Şimdi Ara

ASUS X61 X61SL240DV (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
28.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: eXtasy81

dostum biraz daha ayrıntılı anlatabilirmisin. performansı nasıl makinenin.. kullanışlımı?

iş yoğunluğu nedeniyle pek kurcalama fırsatım olmadı malesef. Bu hafta sonu biraz inceleyip daha detaylı bilgiler verebilirim.
  • bende bugün bimekste inceledim süper ürün ama 1800 fiyat çıkardılar
  • arkadaşlar bugün bir arkadaş da özelden mesaj atmış. buraya yazayım.

oyun konusunda pek bilgim olmadıgı için adam gibi test edip size bişiler söyleyemiyorum.
    hdd seagate. gayet güzel ve sessiz çalışıyor. cihazın wifi si biraz içerilerde oldugundan elinizi touchpad e dogru götürdüğünüzde bir sıcaklık oluyor. onun dışında fan ı gayet sessiz ve güzel. cihazı dizlerinin üstünde kullanacaklar için yazıyorum fan ortada oldugundan ayaklarınızın birisi ısınmıyor.

c# sql server kullanmak için ve müzik dosyaları editlemek için aldığımdan monitörün büyüklüğü beni tatmin etti.

yani 15.4 lere göre iki parmak daha uzun ekran. speakerler yazı yazarken elinizin altında kalsa da ses veriyor zira adamlar eğimli yapmış elleriniz sesi pek engellemiyor. yani o olayı güzel.

oyun ve ekran kartı permormanslarını nasıl test edicez eyliycez hangi oyunu kurayım deneyeyim bir mesaj atın yardımcı olurum.
    monitörü kapattıgınıda kasa nın yarım cm kadar içinde kalıyor. ters bir yere düşürme sırasında monitörden çok kasa zarar görecek şekilde olmuş. o güzel bir de hoşuma gitti yani
    ahanında fotosu:
    http://yfrog.com/5fsl271327j

• dostum windows 7 deneyimlerini ne zaman yazacaksın? bide bu laptop'un hoparlörleri nasıl.. n50vn'de hoparlör ses seviyesi 50'yi geçtikten sonra cızırtılar başlıyor deniyordu..bunda durum nedir..yazada girdik ısınma durumları ne alemde? bende alıcamda o yüzden bu kdr detaylı soruyorum
  • @wosswoss : cızırtı problemi yok.
    ısınma konusunda; içinde bluetooth ve wifisi olan ilk cihazım oldugu için bana ısınıyor gibi geldi. kullanan arkadaşlara göre ise bu normalmiş.
    everest kurup size tam bir bilgi veririm ileride.

ha asus un bir hatası var onu fark ettim bugun. asus wifi ve bluetooth için cihaz üstünde bulunan switch e ayrıyeten yazılımsal olarak bu donanımlarıaçıp kapatmanızı saglayan bir pencere var. orada wifi yi kapat deyince bluetooth kapanıyor. bluettoh u kapat deyince de wifi gidiyor. herhalde yakında bir update ile bunu düzeltirler.
    http://yfrog.com/7gadszuzlj

ya windows 7 için de vakit bulup kurcalayamadım. o işletim sistemini de microsoft'un ne verirse onu kullanmak istiyorum mantıgıyla test etmek taraftarıyım. hatta microsoft sürekli yeni toolkitler fln gönderiyor mail ile "how is it going" başlıklı (sanki kankayız adamlarla bu ne samimiyet) ama diyebilirim ki vista ile aynı performans puanını vermişti. bilginize.

