Şimdi Ara

ASUS WL-600g (Kablosuz AP/Modem/Print Server/FTP Server/Switch) inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
254
Cevap
3
Favori
39.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evde kullanmis oldugum ve gercekten cok memnun oldugum Asus WL-600g nin resimli incelemesini yaptim. Yalniz sayfaya sadece 5 tane resim yuklenebildigi icin butun resimleri yukleyemedim. Bu sebeple kullanim klavuzunu yukluyorum. Isteyenler geri kalan ozelliklerine buradan bakabilirler.

http://r_apidshare.com/files/42260211/wl600g_kullanim_klavuzu.pdf (r den sonraki _ yi kaldirarak yaziniz)

Bu urunu secmekteki en buyuk nedenim usb harddisk imi baglayarak internet ve ag uzerinden kolayca ulasabilmemdir. Daha sonra ise komsu ile ortak kullandigimiz hp yazicininda etkisi buyuk tabi.

Bu arada yeni bir firmware cikti ben onu kullaniyorum. Linki burada.http://dlsvr03.asus.com/pub/ASUS/wireless/WL-600g/WL600g_1028A.zip

Urun ozellikleri

ASUS WL-600g Beşi Bir Arada (Kablosuz AP/Modem/Print Server/FTP Server/Switch) www.Hepsiburada.com fiyati $89+Kdv

# Dünyanın ilk yazıcı ve FTP sunucu özellikli Kablosuz Ağ Geçidi.
    # Hızlı Kurulum: Birkaç saniyede Adsl Bağlantısını otomatik olarak algılar.
    # Gaming Blaster özelliği sayesinde internet üzerinden kesintisiz oyun keyfı yaşamanızı sağlar.
    # 2 adet Usb portu sayesinde herhangi bir usb bağlantılı yazıcınızı aynı ağ içinde bulunan bütün bilgisayarlardan kullanabilirsiniz.
    # Usb bağlantılı bir hardisk bağlayarak dosyalarınıza internet üzerinden dünyanın her yerinden erişebilirsiniz.
    # Firewall özelliği sayesinde bilgisayarınızı virüslerden korumanıza yardımcı olur.

# USB Uygulamalar (Plug & Play)
    # Print server: Bütünleşik print server özelliği ile yazıcınızı tüm kablosuz ağınıza paylaştırabilirsiniz. Paylaşım için PC ya da notebook’unuz açık olması gerekmez.
    # FTP Server: Cihaz üzerinde ki USB porta bağlayacağınız USB sabit diske dünyanın her yerinden ulaşmanızı sağlar. Verilerinize 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.
    # Oyun Optimizasyonu: Online oyunlar için band genişliği atanması
    # Online oyunlarda kesinti olmaması için, internet bağlantınızı oyuna öncelik verecek şekilde ayarlar.
    # Daha kaliteli videokonferans/telekonferans
    # İstenildiğinde telekonferans ya da video konferans uygulamalarına öncelik vermenizi sağlar. Daha kesintisiz ve parazitsiz ses ve görüntü paylaşımı sağlar.
    # Kablosuz Dağıtım Sistemi
    # Kablosuz ağ kapsama alanınızı diğer uyumlu erişim noktaları ile bağlantı kurarak genişletmenizi sağlar. Bridge (Köprü) özelliği vardır.

# LAN 4 x RJ45 10/100 BaseTX
    # Anten 2 (Bir dahili Inverted-F PCB anten ve bir harici dipol anten)
    # USB Arayüz 2 adet USB 2.0 Port
    # Özellikler ADSL Port:
    # Desteklenen Protokoller;
    # G.994
    # G.992.1 (G.;ite), supporting Annex A and C
    # ANSI T1.413
    # G.992.3(ADSL2)
    # G.992.4
    # G.992.5(ADSL2+)
    # Bağlaç: RJ-11
    # Yönetim WEB tabanlı yönetim
    # UPnP Internet Ağ Geçidi
    # QoS band genişliği yönetimi
    # Firewall NAT ve SPI
    # Hem dahili hem harici erişimler için firewall yapılandırılabilir.
    # USB Uygulamalar Print server ve FTP Server

ASUS WL-600g (Kablosuz AP/Modem/Print Server/FTP Server/Switch)  inceleme

Cektigim bir kac resmi asagida gorebilirsiniz.

1. Kutu Icerigi

WL-600G
    5 dbi Vidalı anten
    Güç adaptörü
    RJ45 kablo
    Splitter
    Uygulama CD'si
    Kullanım kitapçığı
    Hızlı başlangıç kılavuzu

2. ustten Gorunum
    Yönlendiricinin üst yüzü beyaz, ızgara yerine deliklerle havalandırıyor kendisini. Aynı zamanda durum ışıklarını da içeren yan yüzler ise açık gri renkte. Tasarımı çok şık ve kaliteli görünüyor. Renk ve biçim ne çok yavan, ne de fazla şatafatlı, en azından oyuncak gibi durmuyor. Anteni çıkarılabilir cinsten, bu bir artı getiriyor. Turuncu bir ışıklandırması var; üstündeki delikler ve yan tarafından sızan bu ışık karanlıkta hoş bir görüntü oluşturuyor. Boyutları biraz büyükçe.

