Şimdi Ara

ASUS ROG SWIFT PG279Q 27' 165 HZ IPS Panel G-Sync Monitörü duyurdu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
807
Cevap
6
Favori
35.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Monitorde sorun olup olmadığını nasıl test edebilirim? biraz sayfaları okudum ölü pixel vs vs sorunları varmış bunların olup olmadığını nasıl test edebiliyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draxiss

Monitorde sorun olup olmadığını nasıl test edebilirim? biraz sayfaları okudum ölü pixel vs vs sorunları varmış bunların olup olmadığını nasıl test edebiliyoruz?

En çok ölü piksel ve ışık sızması sorunu yaşanıyor. Ölü pikseller görülür zaten. Ekranda yeşil, kırmızı, mavi, siyah ve beyaz renkleri açın fullscreen olarak. Renk değiştirmeyen farklı telden öten bir yer varsa orası ölü piksel demektir. Işık sızması olayı da odadaki tüm ışıkları kapatıp, monitörde tamamen siyah bir resim açtığınız Zaman belli olur. Işık sızması varsa kenardan aydınlık yerler belirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draxiss

Başka önerdiğiniz monitor var mı?

Acer xb271hu ve onun geçen jenerasyon modeli olan xb270hu ya göz atabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz_tr

Ürünler stoğa girer girmez haberdar olmak içinwww.nowinstock.net sitesini kullanabilirsiniz. Mail hatta sms bile atıyor.

Ekliyorum ama eklendi mi eklenme dimi,nasıl uyarı yapacak hiçbir şey belli olmuyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: --STALKER--

quote:

Ürünler stoğa girer girmez haberdar olmak içinwww.nowinstock.net sitesini kullanabilirsiniz. Mail hatta sms bile atıyor.

Ekliyorum ama eklendi mi eklenme dimi,nasıl uyarı yapacak hiçbir şey belli olmuyor?

My account sayfasında üst kısımdaki add item'e tıkla. Açılan sayfada ilk yöntemi seç. Deneme aşamasındaki ikinci yöntemi kullanma. Seçeneklerde monitörü bul, ve hangi mağazalardan olduğunu seç. Sonra devam et save de. My account sayfasına geri dönünce alarmını açtığın ürünlerin listesi gözükecek.

• quote:

quote:

quote:

My account sayfasında üst kısımdaki add item'e tıkla. Açılan sayfada ilk yöntemi seç. Deneme aşamasındaki ikinci yöntemi kullanma. Seçeneklerde monitörü bul, ve hangi mağazalardan olduğunu seç. Sonra devam et save de. My account sayfasına geri dönünce alarmını açtığın ürünlerin listesi gözükecek.

Eyvallah,yaptıydım yalnız linki direk yapıştırınca olmuyor.Yukardaki listeden seçmek gerekiyormuş.Güzel bir uygulama gerçekten.

• Arkadaşlar,vatandan alıcam kısmetse bikaç güne.Fakat tereddütlerim de yok değil.Tekirdağ mağazasında stok yok,başka mağazalardan getirticekler.Herhangi bir sorunda değiştirip yenisini gönderirlermi?Almalımıyım yoksa beklemelimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mcdionysos

Arkadaşlar,vatandan alıcam kısmetse bikaç güne.Fakat tereddütlerim de yok değil.Tekirdağ mağazasında stok yok,başka mağazalardan getirticekler.Herhangi bir sorunda değiştirip yenisini gönderirlermi?Almalımıyım yoksa beklemelimi?

Bence beklenmeki sonra pişman olma ihtimali çok yüksek. Ama herkesin hata olarak kabul ettiği şeyleri siz o paraya hata olarak görmezseniz bişey diyemem tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: TorukMactoo

quote:

Orijinalden alıntı: mcdionysos

Arkadaşlar,vatandan alıcam kısmetse bikaç güne.Fakat tereddütlerim de yok değil.Tekirdağ mağazasında stok yok,başka mağazalardan getirticekler.Herhangi bir sorunda değiştirip yenisini gönderirlermi?Almalımıyım yoksa beklemelimi?

