Şimdi Ara

☆☆ ASUS ZenFone 2 Ana Konu / Kullanıcı Kulübü ☆☆ (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.287
Cevap
134
Favori
461.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yok yok gerek yok kardeşim herhangi bir ispata.bana asus türkiyenin sitesinden söylediler radyo olmadığını.he varsa sıkıntı yok zaten.güle güle kullanırız
  • umarım güncelleme gelmesi uzun sürmez.yoksa bu sürümle işimiz var.

☆☆ ASUS ZenFone 2 Ana Konu / Kullanıcı Kulübü ☆☆

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suazo -- 6 Temmuz 2015; 19:42:27 >
  • Bir telefonun köpeği nasıl olunur net bir şekilde görüyoruz son birkaç haftadır ve buna acı şekilde ben de dahilim. Facebook'ta 2 tane grup var, millet kafayı yemiş orada. Verdikleri siparişin ss'ini falan alıp koyuyorla o derece. Pek çok arkadaş gibi telefonu ben de yaklaşık 6 aydır bekliyorum. 7. aya giriyoruz.

Bu nasıl bir mantık Asus'un? Şimdi yine internet sitelerinde haberler çıkar stoklar yine bitti diye vs. E sen oraya 100 tane stok koyarsan biter tabi. Kimse pazartesi günü öğlen, stoklara gireceği verilen tarih defalarca tutmamasına rağmen tetikte beklemiyor, bekleyen tayfa da belli zaten. Koca bir stok 2 saatte erimez abi. Neyin taktiği bu bilmiyorum (akla doğal olarak yolda olan zamlar gelse de) ama valla soğudum artık telefondan.

Lansmanı yapılan bir telefon nasıl stabil olarak giremez stoklara akıl almıyor. Ve her şeyden komiği her ne kadar teknik özellik olarak az bir fark olsa da ortada, her ne hikmetse 16 GB'lılar maşallah hiç akmıyor, dolu stok görünüyor.

Dolu dolu 4 sene Galaxy S Plus kullandım artık telefon öldü. 3310'dan hallice. Telefona ihtiyacım var, değiştirmek istiyorum ve bir 3-4 sene daha götürsün istiyorum ancak şu yapılanlar can sıktı artık.

Lansman yapılmasa bu kadar tepki vermezdim asla ama lansman yapıyorsun, tefonu getirmiyorsun. Terbiyesizlik resmen.

• Beyler 32 gb olan modeldeki kamera daha kaliteli diye yorumlar okudum yabanci forumda bi kac kere.
    Sizden ricam 32 gb ti olani varaa aramizda cektigi fotograflardan ornek paylasirsa sevinirim. Almak istiyorum artik zenfone 2 yi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihaz ile kaydedilmiş video belki yardımcı olur.

[DHTUBE=https://drive.google.com/file/d/0B88tUgb_I2HARTFDdmtmdUtLeGM/view?usp=sharing]

• serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Bende okudum yabancı forumlarda yalnız degilmisim Aynen alan kisiler bizi aydınlatmak bakımından fotograf ve video yayınlarlarsa güzel olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slaughter41

Bir telefonun köpeği nasıl olunur net bir şekilde görüyoruz son birkaç haftadır ve buna acı şekilde ben de dahilim. Facebook'ta 2 tane grup var, millet kafayı yemiş orada. Verdikleri siparişin ss'ini falan alıp koyuyorla o derece. Pek çok arkadaş gibi telefonu ben de yaklaşık 6 aydır bekliyorum. 7. aya giriyoruz.

Bu nasıl bir mantık Asus'un? Şimdi yine internet sitelerinde haberler çıkar stoklar yine bitti diye vs. E sen oraya 100 tane stok koyarsan biter tabi. Kimse pazartesi günü öğlen, stoklara gireceği verilen tarih defalarca tutmamasına rağmen tetikte beklemiyor, bekleyen tayfa da belli zaten. Koca bir stok 2 saatte erimez abi. Neyin taktiği bu bilmiyorum (akla doğal olarak yolda olan zamlar gelse de) ama valla soğudum artık telefondan.

