Şimdi Ara

ASUS, yayınladığı BIOS ile Ryzen 7000 işlemcilerde yeni sorunlara neden oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ASUS, yayınladığı BIOS ile Ryzen 7000 işlemcilerde yeni sorunlara neden oldu
    Geçtiğimiz haftalarda AMD Ryzen 7000X3D ve Ryzen 7000 işlemcilerde ortaya çıkan yanma sorunu yayınlanan güncel BIOS sürümleri ile çözülmüştü. Ancak görünüşe göre ASUS’un yayınladığı yeni BIOS güncellemesi daha farklı sorunlara neden oluyor.

ASUS'un BIOS güncellemesi sorunlara neden oldu

ASUS, yayınladığı BIOS ile Ryzen 7000 işlemcilerde yeni sorunlara neden oldu
    AMD’nin anakart üreticilerin neredeyse tamamı ağırlıklı olarak Ryzen 7000X3D serisinde çıkan sorunu çözen AGESA 1.0.0.6 tabanlı BIOS güncellemelerini dağıtmıştı. Ancak ASUS, AGESA 1.0.0.7 BIOS yazılımının BETA sürümünü kullanmaya karar verdi. ASUS’un yayınladığı AGESA 1.0.0.7 BIOS BETA sürümünde bellek hız aşırtma ve uyumluluk gibi çeşitli kusurların ve sorunların olduğu bildirildi. Daha önceki haberlerimizde de bahsettiğimiz gibi yanan Ryzen işlemcilerin çoğunluğu ASUS’un AM5 anakartlarında yaşanmıştı.

Ayrıca Bkz.Samsung, beş yıl içinde TSMC’yi geçmeyi planlıyor

AMD bu sorunların varlığını teyit etti ve şu anda bu sorunları hafifletmesi beklenen daha yeni bir 1.0.0.9 ürün yazılımı üzerinde çalışıyor, ancak hepsinin düzeltileceğinin garantisi yok. Mevcut 1.0.0.7 ürün yazılımına dayalı BIOS sunmayı planlayan tüm kart satıcılarının şimdilik daha eski bir sürüme geri dönmeleri tavsiye ediliyor. Bu tavsiyenin ana ana muhatabı ise doğal olarak ASUS. Bu arada mevcut 1.0.0.6 tabanlı BIOS güncellemeleri yanma sorununu çözüyor ancak AMD tarafından uygulanan ek termal kontroller ve dengelemelerden yoksun. İlerleyen haftalarda yeni sürümün yayınlanması bekleniyor.

Kaynak:https://wccftech.com/current-amd-agesa-1-0-0-7-bios-firmware-riddled-with-bugs-patched-version-intro-thermal-limitations-fix-memory-compatibility/

• Yine sorun, ve yine Asus

• asus 2010'lu yıllarda kazandığı ün ile devam etmeye çalışıyor müşteri memnuniyeti global olarak sıfır. yine de hangi marka olursa olsun beta bios sürümü zaruri olmadıkça kulllanılmamalı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • asus modem kullanıyorum birdaha asus'mu asla almam daha önce laptobu başımı ağrıtmışdı ucuz ürünü ondandır dedim modemi var şuan nefret etdiriyor gök gürülder internet gider son sürüm yazılımını kurarsın 5dk'da bir neti keser 2018 yılında çıkmış yazılımı kullanıyorum şuan modemde üzerine 10 tane güncelleme çıkarmış hepsi sorunlu.

• Asusun cihazlarında sürekli bir şeylerden kırptıkları için sorun yaratıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Rakiplerinden yüksek fiyata satıp sürekli sorun çıkaran ürünler imal etmeye başladı asus son yıllarda. AM4'lerde de bi sürü sorun çıkmıştı şaşırmadım nedense.

