Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (1004. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
21.027
Cevap
232
Favori
709.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10021003100410051006
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Taktım dostum hiçbir sorun yok şuanda gönül rahatlığıyla alabilirsin zaten burası olsun başka forumlar olsun heryerde önerilen bir ssd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canpolat_28 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ram için bende dediğiniz modeli duymuştum not ettim,HDD olarak önerdiğiniz bir model varmı? SSD yi taktık ama şuanda hdd takmadan kullanamıyorum lap topu doğru düzgün Steam deki oyunları kuramadığımdan dolayı😁

• Ugurhasgul1903 U kullanıcısına yanıt
    www.amazon.com.tr
    WD WD10JPLX 1 TB Dizüstü Perpformans Diski 7200 RPM SATA 6 Gb/s 32MB Cache 7 mm 2.5'', Siyah: Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/dp/B01DOL05OC/?m=A1UNQM1SR2CHM&tag=epey-21&_encoding=UTF8&aff_sub4=1
  • 8 gb ram ve SSD güncellemesi ile bilgisayar canavar gibi oldu ama fan tam randımanlı çalışmıyor gibime geliyor.Fanın içini söküp iyice tozu kiri temizledim ve yağladım.Fan iyi çalışmasına rağmen bilgisayarın üst kısmı klavye tarafı gene sıcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 24 Temmuz 2019; 23:47:18 >
  • merhabalar. bilgisayar fiyatları çok uçuk olduğu için komple bilgisayarı yenilemeyi düşünüyorum. öncelikle sorum, dvd-rom yuvasına hdd caddy aparatıyla(9.5mm) ssd takarsam bir dar boğaz yaşar mıyım, gücünü tam olarak olabilir miyim ssd'nin?

ikinci olarak termal macunlarda fiyat çok değişkenlik gösteriyor. 20 liraya da var 70 liraya da. pahalı olanı alsam fiyatına değer mi ki yoksa bu fiyat farkına değecek bir kazanım yok mu?

ayrıca ekranı full hd panel ile değiştiren oldu mu?

edit: son olarak, bilgisayarın ön ve arka yüzü için kılıf kullanan var mı

-------------------------------------------------------------------------

edit2: Parçaları link ve fiyatlarıyla aşağıda listeliyorum. Belki işine yarayan veya daha iyisini öneren olur, herkesin işine yarar.

SSD

Harddisk Caddy

Harddisk

Eski harddiski harici yapmak için gerekli aparat

Termal macun

Batarya (Şu an laptop prize bağlamadan çalışmıyor batarya ölü)

Sticker

Skin

Toplam maliyet 807 TL etmekte. Yeni bilgisayar alsam bile monster almak istiyorum fakat giriş fiyatı 4800 den başlıyor.. Bu sistem beni iç temizliğiyle beraber birkaç yıl daha rahat idare ettirir ve alacağım ssd, harddiski yeni laptopta da kullanabilirim diye düşünüyorum. Zaten en büyük maaliyeti sağlayan onlar. Onlar da ileriye dönük alınmış oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intouchable -- 1 Ağustos 2019; 0:18:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Arkadaşlar iki sorum var yardımcı olursanız sevinirim

1- 8gb ram ve ssd takviyesi ile popüler oyunları sıkıntısız oynayabilir miyim?

2- birkaç sayfada hdd caddy gördüm hdd caddy tam olarak ne işe Yarıyor?

• noxiousu kullanıcısına yanıt
    8/12 gb ram ve ssd ile 2018/2019 oyunlarını minimum ayarlarda bile zor oynatıyor pubg düşük ayarlarda ortalama 40 fps veriyor gta 5 yüksek/çok yüksek ayarlarda 50/60 fps csgo en düşük ayarlarda 320 fps görmüştüm ama şuan 100/150 fps battlefield 4 orta/yüksek ayarlarda 45/55 fps ile oynuyorum.

Hdd caddy cd rom yuvasını bir hdd yuvası haline getiriyor yüksek kapasiteli ssd alamayanlar hdd caddy alıyor cd romu iptal edip yerine bir hdd takıyor yüksek hızda çalışmasını istediği şeyleri ssd ye yüksek boyutlu uygulamaları da hdd ye kurmayı sağlıyor yani bilgisayarda aynı anda hem hdd hem de ssd kullanma imkanı getiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 5 Ağustos 2019; 22:47:21 >
  • martin_eden kullanıcısına yanıt
    Hocam benim fan da miladını doldurdu hazir termal macunu da yenileyecekken aldiginiz urunun linkini paylasabilir misiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bu model piyasaya ilk çıktığında almıştım ve hala daha kullanıyorum ama çözemediğim bir cpu kullanım ve darboğaz sorunu var .