3. Onden Gorunum
    Kenarlar açık gri demiştik, yukarıda ön yüzü görüyorsunuz. Durum ışıkları altlarında yazılar olan LED'ler şeklinde değil, ışığı geçiren yazılar olarak tasarlanmış. Işıklandırma, deliklerden de sızan hoş turuncu renkte. Soldan sağa güç, kablosuz veri (AIR), kablolu ağ girişleri (LAN - 1,2,3,4)

4. Arka baglantilarin Gorunumu

Arka yüzde en solda telefon hatti girisi var, sonra güç girişi var. Onun yanındaki ufak kırmızı düğme, EZ Setup düğmesi. Bu düğme, bilgisayara kurduğunuz yazılımla birlikte, kolay kurulum için hazırlık yapmaya yarıyor. Sonrasında iki USB girişi, ve 4 tane de LAN girişini görüyorsunuz. Çıkarılabilen anten en sağda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saka_saka -- 11 Temmuz 2007; 11:20:49 >

• güzel bi modemmiş, desteklediği printerlar bayağı az hp nin bendeki modellerini desteklemiyor gibi gözüküyor
    bide usb dn flash disk takılıyormuki? ama hızlı bişekilde yanı tak-çıkar şeklinde
    bu 2 soruya deneyimlerinizle cevap verirseniz sevinirim

oyun patlatma da güzel bişeye benziyor gibim...
  • kullanım klavuzunda cok az yazıcı yazılmıs. Bence usb den baglanan her yazıcıyı desteklemesı lazım. Sonucta aynı sey. Bu arada benım su anda wl-600g de kullandığım hp c3100 serisi de bu listede yer almıyor. Sanırım buda benim tezimi doğruluyor.

Usb den flash disk yada herhangi bir kutudan hdd takabiliyorsunuz. Lan destekli disk kutularının 60-70 usd oldugu ve harici print server ların 50 usd civarında oldugu dusunulurse bu alet aslında bedavadan ucuza geliyor.

Sadece oyun patlatma dersek haksızlık olur aslında. Cunku menuden ınternete, voipe yada istediğiniz özel programlara öncelik belirliyebiliyorsunuz. Mesela ben emule u ekleyip onceliğini en düşük seviyeye getiriyorum ki internette gezerken emule beni yavaşlatmasın.
  • peki ftp özelliğinine yerel ağımız dışından da erişebiliyormuyuz?
  • eger sabit ip adresin varsa ulasabilirsin. Eger yoksa iki secenegin var.
    1. ttnet e basvurup ayda 2 ytl ye sabit ip alirsin.
    2.www.dyndns.org adresine girip bir tane hesap actirirsin. Bu hesaba air kullanici adi ve sifre bilgilerini modemin icine yazarsin. Her yerden baglanirsin.

Eger disaridan cok baglanti yapacaksan sabit ip alman daha mantikli.
  • bu modemden aldım dün, ancak kurana kadar bayaa uğraştım. her yöntemi denedim oto kurulum manuel, ttnet müşteri hizmetlerini aramak zorunda kaldım en sonunda. ordan modeminiz IP almıyor dediler. Modem menülerinde gezinirken SW update kısmını görmüştüm, aklıma firmware update geldi. asus sitesinden indirip update ettim (zaten son yazılım vardı içinde tekrar yükledim) ve sorun düzeldi. Şu an sorunsuz çalışıyor. Bu şekilde veya benzer sorunlarla karşılaşan arkadaşlara duyrulur.
  • Konu dışı: Modemi nereden temin ettiniz acaba? Sadece online satış sitelerinde görebiliyorum ben var olarak..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Roby

Konu dışı: Modemi nereden temin ettiniz acaba? Sadece online satış sitelerinde görebiliyorum ben var olarak..

Zannederim sokak seviyesindeki dükkanlarda, Vatan-Bimeks-Gold gibi büyük teknolojik hipermarketlerde satılmıyor bu ürün... İsterseniz, Boğaziçi Bilgisayar'la yazışın; belki onlar bir bayilerine yönlendirebilirler...
  • Teşekkürler @mafaky

Bu modemin xbitlabs'deki incelemesindeydi galiba orada yeniden bağlantı sırasında kilitlenmeler yaşandığı söyleniyor, bu durumu tecrübe eden arkadaşlar var mı acaba ?

Edit: Modemin anteni 5dbi mi yoksa 2dbi mi, farklı yerlerde farklı sözü ediliyor. Nedir bunun doğrusu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roby -- 1 Ağustos 2007; 23:38:21 >
  • quote:

Edit: Modemin anteni 5dbi mi yoksa 2dbi mi, farklı yerlerde farklı sözü ediliyor. Nedir bunun doğrusu?

