Şimdi Ara

asus RT-n10 access point repeater modunda wireless kopma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar asus rt-n10 Access point kullanmaktayım. bağlantı ve erişimde bir problem yok ancak interneti kullanırken bazen bilgisayar wireless i asus Access pointin sinyalini kaybediyor ve doğal olarak bağlantı kopuyor. Access pointi yeniden açıp kapadığımda durum düzeliyor. gün içerisinde 4-5 kez oluyor. aynı sorunla karşılaşmış arkadaşlar yada sorunun neyden kaynaklanabileceği hususunda bilgi sahibi arkadaşlar varsa tecrübeleri paylaşırsalar sevinirim.

• Sorun devam ediyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus firmware güncelmi?

"driver booster" programı ile bilgisayar wifi kartına driver update yapın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayar wifi kartı driver güncel ve direk bağlantılarda sorun yok. Access point firmwarede güncel. sorun devam ediyor. ve cihaza cep telefonlarıda bağlantı yaptığında daha sık kesinti olduğunu farkettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir53

bilgisayar wifi kartı driver güncel ve direk bağlantılarda sorun yok. Access point firmwarede güncel. sorun devam ediyor. ve cihaza cep telefonlarıda bağlantı yaptığında daha sık kesinti olduğunu farkettim.

Deneme yanılma yöntemlerine başvurcaksınız. Öncelikle aynı model AP lerin kronik bu tip sorunları olup olmadığını kullanıcı forumlarında Google ile aratıp bakın. Sonra sırasıyla şunları deneyin;

1. Acrylic Wifi Free indirin ve etrafınızdaki kablosuz ağların yoğunluğuna bakın. Bazen sinyali çok güçlü routerlar çevresindeki bu tip cihazları baskılayıp ağın dışına atabiliyorlar. Zyxcel endüstriyel bazı modellerde bu özellik mevcut. Ana modem ile aynı kanalı kullanan sinyali güçlü bir ağ mevcut ise modem kanalını değiştirin. Tavsiye edilenler 1-6-11. Sinyal değer maksimumda olsun, Kanal genişliği HT40, eğer yoksa HT 20/40 özelliği açık bırakın. Bant Kablosuz B+G+N Karışık.

2. Adsl speed mod ile Access pointlerin hız ayarlarının aynı aralıkta olmasına dikkat edin. Access pointler genelde bu işler için modemler gibi düşük konfigrasyonlarda üretilirler modeminiz 300Mbps iken AP ler 54Mbps gibi düşük değerde olabilirler. Her ne kadar bağlantınız kablo ile yapılmış olmuşsa da modeme veya AP lere bağlanacak olan cihazın ağ kartları bu modlar arasında anlık geçişler yaparken bağlantı kopma sorunları yaşayabilirsiniz.

3. AP, Ana modem veya bunlara çektiğiniz data kablolarının manyetik alandan etkilenmediğiniden emin olun ve geekmedikçe bir elektrik kablosu yakınında olmamasına özen gösterin. (POE destekli AP kullanabilirsiniz.)

4. Cihazların şifreleme türünü değiştirin çok zornda olmadıkça WPA2 gibi şifreleme algoritması kullanmayın. Tercihen WPA Kişisel AES kablosuz sinyalinizi daha istikrarlı hale getirebilir!

5. İşin aslında en başında dikkat edilmesi gereken konu birbiriyle uyumlu donanımlar va kaliteli markalar kullanın. Netgear, D-Link, Buffalo,Ubiquiti, MicroTik, Linksys, Asus. Yapmak istediğiniz kuruluma göre Broadcom veya Atheros çipset olup olmadığı kullandığınız cihazlardaki ağ adaptörlörüyle olan uyumları vs her şey çok çok önemli olmakla birlikte her zaman atladığımız detaylar.

