Şimdi Ara

asus ta 3 dakikada sistem sıfırlama..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
35.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen gün asus f3jc ye format atmak zorunda kaldık ama cd ses kartını yüklememekte direniyor .bu sırada yanımıza gelen bilg programcılığında okuyan bir arkadaş asuslarda f9 ile çok kısa sürede sistemi sıfırlayıp geri yükleme yapabileceğimiz söyledi.
    önce pek inandırıcı gelmesede cihaz açılırken f9 tuşuna basarak gelen menüden ilgili seçimi yaparak yaklaşık 3 dakika gibi kısa sürede sistemi yeniden yükledik ses ekran wifi vs bütün driveler yüklenmiş halde..

bu özellik acaba bütün asuslarda varmı yada ilk yükleme yapılırken gerekli ayarlamalrın mı yapılması gerekiyor...

• Yapay Zekanın Yanıtı

ASUS Laptop'unu 3 Dakikada Sıfırla

ASUS laptop'unu sıfırlamak, performans sorunlarını gidermek, kötü amaçlı yazılımları kaldırmak veya cihazını satmadan önce verilerini silmek için gerekli bir adımdır. İşte ASUS bilgisayarını veya laptop'unu yalnızca 3 dakikada fabrika ayarlarına döndürmenin kolay bir yolu:

Windows 10 ve 11 için:

1. Bilgisayarını yeniden başlat. ASUS logosu ekranda görünür görünmez F9 tuşuna bas.
    2. "Sorun Giderme" seçeneğini seç.
    3. "Bu bilgisayarı sıfırla" seçeneğini seç.
    4. "Her şeyi kaldır" veya "Yalnızca dosyalarımı kaldır" seçeneklerinden birini seç.
    5. İşlemin tamamlanmasını bekle.

Windows 7 için:

1. Bilgisayarını yeniden başlat. ASUS logosu ekranda görünür görünmez F9 tuşuna bas.
    2. "Sistem Kurtarma Seçenekleri"ni seç.
    3. "ASUS Kurtarma Sihirbazı"nı seç.
    4. "Fabrika Ayarlarına Döndürme" seçeneğini seç.

Recovery Tuşu Kullanarak:

1. Bilgisayarını kapat.
    2. Güç düğmesine basılı tutarken F9 tuşuna bas.
    3. ASUS'un "Recovery Tuşu" ekranı görünene kadar tuşlara basmaya devam et.
    4. "Fabrika Ayarlarına Döndürme" seçeneğini seç.

Önemli Notlar:

• Fabrika ayarlarına döndürme işlemi tüm verilerini silecektir. İşlemden önce önemli dosyalarını yedeklediğinden emin ol.
    • İşlem birkaç dakika sürebilir, bu nedenle kesme.
    • Fabrika ayarlarına döndürme işlemi, bilgisayarındaki tüm yazılımları ve sürücüleri kaldıracaktır. İşlem tamamlandıktan sonra onları yeniden yüklemen gerekebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dostum bahsettiğin özellik bütün asus'larda var. harddisk'te ayrılmış gizli bir partion'dan f9 ile yükleme yapıyor ve sistemi aldığın günkü ilk haline çeviriyor. eğer benim gibi harddisk'te yer açmak için (5gb) bu gizli partion'u silersen, makinanın yanında verilen recovery dvd'sinden de kurulum yapabilirsin.

ses kartı sürücüsünü yükleyememenin de sebebi muhtemelen önce high defination audio sürücüsünü yükmememenden kaynaklanıyordur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: foxhound

benim gibi harddisk'te yer açmak için (5gb) bu gizli partion'u silersen,

bu dosya sistem de tam olarak hangi adla kayıtlı..salt okunur yapsak silinmesini (başkasının)engeleyebilirmiyiz...
  • dostum bahsettiğim bir dosya değil, "f" adı altında bir harddisk bölümü. bu bölümün içinde sistemin yeniden yüklenmesini sağlayan dosyalar mecvut. gizli olduğu için de yanlışlıkla silinmez, kafanı takma buna...
  • quote:

Orjinalden alıntı: foxhound

dostum bahsettiğim bir dosya değil, "f" adı altında bir harddisk bölümü. bu bölümün içinde sistemin yeniden yüklenmesini sağlayan dosyalar mecvut. gizli olduğu için de yanlışlıkla silinmez, kafanı takma buna...

Yoo malesef yanlışlıkla silenler var. Özellikle disk bölümleme yapanlar bazen bu hatay düşebiliyorlar ama genelde bu bölümün varlığından ya da marifetlerinden habersiz kimseler tarafından Ben mesela partition magic ile yapılandırma esnasında silmiştim ama bölümü görmediğimden değil programa tam hakim olmadığımdan. Sonra servis bölümü tekrar yükledi(servise bunu için yollamadım tabi başka bir sorun için yollamıştım arada bunu da halletmelerini rica etmiştim sağolsunlar halletmiş onlarda) şimdi yeni ve kullanışlı bir recover bölümüm varr
    Bu arada servis konusunda ASUS harika (bence) optik sürücümü ve pilimi sorgusuz sualsiz değişip bilgisayarımı gönderdiler

• Merhabalar dostlar,..