Bence beklenmeki sonra pişman olma ihtimali çok yüksek. Ama herkesin hata olarak kabul ettiği şeyleri siz o paraya hata olarak görmezseniz bişey diyemem tabi

tavsiyem beklemen benim 2 ay oldu sistemi toplayalı gysnc özellikli monitör 1-2 markanın tekelinde oluşu yüzünden ben dell bekliyorum ocak ayında piyasaya girecek dendi
    alıcaksanızda 14 gün koşulsuz iade veren bir yerden alın ölü pixel teknik servis hata olarak kabul etmiyorlar bu gibi bir durumda satıcı ile servis arasında kalmaman için izlemen gereken yol bu birde gelicek olan seridede sorunlu ürün olabilir buda sana denk gelebilir her marka ve modelde seri üretimden kaynaklı şeyler olabilir azda olsa risk her marka ve ürün için mevcut buradaki sorun serinin ilk ürünü oluşu panel için kullanılan yeni teknolojilerin çokluğu kalite kontrol kısmında bir sorun varki asus bu seviyede bir ürünü piyasaya sürüyor şaşılacak durum 2.partideki ürünlerin akıbeti içinde yine kullanıcı deneyimi ve kullanan kişi sayısı forumlarda inceleme deneyimlemiş ürün için kapsamlı makale gerekiyor buda çok uzun bir süre bilemiyorum

• Bende haziranda sistem topladım,yok o monitörü alayım yok şunu bekleyim,onun şurasında bir kusur var diğerinin rengi soluk dolar yüksek,hatalı çok derken halen bekliyorum.Allah sonunu hayır eylesin bakalım,bu gidişte idareten kullandığım monitör kalıcı olacak gibi
  • Yazılanlara Bi Bakayım Dedim Bakmaz Olaydım :D
    Çok Ateş Etmişsiniz Monitör Hakkında... Türkiye'de Hiçbir Distribütöre Ulaşmadan Ürünü Aldım... Hiçbir Sorun Yaşamadım... Önerim Şu Kesinlikle Nvidia Kart ile Kullanın... 144 hz lik Versiyonunda AMD Kart Olduğu için Sorun Yaşamıştım... r9 290x En Fazla 120hz Veriyormuş Saçma...
  • quote:

Bende haziranda sistem topladım,yok o monitörü alayım yok şunu bekleyim,onun şurasında bir kusur var diğerinin rengi soluk dolar yüksek,hatalı çok derken halen bekliyorum.Allah sonunu hayır eylesin bakalım,bu gidişte idareten kullandığım monitör kalıcı olacak gibi

ben sistemi topladıktan sonra komşumun monitörü ödünç alıp kurdum işletim sistemini bir ürünün çıkması bu kadar uzarmı ekran kartlarına nazaran monitörler çok yavaş giriyor tr avrupada daha çok marka model görüyoruz tr pazarına biraz geç giriyor şahsen bu kadar uzayacağını tahmin etseydim sistemi bu sene toplardım çok can sıkıcı bir durum ucuz ürün olmayışları sebebiylede kimin ne söylediğide önem arzediyor kağıt üzerindeki veriler pratikte nasıl ne gibi kronik sorunları var ürünün bilmek istiyorsun vallahi benim beklediğim ürün gelsin direk alıcam artık ne olur bilmem en kötü geri gönderirim bakalım bu ay sonuna kadar bi gelişme olucakmı bence 2016 sonu 2017 başları daha fazla marka model göreceğiz gibi şu an gysnc freesync donanım olan monitörler standartlaşmış değil özel ürün grubu olduğu için sorun oluyor yoksa piyasa monitör dolu alıp geçerdim bir marka modele takılmazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wikingtoro

quote:

Bende haziranda sistem topladım,yok o monitörü alayım yok şunu bekleyim,onun şurasında bir kusur var diğerinin rengi soluk dolar yüksek,hatalı çok derken halen bekliyorum.Allah sonunu hayır eylesin bakalım,bu gidişte idareten kullandığım monitör kalıcı olacak gibi

ben sistemi topladıktan sonra komşumun monitörü ödünç alıp kurdum işletim sistemini bir ürünün çıkması bu kadar uzarmı ekran kartlarına nazaran monitörler çok yavaş giriyor tr avrupada daha çok marka model görüyoruz tr pazarına biraz geç giriyor şahsen bu kadar uzayacağını tahmin etseydim sistemi bu sene toplardım çok can sıkıcı bir durum ucuz ürün olmayışları sebebiylede kimin ne söylediğide önem arzediyor kağıt üzerindeki veriler pratikte nasıl ne gibi kronik sorunları var ürünün bilmek istiyorsun vallahi benim beklediğim ürün gelsin direk alıcam artık ne olur bilmem en kötü geri gönderirim bakalım bu ay sonuna kadar bi gelişme olucakmı bence 2016 sonu 2017 başları daha fazla marka model göreceğiz gibi şu an gysnc freesync donanım olan monitörler standartlaşmış değil özel ürün grubu olduğu için sorun oluyor yoksa piyasa monitör dolu alıp geçerdim bir marka modele takılmazdım.

Lütfen noktalama isaretleri kullanalim.

Not: Klavyem Türkce degil o yüzden Türkce karakter kullanamiyorum.

