Şimdi Ara

ASUS ROG G550JK Kullanıcıları Klubü (Sorular & Cevaplar) (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.485
Cevap
24
Favori
75.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar ben de dün aranıza katılmış bulunmaktayım. Ancak bilgisayarla ilgili bir kaç sorum var ona göre değişim talep edeceğim. Vatan bilgisayardan aldım ürünü kurulumu yaptırdım eve getirdim. Bilgisayarı kurcalarken şunu farkettim renk farkı olan sayfaları açarken sanki parlaklık ayarı yapıyor gibi bir durum var ama her zaman yapmıyor teknik servise götürdüm ve bunun renk optimizasyonu olduğunu söylediler bu ne kadar doğrudur ? Diğer bir sorum ise dün galatasaray maçını web tvden izlerken baya bi takılma ve garip sesler geldi bu nedir güncelleme yaptıktan sonra gitti ama bilemedim birisi açıklarsa sevinirim ve son sorum masaüstü simgelere sağ tıkladığımda 3 4 saniye bekliyor benim 6 yıllık laptopımda bu sorun yokken bu laptopta olması can sıktı ne önerirsiniz arkadaşlar ?
  • tobreakuaro kullanıcısına yanıt
    aynısı bende de baş gösterdi, her zaman çıkmıyor o ses. arada bir 1-2 dakika süreyle o ses başlıyor ve kesiliyor.

gta 5'i internetten indirirken makine 3 kere mavi ekran verdi windows 8'in üzgün yüz işareti. büyükçe bir dosyayı harddisk yazamadı diye düşünüyorum.
  • Beyler benim bilgisayarım gereksiz ısınmaya başladı, ben bilgisayarı temmuz sıcağında almıştım o zaman bile ısınmıyordu böyle boştayken.

Oyun oynarken soğutucusuz, düz zeminde 90 dereceye çıkıyor fanlar full hızda dönerken.

İşin kötü tarafı masaüstünde bırakıp gittiğimde bile döndüğüm zaman klavyeye kadar ısınmış oluyor, görev yöneticisinden bakıyorum çalışan, zorlayan bir programda yok bilgisayar bildiğin boşta yani bi firefox açık o kadar böyle anormal ısınmasına anlam veremiyorum.

Ne yapmam lazım

Mesela şu an bilgisayar 2 saattir falan masaüstünde duruyordu yeni geldim çok sıcak ve fanların hava çıkışını sağladığı yere elimi koyuyorum hava falan çıkmıyor.

Olay nedir anlam veremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Beyler benim bilgisayarım gereksiz ısınmaya başladı, ben bilgisayarı temmuz sıcağında almıştım o zaman bile ısınmıyordu böyle boştayken.

Oyun oynarken soğutucusuz, düz zeminde 90 dereceye çıkıyor fanlar full hızda dönerken.

İşin kötü tarafı masaüstünde bırakıp gittiğimde bile döndüğüm zaman klavyeye kadar ısınmış oluyor, görev yöneticisinden bakıyorum çalışan, zorlayan bir programda yok bilgisayar bildiğin boşta yani bi firefox açık o kadar böyle anormal ısınmasına anlam veremiyorum.

Ne yapmam lazım

Mesela şu an bilgisayar 2 saattir falan masaüstünde duruyordu yeni geldim çok sıcak ve fanların hava çıkışını sağladığı yere elimi koyuyorum hava falan çıkmıyor.

Kasanın arka tarafındaki hava çıkış kısmından dışarı sıcak hava çıkmıyorsa büyük olasılıkla toz veya benzeri bir şeyden ötürü tıkanma olmuştur ondan çıkmıyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Beyler benim bilgisayarım gereksiz ısınmaya başladı, ben bilgisayarı temmuz sıcağında almıştım o zaman bile ısınmıyordu böyle boştayken.

Ne yapmam lazım

Kasanın arka tarafındaki hava çıkış kısmından dışarı sıcak hava çıkmıyorsa büyük olasılıkla toz veya benzeri bir şeyden ötürü tıkanma olmuştur ondan çıkmıyor olabilir.

Fön makinesini soğukta çalıştırıp alt taraftaki iki ince filtreli bölgeye üfledim baya bir süre, göz görülür bir çıkış olmadı, problemde halen devam ediyor.

Bios güncellemesi yaptım 203 ten 205 e kadar yükselttim, tüm eski driverları güncelledim sorun devam ediyor anlam veremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: In Flames

Selamlar arkadaşlar ben de dün aranıza katılmış bulunmaktayım. Ancak bilgisayarla ilgili bir kaç sorum var ona göre değişim talep edeceğim. Vatan bilgisayardan aldım ürünü kurulumu yaptırdım eve getirdim. Bilgisayarı kurcalarken şunu farkettim renk farkı olan sayfaları açarken sanki parlaklık ayarı yapıyor gibi bir durum var ama her zaman yapmıyor teknik servise götürdüm ve bunun renk optimizasyonu olduğunu söylediler bu ne kadar doğrudur ? Diğer bir sorum ise dün galatasaray maçını web tvden izlerken baya bi takılma ve garip sesler geldi bu nedir güncelleme yaptıktan sonra gitti ama bilemedim birisi açıklarsa sevinirim ve son sorum masaüstü simgelere sağ tıkladığımda 3 4 saniye bekliyor benim 6 yıllık laptopımda bu sorun yokken bu laptopta olması can sıktı ne önerirsiniz arkadaşlar ?