- Aynı şekilde shimoda dostumuzun sözüne katılıyorum, sorgusuz sualsiz değiştirdiler

- Harddiskte bahsettiğiniz bölümü silmiş olduğumuzu varsayarak, sistemi recorvery cd'leri ile yuklediğimde "harddiskteki kurtarma bölümü"nü yüklemiş olur muyum?
    Yoksa illada servis mi yüklemesi gerekiyor?

Teşekkürler.
  • Malesef silinen recovery bölümü cd den yükleme esnasında yerine konmuş olmuyor. Bildiğiniz windows kurulumu gibi. Silinen recover bölümü serviste yenileniyor en azından ben böyle tecrübe ettim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar ben bırey sorucam f9 a basıldıgında karsımıza cıkan menu secenekler turkce mı ıngılızce mı ve buradakı secımlerde saadece c yı tekrardan yukleme gıbı bır secenek var dımı d ye dokunmuyacagımda o yuzden soruuyorum cevabınızı beklıorummm
  • türkçesi:
    f9 a basınca 4 seçenek çıkıo.
    1.Cd rom sürücüsünü DOS için yükler ve sizden DOS komut isteminde bulunur.
    2.Diskin sadece ilk bölümünü siler.(yani c'yi).Recovery c'ye kurar.Hdd'nin diğer bölümlerini etkilemez.
    3.Tüm hdd'yi siler ve recovery kurar.(tek bölüm oluşturur,c.)
    4.Diski 2 ye böler.(%60 c,%40d).Recovery c'ye kurar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metaner

türkçesi:
    2.Diskin sadece ilk bölümünü siler.(yani c'yi).Recovery c'ye kurar.Hdd'nin diğer bölümlerini etkilemez.

turkcesı dedıgıne gore ıngılızce gelıo yanı menu
  • Benim a8je de de ingilizce geliyor. Gerçi benim için sorun değil ama ingilizce bilmeyenler yukarıdaki sıralamayı kullanabilir.
  • Sadece Asus değil hemen hemen tüm laptoplarda var bu. Genellikle işletim sistemi cdsi vermezler harddiske gömerler bir kurtarma cdsi veya sizin belirttiğiniz gibi birkaç dk içinde sistem ilk haline getirilebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gs_mert

quote:

Orjinalden alıntı: metaner

türkçesi:

turkcesı dedıgıne gore ıngılızce gelıo yanı menu

benim a3de böyle...

• arkadasım pekı f9 a basınca recovery cd sı lazım olmuo demı bıde tam olarak kac dakıka suruyo .ve f9 a baıp sıstemı kurduktan sonra tekrardan aynı yontem ıle sıstem kurulabılır demıhanı 5gb lık pc de kayıtlı olan recovery bolumu gıtmıo demı
  • F9 ile recovery yaparken
    1. Hayır cd ye gerek yok.
    2. 20-30 dk arasında sürüyor.
    3. İstediğin kadar bu işlemi tekrar edebilirsin. Sorun olmaz.
    4. Pc deki recovery bölümü ayrı bir partition. Özellikle uğraşıp silmezsen bir yere gitmez. Zaten bilgisayarımda da görünmez. Partition manager gibi bir program lazım silmek için.
  • saol tesekkur ederım
  • arkadaşlar ben 1 seçenekle yeniden kurdum cdeki oyunlarımı hata veren programlarımı silmemiş sadece vistayı silip tekrar kurmuşş..acaba diyorum 2.seçenekte cenin tamamını silip d sürücüsüne dokunmazmı deneyen varmı??boşu boşuna dsurucusunu silmeyeyim ben cyi komle silmek dyi korumak istiyorum

1-tekrar soliyeyim ben 1seçeneği sildim sadece vistayı sildi cdeki diğer dosyalarıma dokunmamış 2-seçenekte dye zarar veriyomu yada sürücüyü yok ediyormu???

mailime cevap yollarsanız sevinirim:ufuk_eren@hotmail.com
  • 2.Diskin sadece ilk bölümünü siler.(yani c'yi).Recovery c'ye kurar.Hdd'nin diğer bölümlerini etkilemez.
    gayet açık yazıyor bence.
  • Toshibalarda var mı bu özellik?
  • aynı özellik dell'de de var toplam 1 dk içinde sistem ilk alındıgı konumuna getiriliyor

bilmeyenler için Not: pc ilk açılırken DELL yazısı gorundugunde CTRL F11 tuslarına basılı tutarak açılan 2 seçenekli menüde en üsteki Restore butonu nu tıklıyorsunuz ve arkanıza yaslanıyorsunuz 1 dk içinde pc ilk alındıgı gibi tertemiz ve sorunsuz hale geliyor :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.