Kağıt üzerindeki özelliklerini dikkate aldığınızda fiyatı da fena değil aslında, yeni modem alıcak olsam bunu bi incelerdim.
Herhalde internette bulduğunuz linkleri bir programa (ASUS'un kendi programı var mı bilemiyorum) ekliyorsunuz, PC kapattıktan sonra da modem o linklerdeki dosyaları indirmeye devam ediyor. Download ettiği dosyaları da bir harici diske kayıt yapıyor. (.... diye tahmin ediyorum)
quote:
Orjinalden alıntı: m_runo
Eğer yapılabiliyosa harici hdd almak gerekiyo sanırım, gece pc yi download a bırakanlar için elektrik ten tasarruf sağlayacaktır mutlaka.
Kağıt üzerindeki özelliklerini dikkate aldığınızda fiyatı da fena değil aslında, yeni modem alıcak olsam bunu bi incelerdim.
Tabi herşey harici bir HDD (veya Flash Disk) üzerinden gerçekleşiyor. Benim bildiğim kadarıyla böyle bir DL kapasitesi var ama bu esas amaç değil: esas amaç, böyle bir HDD'yi modeme takıp ve modemi de açık bırakıp (ama PC kapalı) bu HDD'ye yüklediğiniz verilere uzaktan internet üzerinden erişip o verilerden yararlanmak. Bu durumda büyük bir PC'nin açık kalma riskleri de yok oluyor.
Bu WL-600'ün Türkiye'ye gelmeyen ama çok pahalı olan (ve de oldukça sorunları olduğu da söylenen; yani tasarımı galiba tam oturamamış...) bir WL-700 versiyonu da var. Aslında bu ürünün içinde ADSL modem yok, sadece bir kablosuz router+FTP sunucu+printserver ve içinde 160 veya 250 GB bir dahili HDD barındıran bir cihaz. (Yani internet erişimi için en azından kablolu bir ADSL veya kablointernet genişbant modeme ihtiyaç var...) Ama bu da aynı mantıkla tasarlanmış bir cihaz.
Arkadaşım bu ASUS bilgisayar kapalı iken download yapabiliyor muydu? Denediniz mi?
Ardaşlar bunun öncelikle bilgisayarla olan bağlantısı yalnızca modemden oluşna kısmı ister kablolu ister wireless olarak bağlanabiliyorsunuz. Asıl önemli olan kısmı ise burdan sonraki kısmı çünkü cihaz üzerinde bir ftp server barındırıyor.Yani 24 saat açık bir alan .Bunu neyle destekliyorsunuz,2 tane usb girişinden ister bir usb flash disk,isterseniz harici bir hdd.Ancak tüm deneyimlerime rağmen flash diskime sorunsuz kullanabildiğim gibi harici hdd mi kullanamıyorum.Ancak şu an için araştırmam devam ediyor yaptığım zaman çok iyiy olacak.Bu cihaz sayesinde bilgisayar24 saat açık kalmak zorunda değil yalnız modemi açık bırakıyorsunuz ve cihaza sabit ip üzerinden erişebiliyorsunuz.Dilerseniz arkaadşlarınınzı da ekleyip harici bir dosya sunucusuda olabilir.ftp://anadolu.edu.tr dilerseniz bu sitenin home editionu olmuş oluyor. Bunu yanında artısı print server printerı bağladığınızda yine modem üzeriinden ve ortak bir paylaşım printerı elde etmiş oluyorsunuz.Alacak olanlara tavsiye eğer harici hdd kullanacaksanız almayın derim yok bana flash disk yeter derseniz o başka, Bu arada wl700 diğer arkadaşında dediği gibi süper bir model ancak türkiyede yok 250 gb hdd mevcut yurtdışında 250$ satılıyor.Onun yerine dexonic lan driveda alabilirsiniz.Ben asus 'u almadan önce onu alacaktım.Ancak asus'ta daha çok fonksiyon birarada olunca onda karar kıldım...
Arkadaşlar şu ip ışığı sorunu benimkindede var bir süre sonrada net gidiyor yokmudur bunun bir çaresi olayı nedir ?
Arkadaşalr yokmu bilen ? tecrübesi olan ?
ürün teknosada 69 ytl ye düşmüştür bilginize...
Ee neden yok sitelerinde ?
quote:
Orjinalden alıntı: feckless
ürün teknosada 69 ytl ye düşmüştür bilginize...
TeknoSA'yı oldukça yakından takip ederim; sadece son 3 haftadır pek uğrayanmadım... Benim sıkça uğradığım Etiler, Akmerkez, Profilo PAM, İstinye mağazalarında ben Asus WL-600g'yi hiçbir zaman görmedim ki fiyatı 69 YTL'ye düşmüşolsun. Ha, bu ürün kapanmadan önce Cevahir'deki EP'de vardı ve orayı da stoklarıyla birlikte TeknoSA devralmıştı; yeniden dekore ettiler ve mağazalarını oraya taşıdılar. Muhtemelen eldeki stoku "akıllarınca temizliyorlar". Allah razı olsun TeknoSA'dan böyle yapıyorsa... Valla vaktim olursa bitmeden gider bir tane de "yedek" Asus bile alırım o fiyata...
