Şimdi Ara

Asus x550v donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
8.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 gün önce vatan bilgisayardan aldığım asus x550v laptopum oyun oynarken bir anda kilitlenip kalıyor.Yaklaşık 20 dakika oynadıktan sonra bunu yapıyor.Isı değerline baktığımda çok yüksek olduğunu görüyorum,bu kadar kısa sürede donacak kadar ısınması normal midir? Euro truck 2 ve cs go yüklü oynadığım oyunlar bunlar.İki oyunuda en yüksek değil yüksek ayarlarda oynuyorum.Sizce sebebi nedir ? donanımsal bir hata mı var :(
    ürün linki:http://www.vatanbilgisayar.com/asus-x550vx-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-ram-1tb-hdd-gtx950m-4gb-15-6-w10-notebook.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behzatinbirasi -- 8 Ocak 2017; 17:7:32 >

• Bende aldım ve aynısı bende de oldu servise gönderdim değişim kararı çıktı değişim raporuyla tekrar vatana gittim birebir aynısını yada başka bir ürün ile değiştirebileceğimi yada paramı iade alacağımı söylediler bende birebir değişim yaptım ve bu üründe donuyor bunuda servise yolladım şu an raporumun çıkmasını bekliyorum sanırım bu seride kronik sorun var müşteri hizmetlerine sordum kronik bir durumun olmadığını söylediler başka bir şubeden almamı belki aynı şubeye giden seride sorun olabileceğini söylediler bende bunun üzerine bahçelievler vatandan değilde topkapı vatandan değişim yapacağım bu sefer..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede aynı sorun çıktı. Başka bir yerde biri SSD takarak sorunun gittiğini yazmış. Çözüm bulamazsam iade edicem. 500 fazla verecek olsam başka birşey alırdım. 250 gb falan yetmiyor artık, 3 oyun ile doluyor boş alan.

• Bu arada arkadaşlar değişim için gönderdiğiniz cihazların garanti belgelerini mutlaka aldığınız yere kaşelettirip imzalattırın, çünkü Asus Servis değişimi yapmadan ürünü onarıp gönderir yada direkt geri gönderir.. Siz değişim diye beklerken kaşesiz ve imzasız olduğu için hayal kırıklığı yaşarsınız..
  • Bu problemin HDD'den kaynaklandığına eminim. Mesele SSD değil, WD 7200RPM bir HDD 'de taksanız sorun çözülecek sanırım. CS GO SSD'de iken tek bir takılma yaşamazken HDD'ye attığımdan beri sürekli fps drop yaşıyorum. Diğer oyunlarda da böyle anlık fps dibe vuruyor sonra normal devam.SSD ye atsam sıkıntı olmayacak biliyorum ama doldurmak istemiyorum.

Edit: HDD derken üzerindeki Hitachi HDD'den bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpmirza -- 16 Şubat 2017; 14:10:53 >
  • Ya bende bu sorunla karşılasan tek insan benim zannediyorum çıldırdım arkadaşlar resmen kanser oldum csgo dan soğuttu beni çocuklar artık beni çağırmıyorlar oyundan düşüyorum diye bu sorunun çaresi şimdi serinin hatası mı ? yoksa ne yani Allah rızası için yardım edin
  • Evet arkadaşlar cihaz servisten geldi ve çok başarılı hiç bir donma vs. gibi eksi yönde bir durum yok. Bu durumdan mağdur olanlara tavsiye edebilirim ben şahsen değişim yapacaktım ama pc nin şu an ki performans durumunu görünce değişimden vazgeçtim. Servise gönderin yaklaşık 10 iş günü içerisinde cihazınızı alın ve tadına varın.
  • TooBy kullanıcısına yanıt
    İyi ama hangi parça arızalıymış? Sorun nerdeymiş öğrenebildiniz mi?
  • Anakart değişmiş diye yazmışlar rapora. Gayet memnunum tık yok pc de.
  • Aynı cihaz bendede var en kısa sürede üzerindeki hitachi marka diskten kurtulun ben direk makineyi kurmadan Hitachiyi çıkartıp ssd upgrade yaptım sonra diski klonlayıp ssd ye kurdum sıfırdan çıkan diski de hdd kutusu alıp koydum backup olarak tutuyorum dosyaları attım içine. Çok darbe vs sevmeyen ısınan bi disk Hitachi aklınızda olsun. Marka olarak iyi bilinmez...
  • Bende 250gb ssd taktim, win 10pro yükledim. Hemen hemen her gün en az 1kere donma sorunu yaşıyorum. Bende pc ilk acilinca oluyor genelde, pc kitleniyor ve fan son guc çalışmaya başlıyor. Reset atinca sorun cozuluyor. Oyunlarda yada baska birsey yaparken olmuyor. Neden olabilir ki ram hatasi olsa mavi ekran olurdu oda olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Allochthonous