Bu sorunu nasıl çözebilirim ?
    https://i.hizliresim.com/XbEzJ0.jpg
    https://i.hizliresim.com/bvLoYG.jpg
    https://i.hizliresim.com/dL7V07.jpg
    https://i.hizliresim.com/5NGO2D.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: noxiousu

Arkadaşlar iki sorum var yardımcı olursanız sevinirim

1- 8gb ram ve ssd takviyesi ile popüler oyunları sıkıntısız oynayabilir miyim?

2- birkaç sayfada hdd caddy gördüm hdd caddy tam olarak ne işe Yarıyor?
    Gta 5
    Cs-:go
    Lol gibi oyunları rahatlıkla oynarsın.

• SSD olarak bu ürünü aldım.Depolama yapmıyorsanız memnunum.%100 disk derdim yok.Açılması 12-15 sn sürmüyor.Disk seside yok.
    Şuan depeolama yetiyor.Yetmezse DVD içine hdd takıcam.
    Trendyol.com
    SU630 240GB 520MB-450MB/s 3D QLC Sata3 2.5'' SSD ADATASU630 Adata | Trendyol
    https://ty.gl/agkvqwczk

Fiyat performans , daha ucuzu varsa oradan bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinkalorifer -- 7 Ağustos 2019; 20:51:55 >
  • noxiousu kullanıcısına yanıt
    Bu bilgisayar artık yeterli değil. CPU ve GPU'su 2016 ve sonrası oyunları kaldıramayacak türde.

SSD ve ram takviyesi bilgisayarın kendi performansına etki eder ancak.
  • Merhabalar. Ben hayatımda hiç SSD kullanmadım yakın zamanda kullanacağım için bir şey sormak istiyorum. Mesela bir oyunu hard diske kurdum fakat sistem SSD'de. Oyunun yüklenme süresi yine SSD üzerinden hızlı bir şekilde mi gerçekle?iyor yoksa hard diskte olduğu için normal sürede mi açılacak? Düşündüğümde kurulu olduğu diskin performansı neyse o olur gibime geliyor ama sistem SSD'de olduğu için tersi durum da olabilir diye düşündüm.

• Charlie Chaplin kullanıcısına yanıt
    Harddiske kurduysan harddiskin hızına göre açılır

• Ulquiorra119 kullanıcısına yanıt
    Hocam sorununuz çözüldü mü fan temizliği yaptıktan sonra yük altında böyle olmaya olmaya başlafı

• Herkese hayırlı bayramlar. En sıcak yaz olarak rekora giden bu aylarda, laptopun sıcaklığını dizginleyemiyorum(klimasız ortam) . Pes 2020 demo da 93 dereceleri gördüm cpu da. Cpu 2.8 ghz sınırlı, - 0.050v undervolt var ve fan çıkışında vakum soğutucu var. Macunu 1.5 sene önce artctic mx 4 ile yenilenmiştim tekrar mı yeniliyeyim önerileriniz nedir?

• Merhaba,

16 gb ram, 250 ssd li halinin şu anki ederi nedir ? Daha küçük hafif bir pc ihtiyacım var.
  • Ssd aldım hiç bi sorunyok fakat abzen saniyelik %100 disk çıkartıyor.
    İşlemcisine veriyorum baktığımda ise %100 kullanan system isimli dosya.

• quote:

Orijinalden alıntı: MUTLUBEY

Merhaba,

16 gb ram, 250 ssd li halinin şu anki ederi nedir ? Daha küçük hafif bir pc ihtiyacım var.
    16 gb rami nasıl taktınız ki ?
    Bunun en iyi cevabı letgo sahibindene bakmak.
    Bana kalırsa 2000’ tl’den aşağı gitmemesi gerekir.

• MUTLUBEY M kullanıcısına yanıt
    Dostum bunun 16 GB lı versiyonu maalesef yok maksimum 12 oda kendin yukseltirsen

• 
Sayfa: önceki 10021003100410051006
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.