• saol dostum..banada durmadan mail atıyolar hatta bugün 1 ağustosta beta süresi doluyo rcye geçmediysen geç diyolar ki biz çoktan geçtik..hatta rcye hoşgeldin die mail bile atmışlardı neyse..bimekste 1800e satıyolar bu ürünü pahalımı yaw..windows 7 ile uçuyodur herhalde makina..hp gibi ısınmıyordur umarım..fan sesi nasıl
  • Arkadaşlar x61 de ses nasıl diye sorduk bir cevap gelmedi. Note book te sesi açınca cızırtı geliyormu ses düzeyi nasıl yeterlimi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoMMaNDeRCX
    Arkadaşlar x61 de ses nasıl diye sorduk bir cevap gelmedi. Note book te sesi açınca cızırtı geliyormu ses düzeyi nasıl yeterlimi?

quote:

Orjinalden alıntı: buda_
    @wosswoss : cızırtı problemi yok.
    ısınma konusunda; içinde bluetooth ve wifisi olan ilk cihazım oldugu için bana ısınıyor gibi geldi. kullanan arkadaşlara göre ise bu normalmiş.

Buradaki bilgiler sayesinde bu cihazdan ben de satın aldım geçen gün. Deneyimlerimi sizinle paylaşıcam.

Ses konusunda bir problem yok. Laptopu masaya koyup uzaktan film seyredecekleri düşünerek hoparlorleri ön tarafa konumlandırmışlar. Maximum ses düzeyi yeterli. Fakat benim gibi bas düşkünü birisi için laptop hoparlörleri hiçbirzaman yeterli olmamıştır.

buda_ 'ya teşekkürlerimi sunarım bu arada ben de c# programcısıyım. Ekran genişliği tam bana göre.
    Fakat Express gate i çok hızlı geçmişsin. Bence mükemmel bir özellik. Lite linux kurulmuş sanki. Asıl güzellik açmak için boot ekranını beklemiyorsun. Bilgisayar kapalı iken power tuşu yerine başka bir tuşa basarak 10 saniyeden kısa sürede açıp internete girebilirsiniz. Böylece ufak birşeye bakmak için vistanın açılma süresini beklemek zorunda kalmazsınız.

WiFi - bluetooth konusunda bende bir problem yok. Sol tarafta bir tuş ile wifi ve buetooth kapatılabiliyor. Klavyeden de Fn tuşu ile wifi + bluetooth / wifi / buetooth / off şeklinde ayar seçilebiliyor.

Laptop yüzeyi hem parlak hem desenli. Tasarımı çok hoşuma gitti. Yanlız yanında çıkan çanta üstten açılır normal bir seyahat çantası gibi. Laptopu sert darbelerden koruyacak tipte deri bir çanta almayı düşünüyorum.

Oyun için benim de fikrim yok. Masaüstüne hiç vista kurmadığım için bi karşılaştırma yapamicam. Bildiğiniz bi oyun söyleyin kurayım genel fps değerlerini yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anchar -- 25 Mayıs 2009; 16:16:13 >

• arkadaşlar incelemeler yavaş yavaş gelior buda güzel bir durum..bende almayı düşünüyorum daha net bir fikir oluşuyor böylece kafamda sağolun..ama 1-2 resimde koysanız :) hatta detaylı 10-15 resme hayır demem :P anchar dostum öncelikle güle güle kullan..nereden ve nekadara aldın cihazı? ses olayını güzel açıklamışşsın cızırtı olmaması güzel bir durum.. camerası nasıl? buda kardeş bana ısınıyor gibi geldi demişti sence ısı değerleri ne alemde bu sıcak günlerde? windows 7 yüklemeyi dşnüyormusun bide :)
  • Kamerası tipik bir webcam. Bence çok kaliteli bir kamera değil. Seneler önce aldığım ucuz apache webcam ile laptop arasında skype denemesi yaptım biraz renksiz geldi laptopunki. Doygunluk oranı, biraz parlaklık, keskinlik vs ayarlarıyla oynayınca aynı kaliteye anca geldi :) Webcam yeterli ama creativein webcami ile karşılaştırmicaksin ;)

Isı bence problem değil. Touchpedin hemen sağ tarafı biraz ısınıyor, ama klavyeye elimi yerleştirdiğimde elimi pişiren Hp ler gibi değil en azından. ısınan bölge iki bileğimin ortasında kalıyor. Ekranın da altı normal bir lcd den daha az olacak şekilde sıcak.
    Altta orta kısımda cpu ısı yayıyor buda_'nın dediği gibi. sağ tarafta fansız bir hava giriş deliği var o yüzden pek diz üstünde kullanma taraftarı değilim. Bence laptoplar altından hava almalı. özellikle 15" ten büyük laptoplar için laptopun kasasını eğmicek şekilde ayakları üzerinde durmalı.

