Başlıkta belirttiğim laptopı yeni aldım 4gb ram ve win10 yüklü olarak ancak bilgisayar boştayken yani hiç bir program açık değilken bile ram kullanımı %55in üzerinde oluyor ve bilgisayar çok ısınıyor bu sorun win10 ile alakalımıdır yoksa donanımsal bir problem olabilirmi , cevaplar için şimdiden teşekkürler
donanımsal bir problem değildir. 4 gb ramde bu ram kullanımı normal windows 10 için sıkıntı yok. kasma sorununa gelince hdd li tüm pc lerde bu kasma sorunu var o nedenle ssd alırsan kasma sorunuda ortadan kalkar. ısınma sorununa gelince ne kadarlık bir ısı bu ?
INSURG3NT
kullanıcısına yanıt
Merhaba işlemcinin sıcaklığı 30 32 derece arasında gidip geliyor sanırım kasma sorunu ram ve şuanda harici ekran kartını değilde işlemcinin ekran kartını kullandığı için ramin o kadar çok kullanıldıgını düşünüyorum harici ekran kartı sadece oyunlarda aktif oluyor onu herzaman kullanmak için nasıl ayarlayabilirim
sadece 30-32 derece mi ? sen buna ısımı diyorsun kardeş bu hiçbir şey değil işlemcin gayet soğuk hiç merak etme. kasma sorunu ram falan değil, kullanım %55 diyorsun zaten. ram kaynaklı diyebilmen için öncelikle ramin tamamını kullanması gerekir pc nin. yani ordada sıkıntı yok. harici ekran kartı yoğun grafik isteyen durumlarda devreye girer normal kullanımda devreye girmez gerekte yok zaten. o şekilde aşırı güç harcar pc ve bataryayı çabuk öldürür. bu şekilde kullanmaya devam et kurcalama. kasma olayı dediğim gibi hdd kaynaklıdır. ssd alırsan kasma donma bekleme olayı yaşamazsın..
INSURG3NT
kullanıcısına yanıt
İşlemcimde sıkıntı yok zaten hocam ram kullanımıda iyi diyorsunuz ama mesela chrome açtığımda bile takılıyor bazen işlemlere geç yanıt veriyor o yüzden ramle ilgili bir sıkıntı olabilir diye düşündüm hdd kullanımı genelde %10-15 arasında ama ram %55-80 arasında geziyor
sen beni dinle kardeş ram problemi yok pc de. hdd kullanımı isterse % 1 lerde gezsin yine takılır donar bunlar normal şeyler hdd de. hele tarayıcılar için bir eziyet. sen ssd takviyesi yap gör bakalım bir daha donma yaşayacakmısın. şayet bir daha donarsa ssd paran benden
INSURG3NT
kullanıcısına yanıt
Ssd ve ram takviyesi zaten yapıcam hocam ancak arkadaşlarımda daha düşük pcler var win10 kurulu yine ama benim pc kadar takılmıyor chrome açıyorum yeni sekmeye tıkladığımda bile takılma oluyor yani bu kafamı karıştırdı
UP
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme