Şimdi Ara

ASUS X61 X61SL240DV (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
28.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Anchar

Dün bir oyun kurdum. fps değerleri pek hoşuma gitmedi. Call of Duty 5 World at War, oyun başlangıcındaki o patlamalar vesaire sırasında 10 - 20 fps arasında oynuyordu. Belki oyun bu makineye fazla geldi. Ama ayarları düşürülerek oynanabilir hale gelebilir. Vistadan dolayımı bu yavaşlık yoksa ekran kartı mı yetersiz bilemicem. Ekranda 12 fps görünce direk sildim oyunu ekran görüntüsü almayı unuttum :P

X61Sl büyük ekranı ile iş amaçlı bir makine bence. Oyun amaçlı bir bilgisayar için de N50VN tercih edebilirsiniz. Onun ekran kartı daha iyiymiş. Sesini cok açmazsın veya kulaklık kullanırsın. Sonuçta X61 in de ses kalitesi evdeki müzik setinizin yerine geçemez.

Pil süresini de denedim Battery saving modunda hiç scr saver'a düşmeyecek şekilde devamlı nette gezdim, yeni vista oyunlarını oynadım ve 1 saat 40 dakika sonrasında şarjı %5'e düşerek sistem beklemeye aldı. Wirelessı kapatıp, ekran parlaklığını minimuma indirip hiç müzik dinlemezseniz 2 saati görebileceğinizi umuyorum. Ama genel kullanım 1 saat 40 dakika denebilir.

Birkaç resim de çektim.
     ASUS X61 X61SL240DV

ASUS X61 X61SL240DV

ASUS X61 X61SL240DV

ASUS X61 X61SL240DV

ASUS X61 X61SL240DV

ASUS X61 X61SL240DV

ASUS X61 X61SL240DV

evet aynı yerlerde bendede ısınma var yaa normal mi buu 10 dk da ısınmasıı

• bil gisayarı açtım okula gittim 10 saattir açık film indiriyo geldim52 derece daha baktım hiç ama hiç ısınmamış hatta şaşarıdım acaba kapandı da bidahamı açıldı falan diye ama yok full açıkmış.asus bu işi iyi yapıyor yada ben şanslıyım daha önceki laptobumdada 60ın üstünü hiç görmemiştim.buda ısınmıyo

taganaga;
    everest programını inidir oradan inciğine cıcığına bakarsın bilgisayarın
  • quote:

Orijinalden alıntı: bawer_0138

taganaga;
    everest programını inidir oradan inciğine cıcığına bakarsın bilgisayarın

teşekkürler. indireyimde bakayım
  • everestle test yaptım. karşılaştırmalarda genelde 8-10. sıralarda. cpu sıcaklığı 60-65 arası değişiyor normal midir?
  • 60-65in kaç saaatte lduğu önemli.benim bilgisayar 28saattir açık.torrentten up-down yapıyom.yeni uyandım 56 derece.ama kayserideyim ve hava serin buralarda onunda etkisi vardır.adanaya memleketee gitsem dışarı 50 derece.ozmanada testlerde 56derece çıkarsında görim
  • Merhaba arkadaslar,

Tavsiye basliginda da bu konuda yardim istedim ama henuz yanit alamadim.

Asus'un " ASUS F50SV240DV P8600 4GB 320GB VHP " modelini almayi dusunuyorum ama nedense hicbir yerde urunle ilgili yorumlara rastlayamadim.
    Kullanan var mi varsa sorun yasiyor mu? Yorumlarsa cok sevinirim acil siparis vermeyi dusunuyorum.
    Fiyatta 1.600 TL ( 10 taksit )
  • ürün güzelde hiçbi sorunu yok tasarım,fanlar,ısınma....sadece ekran kartı daha iyi olabilirdi.aynı fiyata acer,samsung,hp 4650 ekrankartlı modelleri alabiliyosun ama ben asustan şaşmazdım ki zaten oyun canavarı değilsen sorun değil.

başka sorun varsa cevaplayabilirim
  • Yanitin icin cok tesekkurler " bawer_0138 "

Hic oyun oynamam. Notebooktan beklentim az isinmasi cunku cok uzun saatler acik kalacak, hizli, dayanikli ve bir de istedigim de sinema ya da konser salonuna donusebilmesi.

Bilmek istedigim birseyde F ve X serileri arasinda ne fark oldugu cok arastirdim ama saglikli bir yanit bulamadim ve chipset intel degil sis diye okudum birkac yerde ve net bir sonuca varamadim performansi ne derece etkiler bilemiyorum ne yazik ki PC teknolojisinden de pek anlamiyorum.
    Bu iki model arasinda fark goremedim ( fiyat ayni ) sizce fark nedir?

( Umarim yardim ettiginiz icin pisman etmemisimdir simdiden tekrar tesekkurler.)

