Şimdi Ara

Asus X542UR-GQ434 Hdd ve Fan Sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar 27 Haziran 2018 tarihinde hepsiburada.com sitesinden Asus X542UR-GQ434 dizüstü bilgisayarı sipariş verdim. 2 gün içerisinde elime ulaştı. Bilgisayar Freedos du. Ben windows 10 işletim sistemini kurdum. Fakat Bilgisayarın açılışı kullanımı ve kapanışı özelliklerine göre bana çok hantal geldi. Bir tuhaflık hissettim. Sonra 2 .kez temiz bir kurulum yaptım. Fakat gördüm ki aynı sorunlar devam ediyor. Arada sırada donmalar meydana geliyor. Sonra fan yüksek sesle çalışıyordu. Bilgisayar anormalin üstünde ısınıyordu. Bilgisayarı kapattığımda Fan ı yüksek seviyede yaklaşık 2 3 dk çalışıp kendiliğinden kapanıyordu. Daha sonra bu modeli internette araştırdığımda aynı modelde benim yaşadığım sıkıntıları bir çok kişinin de yaşadığını gördüm. Onlar da aynı şekilde harddisk in ve fan sisteminin bozul olduğunu şikayet ediyorlardı. Ürünü 2 gün sonra sorunlarını site aracılığıyla yazarak iade şeklinde kargoladım. Sitenin eline ulaştıktan 2 iş günü sonra bana mail ile dönüş yaptılar. 2 iş günü bekleme süresinin de inceleme süresi olduğunu söylediler. Bana şu şekilde bir mail yolladılar.

Bende ardından siteyi aradım. Bu durumu sordum. Bana ürünü onların inceleyip arızalı olup olmadığı teşhisi koyamadıklarını ve bu yüzden ürünü benim servise yollayıp arızalı raporu çıkartıp onlara ulaştırmamı söylediler. Ürünü "ben neden yolluyorum siz yollayın" dediğimde "biz yollayamıyoruz" dediler. Şuan ürünü tarafıma yollayacaklar. Ben ürünü kabul etmiyorum. Para iadesi istiyorum. Sizde ne yapmalıyım ? Bana fikir verir misiniz bu süreçte ?

• Ben de bu ürünü almaya karar vermiştim tam bahsettiğiniz sorunları ben de başka yerler de gördüm ama vatanbilgisayardan alanlar özellikle demişti bu sorunları. Şimdi birkez daha soğudum bu notebooktan :/

Umarım sorunla ilgili bir çözümleri vardır.
  • vatandan alan arkadaşlar ne gibi bir yol izlediler bana yardımcı olsalar....
  • InterFaL61 kullanıcısına yanıt
    O da asus almıştı ama bu modeli değildi sanırım vatanda sorun yok filan demişler hatta harddiskten o kadar ses gelir zaten hiç mi pc kullanmadın filan demişler kısacı satılan ürünün sorunu üstüne arkasında durmamışlar mecbur asus servisine götürmüş orda çözümünü bulmuş hatta mahkemeye taşıyan bile vardı olayı tüketici heyetine gidip.
  • Merhaba aynı tarihte aynı laptoptan GittiGidiyor incehesap mağazasından aldım 10 gün sonra aynı kapatınca fan çalışmaya devam etmesi sorunu çıktı. Çözüm buldunuz mu, nasıl bir yol izledin@InterFaL61 iz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkut6161 -- 18 Temmuz 2018; 22:40:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de dün vatanda GQ437'ye baktım, açıkçası kafama yatmıştı alternatifsizlikten. benim baktığım seride de aynı sıkıntı var mıdır acaba? sizinki GQ434 benimki GQ437.
  • Asus X542UR-GQ434 modelinden ben de aldım ve birkaç saat içinde bende de fan sorunu başladı. Bilgisayar kapanınca birkaç dakika fan çalışmaya devam ediyor. Burayı okuyan ve almak isteyenler varsa iki kez düşünsün.

• elektronik aletlerde şanslıyımdır şansımı denemelimiyim bu fiyata bu özellikler bazında daha iyisi yok
  • Konuya son yazdığımdan bu yana bilgisayarın bios yazılımını 306 sürümüne güncelleyip, windows hızlı başlatmayı kapattım, tüm sürücüleri elle güncelledim. Fan sorunu ve kapanmama sorunu çözüldü. Harddiski biraz sesli çalışıyor (hafiften sürtünme sesi gibi) özellikle ilk açtığımda, oyunlarda falan test etmedim ama diske yüklendiğimde ses çok artar mı bilmem. Orta ve biraz altındaki parlaklıkta 4 saat civarı kullanıyorum genelde internette gezinme amaçlı. Tercih sizin, bilgisayar beklentinizi karşılayacaksa alınır.

