Bildirim
Asus Rog Strix GTX 1080 (3. sayfa)
Amazon.com.tr: Prime Üyelerine Özel: ?500'ye %15 indirim promosyon
https://www.amazon.com.tr/promotion/psp/A24HW9BO9YIYZZ
15 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
-
Herkes GTX 1080 için 60-70 derecelerden bahsetmiş de anlamıyorum %100 yükte %40 falan mı güç çekiyor arkadaşların kartları da bu ısı değerlerini elde ediyorlar? Benim gibi iki fanlı modelleri kullananla nasıl bu değerleri elde ediyor aklım ermiyor, voltajı mı sınırlıyorsunuz acaba? Zotac' ın AMP! modelleri kabul ısınan modeller de arada 12-18 derece fark olamaz ya herhalde? Sahiden merak ettiğimden soruyorum yanlış anlaşılmak istemem.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
En az 20 derece mi?
Sorun kasa içi hava sirkilasyonu değil arkadaşin attiği kasa resmine iyi bakın anlarsınız işlemciden çikan sıcak hava direk ekran kartına gidiyor hal böyle olunca 90larigörmesi gayet normal! -
İşlemci fanı 90 derece hava mı üflüyor ki?quote:
Orijinalden alıntı: Overlord7134
Sorun kasa içi hava sirkilasyonu değil arkadaşin attiği kasa resmine iyi bakın anlarsınız işlemciden çikan sıcak hava direk ekran kartına gidiyor hal böyle olunca 90larigörmesi gayet normal! -
Asus Strix O.c Vega 64 60-70 derece arası Çalışıyor.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-22C714979
Herkes GTX 1080 için 60-70 derecelerden bahsetmiş de anlamıyorum %100 yükte %40 falan mı güç çekiyor arkadaşların kartları da bu ısı değerlerini elde ediyorlar? Benim gibi iki fanlı modelleri kullananla nasıl bu değerleri elde ediyor aklım ermiyor, voltajı mı sınırlıyorsunuz acaba? Zotac' ın AMP! modelleri kabul ısınan modeller de arada 12-18 derece fark olamaz ya herhalde? Sahiden merak ettiğimden soruyorum yanlış anlaşılmak istemem.
Sıfır fan ayarında max 75 derece görüyor. -
Kasa içerisinde Nasıl bir hava akışı kullandığınızı merak etmedim değil.quote:
Orijinalden alıntı: woundedknee
Asus Strix O.c Vega 64 60-70 derece arası Çalışıyor.
Sıfır fan ayarında max 75 derece görüyor.
Alıntıları Göster -
Bu arada kasanın alt tarafına içeriye hava üfleyen bir fan ekleyerek sıcaklığı bir miktar kontrol altına aldım. Çok yoğun kullanımlarda maksimum 71-72 dereceleri görüyor. daha aşağı değerleri görebilmek için Peltier'li soğutma sistemi ekledim fakat faydalı olmadı. -
Thermaltake Wiev 71 kasa,4 tarafı temperli cam.quote:
Orijinalden alıntı: mtn1905
Kasa içerisinde Nasıl bir hava akışı kullandığınızı merak etmedim değil.
Alıntıları Göster
Şuan 62 derece,1500 rpm %30 fan speed.
Zero rpm modunda hedef değer 75 derece seçili wattman otomotik olarak.
Arada yavaşlayıp hızlanıyor,max 75 yapıyor.
Kırmızı Strix off yapınca 1500-1600 rpm arası 62 derece.
Kasa şuan içeriye hiçbir fan üflemez durumda,ön taraf 3 adet 120 fanı tamamen durdurdum.
Kraken X72 360 mm soğutucuyu Likit duruma ayarladım,550 rpm ile en düşük hızla 3 adet fanı.
Kasa içine taze hava girişi yok,oturduğum odada kışın ısıtma kullanmam.
2 Adet 140 mm fan egzoz olarak görev yapıyor.
Oyundan çıkınca 0 rpm moduna alıyorum Ekran kartını.
-
3 fanlı modela göre biraz fazla ama dert edilecek seviyede de değil. -
Nzxt'nin cam software'ini kullanıyorum, belli sıcaklıklarda (ekran kartı/işlemci) uyarı vermesi için ayarlayabiliyorsunuz, ekran kartı 80 dereceye ayarlı benimkinde, 81-82 derecelere çıktığı oluyor, bence siz farkında değilsiniz ulaştığınız sıcaklık değerlerinin, kurup bir deneyin. Kasa içi havalandırma o kadar farketmiyor sıcaklıklarda, linusun bu konuda komik bir videosuda vardı yanlış hatırlamıyorsam, mevcut kasam aşağıda.