Hocam; öncelikle bahsettiğin konu herhangi bir arıza veya problem değil, için ferah olsun. Bilgisayar, şarj kullanım süresini uzun tutmak için default ayarlarda birtakım güç yönetim profilleriyle geliyor. Örneğin ışık şiddetine karşı ekran parlaklığının değişmesi gibi. Yani servis doğru söylemiş. Güç yönetim ayarlarında bazı değişiklikler yaparak istediğin duruma getirebilirsin. Web tv konusuna gelince, zaten güncelleme yapmanın amacı da budur, sorun giderilmiş. 3-4 saniye bekleme konusu ise, bilgisayar üzerinde gereğinden fazla uygulama olması (Asus'un yüklediği) ve bu uygulamaların arkaplanda çalışması. Onun çözümü de temiz bir Windows kurulumu yapmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObtObt -- 18 Mayıs 2015; 11:04:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Awesome kullanıcısına yanıt
    maksimum işlemci kullanımını pil ayarlarından %90'a indirin. çok bir performans kaybı olmuyor ancak ciddi sıcaklık fark ediyor. benim bilgisayarda tozlu garantiye göndermeye üşeniyorum bi gitti mi 1 ay gelmeyecek şimdi. şuandaki haliyle bile kasa üzerinde rahatsız edici bir sıcaklık olmuyor sadece hava çıkışının orası ısınıyor.

edit: her zaman dengeli modda kullanın, %90'a limitleme olayını dengeli mod için yapın. yüksek performansta işlemci frekansı her zaman son hızda oluyor, dengeli'de ne kadar ihtiyaç duyarsa. %90 limit yaptığınız zaman performansa ihtiyaç duyunca %90'ın üzerine çıkamıyor alet. i7 işlemci %90 limitlide bile oldukça güçlü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 18 Mayıs 2015; 14:42:38 >
  • Power4gear power saving modundaydı, şimdi dengeliye aldım, bahsettiğiniz işlemci kullanımını %90 a indireceğim yeri bulamadım, plan ayarlarına girince sistem soğutma ilkesi-işlemci-pilde edilgen-prizde etken falan yazıyor sadece.
  • Awesome kullanıcısına yanıt
    burdan limitleyebilirsiniz oyunlarda performans kaybı 3-5 fpsyi geçmiyor ısı ise en az 10 derece düşeceğini söyleyebilirim

ASUS ROG G550JK Kullanıcıları Klubü (Sorular & Cevaplar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 19 Mayıs 2015; 2:48:59 >
  • Teşekkürler hocam
  • Arkadaşlar en ucuz nereden alabilirim link verebilir misiniz? Vatan'da 3500 TL'ye buldum en ucuz. Şöyle bir 3000-3200 falan bulayım alacağım.

• JustSmile07 kullanıcısına yanıt
    CN234H modeli Vatan Bilgisayar'dan başka bir yerde satılmıyor bildiğim kadarıyla. Bazen 3.299 TL'ye kadar satışa sunulduğu oluyor. Takip etmenizi tavsiye ederim. CN545H modeli ise Ebrar Bilgisayar, Hızlıal.com vs. gibi internet mağazalarında satılıyor. Ortalama fiyat 3.400 TL civarı.

• Arkadaslar sizce bunu aliyim mi yoksa lenovo y50 mi aliyim karar veremedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xveyvezve

Arkadaslar sizce bunu aliyim mi yoksa lenovo y50 mi aliyim karar veremedim.

Gerek fiyat açısından gerek donanım özellikleri açısından pek fark bulunmayan iki modelden; Y50 DDR5 bellek ve GTX860M ekran kartı ile G550JK'nın bir tık önüne çıkabiliyor. Fakat kasa kalitesi, tasarım, sağlamlık ve oyuncu serisi ürün üretimi geçmişi (Repuplic of Gamers) gibi nedenlerden dolayı, zamanında ben tercihimi G550JK'dan yana yapmıştım. Soğutma ve ses sistemindeki başarılı mühendislik de G550JK'yı alınabilir nedenler arasında kılıyor.

• ObtObt kullanıcısına yanıt
    Aslinda beni tek kararsız kılan ekran kart farkı yanı gtx860m olması. Lenovonunda ekranından şikayetçiler. Acaba gtx850 ile gtx860 çok fark eder mi? Bazı sıtelerden fps değerlerini kıyaslıyorum az bir şey fark var ama ılerıkı oyunlar için ne olur onu merak ediyorum.

• quote:

Aslinda beni tek kararsız kılan ekran kart farkı yanı gtx860m olması. Lenovonunda ekranından şikayetçiler. Acaba gtx850 ile gtx860 çok fark eder mi? Bazı sıtelerden fps değerlerini kıyaslıyorum az bir şey fark var ama ılerıkı oyunlar için ne olur onu merak ediyorum.

Hocam sırf oyun bazlı düşünüyorsan MSI modellerine de bakmanı öneririm. Benim için öncelik tasarım ve kasa kalitesi olduğu için Asus'u tercih ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObtObt -- 21 Mayıs 2015; 11:40:31 >
    Yok öyle düşünmüyorum. Öyle oyunları ultra oynayım gibi bir şeyim yok ama her zaman laptop almıyorum ve 4 yıl filan gitsin isterim e bu süre zarfında en azından oyunları medıum derecede oynamak isterim.

• quote:

Yok öyle düşünmüyorum. Öyle oyunları ultra oynayım gibi bir şeyim yok ama her zaman laptop almıyorum ve 4 yıl filan gitsin isterim e bu süre zarfında en azından oyunları medıum derecede oynamak isterim.

G550JK uzun süre ihtiyacını görür. Lenovo alanlardan sorun yaşayan çok. Forumdaki konularına göz at.

• Bende dün aldım bu bilgisayarı hp l4g45ea modeli ile arasında kalmıştım ama eski kullanım tecrübesinden dolayı hp'ye güvenemedim. Asus her zaman memnun etmişti beni. İnşaallah yine yüzümü kara çıkarmaz:)

Sağ olun yardım ettiğiniz için.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.