• ddwrt veya gargoyle yuklenebilir aslnda

• Bu arada kullandığın cihaz AP özellikli bir router. Bu bakımdan şanslısın yani donanım olarak çok da çöp sayılmaz. Yukarıda anlattıklarımdan sonuç alamazsan bir iki tavsiyem daha olacak. Asus vb firmaların firmware leri genellikle cihazları çöp haline getirebiliyor. Bu bakımdan açık kaynak yazılım deneyerek sorunlarını çözebilirsin. Sorumluluk tamamen size aittir doğru yapıldığında program kurmaktan farksızdır ancak yanlış bir işlem yapmanız durumunda cihazınız kullanılmaz hale gelebilir. Yada en azından sizin kullanamayacağınız hale gelir( Kurtarma yöntemleri uzmanlık ve cihazın içinin açılmasını gerektirebilir)

http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database Bu siteye gidip asus rt-n10 yazıp aratın linklerden "RT-N10 Firmware - Webflash image for first installation" olanı seçip indirin.

Kurulum işlemleri içinhttp://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=64725&postdays=0&postorder=asc&start=0

Eğer DD wrt ile stabilite yakayamaz ve aynı sorunlar devam ediyorsa bir kaç şansınız daha var ama bence son firmware olarak tomatousb kurabilirsiniz.http://tomatousb.org/doc:build-types

Bu linke göre cihaz MIPSR2 tipi router bu durumda "Kernel 2.6 (experimental) for MIPSR2 Routers" / NoUSB Std olan fimrware kuracaksınız.
    http://tomatousb.org/download

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yücel52

ddwrt veya gargoyle yuklenebilir aslnda

Arka planda tam bunları yazarken siz cevap atmışsınız. Gargoyle openwrt tabanlı, elbette donanıma destek veriyorsa olabilir.

Edit: Donanım desteği göremedim.https://www.gargoyle-router.com/download.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 25 Şubat 2015; 13:14:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uisik34

quote:

Arka planda tam bunları yazarken siz cevap atmışsınız. Gargoyle openwrt tabanlı, elbette donanıma destek veriyorsa olabilir.

ddwrt biraz yuksek donanım istiyor sanırım
    Alternatif çok
    ddwrt
    gargoyle
    openwrt
    tomato
    kamikaze vs
    Yönetim programı cok
    Brick olma durumu var gerçi
    Riskli ama kökten çözüm

• quote:

quote:

quote:

Alternatif çok
    ddwrt
    gargoyle
    openwrt
    tomato
    kamikaze vs
    Yönetim programı cok
    Riskli ama kökten çözüm

DD WRT yüksek donanım derken 4MB flash standart firmware için yeterli kalıyor. 2MB flash cihazlar için mini versiyonlar mevcut.
    Open wrt ve DD WRT arasında halef selef olayı var ancak kim neyin nesi çok da umursamadım. Yalnız şunu demek mümkün DD WRT destekledği cihaz sayısı olarak Open Wrt den açık ara önde görünüyor.

Ben Open wrt den daha keyif alıyorum. DD wrt ye göre çok daha stabil ve linux mantığıylapaket yönetim desteği mevcut. Elimdeki routerda paket yönetim olayını ddwrt için göremedim açıkçası çok da uğraşmadım. Stabilitesi bana iyi gelmedi. Open wrt de çalışmayan mod bu firmware de çalıştı ancak donanımla ilgili soruna sahipti, başka bir modda da open wrt nin kararlılığının yanına bile yaklaşamadı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alternatif çok
    ddwrt
    gargoyle
    openwrt
    tomato
    kamikaze vs
    Yönetim programı cok
    Riskli ama kökten çözüm

DD WRT yüksek donanım derken 4MB flash standart firmware için yeterli kalıyor. 2MB flash cihazlar için mini versiyonlar mevcut.
    Open wrt ve DD WRT arasında halef selef olayı var ancak kim neyin nesi çok da umursamadım. Yalnız şunu demek mümkün DD WRT destekledği cihaz sayısı olarak Open Wrt den açık ara önde görünüyor.

Ben Open wrt den daha keyif alıyorum. DD wrt ye göre çok daha stabil ve linux mantığıylapaket yönetim desteği mevcut. Elimdeki routerda paket yönetim olayını ddwrt için göremedim açıkçası çok da uğraşmadım. Stabilitesi bana iyi gelmedi. Open wrt de çalışmayan mod bu firmware de çalıştı ancak donanımla ilgili soruna sahipti, başka bir modda da open wrt nin kararlılığının yanına bile yaklaşamadı.

