Şimdi Ara

ASUS WL-600g (Kablosuz AP/Modem/Print Server/FTP Server/Switch) inceleme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
3
Favori
39.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçenlerde bende dediğin hatayla karşılaştım, modemi açıp kapadıktan sonra tekrar güncelleme yaptım kabul etti, EZ setup olayını ilk önce laptop'umdan yapmayı denemiştim fakat bir türlü kuramamıştım,
    benim emektar bilgisayara bağlayınca 1 dakika içerisinde herşeyi halledebilmiştim.

sanırım ilk kurulum esnasında bazı lan kartları ile uyum sağlayamayabiliyor, fakat ilk kurulumdan sonra hiçbir problem çıkarmıyor
  • teşekkürler...
    sorunumu hallettim. ilk başta nvidia çipsetli anakartlarda sorun yaşanıyor. başka bir ethernet kartı taktım ve firmware güncellemesini yapabildim.
    adsl şifresi 9 ve fazla ise modem kilitleniyor( 123456789 ise modem kilitleniyor 1234567 de sorun yok :D).ttnetten şifreyi değiştirince sorun düzeldi.
  • arkdaşlar cahilliğimi bağışlayın ama modemin ne güç ışığı ne de adsl ışığı yanmıyor,
    sanırım bu normal değil dimi zaten 192.168.1.1 yaptığımdada modeme erişemiyorum,
    ama sadece ve sadecec lan ışığım yanıyor,
    başka bir modemle zaten nete giriyordum yani hattımda falan bir sorun yok.
    modemi netten almıştım ama arızalı geldi sanırım bu konuda bilgisi olan varsa cevaplarsa mennun olurum...
  • eğer modeme bağlı bi usb aygıtı varsa (harici disk yada yazıcı) onları çıkar
    ve aç kapa, eğer olmazsa arkadaki reset butonuna basarak tekrar dene.

quote:

Orjinalden alıntı: abdi mennan

arkdaşlar cahilliğimi bağışlayın ama modemin ne güç ışığı ne de adsl ışığı yanmıyor,
    sanırım bu normal değil dimi zaten 192.168.1.1 yaptığımdada modeme erişemiyorum,
    ama sadece ve sadecec lan ışığım yanıyor,
    başka bir modemle zaten nete giriyordum yani hattımda falan bir sorun yok.
    modemi netten almıştım ama arızalı geldi sanırım bu konuda bilgisi olan varsa cevaplarsa mennun olurum...
  • jabba öncelikle cevabın için teşekkür ederim,modem arızalı çıktı,alet ip vermiyor ve güç ışığı yanmıyor,bilgisayarcıya gösterdim yarım saat uğraştı bir türlü modeme giremedi,hepsiburada com a yenisiyle değiştirmek üzere geri yolladım.bakalım nolcak,hayırlısı.heves ettik olmadı napalım.
    ama şunu anladım bu tip ürünleri netten alırken ikikere düşünmek gerekiyormuş.
  • arkadaşım geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda değiştirirler

quote:

Orjinalden alıntı: abdi mennan

jabba öncelikle cevabın için teşekkür ederim,modem arızalı çıktı,alet ip vermiyor ve güç ışığı yanmıyor,bilgisayarcıya gösterdim yarım saat uğraştı bir türlü modeme giremedi,hepsiburada com a yenisiyle değiştirmek üzere geri yolladım.bakalım nolcak,hayırlısı.heves ettik olmadı napalım.
    ama şunu anladım bu tip ürünleri netten alırken ikikere düşünmek gerekiyormuş.
  • Arkadaşım sorunu geç gördüm,

bence isimsiz kullanıcıların girmesini engelle ve

kendin bağlanmak için; (ağdan)

ftp://admin:admin@192.168.1.1:1111/

ftp://(kullanıcı adı):(şifre)@192.168.1.1:(ftp portu)/

Şeklinde ulaşman daha iyi olacaktır,

internetten ftp olarak bağlanmak için,

www.dyndns.com adresine gir ve bir hesap aç, ve host name al,
    daha sonra hesap bilgilerini

modem ayarlarından Dynamic DNS'den kullanıcı adı, host name, ve şifreni gir kaydet

daha sonra internet olan herhangi bir yerden bağlanmak için

ftp://(kullanıcı adı):(şifre)@(dyndns'den yarattığın host name):(ftp portu)/

Örneğin,

ftp://admin:admin@adınsoyadın.dyndns.info:1111/

kolay gelsin

quote:

Orjinalden alıntı: olcaytosun80

bir soru daha eklemek istiyorum elbet cevap verileceği umuduyla

1- ftp server özelliğindeki tanınmayan kullanıcıyı aktif etme olayını yes yaptığım zaman ancak hafıza kartına ulaşım oluyo tanımladığım super userların erişebilmeleri için neler yapmam gerekiyo

