Şimdi Ara

ASUS WL-600g (Kablosuz AP/Modem/Print Server/FTP Server/Switch) inceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
3
Favori
39.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: RapStar_93

Ben Bu gün aldım.çok güzel.bir sorum olcak ıp ışığı yeşil-hızlı yanp sönüyor sizce normal mi ?

Umarım normaldir; zira ilk baştan beri benimkinde de aynı durum var. Herhangi bir sorunla da karşılaşmış değilim...
  • Arkadaşlar bu modemi aldım ayarını yapana kadar anamı burak babamıda ağlattı herşeyi yapmama rağmen hp 1018 çalışmadı gece 03:00 te yattım şuan kalktım hala uğraşıyom şu 1018 i çalıştıran varsa yazsın hemennnn
  • WL-600g'ye yazıcı tanıtma;

USB yazıcınızı ilgili USB porta bağlayın.

1. Windows PC'nizden yazıcı ekleyin (Başlat - Denetim Masası - Yazıcılar ve Diğer Donanımlar - Yazıcı ve faxlar - Yazıcı Ekle)
    2. İleri deyip, bu bilgisayar bağlı yerel yazıcı deyin
    3. Tak ve kullan işaretli olmayacak
    4. Yeni port ekleyin. TCP/IP portu ekleyeceksiniz. Modeminizin IP adresini yazın. 192.168.1.1
    5. Disketi var deyip, yazıcınızın sürücünü kurun.

Bu kadar.

Kolay gelsin.
  • Arkadaşlar ASUS WL-600g ile kablosuz yazıcı sorununu da çözdüm (HP laserjet 1018) kurulum aşamasında LPRServer yazılılırken LPRS harflerini de küçük harfle yazıyorsunuz.bu kadek.:)sırada ftp var ama şimdilik uğraşmeycim gözlerim mahvoldu
  • bu arada p535 teşekkürler bu forum hoşuma gitti çok güncel soruların cevabı 1 yıl sonra verilmiyor.Bu arada yazmayı unuttum yazıcı ayarlarını yapmadan önce modemin ayar sayfasında Management kısmına girdim Access kontrol bölümünde HTTP ve ICMP LAN WAN gibi kutucukların hepsini işaretledim kaydet dedikden sonra bir sonraki seçenekte IP addresses kısmına bilgisayarımın internete çıkarken kullandığı ıp yi ekledim örneğin 192.168.1.1 kaydedip çıktım daha sonraki ayarlar kılavuzda olduğu gibi yalnızca LPRServer değil lprserver küçük harfle yani.
  • ftp yi denediğinde lan üzerinden dosya transferindeki hızına bakarmısın
  • Evde denedim flaşbelleği ftp olarak tanıttım hız 3 magabyte tan fazla.bu arada sanırım bu modemlerde hp laser 1018 lerde sorun var dün zar zor 2-3 çıktı almıştım bu gün gene ses seda yok kullanan varsa yazsın.
  • arkadaşım adsl hızın nedir ? (1024-2048-4096)
  • hp1018 kararlı çalışıyormu ?
  • Benim konu nerelere gitmiş ya. Bayadır uğramamıştım.

Kabaca birkaç şey daha yazarsam.

Asus wl-600g yi hala kullanıyorum çok memnunum. Konuyu açtığım zamandan bu yana açık ve 24 saat emuleden download yapıyor. Henüz tık demedi.
    Uyumlu yazıcılar diye verilen linkler sadece denenmiş olanlar. Bana göre usb olan bütün yazıcılarla çalışması gerekir.
    Yazıcının nasıl kurulacağı ilk mesajda verdiğim kullanım klavuzu içinde yazıyor.

Başka sorusu olan varsa yazayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saka_saka -- 2 Ocak 2008; 11:48:52 >
  • Benim bir türlü yanıt bulamadığım sorum var,

Modem sürekli açık, bazen 3-4 lan ile 2-3 wan ile bağlantı kuruluyor, hiç kapanmadan sürekli devam,
    bu konuda çok memnunum,

Modeme bağladığım Harici diskten kendi harddiskime data çekerken saniyede maksimum 1,1 mb/saniye civarı dl-ul yapabiliyorum,

dün akşam ağdaki iki bilgisayar arasında data aktarımını denemek istedim, maksimum 1,5 mb/saniyeye görebildim,

buda bir divx filmi için yaklaşık 10 dk yapıyor, buda acayip can sıkıyor.

sizin yaklaşık hızınız ne kadar usb diskten yada başka bilgisayardan saniyede ne kadar
    dl yada ul yapabiliyorsunuz

acaba cihazda problemmi var, yoksa bilmediğim yada yapmadığım bir ayarımı var,

quote:

Orjinalden alıntı: saka_saka

Benim konu nerelere gitmiş ya. Bayadır uğramamıştım.

