isteyen handheld PC alır tabii ben öyle yaparım şahsen ayrı konu 😂
Hocam spiderman falan belki gelir switch 2 ye çünkü adamlar mağarada kalmış donanıma hogwarts legacy getirdiler belli olmaz 2. konsolda ne yapacakları
Tabi hogwarts legacy grafikleri vesayre kötü ve açık dünyada gezerken eski gta oyunları gibi açık dünyanın bi kısmını geçince yükleme ekranı falan geliyor ama sonuçta oyunu uyarlamışlar mı uyarlamışlar
-
Selamlar herkese, çok az kullandığım rog ally x cihazımı satıyorum. Tr asus garantili 6 aylık cihaz. Şarj aletini kullanmadım bile. Nokta hatasız.
İlan no: 1224880476
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X