Bi eksisini ve karasizligini görmediğim için öpen wrt hic kurmadim
    Elimden 100 e yakin tp link 740 geçmiştir bunların belki 90 i ddwrt kurulu
    Default firmware ile saç baş yoldurdu tp link
    Open wrt de lisans olayı varmı ddwrt gibi
    Malum ddwrt ubnt ve mikrotikte lisans istiyor
    Tp link için ücretsiz mesela

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Alternatif çok
    ddwrt
    gargoyle
    openwrt
    tomato
    kamikaze vs
    Yönetim programı cok
    Riskli ama kökten çözüm

Open wrt tamamı açık kaynak yazılım. Hiç bir şekilde ücret söz konusu değil ancak dediğim gibi desteklediği cihaz sayısı dd wrt ye göre daha az. Her ne kadar dd wrt open wrt tabanlı dense de bu anlamda kimin halef kimin selef olduğunu ben anlamadım. :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Alternatif çok
    ddwrt
    gargoyle
    openwrt
    tomato
    kamikaze vs
    Yönetim programı cok
    Riskli ama kökten çözüm

Open wrt tamamı açık kaynak yazılım. Hiç bir şekilde ücret söz konusu değil ancak dediğim gibi desteklediği cihaz sayısı dd wrt ye göre daha az. Her ne kadar dd wrt open wrt tabanlı dense de bu anlamda kimin halef kimin selef olduğunu ben anlamadım. :)

ddwrt biraz önde gibi
    bugün buffalo gibi bir marka bile cihazlarini ddwrt li olarak satışa sunuyor

• quote:

ddwrt biraz önde gibi

Görünürde öyle ama dendiği gibi dd wrt open wrt üzerine inşa edildiyse open wrt nin bir basamak üzerinde olması gerekiyor. dd wrt de bazı routerlar için firmware'lere destek para ile sağlanıyorsa bu işin dd wrt tarafında daha yaygın olmasını ve desteklediği cihazların çoğunluğunu izah ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 25 Şubat 2015; 14:22:58 >
  • quote:

quote:

ddwrt biraz önde gibi

Görünürde öyle ama dendiği gibi dd wrt open wrt üzerine inşa edildiyse open wrt nin bir basamak üzerinde olması gerekiyor. dd wrt de bazı routerlar için firmware'lere destek para ile sağlanıyorsa bu işin dd wrt tarafında daha yaygın olmasını ve desteklediği cihazların çoğunluğunu izah ediyor.

Çekirdeği kullanmışlardır sadece
    İngilizcede yokki kaynak okuyayim
    Neyin ne olduğuyyazıyor aslinda

• Valla kaynak okumak için ingilizceniz olduğunu varsaysak Open wrt de dökümantasyon yığınla mevcut. Aynı yaygınlık dd wrt de yok ancak dd wrt forum sayfası open wrtye kıyasla çok daha yardımsever ve cevap vermede bir o kadar hızlılar.
  • quote:

Valla kaynak okumak için ingilizceniz olduğunu varsaysak Open wrt de dökümantasyon yığınla mevcut. Aynı yaygınlık dd wrt de yok ancak dd wrt forum sayfası open wrtye kıyasla çok daha yardımsever ve cevap vermede bir o kadar hızlılar.

İngilizce yokdan kastim kendim icindi
    ddwrt forumu aktif dogru

• quote:

İngilizce yokdan kastim kendim icindi

Yok zaten onu anlamıştım. Neyse 90 tane TP Link flashlamışsınız ingilizce olmadan bir de olsaymış!
  • açık kaynak kodu router firmware denilince akıllara Tomato by Shibby gelsin arkadaşlar, hepsini kullandım diğerlerine göre açık ara önde bence, son kullanıcı dostu olması açısından vs. şuan 1000tl lik routerin yapacağı işi 100tl lik routere yaptırıyorum,

ayrıca bu tür işlemler için asus routerları tavsiye ediyorum, brick durumlarının çözülmesi için kendi yayınladıkları program mevcut ve çok kolay vs...
  • Estağfurullah
    Neyse arkadaşın konu dagilmasin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.