• Ben de yeni aldım bu modemden. Net ile ilgili bir problem yok ama Vista'ya yazıcıyı nasıl tanıtıcaz. Disketi var diyorum ama Vistanin içinde yüklü driver, yani HP'nin sitesine baktım ekstra bir driver yok diyor. Yazıcım HP 1350 All-in-One
  • bu modemle sormak istediğim bir soru var, "admin admin" olarak her şekilde ftp'den usb'ye bağlı diske giriş yapabiliyorum, ama superuser ı ve bilinmeyen kullanıcı girişleri kapayıp bir kullanıcı yarattığımda yaptığım kullanıcı girişini diskin içinde yaratılmış "ftp_user" veya "ftp_prvt" adlı klasörlere yapıyor ve hiçbir şekilde diskin içinde ki klasörlere ulaşamıyorum. bunun sebebbi nedir? ya da admin:admin şeklinde girdiğim superuser şifresini nasıl değiştiririm veya bir kullanıcıyı diskin içine girişini sağlayabilirim?
  • Arkadaşlar bu modemin kapsama alanı nasıl???? Çünkü modemi kuracağım yerin 3 kat altında biri daha internete bağlanacak mümkün mü???
  • Sorulara cevap gelmiyor ama yine de soralım
    Flash bellek takıp bilgisayarsız download yapabiliyor muyuz bu modemle? Yani bilgisayarı gece kapatıp downloudun flash belleğe yapılmasını istiyorum, böyle birşey mümkün mü?
  • malesef

quote:

Orjinalden alıntı: Freedom123

Sorulara cevap gelmiyor ama yine de soralım
    Flash bellek takıp bilgisayarsız download yapabiliyor muyuz bu modemle? Yani bilgisayarı gece kapatıp downloudun flash belleğe yapılmasını istiyorum, böyle birşey mümkün mü?
  • arkadaşlar anlayamıyorum bu ürünün forumunda kimisi " bilgisayar kapalıyken modem download eder" demiş kimiside böyle birşey olmayacağını söylemiş. (banada saçma geliyor kapalı bilgisayarın download yapması, işlemci gerekmiyo mu download için yanlış mı biliyorum) aydınlatırsanız sevinirm ben bu modemi aldım şimdide ona göre bir ext.hdd alacağım...
  • Bu modemde o özellik yok. Bahsettiğiniz model wl500g, o da Türkiye'de yok. Bu modemler küçük birer bilgisayar gibi, işlemcisi ram'i var. Üzerlerinde linux yüklü. Bu tarz modemler için farklı linux sürümleri var, wl600g içinde bu tarz bir linux yükleyerek belki bilgisayarsız download yapılabilir ama linux konusunda tecrübeli olmak lazım. Ben daha Ftp server olayını beceremedim. Linuxdan anlayanlar şu linki incelesin derim http://daniel.fiser.cz/?wl-600g
  • linkteki arkadaş naapmış ?

quote:

Orjinalden alıntı: utkudeniz86

arkadaşlar anlayamıyorum bu ürünün forumunda kimisi " bilgisayar kapalıyken modem download eder" demiş kimiside böyle birşey olmayacağını söylemiş. (banada saçma geliyor kapalı bilgisayarın download yapması, işlemci gerekmiyo mu download için yanlış mı biliyorum) aydınlatırsanız sevinirm ben bu modemi aldım şimdide ona göre bir ext.hdd alacağım...
  • Bu router üzerinde özellikleri kırpılmış sadece gerekenleri yapabilecek kadar özelliği olan küçük bir linux yüklü.Linkteki arkadaşta asusun sitesinden firmware kaynak kodlarını indirip kendi yazdığı patchi ekleyerek tekrar derlemiş ve bunuda modeme yüklemiş. Amacım router üzerinde samba çalıştırmaktı diyor. Samba ne bilmiyorum ancak bilen biri başka kodlar monte ederek firmware'i baştan derleyebilir. Örneğin torrent client eklenebilir. Zaten wl500g'de benzer özellikler var. Bilsem ben deneyecem ama dediğim gibi pek bilmiyorum linuxu, yapayım derken modemi hurdaya çıkarmakta var.
  • ARKADAŞLAR MODEMI YENI ALDIM VE KURULUMUNU YAPTIM.
    BAĞLANTI SAĞLANIYOR (KABLOSUZ) FAKAT İNTERNETE ÇIKIŞ YAPMIYOR.
    TEKRAR TEKRAR YAPMAMA RAGMEN ÇÖZÜLMEDİ
    ESKİ MODEMI TAKIYOM BAĞLANIYORUM.
    YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM KAFAYI YICEM YOKSA AZ KALDI...
  • arkadaşlar şu bittorrent olayı dogrumu acaba dogruysa firmware hangi sitede var anlayan biri cevap yazarsa sevinirim
  • arkadaşlar ben modemi aldım ve access point (erişim noktası olarak) nete bağlaniyorum. yazıcı kurmaya kalktığımda vista biriktirici alt sistem durdu gibi bir uyarı verip kurulumu tamamlamiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: acus

Bu modemde o özellik yok. Bahsettiğiniz model wl500g, o da Türkiye'de yok. Bu modemler küçük birer bilgisayar gibi, işlemcisi ram'i var. Üzerlerinde linux yüklü. Bu tarz modemler için farklı linux sürümleri var, wl600g içinde bu tarz bir linux yükleyerek belki bilgisayarsız download yapılabilir ama linux konusunda tecrübeli olmak lazım. Ben daha Ftp server olayını beceremedim. Linuxdan anlayanlar şu linki incelesin derim http://daniel.fiser.cz/?wl-600g

wl500g modeli türkiyeye gelir mi gelirse ne zaman gelir acaba

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.