Şimdi Ara

Asus X550VX fan otomatik soğutmama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarıma bir şey oldu eskiden 70 derecelerin üstüne çıkmaya başladığı zaman fanımın dönme hızı artıyodu haliyle ses de ama şu an artmıyor ve pubg gibi oyunları açsam direk 95 derceye fırlıyor sonra bilgisayar kapanıyor şimdi macun felan yenilet diyeceksiniz bu notebooklarda otomatik soğutma sistemi var sanırsam içerdeki sıcaklığa göre hızı ayarlıyor işte şu an benim o olmuyor 100 derecde olsa elimi yan taraflardaki hava çıkış yerlerine koysam elime bir şey üflemiyor lütfen yardımcı olun..

• Fan dönmüyor mu ya da yavaş/gürültülü mü dönüyor? Hava çıkışındaki mazgal da toz ile dolmuş olabilir
  • Fan dönüyor şu an boşta 60 derece ama çok ses yok ve elimi koyduğumda sol fan tarafına çok hafif hava üflediğini hissediyorum.Bir sıcaklık var.
  • Bir de şöyle bir şey gördüm işlemci ghzsi 2.16 da takılı duruyordu en düşük işlemci hızını 0 yaptım şu an 1.96 ghzde duruyor öyle
  • up pls
  • Cevap veren yok mudur acaba ?
  • Arkadaşlar yardım lütfen
  • Beyler yardım lütfen 1 kişi bile yok mu şu forumda ya
  • upppppp
  • Elime bir şey üflemiyor demişsiniz. Belli ki fan çalışmıyor. Bende de aynı sorun var 1-2 hafta içinde fan ve termal macun değişimi yapacağım. Garantisi bitmediyse servise verin. En kısa sürede halledin ısı yüzünden bilgisayarını çöpe atanlar var
  • Fan çalışıyor kulağımı yaklaştırıyorum ses geliyor sadece sol tarafa elimi attığımda çok az hava üflüyor bir de speedfandan 976 rpm sabit çalıştığını gördüm hiçbir şey oynamıyor yerinden bundan mıdır acaba ?
  • polatkoca P kullanıcısına yanıt
    Asus fan kontrol yazılımı var mı bilgisayarınızda ya da bios üzerinden fan hızını ayarlayabiliyor musunuz baktınız mı?

Birde bazen sıcak hava çıkışının olması fanın üflediği anlamına gelmez. Isınan hava otomatik olarak da dışarı çıkabilir. Bilgisayarınızın içini açıp fanların tam olarak çalıştından emin olun.

Netten bilgisayarınızda çalışabilecek bir ai suite programı bulun fanlarınızın çalışma hızlarını ayarlayabilirsiniz. TAbi fanlarınızda bir sıkıntı yoksa.

Eğer kendiniz yapamıyorsanız bir bilgisayarcıya yada anlayan bir arkadaşınıza yaptırın.

Kolay gelsin.
    Yük altında 970 RPM ise çok yavaş sayılır. Uzun süre zorlarsanız hava çıkışından koku geldiğini fark edeceksiniz. Kuru hava boğaz ağrısı bile yapıyor tecrübeli olduğum için yazıyorum. Güzel bir temizlik ve termal macun değişimi şart
  • asus xpert 4 ü indirdim modelinizi desteklemiyor diyor bios üzerinden ayarlanmıyor fan hızı işlemci 1 .96 ghz fan da 976rpm de takılmış durumda
    Asus yazılımı üzerinden fanların hızlarını değiştirebiliyorsanız eğer, fan hızı değiştiğinde fandan gelen seslere dikkat edin. Benim asus ai suite yazılımında fanları normal, yüksek, kullanıcı ayarları yada devirsiz olarak fanları ayarladığımda fanların sesleri arasındaki fark gayet belli oluyordu. Sizde de yapılabiliyorsa ayar yapın fanların düzgün çalıştığından emin olmak için.

Kaç tane fan var bilmiyorum ama bilgisayarınızı arattığım da bir tane olduğu gözüküyor. Bu bir fanda aşırı kirlenme, yada kasa içi aşırı tozlanma yüzünden ısının düzgünce dışarı atılamama sorunları olabilir.

Yakın zamanda bir tane leptop temizlemiştim. İlk başta leptopun fanının döndüğünü sanıyordum. Leptop açılınca bir takım sesler geliyordu fan sesine benzetmiştim. Ama bilgisayar tarayıcıya girildiğinde 5-10 dk işlem yapıldığında kendiliğinden kapanıyordu. Sonra buna sıcaklık yazılımları indirdim ki bir baktım. işlemci 90-100 derece anakart ise 120 derece. Dona kaldım. Hemen kapattım leptopu yakmamak için. Biraz soğuduktan sonra leptopun içini tamamen söktüm ve birde ne göreyim. Fanın kanatları arasında kirlerin birleşmesi ile oluşmuş tozdan top şeklide yumak oluşmuş. -_- Fanın kanatları arasına girdiği için fan dönmüyordu. -_- Gözlerime inanamadım. Leptop 8 senelikti ama öyle aşırı kirli bir yerde muhafaza edilmiyordu ve ayda belki 1-2 kez açılıyordu. Ona rağmen bu kadar kirli idi.

Velhasıl leptopu temizledikten sonra açtığımda normale döndü tabi.

Kolay gelsin.

• Galiba bende de fanlar çalışmıyor bilgisayarı 2 3 saat açık bırakıyorum format attım w7ye acayip sıcak oluyor fan yerine el değmiyor daha açmayacağım garanti yollayacam.Zaten temizleme girişiminde bulundum açamadım laptopu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatkoca -- 18 Mart 2018; 18:43:20 >
    Ne diyeyim umarım sıkıntınız çözülür.

Garantisi varsa daha iyi. Başka parçalar bozulmamıştır umarım. Garanti de güzel bir temizlik yaparlar. Fan bozulmamışsa zaten bir sıkıntı çıkmaz. En kötü fan parası isteyebilirler.

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.