Şimdi Ara

ASUS ROG G550JK Kullanıcıları Klubü (Sorular & Cevaplar) (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.485
Cevap
24
Favori
75.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    merhabalar bu bilgisayarda AC kablosunu cıkarınca neden ekran kartı çalışmıyor .
  • Vakriye V kullanıcısına yanıt
    Dizüstü bilgisayarda pil kısmında ayar var ve o ayara göre bilgisayarlar tepki veriyor. Şarja bağlı değilken pil az harcansın diye ayar yaparsanız dizüstü bilgisayarda yaptığınız ayara göre kimi yazılımı kullanırken sorun yaşarsanız. Örneğin bir yakınımda Asus marka bambaşka bir model dizüstü var ve cihaz şarja bağlı değilken oyun oynamaya kalkınca cihaz kasıyor. Yani oyun oynanmayacak hale geliyor.

Kısa lafın özü cihaz enerjiyi dengeli harcamaya çalışıyor. O zamanda bu tür sorunlar oluyor. Ama gerekli yerden ayar yapınca bu düzelir.

Sizin cihazda yaşadığınız bu ekran kartı çalışmama sorunu bundan kaynaklıdır.
  • Aldığımdan beri hiç kullanmadığım blu-ray sürücüsü yerine Kingston HyperX Fury 240GB SSD taktım blu-ray in ağız kısmıda SSD kutusuna tam oturdu yani görüntü olarak hiçbir sıkıntı yok.

M-Sata olsa tabiki daha iyi olacaktı ama sorunsuz olarak SSD takmış oldum laptop'un ömrüne ömür katacak.
  • Tinúviel kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun işlemi kendiniz yaptınız sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler.. Bu arada siz ssd servıse mi taktırdınız yok kendınız actınız damı taktiniz . asus rog kulubune benıide alırmısınız . :)
  • 1 haftadır araştrma yapıyordum normalde bir laptoba bu kadar para vermeyi düşünmüyordum ama bir kereliğine vereyim dedim. Bugün gidip inceliyeceğim vatanda , stokta varsa alırım. Sitede 3300 lira gözüküyor.
    Umarım bu kadar paraya değer normalde max 2.5 civarı bir şey arıyordum. Madem bunu alıcaz gta 5 falanda oynarım diye düşündüm

• Bırtek gtx 850 ıle mı var 3300 tl ye?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun sahibi olarak benimde bir sorum var bu laptopa bir bileşen ekleme işinden anlamıyorum pek.

Alırken bana Vatan'da SSD takabilirsiniz ama Blu-ray sürücüsü iptal olur demişlerdi. Sanırım sata kablosunu çıkardığımız için iptal olacak, ona tamamım ama hdd duracak ve yer sıkıntısı olmayacak di mi ssd takılabilecek yeri var bilgisayarda herhalde sonuçta ssd+hdd li modelide var.

Birde ssd aldıktan sonra nasıl taktırıcam? Vatan'a mı götürmem lazım yoksa Asus servisine mi?
  • Ben sordum ssd takmak için asus garantısine götürüyorsun size söyle yazışma paylaşayım .

• quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Konunun sahibi olarak benimde bir sorum var bu laptopa bir bileşen ekleme işinden anlamıyorum pek.

Alırken bana Vatan'da SSD takabilirsiniz ama Blu-ray sürücüsü iptal olur demişlerdi. Sanırım sata kablosunu çıkardığımız için iptal olacak, ona tamamım ama hdd duracak ve yer sıkıntısı olmayacak di mi ssd takılabilecek yeri var bilgisayarda herhalde sonuçta ssd+hdd li modelide var.

Birde ssd aldıktan sonra nasıl taktırıcam? Vatan'a mı götürmem lazım yoksa Asus servisine mi?

