Şimdi Ara

ASUS ROG G550JK Kullanıcıları Klubü (Sorular & Cevaplar) (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.485
Cevap
24
Favori
75.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam iki sene dolmadan elleme istersen, garanti dışı kalmasın cihaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben bilgisayari alali 2 gun oldu ne bi ısı problemi nede hdd den gelen ses ile ilgili birakin onlari bilgisayardan hic bir sıkıntı yasamadim. Fakat sole bir sey aklima takildi soramadan edemiyecem; soyleki sarj aletini (AC yi) takmadan oyun performansi bariz kotu fakat takinca harkulade denebilecek olcude fark var ve bu bilgisayar hep şarjda dursa batarya icin herhangi bir sıkıntı olurmu ? (Pil omru kisalirmi vs.) simdiden tesekkurler.

• MCTR M kullanıcısına yanıt
    Sizin kafanızda yer eden düşünceler çok eskide kaldı batarya takılı fişe takılı oynayabilirsiniz.
  • Hocam zaten pil gücüyle oynadığınız oyundan verim alamazsınız. Fanın bile teki çalışır. Prize takılı oynamanızda hiçbir sıkıntı olmaz. Zaten batarya %100 olduğunda enerji depolanmaz, gücü direkt prizden alır. Tıpkı masaüstü bilgisayarlar gibi. Eski cihaz bataryalarında böyle bir özellik olmadığı için hep çıkarılabilir bataryalar kullanılmaktaydı. Pil gücüyle ağır oyunlar oynadığınız takdirde cihaz donanımına ciddi zararlar verebilirsiniz. 100 TL'lik bataryayı koruyacağım derken 3.000 TL'lik cihazdan olmayın. Bataryaların ömrü belli, eninde sonunda ömrünü tamamlayacak. Belki 2 yıl belki 3 yıl. O zamanda yenisini taktırırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObtObt -- 17 Haziran 2015; 23:19:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ObtObt

Hocam iki sene dolmadan elleme istersen, garanti dışı kalmasın cihaz.

Şahsen aldığım hiçbir cihazın garantisini umarsamıyorum , eğer bir sıkıntı olursa kargoyla filab uğraşamam. Mümkün olduğunca çabuk düzeltilmesi lazım. Her zaman gittiğim bilgisayar servisi var oradaki çalışana sorunumu anlatıyorum eğer parça filan lazım değilse maksimum 2 saat sonra teslim ediyor. Eğer sırf 2 sene garanti için beklersem bilgisayar çok daha kötü duruma gelir. Evdeki her bilgisayarı 6 ayda bir bakıma veriyoruz rutin işlemler için. Eğer sizde yoğun kullanıyorsanız bunu yapmalısınız 2 sene oldukça uzun bir süre.

Şuan 1 gün 48 dakikadır açıkmış bilgisayar aldığım süre zarfından beri aşağı yukarı bu saatlere yakın açık kaldı. 2 yıl beklemem benim için çok daha kötü sonuçlar doğurur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak_Clk -- 16 Haziran 2015; 19:56:26 >

• Burak_Clk kullanıcısına yanıt
    En doğrusunu yapıyorsunuz hocam. Ben sadece olur da cihaz işin içinden çıkılmaz bir duruma gelir ve iade/değişim durumu sözkonusu olursa bu hakkınızdan mahrum kalmayasınız diye düşündüm. Termal macun yenilemesi vb. işlemlerinizi görsellerle destekleyerek bizlerle paylaşırsanız çok memnun oluruz. İleride bize rehber görevi yapmış olur.

• Şöyle bi' durum da var. Bu cihazın CN545H ve CN234H kodlu iki modeli mevcut. G550JK yazılıyor burda ama hangi modelinden hangi sorunun meydana geldiği bilinmiyor. Tabi genelleme yaparken kullanım şekline göre de değerlendirmek lazım. Ayrıca teknoloji konusu biraz da şans işi sanırım. Aynı cihaza sahip kullanıcılar herhangi bi' problemle karşılaşmasa bile farklı bir seriden almış olan diğer bir kullanıcı, ürünle ilgili bariz sıkıntılar yaşayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devridünya -- 16 Haziran 2015; 21:52:31 >
  • Arkadaslar oncelıkle meraba ben 2 gun once n550jk aldım kasa farkından dolayı normalde rog g550jk alıcaktım ama bunu aldım.Fakat aklımda bazı sorular var.Simdi bu kasa magnezyum kasa mı tam emın deıgılım.Birde cıhazın sol ustunde bır tus var ne ıse yaradıgınıda bılmıyorum o tus ne ıse yarıyor? birde bılgısayarın sol ustu yanı ekranla tus arasında sıcaklık oluyor bunların nedenı nedır ?(cihazı herkese tavsıye ederım muthıs hızlı bır cıhaz oyunlarda lag hıc yok nerdeyse)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miracberk09 -- 17 Haziran 2015; 23:03:12 >
  • miracberk09 M kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle cihazın hayırlı olsun, iyi günlerde kullanman dileğiyle. Elimden geldiği, dilim döndüğünce merak ettiğin hususları alt satırlarda maddeler halinde açıklamaya çalışacağım.

