Şimdi Ara

ASUS WL-600g (Kablosuz AP/Modem/Print Server/FTP Server/Switch) inceleme (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
3
Favori
39.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya modemi hiç güncelleyemedim hep "The path of upload file is not correct!" mesajını veriiyor acaba firmware leri nasıl yükleyeceğimizi anlatacak kimse varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: mimarsinan

Arkadaşlar 2 gündür wl-600 de torrent olayını inceliyordum sonunda oldu. Kısaca sizlerede tarif edeyim.
    http://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=7355&p=9 sitedenhttp://www.rn-design.net/WL-600gA-080808_1809.zip
    adlı dosyayı indiriyorsunuz içinden 2 bileşen çıkıyor 1. si modemin yeni firmware i 2. ise harddisk adında sıkıştırınmış bir dosya. İlk önce modemin firmware ni update yapın(wl-600gA-080803_1809 isimli dosyayı modeme yükleyin). 2 .aşama ise asus partilha ve torrents isimli dosyaları usb bellege veyahut harici diske atın. (NTFS formatı kabul etmiyor FAT veya FAT32 formatlı olması lazım usb belleginiz yada harici diskiniz) Daha sonra Modemimi kapatıp modemim usb girişine harici diskinizi veya usb belleginizi takınız. Modemi tekrar açıyoruz. Modemim ip sine giriyorsunuz modemin içindeki usb application bölümüne giriyorsunuz. Burada yeni menüler eklenmiş oldugunu göreceksiniz daha sonra Services bölümüne giriyorsunuz.Thttpd status: Running Samba status: Stopped Yodctcs status: Running olacak şekilde ayarlıyorsunuz. Samba bölümünü çalıştırmayın (Samba kısmı gelişmiş bir ag server bölümüdür kısacası ftp server ün gelişmişidir. aynı anda hepsi çalışında modem agırlaşıyor ve kitleniyor.) sadece Yodctcs bölümünü ve Thttpd bölümünü çalıştırın. Daha sonra modemin ipsini yanına (örnek modemin ipsi 192.168.1.1 ise 192.168.1.1:8081 yazın ve enterleyin) torrent bölümüne giriş yapacaksınız kullanınıcı adı admin şifrede admin dir. Bu bölümden torrentleri indirebilirsiniz. 1 den fazla torrent indirmeyin kilitlenebiliyor modem. Hepinize kolay gelsin problemi olan bana iletsin yardımcı olmaya çalışırım.

ilk aşamayı yapamıyomki ya yolu yanlış diyo update dosyasısnın

• güncelleme yapmadan önce harici diski çıkar, modemi aç kapat,

daha sonra güncellemeyi dene.
  • yine aynı ya hiç denemeden "The path of upload file is not correct!" diyo yine mimarsinan ın linkini verdiği 3,5 mb lık dosyayı deniyorum sen güncellediysen gönderemezmisin bana güncellediğin dosyayı
  • güncellemeyi işte bu pencereden yapmak istiyorumhttp://www.4shared.com/file/71171715/50b63b43/Adsz.html
    neden olmuyor anlamadım
  • ama her keresinde bu mesaj çıkıyor

http://www.4shared.com/file/71171926/e80c1430/deneme.html
  • 1. asusun sitesinden ASUS WL-600g utility 3.1.6.0 in English adlı dosyayı indirin ve kurun
    2. modemi kapatın ve reset buttonuna 5 sn. basılı tutarak açın. Güç ışığı yanıp sönmesi lazım.
    3. firmware restoration adlı programı çalıştırın ve güncelemek istediğiniz dosyayı yükleyin.

bu şekilde bütün firmwareleri yükleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toriik -- 12 Kasım 2008; 22:09:42 >
  • firefoxla dene aynı sorun bende oldu ve pardusda firefox ile yapınca sorunsuz halloldu.
  • Şu ağımdaki arkadaşları offline yakalarsam Toriik senin dediğini deneyeceğim inşallah başarılı olurum.
  • yeni firmware için çalışmalar nasıl gidiyor bilen aktarırsa iyi olur. Teşekkürler.
  • yeni firmware 3-4 güne çıkar inşallah problemsiz olur
  • evet yeni firmware bekliyorum
  • openwrt forumunda yeni bir firmware cıkmış.
    Deneyen varsa tecrübelerini paylasabilir mi?
    ilginenelere yeni firmware burda : h**p://rapid*share.c*m/files/206599662/annexa_chetnix_v1.2.rar

http://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=7355&p=16

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanall -- 13 Mart 2009; 15:01:02 >
  • Arkadaşlar, sanırım bu firmware'ler resmi değil acaba bunu geliştirenler zararlı bir kod koymuş olabilir mi?
    Bizim veri paketlerini başka bir servera daha yönlendirme gibi mesela. Böyle bir kodu tespit etmek pek de kolay olmasa gerek sonuçta modeme yerleştirildiği için antivirus ya da firewall programlarının yakalayacağı bir şey olmasa gerek.
  • deneyen varmı ?
  • Kişisel düsümcem: zararlı kod olduğunu sanmıyorum.
    ilgili forumda 16 sayfayı baştan sona okudum. Adam kendini bu modem icin firmware yazmaya adamış gibi izlemim olustu.
    tek hoşuma gitmeyen yanı adamın firmware'e verdiği ad: chetnix= çetnik. ırkçı sırplardan.

