Arkadaşlar bazı modemlerde service menusü aktif olmuyor. Service menüsü aktif olmayanlar aşşagıdaki şekilde yapsınlar. başlat çalıştır CMD yaz
telnet "192.168.2.60" modemin ipsini gir kullanıcı adını ve şifreni gir daha sonra sh yaz entere bas alttaki satırı yaz /var/harddisk/asus/etc/init.d/thttpd start artık servis menusü aktif olmuştur.
telnet baglantısı için modemden port ayarı vb yapmak gerekiyor mu? ben telnet ile minton modeme sıkıntısız bağlanırken asus wl600g modemime bağlanamadım. biraz bekleyip bir tuşa basın diyor baglantı yapmadan başa dönüyor.
Arkadaşlar söylemeyi unuttum modemin telneti kapalı durumda ilk önce telneti açmanız lazım. Telneti modemin içinden açamıyoruz. İlk önce modemin backup ını alıyoruz. Aldıgımız backupu not desterinde açıyoruz. Telnet bölümünü buluyoruz. Telnet in yanındaki disable yazısını enable yapıyoruz. Bu degişikligi yaptıktan sonra tekrar modeme gönderiyoruz. Telnet açılmış oluyor.
ben sadece verdiğin dosyaları yükleyerek hallettim, telnet vs ile hiçbir işlem yapmadım,
ancak karşılaştığım tek sorun büyük boyuttaki dosyalardaki kilitlenmeler oldu, sanırım p2 esnasında dosya fazla kaynaktan çekildiği için modemin işlemcisi ve rami yeterli gelmiyor.
200 mb civarındaki dosyalarda hiçbir problemle karşılaşmadım (harici disk %99 oranında dolu) problem ondan da olabilir, en kısa zamanda flash bellek ile deniyorum.
umarım 350 mb civarındaki dosyalardada problem çıkarmaz (dizilerin bölümleri yaklaşık bu boyutta :) )
Telnet olayı service menüsü aktif olmayan modemler için. Bazı modemlerde otomatik service menüsünü çalıştırmıyor. Port açmanıza gerek yok.
teşekkürler şimdi çalıştı.
ctcs ekranında torrent upload ediyorum ama stop durumunda kaliyor. start tıklansada başlamiyor. bu işi beceremiyeceğim galiba...
dosya indiremiyor ve error getwget uyarısı veriyor. ben tekrar yüklemeyi denedim ama sorun çözülmedi.
dl için küçük dosyaları seç, dosyayı yükledikten sonra bir süre seeder lara bağlanması için bir süre bekle
denemek için 3.3 mb dosyanın torrentini seçtim ama olmadı. openwrt sitesinde benzer durum belirten var ama çözüm yazılmamış.
Sadece tek torrent indir. Bende 700 mb a kadar olan torrentlerde problem çıkmıyor.
tek torrent olarak 3.3 mb dosya boyutlu torrenti denedim ama olmadı.
ctcs conf dosyasında localhost yazan adresi 127.0.0.1 ile değiştirince torrenti başlatabildim. Bu defada izleyici ile iletişim kuramadı.
benimde az önce başıma gelenler;
kullandığım harici disk yerine flash disk takarak denedim,
ve bir türlü dl yapamadım hep stopped konumunda kaldı,
ve sürekli error getwet uyarısı verdi, tekrar harici diskimi takınca sorunsuz dl yapmaya başladım
deneyip buraya yazarım
arkadaşım şimdide ben sorunlarla boğuşuyorum, sorunsuz dl yaparken birden herşey problem olmaya başladı,
şimdide dl yaparken if you continue to get this message and download does not begin, please stop ctorrent diye masj mesaj alıyorum.
Merhaba arkadaşlar,
Bu modemi alalı neredeyse 1 sene oldu. 2 ay öncesine kadar modemin sadece Adsl ve Print server fonksiyonlarını kullanıyordum. FTP server fonksiyonuna ise başlarda karmaşık geldiği için hiç bulaşmamıştım. Daha sonra bir Network Drive ihtiyacı duyduğumda dünya para verip NAS veya NDAS hdd ya da kutusu almak yerine şu ftp'yi bir deneyeyim dedim. Bu mesajı *jabba* adlı arkadaşın ftp hız problemine ilişkin yorumları üzerine yazıyorum. FTP serverı sorunsuz çalıştırmayı ve tüm modem ayarlarını bu yönde doğru şekilde yapmayı başardım. Modem ayarlarından kastım bu modemde 10'un üzerinde kanal var ve bulunduğunuz konuma ya da modemi bulundurduğunuz konuma göre en hızlısını el ile bulmanız gerekiyor. Bunun için FTP server'ı kurup Flashfxp gibi bir ftp client ile modem bağlı hdd ve bilgisayarınız arasındaki veri trabsferinin hızına bakabilirsiniz. Ayrıca sakın ola Wi-Fi mulitimedia ayarını enable yapmayın çünkü bazı wirelss network kartlarda hız limitlemesine yol açabiliyor.