Lansmanı yapılan bir telefon nasıl stabil olarak giremez stoklara akıl almıyor. Ve her şeyden komiği her ne kadar teknik özellik olarak az bir fark olsa da ortada, her ne hikmetse 16 GB'lılar maşallah hiç akmıyor, dolu stok görünüyor.

Dolu dolu 4 sene Galaxy S Plus kullandım artık telefon öldü. 3310'dan hallice. Telefona ihtiyacım var, değiştirmek istiyorum ve bir 3-4 sene daha götürsün istiyorum ancak şu yapılanlar can sıktı artık.

Lansman yapılmasa bu kadar tepki vermezdim asla ama lansman yapıyorsun, tefonu getirmiyorsun. Terbiyesizlik resmen.

Öğrendiğim kadarıyla piyasada genel bir belirsizlik var şu meşhur ek vergi açıklamalarından sonra. O yüzden stoklu çalışma konusunda temkinli yaklaşıyorlar. Birkaç hafta içinde belirsizlik ortadan kalkıp fiyatlar netleşince daha fazla stok gelecektir ya da ürünlerde maliyeti kısmak için bir ayarlama yapacaklardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Circles

Selam arkadaşlar, bende Zenfone 2 16 GB - 1,8 ghz - 4 GM RAM olan modeli var. size kendi gözümden artılarını ve eksilerini yazayım.

ARTILARI;

+ Cihazda genel olarak takılma olmuyor. Uygulamalar arası geçişler gayet hızlı ve stabil. Hatta küçük bir detay kurulum aşaması bile takılmadan geçti. Oysa önceki telim Z2'de küçük kasmalar olurdu. (4 GB RAM etkisi heralde)

+ Kamerası 1100 TL olan bi telefon için güzel. Ön kamerası da öyle. Güzelleştirme modu net selfieler veriyor önünüze. Ama genel olarak fiyatına göre pişman etmez.

+ Ahizesinin ses kalitesi iyi. Önceki telimde metrobüste otobüste arandığımda duyamıyordum. Bunda sorun yok.

+ Ağırlığı 170 gr olsa da fazla hissettirmiyor kendisini. Arka kapak çok sıkı oturuyor toz almaz bu güzel ama açması zor. Kalın olması da pek dert değil.

+ Isınma çok yapmıyor. Yoğun kullanımda kameranın sağ tarafı ısınıyor ama aşırı değil.

EKSİLERİ;

- Ekran parlaklığı çok az. Güneş altında ekranı görüyorsunuz ama yine de o parlaklık az.

- Parlaklığın azlığına rağmen batarya hızlı bitiyor günde 2 kere şarj ediyorum. Sadece wifi bağlı ve ekranı kapalı iken 30 dk da %7 şarj kaybetti. Arkada açık aktif bir uygulama çalıştırmıyordum whatsapp hariç ki kimse de yazmadı :D ( alalı 3 gün oldu ondan da olabilir )

- Yazılımsal sorunları var bazen iki kere ekrana dokununca ekran yanmıyor. Üstteki açma kapama tuşuna basmanız gerekiyor. Nadiren de mesela mesaj yazarken birden tel kendini uyku moduna alıyor iki kere ekrana dokunup yeniden mesajlara girip kaldığım yerden devam ediyorum.

- Bana gelen telefonda küçük bir kasa sorunu var. Geri tuşunun altındaki yuvarlak tasarımlı bölge ile panel arasında yükseklik farkı var çok az. Sanırım panel iyi oturtulamamış ama sıkıntı oluşturmuyor. Umarım ilerde artmaz. (isterseniz foto koyabilirim)

- Önemli mi bilmiyorum ama kamera lensi yüzeye çok yakın pürüzlü bir zemine koyarsanız çizilme ihtimali var olabilir. Kılıf şart.

Genel olarak memnunum. Zaten bana hediye olarak geldi para versem alır mıydım bilmiyorum belki 2,3 ghz olanını alırdım.