Tabi 3D bir oyun kurup saatlerce ekran kartını zorlarsam ne kadar ısınır bilemicem. Her ne kadar mobility olsa da ekran kartları ısı konusunda çok müsrif bileşenler :)

Windows 7 için driver vs bi ton uğraşmak gerek benim ona vaktim yok malesef. Buda_ kurarsa ondan öğreniriz. ilk Fırsatta fotoğraf yüklerim...

Kadıköy Yazıcıoğlu işhanından 1640'a aldım.
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=19732 daha uygun sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anchar -- 25 Mayıs 2009; 18:43:50 >

• Orjinalden alıntı: buda_

@wosswoss : cızırtı problemi yok.
    everest kurup size tam bir bilgi veririm ileride.

ha asus un bir hatası var onu fark ettim bugun. asus wifi ve bluetooth için cihaz üstünde bulunan switch e ayrıyeten yazılımsal olarak bu donanımlarıaçıp kapatmanızı saglayan bir pencere var. orada wifi yi kapat deyince bluetooth kapanıyor. bluettoh u kapat deyince de wifi gidiyor. herhalde yakında bir update ile bunu düzeltirler.http://yfrog.com/7gadszuzlj

Isınma konusunda bence gayet normal Velvet assassin adında bir oyun kurdum full çözünürlük oynuyorum ve ısı dahil herşey yolunda en ufak bir takılma olmadı oyunda.

Wifi ve bluetooth konusunda benim makinada öyle bir gariplik yok wifi/blue, wifi, blue ve ikisinide kapatmak için tuşlar bulunuyor yazılımda bir sıkıntı çekmedim o konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serrifh -- 25 Mayıs 2009; 19:26:22 >

• şimdi o express bilmemnesini ilk aldıgım gün inceledim ve kaldı. yani benim cihazı almadaki mantıgım işimi görecek "kendisini pc gibi hissedecek bir laptop" almıktı.
    dogru tercih de yapmışım.
    çanta konusunda yazan arkadaşıma katılıyorum ama piyasada öyle çanta veren kimse de pek kalmadı artık.

yalnız oyun işlerinden anlayan var ise gaza geldim ben de bir denemek istiyorum nedir ne değildir.
    photoshop u kurup şöyle 1 bucuk 2 gb lik foto açmak nasip olmadı henuz.

windows 7 için driver sorunu yaşamadıgımı da belirtmek istiyorum.
  • valla ben izmirde olduğum için hep fiyatlar 1800 küsür mecburuz sanırım.. :)sen yine 1600'e iyi almışın ha
  • Aradaşlar sanki aşağıdaki model daha iyi gibi görünüyor ne dersiniz?
    Ürün Kodu N50VN-240DV
    Açıklama
    Menşei İTHAL
    Garanti 24
    Stokta Bulunduğu Mağazalar Topkapı, Elmadağ, Bostancı, İzmir, Ankara, Bursa, Adana, Antalya, Konya, Kayseri, Batıkent, Avcılar, İnternet
    Özellikler
    CPU Teknolojisi Intel® Core™ 2 Duo
    CPU Ailesi Intel® Centrino®2 Islemci
    CPU Numarası P8600
    CPU Hızı 2.4 GHz
    CPU Bus Hızı 1066 Mhz
    CPU Ön Bellek 3MB
    RAM Kapasitesi 3 GB
    RAM Tipi DDR2
    HD Kapasite 250 Gb
    VGA RAM 1024 Mb
    VGA Chipset Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli Geforce 9650GT
    Ekran Boyu(inch) 15.4 " COLOUR SHINE
    Monitör Tipi WXGA
    Maksimum Çözünürlük 1280*800
    Optik Sürücü DVD±RW Double Layer
    Mobil Özellikler Ent parmak izi okuma, Kart Okuyucu, Wireless, BlueTooth, Kamera
    İşletim Sistemi Win Vista Premium Tr
    Ağırlık (Kg) 2.8 KG