Eğer öyle bir düşüş varsa ben çevremdekilerede aldırırım kendimede yedek alırım. Nerden de buluyorsunuz böyle şeyleri yok düşmüş kalkmış.Ama keşke yapsalar o ayrı süper olur
Ben İstanbul'da yakınımdaki bir TeknoSA mağazasına uğrayıp durumu araştırdım, bu arada. Asus WL-600g'lerin tamamnını Anakara'daki AnkaMall'deki mağazalarında toplamışlar ve orada eritmeye çalışıyorlarmış... Yani bu mal İstanbul'da yok. hepsiburada.com'daki fiyatı da US$ 99+KDV'ye yülselmiş ama yanında 54 mhz'lik WL-167g USB kablosuz ağ adaptörü de "hediyesi" olarak geliyor...
Neden eritmeye çalışıyorlarki Allah Allah enteresanmış kötü bir ürün değilki
quote:
Orjinalden alıntı: Merzah
Neden eritmeye çalışıyorlarki Allah Allah enteresanmış kötü bir ürün değilki
"Eritme"den kastım ürünün biran önce TeknoSA stoklarından çıkartılmasıydı; yoksa ürünüün kalitesiyle ilgili bir konu değil. Bu ürün aslında TeknoSA tarafından satın alınmamış ancak TeknoSA'nın Türkiye'deki EP mağazazalarını stoklarıyla birlikte devralması sonucunda herhalde çok da büyük olmayan miktarlarla TeknoSA'ya geçmişti. Onlar da demek ki ürünü sadece bir mağazada toplayıp bu şekilde tüketmeyi tercih ediyorlar ki ilk defa yaptıkları birşey değil... Ha, Ankara'da bitiremezlerse bu sefer başka bir şehirdeki mağazalarına aktaracaklardır.
Anladım ama saçma bir iş yapmışlar.Daha iyi aslında kullanıcı için
quote:
Orjinalden alıntı: Bicepso
quote:
Orjinalden alıntı: Mengs
Arkadaşım bu ASUS bilgisayar kapalı iken download yapabiliyor muydu? Denediniz mi?
Ardaşlar bunun öncelikle bilgisayarla olan bağlantısı yalnızca modemden oluşna kısmı ister kablolu ister wireless olarak bağlanabiliyorsunuz. Asıl önemli olan kısmı ise burdan sonraki kısmı çünkü cihaz üzerinde bir ftp server barındırıyor.Yani 24 saat açık bir alan .Bunu neyle destekliyorsunuz,2 tane usb girişinden ister bir usb flash disk,isterseniz harici bir hdd.Ancak tüm deneyimlerime rağmen flash diskime sorunsuz kullanabildiğim gibi harici hdd mi kullanamıyorum.Ancak şu an için araştırmam devam ediyor yaptığım zaman çok iyiy olacak.Bu cihaz sayesinde bilgisayar24 saat açık kalmak zorunda değil yalnız modemi açık bırakıyorsunuz ve cihaza sabit ip üzerinden erişebiliyorsunuz.Dilerseniz arkaadşlarınınzı da ekleyip harici bir dosya sunucusuda olabilir.ftp://anadolu.edu.tr dilerseniz bu sitenin home editionu olmuş oluyor. Bunu yanında artısı print server printerı bağladığınızda yine modem üzeriinden ve ortak bir paylaşım printerı elde etmiş oluyorsunuz.Alacak olanlara tavsiye eğer harici hdd kullanacaksanız almayın derim yok bana flash disk yeter derseniz o başka, Bu arada wl700 diğer arkadaşında dediği gibi süper bir model ancak türkiyede yok 250 gb hdd mevcut yurtdışında 250$ satılıyor.Onun yerine dexonic lan driveda alabilirsiniz.Ben asus 'u almadan önce onu alacaktım.Ancak asus'ta daha çok fonksiyon birarada olunca onda karar kıldım...
wl700 modelini yurtdışından alabilirim sence alayımmı,en iyisi bumu? 300ytl gibi bi fiyatı var. yoksa daha iyisi özelliklisi varsa ve tercih edilebilirse hangisini önerirsin yardımcı olurmusun?
İyi araştır derim madem o kadar para vereceksin iyi bir şey olsun.Ama benim bildiğim WL700 gerçekten çok güçlü bir model özellik bakımından.En büyük artısıda daha kompakt bir cihaz dik duruyor ve az yer kaplıyor.
yani bu fiyata kadar çıkıyorsam daha iyileri varmıdır diyorsun? önerin varmı araştırmam için?
Al o zaman sana modem önerileri ilk başta almayı çok istediğim ama paramın yetmediği arkadaş
Beğenmedinmi ? al o zaman sana sinyal seviyesini ölçen arkadaş
ZyXEL 2602HWL-D1A KABLOSUZ ADSL2+ VoIP MODEM+ROUTER
Buda mı olmadı ? Acayip çekim gücüne sahip bir model
USRobotics® Wireless Ndx ADSL2+ Gateway
Al sana birde Airties en taş modeli
AIRTIES WAV140 ADSL2+ KABLOSUZ MODEM Wi-Fi+VoIP
En sonada çok baba alet olan
Asus WL-700gE
ee artık birini seç ha ne dersin hepside taş daha ne olsun
tavsiyelerin için çok teşekkürler. araştırmaya başladım
w700 modeli özellikleriyle biraz daha öne çıkıyor gibi.tabi aklımada para olsa bile değermi sorusuda gelmiyor değil. yalnız w500 ile w700 arasında sabit disk farkından ziyade w500de webcam ve MIMO desteğinin olmaması ilginç.