Firmware ile pc off durumda iken modemin torrent ile dowload özelliğini geliştirmeye çalışıyorlar sanırım. (Torrent konusu önceki sayfalarda konusulmustu. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanall -- 14 Mart 2009; 13:08:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: The souls migration

quote:

Orjinalden alıntı: PolyPhase

aslında sadece özelliklere bakıldığında süper bir modem.

bu arada hiçbiryerde satılmıyor. çok ilginç.
    sadece internetten satış sitelerinde var.
    yani kadıköy gibi biryerde bu modemi bulamıyorsak
    bir gariplik var. belki çok geri geldiği için kimse satmıyordur

daha fazla yorum mu istiyorsun? :)

modem bende boşta duruyor. (şansına küs, hiç deneme bile )
    modemin son firmware' i 2008 yanılmıyorsam mart. modeme bakıyorum, bence bir firmware' i daha çıkar.
    kasa, yani görsellik olarak 1. sırayı kapabilecek güzellikte bir modem.
    ledlerinin ufak olması ve modeme açılı bakışlarda led ışıklarının seçilememesi dezavantaj.
    ebatları da oldukça ilgi çekici, büyük yani. nedeni ise öyle sanıyorum ki ısınma problemi.

bir ürünün bulunur hale gelebilmesi için ürünün sitesini bolcana pinglemek fayda sağlayabilir.
    bazı markalarda ise ürünü firmasına telefon ile pinglemiş olsanız da fayda yok. (bence kötü satış politikası)

Olay kötü mal iyi malı kovar olayıdır. Daha yüksek kar marjlı ve daha az özellikli cihazlar piyasada varken reklamı ve tanıtımı yapılmayan, kar marjı daha dar modemler raflarda yer bulamıyor. 10 kat daha kaliteli olsa bile.

Bir de sorum var. Şimdi bu modem de Access point ve bridge özelliği var. Bu özellikler ne işe yarar birisi anlatabilir mi?

quote:

Orjinalden alıntı: nky2000

ben güncellemeyi yaptım kingsten 1 Gb usb ye asus vb. dizinleri açtım. son aşamada menülerden servise menüsü veya samba tıkladığımda sayfa açılamiyor mesajı geliyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Samba? Bu modemde bu özellik var mı? Dreambox samba serverlı harici harddisklere DVB kaydı yapan bir digital uydu alıcısıdır. Samba serverı ftpdeki harici harddisk veya bellek için aktif ederek nasıl deneyebilirim kayıt yapmayı? Ya da samba serverı aktif etmek için akstra bir ayar gerekiyor mu?
    Dreambox yerel ağ adreslerini görebilen bir alet bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 23 Mart 2009; 18:55:43 >

• selam, bendede dreambox var, dediğin gibi ikisininde işletim sistemi linux

modemde samba yı aktif hale hiç getirmedim,
    bildiğim kadarıyla modemi iyice kasıyor samba, kilitlenmelere yol açıyor,

ancak modemin ftp sunucusuna ağ üzerinden bağlanmak mümkün, yani dreambox üzerinden
    modem üzerindeki bir flash diske ulaşmak mümkün olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: *jabba*

selam, bendede dreambox var, dediğin gibi ikisininde işletim sistemi linux

modemde samba yı aktif hale hiç getirmedim,
    bildiğim kadarıyla modemi iyice kasıyor samba, kilitlenmelere yol açıyor,

ancak modemin ftp sunucusuna ağ üzerinden bağlanmak mümkün, yani dreambox üzerinden
    modem üzerindeki bir flash diske ulaşmak mümkün olabilir.

Ngrab Lite ile pc harddiskine kayıt yapıyorum ben. Ngrablite pc'de çalışmadan nasıl kayıt yapacağımız muamma bu anlamda. Modem menüsünde sambayı hiç görmedim. Firmware sonrasında mı geliyor yoksa benim mi gözümden kaçtı acaba? Sambayı bulabilirsem Dreambox'tan direk kaydı deneyecek harici hdd de usb bellek de var.

• samba menüsü 1.0.3.3 A+ versiyonunda gelmekte. yeni firmware denemedim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.