Bende 250gb ssd taktim, win 10pro yükledim. Hemen hemen her gün en az 1kere donma sorunu yaşıyorum. Bende pc ilk acilinca oluyor genelde, pc kitleniyor ve fan son guc çalışmaya başlıyor. Reset atinca sorun cozuluyor. Oyunlarda yada baska birsey yaparken olmuyor. Neden olabilir ki ram hatasi olsa mavi ekran olurdu oda olmuyor

hocam windows un hızlı başlat özelliğini kapatın.
  • aynı sorun bende de vardı servise gönderdim format atıp göndermişler düzeldi ancak dün güncelleme yaptı güncellemeden sonra yine aynı donma açılıştan 1 yada 5 dakika arasında acaba hangi donanım güncellenince bunu yapıyor anlamadım
  • gunerkartalova G kullanıcısına yanıt
    hocam üstte yazdığım gibi windows 10 un hızlı başlat özelliğini kapatmayı deneyin ilk olarak.
    https://uzmanim.net/soru/windows-10-daha-hizli-baslatma/66853
    burda anlatılmış siz tiki kaldıracaksınız. muhtemelen sorununuz çözülecek.
  • Lutfen artık asus x550vx üzerinde ki donma sorunlarını çözmek için yazılımsal çözüm aramayın, ben ürünü iade edeli 1 ayı geçti. İlk göndermişimde onarıma aldılar ve anakart değiştirdiler. Bende ürünü kabul etmeyip tekrar gönderdim iade aldım. Benim gibi forumda aynı sorunu yaşayan arkadaşlarda göndermiş onlarında anakartı değişmiş, kısacası sorun yazılımsal değil donanimsal, kaldı kı yazılımsal olarak denemediğim yol kalmadı kısa süreli çözüm üretiyor ardından yine aynı, kısacası eğer asus x550vx dm248tc marka notebookunuz varsa yazılımsal konuda vakit kaybetmek yerine servise gönderin. Ya iade isteyin yada onarsınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakcanalgul

Lutfen artık asus x550vx üzerinde ki donma sorunlarını çözmek için yazılımsal çözüm aramayın, ben ürünü iade edeli 1 ayı geçti. İlk göndermişimde onarıma aldılar ve anakart değiştirdiler. Bende ürünü kabul etmeyip tekrar gönderdim iade aldım. Benim gibi forumda aynı sorunu yaşayan arkadaşlarda göndermiş onlarında anakartı değişmiş, kısacası sorun yazılımsal değil donanimsal, kaldı kı yazılımsal olarak denemediğim yol kalmadı kısa süreli çözüm üretiyor ardından yine aynı, kısacası eğer asus x550vx dm248tc marka notebookunuz varsa yazılımsal konuda vakit kaybetmek yerine servise gönderin. Ya iade isteyin yada onarsınlar.

hocam herkeste aynı problem yaşanmayabiliyor. benim problemim sadece hoşgeldiniz ekranında veya açılışta 1-2 dk içinde donmaydı. performans olarak bir sıkıntı yoktu. yabancı forumlarda böyle bir çözüm gördüm ve uyguladım. windowsun hızlı başlat özelliği ile donanımsal bir çakışma var ama performans olarak bir problem yokken neden göndereyim ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamedo -- 13 Nisan 2017; 11:52:28 >

• yamedo Y kullanıcısına yanıt
    Neden göndermelisiniz ; çünkü ona sağlam olduğu için para verdiniz, böyle bir sorun varsa onlar bunu çözmekle yükümlüler. Ben sizin hakkınızı savunmaya çalışıyorum yanlış anlaşılmasın. İnşallah bahsettiğiniz gibi basit bir sorundur yaşadığınız, fakat size şunu söyleyebilirim bu ürünü Vatan Bilgisayardan alanların %90'ı aynı sorundan muzdarip ve çözümü donanımsal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakcanalgul

Neden göndermelisiniz ; çünkü ona sağlam olduğu için para verdiniz, böyle bir sorun varsa onlar bunu çözmekle yükümlüler. Ben sizin hakkınızı savunmaya çalışıyorum yanlış anlaşılmasın. İnşallah bahsettiğiniz gibi basit bir sorundur yaşadığınız, fakat size şunu söyleyebilirim bu ürünü Vatan Bilgisayardan alanların %90'ı aynı sorundan muzdarip ve çözümü donanımsal.

hocam dediğiniz gibi bu üründe sıkıntı yaşayan çok insan var. sorunumu araştırırken birçok kişinin şikayetini okudum. ben çözümümü kullanırken donma yaşayan değil de sadece açılışta donma yaşayan insanlara öneriyorum. çözümüm sadece windows un açılış ayarıyla ilgilidir. kullanırken sıkıntı yaşayanlar tabii ki asus la görüşmeliler ama benim sorunum sadece açılışken ve bu kadar ciddi sorunlu cihaz varken performansı normal cihazımı riske atmak istemiyorum açıkçası :)

• yamedo Y kullanıcısına yanıt
    Valla ben iade ettim 2.999 TL ye almıştım. Üzerine 2000 Civarı para ekleyip daha kaliteli birşey alacağım. Yani 5000TL civarına fakat, vatan bilgisayardan iade çeki aldım. Bu yüzden yine vatan bilgisayardan almak zorundayım, o yüzden indirim bekliyorum. Ama eğer ki vatan bilgisayar asus'un 1050Ti 'li bir notebook'u gelirse düşünmeden alırım.
  • bende iade talebiyle gönderdim açılışta veya 1 2 dakika içinde donma oluyor diye belirrtim soruna rastlanamadı güncellendi deyip göndermişler geri.şimdi servise versem yine değişim olmazsa ürünü geri almayayım mı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.