• hepimiz beklemedeyiz bakalım hayırlısı şubat tatilinde Türkiye'ye döneceğim o ara almayı düşünüyorum bir tane o zamana kadar girer umarom
  • Monitoru dün Vatan bilgisayar Karşıyaka şubesinden satın aldım. Bornova ve Mavişehir şubelerinde test edemeyiz vs vs bahane sürdüklerinden dolayı şansımı Karşıyaka şubesinde denedim yaklaşık 1 saat test ettikten sonra monitörü satın aldım. Şimdilik hiçbir sorun yok.

Monitoru kullanan arkadaşlar hangi renk ayarlarında kullanıyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draxiss -- 6 Ocak 2016; 20:30:29 >
  • Draxiss kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun madem. Hangi testleri yaptın acaba? En iyisini yapmışsın ayrıca. Böyle sorundan bahsedilen bir monitörü amcak böyle teste tabii tutup almak lazım.

• arkadaşlar bilgisi olan cevap verebilir mi? herhangi bir 144hz monitör ile 144hz g-sync monitör arasında büyük bir fark var mı? para olarak fark var yani buna değecek bir fark yaratıyor mu? Şunun için soruyorum. Mesela 60hz monitör kullanıp, 144hz monitöre geçen biri büyük bir fark olduğunu anlıyor. Bir daha 60 hz kullanmak istemiyor. Bu fark normal 144hz ile 144hz g-sync monitör arasında da var mı? her iki monitörden de kullanan varsa cevap verebilir mi? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TorukMactoo

Hayırlı olsun madem. Hangi testleri yaptın acaba? En iyisini yapmışsın ayrıca. Böyle sorundan bahsedilen bir monitörü amcak böyle teste tabii tutup almak lazım.

Sağolun , zamanında GTX 970 amp ekran kartı satın alırken coil whine ses sorunu vardı o zamanda Vatan bornova test yapmamıştı yine karşıyakadan test ettirip almıştım.

http://www.pikseltesti.com/ dan ölü pixel testi yaptım ama bununla yetinmeyip masaüstü arka planını değiştirerek 2. kez tekrarladım hatta displayport girişi olmayacağını tahmin ettiğimden kendi kasamı götürmüştüm. Kendi kasama monte edip testi öyle gerçekleştirdik. Işık süzmesi hariç ( karanlık ortam olmadığından dolayı ) sadece ölü pixel testi yapabildim eve geldiğimde ışık süzmesi testi de yaptım bir problem yok.

• Draxiss kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

Panelin üretimi hangi ay acaba, arka tarafını kontrol edip fotoğrafını çeker misiniz zahmet olmazsa ? (Bandrol olan kısım)

Asus'da hiçbir sorun yaşanmayan monitöre denk gelmek inanın loto kazanmakla eş değer gibi bir şey. Özellikle de Asus'un iade edilen sorunlu monitörleri tekrardan aynı ya da farklı satıcılara gönderip sirkülasyon içinde eritmeye çalıştığını düşününce bu pek de anormal bir durum değil zaten.

Hiçbir sorun yok demek, ips glow, blb, dust, dead pixel gibi ana sorunlara sahip olmayan bir monitöre denk geldiniz demektir. Gerçekten de böyle mi yoksa siz testi yaparken bunları es mi geçtiniz (Bir şubede ips glow ve blb testi yapmak pek de mümkün değil açıkçası. Yapılsa yapılsa dead pixel testi yapılır.) Ben bu noktada size yardımcı olayım. Buradan ölü piksel testini yapabilirsiniz. Her renge tıklayıp F11 ile full screen yapın, sonra geri gidin sayfadan ve diğer rengi seçip aynı adımı uygulayın teker teker bakın bu şekilde. Linki aşağıya yazıyorum.

http://jasonfarrell.com/misc/deadpixeltest.php

Panel altında toz olup olmadığını anlamak için beyaz arka plan üzerinde full ekrana alın ve monitöre 25-30 cm kadar yaklaşıp her bölgeyi yavaş yavaş tarayın.

Bütün ışıklar kapalıyken siyah rengi seçip yine F11'e basarak full screen yapın, monitörden 2 metre kadar uzaklaşın, monitörün tam merkezinde yer alın ve odak noktanız tam ortası olsun (açısız bir şekilde) önce foto (Flashsız) akabinde de kısa süreli bir video kaydı alın.

Bunları yapıp paylaşırsanız çok sevinirim böylece monitörün durumunu daha iyi şekilde görmüş olursunuz hem de burada paylaşarak diğer kullanıcılara daha sağlıklı veri aktarmış olursunuz.

• Amazon'dan dün itibariyle ben de Acer Predator XB271HU satın almış bulunuyorum. Hadi hayırlısı gelince buradan sonuçları paylaşmaya çalışacağım.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.