ASUS F50SV240DV P8600 4GB 320GB VHP

Karakteristik ASUS F50SV240DV P8600 4GB 320GB VHP
    CPU Cinsi - Hızı Intel Core 2 Duo P8600 - 2.4 Ghz - 3 MB L2 Cache - 1066 Mhz Fsb
    Ekran Boyu Boyut : 16" - Çözünürlük : 1366x768 piksel
    Ekran Tipi WXGA (HD) Color Shine
    Ekran Kartı NVIDIA GeForce GT 120M - 1 GB (Paylaşımsız) - 2203 MB (Paylaşımlı)
    Bellek 4 GB
    Bellek Tipi DDR2 - 800 MHz
    Sabit Disk 320 GB - 5400 rpm
    Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
    Faks - Modem VAR
    Ses Dahili Stereo Ses
    Network Kablolu : 10/100/1000 Mbps Ethernet
    Kablosuz : 802.11 a/b/g/n Bluetooth : VAR
    Port 4xUSB 2.0 , VGA , HDMI , Genişleme Yuvası , Kulaklık Çıkışı , Mikrofon Girişi
    Pil Ömrü 2.5 saat pil ömrü (Yaklaşık - Kullanıma Bağlıdır)
    Ağırlık 2.8 kg
    İşletim Sistemi Microsoft® Windows® Vista Home Premium
    Ek Özellikler Dahili Web Kamera : 1.3 MP
    Kart Okuyucu : 8'i 1 arada (SD , MMC , MS , XD , MS PRO)
    Parmak İzi Okuyucu : YOK
    Boyut : Genişlik 380 mm Derinlik 265 mm Yükseklik 38 mm
    Klavye : Türkçe Q Klavye + Nümerik Tuş Takımı
    Hediyeler : Taşıma Çantası , Asus Usb Mouse

ASUS X61SV240DV P8600 4GB 320GB VHP
    Karakteristik ASUS X61SV240DV P8600 4GB 320GB VHP
    CPU Cinsi - Hızı Intel Core 2 Duo P8600 - 2.4 Ghz - 3 MB L2 Cache - 1066 Mhz Fsb
    Ekran Boyu Boyut : 16" - Çözünürlük : 1366x768 piksel
    Ekran Tipi HD WXGA Glare Parlak
    Ekran Kartı NVIDIA® GeForce® GT 120M - 1 GB (Paylaşımsız) - 2203 MB (Paylaşımlı)
    Bellek 4 GB
    Bellek Tipi DDR2 - 800 MHz
    Sabit Disk 320 GB - 5400 rpm
    Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
    Faks - Modem VAR
    Ses Dahili Stereo Ses
    Network Kablolu : 10/100/1000 Mbps Ethernet
    Kablosuz : 802.11 a/b/g/n Bluetooth : VAR
    Port 4xUSB 2.0 , VGA , S-Video , HDMI , Genişleme Yuvası , Kulaklık Çıkışı , Mikrofon Girişi
    Pil Ömrü 2 saat pil ömrü (Yaklaşık - Kullanıma Bağlıdır) 6 Cell
    Ağırlık 2.8 kg
    İşletim Sistemi Microsoft® Windows® Vista Home Premium Tr/İng
    Ek Özellikler Dahili Web Kamera : 1.3 MP
    Kart Okuyucu : 8'i 1 arada
    Parmak İzi Okuyucu : YOK
    Boyut : Genişlik 380 mm Derinlik 265 mm Yükseklik 38 mm
    Klavye : Türkçe Q Klavye + Nümerik Tuş Takımı
    Hediyeler : Çanta ve Optik Mouse

• ilk başta kulaldndığım x61sl240dv hakında yorum yapıyım.
    1)ısınma konusunda dün başka topiglere yazdım

..............................BilgiAlanı Değer
    Algılayıcı Özellikleri
    Algılayıcı Türü CPU, HDD, Asus NB ACPI
    GPU Algılayıcı Türü Diode (ATI-Diode)

Sıcaklıklar
    CPU 59 °C (138 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 57 °C (135 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 57 °C (135 °F)
    GPU Diode (DispIO) 52 °C (126 °F)
    GPU Diode (MemIO) 50 °C (122 °F)
    Seagate ST9320320AS [ TRIAL VERSION ]

Soğutucu Fanlar
    CPU 3500 RPM

Voltaj Değerleri
    CPU Çekirdek 1.13 V..............................................................

bu ısı değerleri 56. saat açıkken everstten aldım.şaka gibi ama gerçek .çok çok az ısınıyo

2 sendeir çeşitli modellerde asus kullnıyorumm daha 65in üstünü görmedim.gündede 15 saat açıktır minumum.

