Şimdi Ara

Asus Strix R9 390 DirectCU III Deiştirmelimiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle herkeze iyi forumlamalar.

Sorum şu şekilde elimde bir adet konu başlığında bahsettiğim ekran kartından var. Bu kartı vatandan aldım arızalı çıktı o ap ayrı bi konu zaten. Servisten şuan deiğişim talebi hazırlanıyor.

Ben bu kartı yani R9 390' ı 1684 TL'ye almıştım ve kart şuan 1600 TL'ye düşmüş. R9 390X modeli isede 1873 TL. Arada ki 189 TL farkı ödeyip 390X'mi alayım.

Yoksa tekrar 390 ile değiştirip kalan para farkıyla (84TL) fan mı alayım. Fan ne için derseniz, coler master 120m radyatör fanı çok ses yapıyor o fanı:

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-air-serisi-sp120-static-pressure-120mm-fan.html?srt=PU

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-120x120x27mm-premium-dual-impeller-kasa-fani.html?srt=PU >şu ikisinden biri ile yenilemek istiyorum fan öneriside ala bilirim.

Bilgili arkadaşlardan cevaplarını bekliyorum. Saygılar. :)

• Bence 189 TL fark ödeyip 390X almalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesözel

Bence 189 TL fark ödeyip 390X almalısın.

Teşekkürler hocam testlerede baktım ama 3 - 5 fps farklar tam anlayamadım iki kart arasındaki farkları.

• saphire kim hacı ya :D asus la arasında fiyat farkı var asus fiyatlarına bak birde vatanda.
  • alknhcgl kullanıcısına yanıt
    Sapphire Amd nin en büyük partneridir. Birebir değişim garantisi vardır. Asus gibi tamir edip göndermez.
    Ayrıca asusun 390 modeli sapphire den fazla ısındığını biliyormusun?
    Ben demiyorum google amcaya soruver.
    Senin yerinde olsam sapphire nitro 390x alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

Sapphire Amd nin en büyük partneridir. Birebir değişim garantisi vardır. Asus gibi tamir edip göndermez.
    Ayrıca asusun 390 modeli sapphire den fazla ısındığını biliyormusun?
    Ben demiyorum google amcaya soruver.
    Senin yerinde olsam sapphire nitro 390x alırdım.

Sapphire 390X Nitro varken 400 TL daha fazla verip Asus 390X almak sözün bittiği yer zaten.
  • Yahu benim sorduğum asus'la alakalı sonuç itibari ile marka tercihleriniz istediği doğrutlduda olabilir herkesin kişisel tercihi benim sorduğum 390 dan 390x 'e fark ödeyip geçmelimiyim yoksa fanımımı almalıyım. Birde 390 ile 390x güç tüketimi aynı gibi 390x alınca psu değiştirmek zorunda kalırswam olmaz 700w 80+ psu kullanıyorum.

Zaten farklı fakrlı konfigurasyonlarım var birtane daha saphire almıycam. Zaten bir tane var yetiyor. ;)

Asus Strix R9 390 DirectCU III Deiştirmelimiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alknhcgl -- 5 Şubat 2016; 16:16:04 >
  • ''Sapphire kim'' dediğin için biz de sana kim olduğunu söylemeye çalıştık az çok.

Soruna gelirsek 390 ile 390X arasında performans açısından dağlar kadar fark yok 390' ı biraz overclock ederek 390X değerleri yakalayabilirsin.

Ben olsam 390' ı alır bilgisayarımda eksik olduğunu düşündüğüm başka parçalara yönelirdim. linkini attığın fanlar iyidir.

Resim yollarkende image küçültme olayını dene istersen.
  • Asus'un DirectCU teknolojisi gerçekten çok kaliteli olduğunu söylemeliyim.390'ınız kalsın.Kasayı daha ferah yapmaya çalışın.
  • Ozaman artış yapmak yerine fanı alayım üzerine kalan fark ile. Yalnız fanlar hakkında bir sorum olucak. Bu 120M sıvı soğutma gerçekten güzel değerler veriyor derece olarak ama colar masterin üzerinde gönderdiği resmen takoz bir fan çok ses yapıyor blade master sanırım üzerindeki fan. O linkteki fanlarmı yoksa başka önerilerinizde varmı fan konusunda noctua olmasın.
  • farkını ödeyip 390x almalısın.Marka olarak MSI 27,7 cm Sapphire 31cm tercih senin Ayrıca Arkadaşlar Şuna bir baksın :) r9 390 1194tl Saygılar.

http://mikroset.com.tr/Products-33009-msi-8gb-r9-390-gaming-8g-le-gddr5-512-bit-hdmi-2xdvi-dp-ati-dx12.html
  • 390x almayı iptal ettik radyotör fanım arızalı olduğundan onun yerine aradaki fark ile corsair sp120 fan alacağım saygılar, hepinize teşekkürler. Bu fanında ledleri yok ama ne yapalım. :=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alknhcgl

saphire kim hacı ya :D asus la arasında fiyat farkı var asus fiyatlarına bak birde vatanda.

Fiyatlarına bakıp ne anlamam lazım, ASUS'un 980 parasına düz 390 sattığını mı?

Ayrıca referans tasarım bir kart koyup zaten benim sapphire kartım var demede baya komik, o referans kart tüm üreticlerde mevcut üstünde sapphire, msi veya asus yazmasının bir önemi yok.
  • Bu forumda neden bir polemik çabası var anlamıyorum, sürekli bi olay çıkartma olay çıkartcaksanız yazmayın hocam konuya. Soru gayet basit 390 ile 390x karşılaştırıyoruz. Param var asus alıyorum ki kullandım gayette memnundum ayrıca yukarda tmair edip yolluyor asus demişsiniz bkz. değişim raporuda geldi. Bukadar boş yapmya yani 2 tane 980'imde var birine geçen burdan forumda sattık. saphire 295 x2'imde var 390'ımda var hepsini kullanıyorum farklı farklı pc'lerimde.

Bu konudaki amaç marka kıyaslaması değil. 390X'in 390'dan iyi olduğu belli. Sonuçta üst versiyonu ama aradaki farka değecek kadar önemli diye bir konu açtım gelip marka fanlığı yapmanın bi anlamı yok. Marka fanlığı yapcaksan benim konumdan git kendine konu aç saphire incelemesi yap. Senin hangi markaları modelleri kullandığını bilmiyorum. Ama bugüne kadar saphirinide asusunuda evgasınıda msi'nıda kullandık. Aralarında en hoşuma giden bazı kartlarda msi bazılarında asus.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.