Gelelim şu FTP hızı olayına. Çok uğraştım ama *jabba* adlı arkadaşın dediği gibi hızı 1,2mb/s 'nin üzerine çıkaramadım. Sonunda ASUS'a üye olarak e-mail attım. Aşağıda bu e-mail'i ve gelen cevabı aynen yayınlıyorum:
Dear Mr./Mrs.
Here is my data transfer average speed test results between Asus Wl-600g Ftp and my notebook.
* 1gb Kingston Usb Disk: ~0,12mbyte/s at 11mbps connection * 40gb Samsung Hdd: ~0,57mbyte/s at 11mbps connection * 40gb Samsung Hdd: ~1,15mbyte/s at 54mbps connection
where it should be at least 1,41mbyte/s at 11 mbps connection and, 6,91mbyte/s at 54 mbps connection. The results on my router is way below.
The samsung Hdd I used is 7200rpm and usb2.0. All the settings on the router were by default when I did these tests. And I used FlashFXP ftp client to determine the data transfer speed.
So are the speed results normal? or should I change any setting on the router?
If the results are normal, what if I buy and mount a NAS or NDAS drive to any ethernet port of the router and in this case what speed may I see? Please give me some advice to speed up the transfer rate.
Thank you in advance,
Fenarena
----------------------------
Dear Valued Customer,
Thank you for contacting ASUS Customer Service.
My name is Vivian and it's my pleasure to help you with your problem.
Sincerely sorry for bringing you any trouble and inconvenience!
For the problem, the data transfer between Asus Wl-600g Ftp and your NB will including three part: 1. USB HDD to the WL-600g port 2. CPU bridge wireless LAN and USB 3. Wireless LAN (802.11g) to your NB. The speed of USB2.0 transfer is faster than the speed of 802.11g. And in a 10m distance between your NB and your WL-600g, LAN transmission speed could get to more than 20Mbps. So the key is on the CPU of the WL-600g, and please understand that the CPU frequency of WL-600g is much slower that a PC. So I think the data transfer speed which you have tested is normal.
If having any problems, please don't hesitate to let me know. Let's discuss this issue together. Thank you for using ASUS products and enjoying ASUS services!
Velhasıl hız düşüklüğünün sebebini modemin içindeki CPU frekansının düşük olmasından kaynaklandığı şeklinde açıklayabiliriz. Malesef bu bir firmware update'i yada modem ayarı ile çözümlenebilecek birşey değil. Bu e-mail'e gelen cevabı doğrulamak için bilgisayarı modeme kablosuz değil CAT5 kablo ile bağladım ve şaşırtıcı şekilde sonuç yine aynı oldu; max hız 1,2mb/s.
Tüm bu olumsuz bilgilendirmelerden sonra en azından iyi bir tavsiye ile burada modemin ftp server'ını kullanan herkese netdrive yazılımını kullanmalarını tavsiye ediyorum. Buradan ev kullanıcıları için freeware olan yazılımı indirebilirsiniz.http://www.netdrive.net/
Bu yazılımla kurmuş olduğunuz ftp server'ı bilgisayarınıza kaydederek modeminize bağladığınız harici depolama birimini "My Computer" altında istediğiniz bir drive letter ile sanki sabit bir diskmiş gibi kullanabiliyorsunuz.
Saygılar, sevgiler..
bende harddisk veya usb bellek arasında fark yok. yodctts.conf dosyasında localhost yazan yere 192.168.1.1 yazınca torrent başlatılabiliyor, ama trackera bağlanılamadı uyarısı veriyor. Port ayarı vb. gerekiyor olabilir.
@fenarena yorumların ve cevabın için çok teşekkür ederim,
@nky2000 dediğim gibi ilk denemelerimde hiçbir problem olmadan kurup dl yapmama rağmen, şu anda problemlerle boğuşuyorum, akşama tekrar denerim, bugün yabancı forumları biraz kurculadım şu linux ve telnet olayını biraz araştırıcam,
birde şunu sorucam telneti aktif hale getirmek için backup dosyasında telneti enable mi yoksa lan mı yapıyoruz ?