Kardeşim aynen Cihazın artıları ve eksileri hususunda noktasına kadar aynı şeyleri gözlemledim
    Edit 1:Parlaklık hariç
    Edit 2: Cihazda FM Radyo vardır arkadaşlar şüpheye gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyronewade3 -- 7 Temmuz 2015; 2:09:13 >

• Cihazın 16gb 1.8ghz'lik versiyonunu kullandım.Güncelleme yapılıp yapılmadığını bilmiyorum fakat izlenimlerim şu şekilde.
    - Kasa kalın deniliyor fakat emin olun elinize alınca bunu hissettirmiyor.
    - Ağırlık konusu ise evet biraz ağır ama çok sorun teşkil etmiyor.Yani pantolunu aşağı çekiyor diyenleri gördükten sonra gülüp geçtim.
    - Kasa kalitesi cidden hoş olmuş özellikle arka kapak asus değilde htc one m8 hissi veriyor.Ve arkada ki tuşlar da ufak değil boyutları güzel ve kullanışlı.
    - Arayüz olarak gayet akıcı ve kararlı diye düşünüyorum.
    - Ekran parlaklığı ise full parlaklıkta yeterli seviyede bu yeterli. Fakat güneş ışığı altında diğer cihazlara göre bir tık az gözükebilir.Ama çok sorun teşkil ediceğini sanmıyorum.
    - Kamera ortalama bir kamera kötü diyen yalan söylüyordur iyi diyen de abartıyordur.Fakat odaklama,kamera uygulamasının akıcılığı üst seviyede
    - Alttaki kapasitif tuşlar da aydınlatma olmaması iyi olmamış açıkçası beklerdim ama yine de göz ardı edilebilir.

Kendim 32gb'lık versiyonu bekliyorum fakat saçma bir şekilde bir kaç telefoncu ilanı dışında satan mağaza yok.

• Bu telefonu almaktan vazgeçip meizu mx5'i bekleme kararı aldım asus çalışanları kendileri kullansın artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profesyonel olarak SLR kullanan biri olarak, fotoğraf kalitesini bu kadar yerenleri anlamak zor gerçekten.

Ki 2 kez güncelleme geldi kameraya ve otomatik modda direkt öneriyor şu modu açın diye. Tek tıklamayla da o moda geçiyor. (misal, ters ışıkta HDR moduna geçin diyor)
    10-12 tane değişik mod koymuş adamlar zaten ki hepsi de iyi çalışıyor yani.
    Bence 32'liklerin kamerası farklı olabilir falan hikayedir çünkü dediğim gibi 2 tane güncelleme geldi kameraya ve oto modda bile bariz bir düzelme oldu. Güncellemeler ülkelere göre farklı tarihlerde çıkmıştır tahminim.
    Bildiğim kadarıyla kameranın sensörü Toshiba ki Nikonların sensörü de Toshibadır.

Otomatikte kötü resim çekiyor diyen arkadaşlar;
    Sol taraftaki ayarlardan doygunluğu 1-2 tık artırıp,keskinliği de keyfinize göre ayarlayın, noise içinde 1-2 tık azaltın (gündüz çekimlerinde bile noise olabiliyor çünkü) birde bu şekil deneyin.
    Telefonu oğlum kullandığı için menülerin ismini yanlış yazmış olabilirim fakat dediğim ayarlarda gayet tatminkar sonuçlar aldım.

• Hocam bu ayarları tam olarak telefon menüsünden isim olarak söyleme imkanınız var mı acaba?
  • Asus diyor ki ek vergi gelsin 1400 yerine 1700 den satalım nasılsa bu halk alır 4 cigolayt rami var
  • quote:

Orijinalden alıntı: İyileşmeyen Zat

Asus diyor ki ek vergi gelsin 1400 yerine 1700 den satalım nasılsa bu halk alır 4 cigolayt rami var

g3 almaktan sa zenfone 2 daha iyi ki hala g3 satılıyor tasarimini sevenler zenfone 2 alabilirler telefondanda anliyorsa tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: Yasinayaz23

quote:

Asus diyor ki ek vergi gelsin 1400 yerine 1700 den satalım nasılsa bu halk alır 4 cigolayt rami var

g3 almaktan sa zenfone 2 daha iyi ki hala g3 satılıyor tasarimini sevenler zenfone 2 alabilirler telefondanda anliyorsa tabi