Blu-ray sürücü sata kablosu çıkacağı için iptal olmuyor. Normal de cihazın içinde SSD takabileceğiniz bir bölüm yok. SDD takmak için blu-ray sürücüyü çıkarmanız lazım. Yani sürücüyü çıkarıp onun yerine SDD takıyorsunuz. Ben böyle okumuştum. Normalde SDD takma yeri olan bilgisayarlarda Bu-ray sürücüde çalışıyor. Bu konuda bir kaç yerde okuduğum bilgi bu şekilde.

• Hayir oyle degil hani bir sey donarken ya da takilma yaparken bi ses cikar ya hani. Cizt diye bir ses cikiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Vakriye

Ben sordum ssd takmak için asus garantısine götürüyorsun size söyle yazışma paylaşayım .

Teşekkürler hocam çok yararlı oldu bu bilgi.

quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Konunun sahibi olarak benimde bir sorum var bu laptopa bir bileşen ekleme işinden anlamıyorum pek.

Blu-ray sürücü sata kablosu çıkacağı için iptal olmuyor. Normal de cihazın içinde SSD takabileceğiniz bir bölüm yok. SDD takmak için blu-ray sürücüyü çıkarmanız lazım. Yani sürücüyü çıkarıp onun yerine SDD takıyorsunuz. Ben böyle okumuştum. Normalde SDD takma yeri olan bilgisayarlarda Bu-ray sürücüde çalışıyor. Bu konuda bir kaç yerde okuduğum bilgi bu şekilde.

Hocam tamam çıksın o önemli değilde, kızak ne olacak bilgisayarın sağ tarafında boşluk mu olacak yoksa o kapalı bölüm duracak mı onu merak ediyorum

• Awesome kullanıcısına yanıt
    O dediğin olayı bilmiyorum. Diğer dediğim bilgiyi diğer arkadaşların yani Blu-ray sürücü yerine SDD takmış olan arkadaşların yorumları okuduğum için biliyorum.
  • ssd kutusu buraya tam sınıyor herhalde bence boşluk çeyrek parmak kadar kalır diye düşünüyorum
  • arkadaşlar ben de g550jk kullanıcıları arasına girdim 1 hafta önce.

yalnız benim yeni farkettiğim bir sıkıntı var. bilgisayar prize takılı iken bilgisayarın ekranının arkasına dokunduğumda ufak şiddetli elektriklenme oluyor. metal bölgelerine dokunduğumda da aynı şekilde elektriklenme oluyor. ancak prizden çıkardığımda elektriklenme kayboluyor.

sizlerde de böyle bir sıkıntı var mı? değiştirmeyi düşünüyorum fikirlerinizi alabilir miyim?
  • Hocam uzun vadede makineyle ilgili bariz sorun yaşayanlarınız oldu mu ? Özellikle gold ile vatanda CN545H ve CN234H isimli iki farklı türevi var. Kullanan arkadaşlar; ısınma durumunu, ekran kartı performansını merak ediyorum ?
  • mehmetfo M kullanıcısına yanıt
    Alüminyum/Metal kasalı cihazlarda ufak elektriklenmeler olması normaldir. Metalin iletken özelliğinden ötürü.

• ARKADAŞLAR 2 AY ÖNCE VATANDAN ALDIĞIM G550JK MI SATIYORUM TEK BİR ÇİZİK DAHİ YOK ARTI 240 GB OCZ SSD TAKTIRDIM(YAKLAŞIK 400 LİRA) VATAN FATURALI.NAKİT SIKINTIM OLDUĞU İÇİN SATMA KARARI ALDIM.İLGİLENEN VARSA PM BEKLİYORUM.
  • arkadaşlar bende 7 aydır g550jk kullancısıyım.
    bir sorum olucak.
    benim hdd den periyodik olarak 5-10 den bir qlick sesi geliyor.
    pc boştayken geliyor bu ses.
    aynı uykudan pc uyananınca hdd gelen ses gibi.
    qlick qlick.
    bunun cozumu var mi :?
    cozumu varsa büyük dua ederim valla :D

• güncel gta 5 oynayıp full hd'de hangi ayarlarda kaç fps alıyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.