Şimdi Ara

Asus X550L Ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus x550ln model bir notebook aldım arkadaşlar. Cihazda on board 4 GB ram var. Bu yüzden 4 GB 1600MHZ Kingston ram aldım ancak ürünün biosu güncel olduğu halde ram miktarı biostada ve Windows ta görünmüyor.
    Bitek cpu-z programı ile rami görebiliyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Üründe 3 adet ram denedim farklı hızlarda ama Windows görmüyor.

ÇÖZÜM

Arkadaşlar sorunu çözdüm. Bu cihazda 1.35v luk ram kullanmak gerekiyormuş. Şu an 8GB olarak sorunsuz kullanıyorum.

Bendeki ram Kingston ValueRam 4GB (KVR16LS11/4) Hepsiburada.com dan aldım. Alırken ürün koduna çok dikkat edinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbizx -- 9 Eylül 2014; 19:58:39 >

• Sorun devam ediyor arkadaşlar.
  • Aynı sorun bende de var. 4 farklı marka denedim yine olmadı, bios güncelledim yine olmadı. üzerinde onboard olarak kullanılan ramlar elpida marka çipsetli. elpidanın üzerinde yazan kodla araştırdığımda 1600 lük düşük voltajlı ram gibi bir ibare gördüm. acaba bu makinelere özel bir tür ram mi takılıyor. şu an elimde hi-level 4gb 1600 ram var ve hiçbir işe yaramıyor. Yine ilginç şekilde elpida marka 2gb 1600 ram denedim onu da görmedi. sorunu bilen bir babayiğit var mı?
  • Pilini sok tak olmadi asusu arayip destek isteyin.teknopat sitesinde recep baltasa sorun yada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sorunu çözdüm. Bu cihazda 1.35v luk ram kullanmak gerekiyormuş. Şu an 8GB olarak sorunsuz kullanıyorum.

Bendeki ram Kingston ValueRam 4GB (KVR16LS11/4) Hepsiburada.com dan aldım. Alırken ürün koduna çok dikkat edinin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbizx

Arkadaşlar sorunu çözdüm. Bu cihazda 1.35v luk ram kullanmak gerekiyormuş. Şu an 8GB olarak sorunsuz kullanıyorum.

kulağımıza küpe olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Asus X550JK BIOS Problemi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.