• asus eski şaşalı günlerinden çok uzak o zamanki ününün ekmeğini yiyor şu an globalde herkes şikayetçi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LGR9 kullanıcısına yanıt

Asus hiç bir zaman o kadar iyi bir marka olamadı. Özellikle Türkiye de abartılmış bir balondan başka bir şey değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acr kullanıcısına yanıt

Üstütne TR servis kalitesi de rezil

• Eskiden ASUS ise gözün kapalı al derdik, şimdi ASUS görünce aman uzak dur diyoruz. Firmalar böyle batıyor işte.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Servis konusuna katılıyorum. Klavye gönderdim garantiye, normal çalışıyor deyip geri postaladılar. Amd platformda anakart almıştım, özellikle ram konusundaki kararsız çalışmasından ötürü başka marka ile değiştirmek zorunda kaldım. WiFi kart almıştım gerekli hızda çalışmadı. Kısacası kaliteli diye bilinen ve ülkemizde rakiplerine göre daha pahalı fiyatlandırma yapan firmadan ben hep zarar ettim. Bir markayı ya da insanı kötülemeyi sevmem ama başarısız olanı da dile getirmek gerekli.

• İntel işlemciler'deki gibi dahili grafik işlemci olmayan sorunsuz modeller üretilmeli, sonra isteyen istediği modeli alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 6 Mayıs 2023; 20:23:48 >
  • Keşke Asrock halen eskisi gibi bol bulunsa. 2014'de dönemine göre bile oldukça ucuza aldığım (120 dolar gibi bir şeydi) Asrock Fatal1ty H87 Performance anakartın tadını yeni neslin en fiyat/performans anakartlarından diye gösterilen MSI Tomahawk'tan (B560 Tomahawk Wifi) bile alamıyorum ki yine çok ucuza aldım (Yine 120 dolar civarına getirdim)

• Bloodin kullanıcısına yanıt

Bildiğim kadarıyla ASRock Akortek (Teknobiyotik'te)

• Bloodin kullanıcısına yanıt

Asrock Fatal1ty X79 Champion ve Asrock x570 Taichi kullanıyorum. Şuana kadar bir sıkıntı çıkmadı ve kendi sınıfında rakipsizler, fiyatına göre.

• acr kullanıcısına yanıt
    Birde msi ekleyin. Servisi lakayıt ve berbat. Kibirleri ayrı. Oda asusun ortaklığı

• Bir komplo teorisi İntel tehdit mi etti sabote et diye?

• Ryzen 9 5900x & Asrock x570 Tacihi & 32GB Corsair ram cpu 5.1 GHzde kullandim 2 yil boyunca cile cektirdi bana. 4 ay once sistemi yeniledim Ryzen 9 7950x & Asus x670e Extreme & 64GB Gskill ram kullaniyorum cpu 6.05 GHz'de hem linux tarafinda hem Windows tarafinda sorun yasatmadi henuz. Her iki sistemde de hiz asirtmalari sonuna kadar zorladim.
    Eskiden bende tam tersine hareket ediyordum Asus'tan uzak durup genelde Gigabyte kullanirdim. Intel kullanmak mantikli gelmiyor cunku performans cekirdek sayisinin yetersizligi var. AMD tarafinda boyle bir problem yasamiyorum. Yalniz her iki islemcide de sunu yasiyorum su an sicakliklar cok yuksek. Anlikta olsa 80 dereceyi gorebiliyorlar.

Kisacasi intel'de alsaniz amd'de alsaniz sicak konusuna dikkat edin ve duzgun bir sogutucu kullanin. Ekonomi yapacagim derken cpu'yu veya anakarti yakmayin.
    Tavsiyem macunlar yonunde olacak ilk olarak. Normal termal macunlari islemci kenarlarina uyguladiktan sonra ortada acikta kalan kisma sivi metal macun kullanin.
    Su an 7950x bostayken 37 derecede calisiyor. eger sicaklik 50 derece ustune sabitlenip kalirsa anakart devreye giriyor ve islemcinin hiz asirtmasini engelliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunesahmet -- 7 Mayıs 2023; 05:24:06 >

• Asus yine şaşırtmıyor amd kanadında

• Neyseki 7000 serisi ryzenlerin default 7/24 sıcaklık 95 derece. Yani gönül rahatlığıyla 85 derece kullanılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.