2)evet x serisinin chipseti sis.alırken bende bi performans farkı olurmu dedim ama ben gözle örülür bi fark görmedim...
    3)hızı zaten işlemci ve ramden dolayı uçuyo özellikelde win7 kurarsan çok çok hızlı.
    4)dayanıklılık.ben kasayı sevdim sağlam hissi veriyo.
    5)isteğimde konser salonuna dönüçmesi demişiin bubnu anlamadım.ama ekran kalitesi iyi ayrıca 16'' olması filmlerde çok faydalı oluyo.

iki model genel olark aynı tek fark chipset le ekran kartı .f50nin ekran kartı 5700 civarında bi puan alıyo.x61in ise 4000 civarı.yani üstteki laptobun ekran kartı daha iyi...
    ikisinin fiyatı aynıysa düşündmeden f50 yi al.ama arada 100 milyon bile varsa bence x61 i al.niye diyeceksin.oyun oynamam diyosun e niye fazla para vercen kullanmadığın özelliğe ki x61ilede şu an piyasada oynayamıyacağın oyun yok...

yardımcı olabildiysem sevindim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legen.(WFI).dary -- 25 Temmuz 2009; 12:39:11 >

• Hem de fazlasiyla yardimci oldunuz " bawer_0138 " cok cok tesekkur ederim.

Ama forumda biryerlerde bir arkadas sans isi demisti sanirim cok hakli ve bastan bir sansizlik basladi bende.
    Yanitiniz sonrasi siteye girdim siparisi vermek icin zar zor acildi site ve urun stokta gorunmuyor dedi ee tamam arayip sorayim ne zaman temin edebilirler dedim bu kez de telefonlari arizali calismiyor oysa dun kampanyayi sormak icin gorusmustum.

( Bir de konser salonundan kastim 5+1 sistemler de sorunsuz kaliteli ses alabilmekti.)
    Gun icin de tekrar deneyecegim bakalim neler olacak.
  • piyasadaki 5+1den sorunsuz ses alabilen fazla laptop yok diye biliyorum.hplerin bi kça modelinde olduğunu duymuştum.bu konuda fazla bi bilgim yok yanıltmıyım sizi
  • HP'ler isinma sorunu cok diye biliyorum ses daha iyi olsa da tercihimi Asus'a yonlendiriyor bu durum. Isinma daha onemli bir konu diye dusunuyorum uzun sureli acik kalacagi icin.

O nedenle yaniltmis olmazsiniz aksine cok yardimci oldunuz da sorun siteyle hicbir sekilde baglanti kuramayisim. Hala siparisi gecemedim.
  • * Bimekste 1.530/6 maximum karta. Optik spdif çıkışında sorun yok di mi 5+1 sesi almak için x61sl240 modelinde.
  • 1.524 oldu bimkeste fiyat. optik çıkış demiştim yok mu cevap verecek.
    quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

* Bimekste 1.530/6 maximum karta. Optik spdif çıkışında sorun yok di mi 5+1 sesi almak için x61sl240 modelinde.
  • 1.524 oldu bimkeste fiyat. optik çıkış demiştim yok mu cevap verecek.
    quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

* Bimekste 1.530/6 maximum karta. Optik spdif çıkışında sorun yok di mi 5+1 sesi almak için x61sl240 modelinde.
  • optik ses çıkışından emin değilim ama hdmi çıkışı yok diye biliyorum.
    bir başka sitede de buldum daha ucuz
    http://www.sadecenotebook.com/?pid=2&uid=1805&u=Asus X61SL240DV

benimde bi sorum olacak.touchpad in bulunduğu gri plastik bölgenin kalitesi nedir.benim ellerim çok terler. terden dolayı boyası atabilir mi???
  • ses çıkışında sorun yok ama ben 5.1 kullanmadağım için bilemiyecem 51de nolur 2.1 kullanıyorum .hdmı var.toucpad kaliteli daha dorusu kasa sağlam ve boyası kaliteli boya atma söz konusu olamaz.
    bence almışken 4gb ramli alın bida 4e yükseltmekm için uğraşmayın
  • başka bi markayla karıştırmışım hdmi çıkışı varmış.1,500 lira barajını geçmeyecek bi dizüstü düşünüyordum.tercihimin nu ürün üzerinde olması doğru mu??
  • çok oyun canavarı değilsen doğru.çok güzel laptop yapmışalr yukarıda yorumlarını yaptım zaten .ben tavsiye ederim...
  • arkadaşlar merhaba

x61sv240dv modelini aldım... vista sevmediğim için xp kullanmak istiyorum.. performans artışıda bu tercihime etken tabiki... gerekli işlemler nedir...

ayrıca 3 günlük asus kullanıcısı olarak bence gayet iyi bir pc... tasarım programı olarak nx5 kullanıyorum gayet iyi performans veriyor..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.