*Birinci soruna gelirsek; öncelikle notebook kasalarında magnezyum kullanıldığını ilk defa senden duydum. Araştırdım, hakikatten de varmış. Bahsetmiş olduğun cihazın (N550JK] kasası alüminyumdur.

*Cihazın sol üstündeki tuş ise tamamen kullanıcının belirlemiş olduğu bir fonksiyonu çalıştırmaya yarıyor. Yani, kullanıcı tanımlı olarak, ilgili yazılım aracılığıyla o tuşa herhangi bir fonksiyon atayabilirsin. (Örn; reset, uyku/uyanma düğmesi gibi...)

*Ekranla klavye arasında sıcaklık olması normaldir zira cihazın tasarımında hava çıkış ızgarası ekranın hemen altındaki bölümde olacak şekilde yapılmıştır. Herhangi bir sorun teşkil etmez.

Saygılar.
  • n550jk yi aldiktan bir gun sonra fiyat cok artti neden arkadaslar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miracberk09 -- 18 Haziran 2015; 0:19:43 >
  • ObtObt kullanıcısına yanıt
    cok tesekkur ederim.Aklimda soru isaretleri kalmadi.

• miracberk09 M kullanıcısına yanıt
    Daha çoookk değişir. Rica ederim kardeşim. Bildiğimiz kadarıyla arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObtObt -- 18 Haziran 2015; 0:27:33 >
  • el koyma bölgelerinde hiç silinme deforme olma tarzı şeyleri olan var mı hiç bir arkadaşımda beyaz aliminyum kasa bi asus var onun el koyma yerleri silinmiş biraz
  • arkadaslar bu laptopa yani n550jk ya fan almaya gerek varmi ? malum havalar sicak.

• SerkanS10 kullanıcısına yanıt
    Dostum CN234H modeli teknik olarak daha iyi değil mi?

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-g550jk-core-i7-4700hq-340ghz-16-gb-1tb-156-4gb-w8-notebook.html

Ayrıca sorun yaşayan arkadaşlar sorunlarıyla birlikte hangi modeli kullandıklarını da yazabilirler mi? Yardımcı olunması açısından bunun daha verimli olacağı kanısındayım. En azından yaşanan sorunların aynı modelden kaynaklanıp kaynaklanmadığını ve hangi modelin problem çıkardığını görmüş oluruz.

• Normal kullanımda 40 oyunda 82 derece değerleri nasıl
    Max değerler

• quote:

Orijinalden alıntı: ArrowDH

Normal kullanımda 40 oyunda 82 derece değerleri nasıl
    Max değerler

Önemli olan ellerinizi koydugunuzda bileklerinize ve tuşlara gelen yer asırı ısınmıyor ve sizi rahatsız etmiyorsa sorun yok demektir.Oyuna girmeden önce programlardan gputweak isimli programı calıstırın ve off olan tuşları on konumuna getirin ,bu program ekran kartınızı overclock edecek ve fan devirlerini yükseltecektir
  • Bana göre CN545H'ın CN234H'a olan tek üstün yönü ses sistemi. Yani Icepower Bang & Oufsen ses sistemi. Onun dışında geriye kalan tüm özelliklerde CN234H daha üstün.
  • Merhaba arkadaşlar ben bilgisayarı alalı 2 hafta falan oldu memnunum ancak şöyle bir sıkıntım var oyunlar kasıyor anlamadığım bir şekilde ve bilgisayar kitleniyor arada.League of legends'i full ayar oynayamıyorum.FPS 60 falan oluyor tflerde düşüyor.Ne yapmamı önerirsiniz teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.