• ekran kartı daha iyi fakat o modelin konu başlığında hoparlörinde cızırtı sorunu olduğu söyleniyor
  • ozaman X61SL-24Dv yi alalım. bakalım nasıl olucak. 1600 liraya bulduk makinayı..
  • Dün bir oyun kurdum. fps değerleri pek hoşuma gitmedi. Call of Duty 5 World at War, oyun başlangıcındaki o patlamalar vesaire sırasında 10 - 20 fps arasında oynuyordu. Belki oyun bu makineye fazla geldi. Ama ayarları düşürülerek oynanabilir hale gelebilir. Vistadan dolayımı bu yavaşlık yoksa ekran kartı mı yetersiz bilemicem. Ekranda 12 fps görünce direk sildim oyunu ekran görüntüsü almayı unuttum :P

X61Sl büyük ekranı ile iş amaçlı bir makine bence. Oyun amaçlı bir bilgisayar için de N50VN tercih edebilirsiniz. Onun ekran kartı daha iyiymiş. Sesini cok açmazsın veya kulaklık kullanırsın. Sonuçta X61 in de ses kalitesi evdeki müzik setinizin yerine geçemez.

Pil süresini de denedim Battery saving modunda hiç scr saver'a düşmeyecek şekilde devamlı nette gezdim, yeni vista oyunlarını oynadım ve 1 saat 40 dakika sonrasında şarjı %5'e düşerek sistem beklemeye aldı. Wirelessı kapatıp, ekran parlaklığını minimuma indirip hiç müzik dinlemezseniz 2 saati görebileceğinizi umuyorum. Ama genel kullanım 1 saat 40 dakika denebilir.

Birkaç resim de çektim.
     ASUS X61 X61SL240DV

ASUS X61 X61SL240DV

ASUS X61 X61SL240DV

ASUS X61 X61SL240DV

ASUS X61 X61SL240DV

ASUS X61 X61SL240DV

ASUS X61 X61SL240DV

• Bahsedilen cızırtı sorunu benim N50VN de yok. Yalnız şu bir gerçek hoparlörleri bas sesler yönünden zayıf.

quote:

Orjinalden alıntı: wosswoss

ekran kartı daha iyi fakat o modelin konu başlığında hoparlörinde cızırtı sorunu olduğu söyleniyor
  • arkadaşlar bilmiyorum daha nasıl yardımcı olabilirim ama cihaz'ın altında açılan en büyük kısmın fotosunu yolluyorum.
    http://yfrog.com/0ydetaylij

görüldüğü gibi ramler çok kolay bir yerde. söküp takması rahat.
    wifi kart da yine onların üst kısmında yer alıyor.

cpu-z nin verdiği bilgiler de aşagıdaki ekran görüntüsünde mevcut.
    http://yfrog.com/0ucpuzigoj

yukarıda da bahsetmiştim ramlerin markaları değişik. ve single mod çalışıyor. herhalde 2x2gb aynı marka takınca bunlar dual de çalışır. detalı bilgisi olan varsa lütfen paylaşırsa seviniriz.

artık bundan sonrası windows 7 deneyimlerimi yazıcam sanırım bu kadar yeter : )

• Arkadaşlar makineye Windows 7 kursam acaba driverları otomatik tanır mı, Yoksa ayrıca indirecek miyim?
    kuracağım versiyon Windows.7.x64.Build.7229

Teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.