Ben modemi hepsiburada.com'dan almıştım; malın ithalatçısı da Boğziçi Bilgisayar imiş. Bana gelen üründe 5 dBi'lık anten bulunmakta...
  • 5lik anten var, şimdiye kadar hiç kilitlenmedi, 15 gündür hiç kapatmadım, ayrıca hiç ısınmıyor (hafif ılık tabi ki), sadece ftp ayarlarını yaparken kitlendi, güvenlikle ilgili bazı ayarları var onları yanlış yapmışım sonra düzelttim ama ftp ihtiyacım olmadığı için şu an kullanmıyorum.
  • Teşekkürler bilgiler için. Tekrar sorayım modemi alabileceğim İstanbul/Kadıköy tarafında bir firma/dükkân var mıdır?
  • quote:

Teşekkürler bilgiler için. Tekrar sorayım modemi alabileceğim İstanbul/Kadıköy tarafında bir firma/dükkân var mıdır?

Yegane önerim: "asus wl-600g" diye Google'dan ve Türkçe sayfalardan aratın. Karşınıza birtakım sanal alışveriş siteleri çıkacak. Bunlardan bazıları kadıköy yakasında bulunan perakende satıcıların siteleri olabilir. (Artık dükkancılar da çareyi mail-order'da görmeye başladılar ya!...)

Aksi takdirde sanal alışveriş yöntemiyle alacaksınız; çare yok. (hepsiburada.com gibi...)

Bir de Boğaziçi Bilgisayar Sitesini bulup onlara telefon edin. Muhtemelen Kadıköy tarafında bir bayilerine bunu yollayıp almanızı organize ederler de fiyat yine $ 89+KDV'de kalır mı; orasını pek bilemeyeceğim...

• Teşekkürler. Zaten bir bilgisayar firması çalışanıyım da o kanalla getirtmek istememiştim; aklımda kablonetin indirimini bekleyip direk ona geçmek gibi bir düşünce de var modem yerine. Tekrar sağolun.
  • Bogazici ve index bilgisayar satiyor. Bilgisayar firmasiysan buralardan alabilirsin sanirim.

cevahirde ep de de bolca var ama sadece 4 por modem oldugunu zannediyorlar oradakiler :)
  • Arkadaşlar slm öncelikle forma yeni dahil oldum.Herkese merhaba...

Açtığınız topic tam ihtiyacım olan konuyla ilgiliydi.Wl600g satın aldım ama almaz olsaydım.
    İstediğim ftp server özelliği idi heryerden 24 saat ulaşabilmek buun dışında birkaç arkadşıma
    dosyalarımı paylaştırmak.Ancak modemi satın aldıktan sonra zar zor sabit ipmi tanıtarak çalıştırdım.
    Elimde bulunan 256 MB flash diski ve epson c42 ux printerda tanıttım.Canavar gibi çalıştı.
    Ancak ben çok iyi bir şekilde ulaşabilmeme rağmen diğer arkadaşlarım server meşgul mesajı alıyorlardı.
    NEyse dedim ve ben istediğim yerden ulaşabiliyordum.Ancak zamanla 256 mb yetersiz geldi.Bende dexonic harici
    HDD kutusu ve seagte 80gb sata dik aldım.Yerleştirdim.Taktığımda ntfs olarak formatlı olduğu içim görmedi.
    Biraz arş yaptım fat 32 olarak imkan veriyormuş.neyse önce fatta 80 30 30 ve 20 olark fat32 bölümlendirdim.
    Sonra part magic ile tek birkerede fat32 yaptım.Bu şekilde taktığımda önce 1 gün hiç kapatmaksızın uyguladım.
    Sonra baktım ip ışığı kırmızıya dönüyor.Tabi işyerinde olduğum için ancak akşam kapatabildim.
    Sonra düzeldi en son dün Kullanıcı ve şifre girdiğimde önce klasörler ulaştım ama içlerine giremedim.
    Akşama doğru düzeldi dowload yaptım ama upload yapamadım.Sorunu bir türlü çözemiyorum.
    Korozyon arkadaş aynı sendeki gibi firmware update yaptım nafile ,gerçekten böyle bir sorunla karşılaşan var mı
    Acaba bir kapasite fazlası olduğu için mi göremiyor ,tam anlayabilmiş değilim.VArsa nasıl halledilebilir bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.....?

• ben 300gb western digital hdd ile kullaniyorum. Ftp ye diarsan ulasmayi denemedim hic. deneyip cevap yazarim sana yarina kadar.
  • Sen asus formada yazmışsın.Oradan da cevap bekliyorum ama zor gibi; benim problem büyük bana ulaşırsan sevinirim.
    Ama büyük bir ihtimalle belli bir noktadan sonra kilitlenecek.
  • Arkadaşım bu ASUS bilgisayar kapalı iken download yapabiliyor muydu? Denediniz mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mengs

Arkadaşım bu ASUS bilgisayar kapalı iken download yapabiliyor muydu? Denediniz mi?

Ben daha deneyemedim ama yazılanlara bakarsanız, evet. Ancak NTFS'de böyle DL yapamıyor. Bu işlemler sırasında sadece modemin açık olması yeterli imiş...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.