-
Asus Gpu tweak her zaman açık önümde.quote:
Orijinalden alıntı: Yoizhik
Nzxt'nin cam software'ini kullanıyorum, belli sıcaklıklarda (ekran kartı/işlemci) uyarı vermesi için ayarlayabiliyorsunuz, ekran kartı 80 dereceye ayarlı benimkinde, 81-82 derecelere çıktığı oluyor, bence siz farkında değilsiniz ulaştığınız sıcaklık değerlerinin, kurup bir deneyin. Kasa içi havalandırma o kadar farketmiyor sıcaklıklarda, linusun bu konuda komik bir videosuda vardı yanlış hatırlamıyorsam, mevcut kasam aşağıda.
Radeon perfonmans izleme oyunda açarım,sürekli sıcaklık,ekran kartı dönüş hızı izlerim.
Cam programı uyarıyı Gtx 680 varken verirdi yaz aylarında,ekran kartı macununu 3 ayda bir değiştirirdim.
Cam süreki açıktır,arada Msi Afterburner ile de işlemci sıcaklıklarını oyunda izlerim.
Ben farkında değilsem bu alemde kimse farkında değildir.
Senin kasa Nzxt 340 Elite olmayan gibi göründü bana.
Senin Kraken içeri sıcak hava basıyor,ekran kartıda direk bu havayı alıyor.
Üstteki egzoz fanların ise dışarı atıyor.
Radyatör ile ekran kartın iç hacim dar olduğu için yakın ve kasa içine radyatör sıcak hava basıyor.
O kasanın Elite modelini termal değerleri yüksek olduğu için almadım geçen sene.
Bugün üstteki 140 mm fanı kapatıp,kasa altına ekran kartına taze hava bastım.
Hava oldukça ılıktı bugün,Ekran kartı fanlar otoda 69 derece yaptı.
Alt fanı tekrar çıkartıp,üst egzozu devreye aldım;64 derece...
Bir ara alt fanı tekrar takıp,üst egzoz ile beraber bakacağım değerlere.
Gtx 680 ekran kartında 1 derece farketmişti,bunda ne farkedecek bakacağım.
Son olarak bir ara Riser cable satın alıp dikey pozisyonda takacağım.
Kasa kapağı kapalı ve açık olarak onu da denerim...
Menteşeli temperli cam kapağı büyük rahatlık...
-
-
Merhaba arkadaşlar kullanmakta olduğunuz asus rog strix 1080 kartımda arka tarafında fan girişleri var buralara rgb fan takılıyor ve rgb kontrolü yapılabiliyor mu asus sync uyumlu olarak. bilginiz varmı acaba. Bu soruya vereceğiniz cevaba göre ürün uyumlu rgb fan alıp kullanmak istiyorum. varmı aranızda bu konuda bilgisi olan yada tecrubesi olan deneyen fana? -
-
Her iki yöne de den3dim değişmedi kapağı açınca rahatliyor
12v rgb şerit takılır,Asus Gpu Tweak2 üzerinde ekran kartı rgb kısmı var.quote:
Orijinalden alıntı: cellat87
Merhaba arkadaşlar kullanmakta olduğunuz asus rog strix 1080 kartımda arka tarafında fan girişleri var buralara rgb fan takılıyor ve rgb kontrolü yapılabiliyor mu asus sync uyumlu olarak. bilginiz varmı acaba. Bu soruya vereceğiniz cevaba göre ürün uyumlu rgb fan alıp kullanmak istiyorum. varmı aranızda bu konuda bilgisi olan yada tecrubesi olan deneyen fana?
Küçük bir dosyası var indirince aktif hale geliyor.
Orada modlardan istediğin rgb efektini seçip ekran kartı ile senkronize çalıştırabilirsin....
Bende 5v adreslenebilir şerit olduğu için denemeyemem,çalışmaması diye birşey olmaz. -
Şerit çalışır diyorsunuz peki fan çalışır mı önemli olan bu benim için gerçi şerit çalışıyor ise fan da çalışır sanırım demi.quote:
Orijinalden alıntı: woundedknee
12v rgb şerit takılır,Asus Gpu Tweak2 üzerinde ekran kartı rgb kısmı var.
Küçük bir dosyası var indirince aktif hale geliyor.
Orada modlardan istediğin rgb efektini seçip ekran kartı ile senkronize çalıştırabilirsin....
Bende 5v adreslenebilir şerit olduğu için denemeyemem,çalışmaması diye birşey olmaz.
Alıntıları Göster
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X