Kabaca birkaç şey daha yazarsam.

Asus wl-600g yi hala kullanıyorum çok memnunum. Konuyu açtığım zamandan bu yana açık ve 24 saat emuleden download yapıyor. Henüz tık demedi.
    Uyumlu yazıcılar diye verilen linkler sadece denenmiş olanlar. Bana göre usb olan bütün yazıcılarla çalışması gerekir.
    Yazıcının nasıl kurulacağı ilk mesajda verdiğim kullanım klavuzu içinde yazıyor.

Başka sorusu olan varsa yazayım.

• ftp ye uzak erişimi denemedim direk kendi ağımdaki hızı yazdım mesela flaşbellektekki dosyayı modemden bilgisayarıma çekerken.bu arada hp 1018 çalışmıyor diğer marka da sorun çıkartmıyor.çalıştıran yazsın lütfen
  • Kablosuz olarak mı bağladınız iki bilgisayarı birbirine. 54mbps hız ile saniyede en fazla 6.75 megabyte transfer edilebilir çünkü.
    Tabi bu hızda teoriktir.

Başka bilgisi olan varsa yazar ama benim bildiğim böyle
  • yok her ikisinide denedim maks. 1,2 mb/s hızında aktarabiliyorum.
  • merhaba vallahi tek forum bu heralde bizim modemden bu kadar iyi bahseden, sorularım şunlar

1- ftp server için usb belleğimi taktım kendim laptoptan wireless olarak ve masaüstünden kablo ileftp://192.168.1.1:1234 gibi bişey yazdığımda ulaşabiliyorum ama uzak bilgisayarlar yani internet üzerindeki diğer arkadaşlar statik ip kullanıyor olmama rağmen bağlanamıyor, onlara girmeleri için vermem gereken adres nedir bayrıca ben kullanıcı atamış olmama rağmen sadece tüm kullanıcılar için ftp server özellikleri bölümünden açtığımda ancak bağlanabiliyorum hiç o atadığım kullanıcı adı ve şifreleri sormuyo ne yapmam gerekiyo...

2- bitcomet diye bir indirme programı kullanıyorum bu tür işlemin öncelikli olabilmesi için bandwidth management bölümünden hangisini en yüksek yapmam gerekiyo

3- virtual server nedir nasıl kullanılır

4- birileri modemin tüm arayüzünü türkçeye çeviremezmi

cevaplarınız için önce saka saka arkadaşa ve diğer tüm arkadaşlara teşekkürler

• birisi bi cevap verebilir mi ?
  • bir soru daha eklemek istiyorum elbet cevap verileceği umuduyla

1- ftp server özelliğindeki tanınmayan kullanıcıyı aktif etme olayını yes yaptığım zaman ancak hafıza kartına ulaşım oluyo tanımladığım super userların erişebilmeleri için neler yapmam gerekiyo
  • 1- modemi kurarken statik ip ni modeme tanıtmış olman gerekli, o ip den bağlanabilir,

2- User Specify Service - diye bi kısım var, ordan manuel olarak ayarlayabilirsin.

3- Virtual server, port açmak için kullanılır, örneğin 198.162.1.5 ip nolu bilgisayar için .... portu udp için ve .... nolu portu tcp için aç dersen, emule yada diğer indirme programları için port açmış olursun.

4- Çevirirse güzel olur :)
  • Bütün konuyu okuyamadım ama desteklenen yazıcıların listesi nerde acaba. Benim HP PSC 1350 destekler mi? Öyleyse bu modelden alırım ben de
  • bende dün bu modemi aldım. ancak adsl ayarlarımı yaptığımda modem reset atıyor sonra ise ip ışığı yanmıyor vebilgisayarımdan modeme giremiyorum. modemi fabrika ayarlarına döndürğümde girebiliyorum. firmware güncellemesi yapamıyorum(yanlış imaj dosyası diyor). nasıl yapılacağını anlatırsanız sevinirim.
    şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.