İyi günler arkadaşlar asus x550v laptopumun açma tuşuna bastıktan sonra ekrana asus yazısı geliyor ve tık diye bir ses geldikten sonra kapanıyor. Bu döngü baya bir devam etti önce bataryayı çıkarıp sadece kabloyla çalıştırmayı denedim çözülmedi , sonrasında rami söküp taktım olmadı, fanı temizleyeyim dedim biraz söküp bakındım içerisi aşırı karmaşık geldi fazla dağıtmadan topladım üstün körü bir toz aldım olmadı , en son biosa gireyim dedim ama bios ekranı açılır açılmaz o tık sesiyle kapanmaya devam etti. Sorun ne olabilir ve kendim ya da profesyonel yardım alarak en uygun nasıl çözebilirim . < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Asus x550v Açılmadan kapanıyor yardım :/
-
-
Bir anlamı var mı bilmiyorum ama o tık sesi harddisktem geliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aga benim pc de hata veriyor hard disk degisecegim sende sey yap bi bakalim biraz daha inceden dinle
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Seri şekilde geliyorsa hard disk olabilir.
ses seri şekilde gelmiyor , pcyi açma tuşuna basıyorım 3-4 saniye sonra asus yazısı gözüküyor sonra bir tık sesi oluyor ve pc kapanıyor
Hocam pili cıkarıp denermisin olmazsa anakartda sorun olabilir
sağolun hocam ama denediğim yöntemleri yazmıştım ve ilk denediğim şey bataryayı çıkarmak olmuştu. Daha önce buna benzer sorunu öyle çözmüştüm ama bu sefer işe yaramadı
Tamamdir hocam yerinizde olsam bir bilgisayarcıya gösteririm
statik elektrik birikmesiymiş galiba sorun , bugün bir tanıdığımın önerisiyle mecidiyeköydeki Santral Bilişime gittim Fatih bey akılda hiç soru işareti bırakmayacak şekilde olabilecek şeyleri anlattı gözümün önünde bilgisayarı açıp tamir ettti. 6-7 yıl önce aldığım laptop hiç bakım görmemişti bunun da sorun yaratacağını söyleyip temizlik bakım macun işlemleri yapıldı. Piyasasını bilmiyorum ama bence çok uygun bir fiyata beni büyük dertten kurtardı.
-
6-7 yıl boyunca işlemci ve ekran kartı macunları hiç yenilenmemişse anakartın yanmadığına şükredin. 6700hq gibi 4 çekirdek işlemci var içinde.
-
maalesef hiç bakım yaptırmamıştım , yakın zamana kadar da insta keşfette videolar görmüştüm ondan önce böyle bir bakımın çok önemli olduğunu bilmiyordum. Bu arızadan sonra akıllandım her yıl bir bakım yaptıracağım , tamircinin söylediğine göre tüm parçalar çok iyi durumdaymış ve donanım olarak da güzel bir bilgisayar dedi.
Ayrıca ssd alırsam memnun kalacağımı söylemişti bu laptop için ssd önerisi olan var mI?
-
Samsung 850 veya 860 Evo Sata 2.5" olandan, ucuza bulabilirseniz iyi bir disktir. Veya Sandisk'in Sata diski de olabilir. DVD yerine de hdd Caddy takarak eski diskinizi oraya takabilirsiniz. Ssd'ye yeni sistem kuracaksınız ve eski diskteki Windows'u sileceksiniz.
Veya disk çok dolu değilse Data Migration tarzı bir programla verilerinizi Ssdye atabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 28 Ağustos 2022; 15:4:15 > -
hocam ucuzdan kastınız nedir(fiyatları hiç bilmiyorum) yakın zamanda almanya ve isviçreye gideceğim belki orda daha uygunlardır hem tax free de yapabilirim.
-
Yurtdışından almak daha iyi olabilir. Burada 500gb Ssd için 900-1000 liradan fazla para istiyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X