• ertugrul.35 kullanıcısına yanıt
    Hocam m2 sata SSD takabiliröiyiz bu alete şuan param yok ama kışın 16gb ram upgrade ile 255 gb SSD takviyesi yapabilirim

• wardsg1 W kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı araştırırken M.2 Sata 3 SSD takılabiliyor diye okumuştum. Ram için de tek slot boşmuş. İmkan bulduğumda ben de ram takviyesi yapacağım. SSD garanti dışı bırakabilir diye şimdilik düşünmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrul.35 -- 14 Eylül 2018; 23:43:12 >
  • ayni model laptopu 3000 liraya eylulde almsitim.

aldikran 2 gun sonra garantiyi riske atarak kasayi sokup ssd taktim.
    fakat son 1 aydir, fandan tikirti seklinde ses gelmeye basladi. ve bu ses islemci yuk altinda degilken de oluyo.
    ayrica su laptopun pozisyonu ile artip azaliyo.
    mesela masaya duz koyunca oluyo ama alip da on tarafinu biraz kaldiribca kesiliyo.

gecen haftalarda sese uyuz olup bi tanidik bilgisayarciya gosterdim. fanina bakip temizlediler, termal macunu yenilediler.fakat sorun devam ediyodu.

ve dayanamayip gecenin 2 sinde servis talep formu doldurdum. gun icerisinde de 50 km mesafedeki ups kargoya gidip teslim ettim.

artik sansa dedim.servis disi mudahele edilmis diyip ellemeyebilirler bile ama ben sansimi denemek istedim. zira bu ses beni asiri rahatsiz ediyo.

cozulmezse laptopu kardesime verip daha iyi bisey alacam, durum o derece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme tahtasi -- 10 Nisan 2019; 16:57:2 >
  • Sankin bulaşmayı Asus laptop a canınız yanar ben aldım bin pişman biri olarak söylüyorum
    F542u
    Wifi donanımi tamamen gitti
    Yavaş değil cooooook yavaş

• quote:

Orijinalden alıntı: deneme tahtasi

ayni model laptopu 3000 liraya eylulde almsitim.

aldikran 2 gun sonra garantiyi riske atarak kasayi sokup ssd taktim.
    fakat son 1 aydir, fandan tikirti seklinde ses gelmeye basladi. ve bu ses islemci yuk altinda degilken de oluyo.
    ayrica su laptopun pozisyonu ile artip azaliyo.
    mesela masaya duz koyunca oluyo ama alip da on tarafinu biraz kaldiribca kesiliyo.

gecen haftalarda sese uyuz olup bi tanidik bilgisayarciya gosterdim. fanina bakip temizlediler, termal macunu yenilediler.fakat sorun devam ediyodu.

ve dayanamayip gecenin 2 sinde servis talep formu doldurdum. gun icerisinde de 50 km mesafedeki ups kargoya gidip teslim ettim.

artik sansa dedim.servis disi mudahele edilmis diyip ellemeyebilirler bile ama ben sansimi denemek istedim. zira bu ses beni asiri rahatsiz ediyo.

cozulmezse laptopu kardesime verip daha iyi bisey alacam, durum o derece.

• ilk aldigimda internetten kurulum yapti win10 home internetten kurdu yedegini bi turlu alamadim tekrar pc cokerse sifirdan nasil kuracam videolu anlatim varmi bu netbook ta

• Bendede arıza yaptı arkadaşlar şuan serviste.
    Serviste ne yapıyorlar harddisk mı degisti.
    Servise gittikten sonra sorunlar düzeldi mi?

• Arkadaşlar bugün notebook geldi harddisk değiştirmişler.
    Seagate disk takmışlar öncesi böylemiydi bilmiyorum.
    Araştırdığım kadarıyla ST1000LM035 diskler sorunlu.
    Yabancı forumlarda okudum şu şekilde bir çözümden bahsediyor isterseniz deneyin. Bende şuan sorun görükmüyor ama önceki disk Seagate mi bilmiyorum
    Adımları şu şekilde
    1-
    support.seagate.com
    Seagate - Determine Drive Configuration
    https://support.seagate.com/firmware/drive_config.html
    programını indirin buradan belirttiğim model olup olmadığına bakın.
    2- buradan hdd de güncelleme yapıyoruz. Programı indirip kurun yeniden başlatın.
    Linkte ses sorunu için denilmiş.
    Bende şuan sorun görünmüyor. Umarım başarılı olursunuz.
    Denedikten sonra sonucu yazarsanız sevinirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.