Bir siz telefondan anlıyorsunuz zaten

Ek olarak 1700 liraya çıkarsa eger yine savunursanız diyecek bir şey bulamıyorum
    1400 liraya da mx4 pro alınır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her isi ters giden adam -- 7 Temmuz 2015; 12:48:18 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yasinayaz23

quote:

Bir siz telefondan anlıyorsunuz zaten

Ek olarak 1700 liraya çıkarsa eger yine savunursanız diyecek bir şey bulamıyorum
    1400 liraya da mx4 pro alınır

Ben g3 le kiyaslamistim. 1700 tl olsa yine alan alicaktir emin olun

• quote:

Orijinalden alıntı: alsace34

Hocam bu ayarları tam olarak telefon menüsünden isim olarak söyleme imkanınız var mı acaba?

Telefonu oğlum kullandığı için tam neresidir hatırlamıyorum şimdi fakat kamera açıkken sol tarafta ayar menüsü var,
    Orada fotoğraf kalitesi yazan yere girip ''iyi'' yazanı seçin. Diğer seçenekleri de tek tek gezerseniz doygunluk dediğim yeri bulursunuz. Zaten doygunluk ve keskinlik alt alta duruyordu yanlış hatırlamıyorsam.
    Dediğim gibi gündüz çekimlerinde bile ISOya çok abandığı için noise olabiliyor. Noise ayarını da yaparsanız bi kaç tık azaltarak gayet güzel resimler çektiğini göreceksiniz.

Dediğim ayarları yaptıktan sonra otomatikte değilde hazır modlarda çekim yaptığınızda çok daha güzel resimler çekebilirsiniz.
    Oto modda DSLR kameralar bile bazen çok abuk resimler çekiyorken telefondan SLR performansı beklemek nedir ki? Ya da fiyatı 2 katı telefonlarla kıyaslamak haksızlık olmuyor mu biraz?
    Hani ben LG G3 ve G4'ün çektiği fotoğrafları da beğenmedim şahsen. Çok cansız geldiler gözüme fakat hani LG dedi ya ''insan gözüne en yakın renkleri çekiyorum''. Tamam eyvallah kardeşim. Zevkler ve renkler ama solgun renkler işte bana göre.

İnanın Zenfone 2'nin fotoğrafları o kadar da kötü değil. Ki milletin beğenmediği detaylar yazılımla çözülecek şeyler. Benim tarif etmeye çalıştığım menüdeki ayarlarla bile bariz farklar oluşuyor.
    Oto modda dediğim ayarları kurcalayın biraz ve hazır modlarda çekim yapın. Oto modda çekim yapmayın!
    Portre çekecekseniz güzellik modunda,
    Ters ışıkta HDR'de
    İç mekanda Az ışıkta
    Yakın (Makro) yada tabaktaki yemeği çekecekseniz Alan derinliğinde çekin.

• Ek verginin gelmesine daha çok var nerdeyse 1 yıl önce söylendi haladaha gelecek en erken 2 ay sonra desek o zamana kadar Asus beklemez bana göre o zaman zarar eder zaten şurda 2 ay sonra en az 4 tane amiral gemi model htanıtılcak Zenfone 2 yerine onlarda tercih edilebilinir bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ICromwelleI

Ek verginin gelmesine daha çok var nerdeyse 1 yıl önce söylendi haladaha gelecek en erken 2 ay sonra desek o zamana kadar Asus beklemez bana göre o zaman zarar eder zaten şurda 2 ay sonra en az 4 tane amiral gemi model htanıtılcak Zenfone 2 yerine onlarda tercih edilebilinir bana göre.

Haklısınız hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferaxu

Dün bir gazla Lg G2 den ZF2 ye geçtim aklımda hiç yoktu telefoncumun ısrarla tavsiyesi üzerine aldım.Performans olarak çok iyi kamerayı fazla deneyemedimekran biraz soluk doğru ama göz zamanla alışır.Aklımdaki tek soru işareti şarjı en az Lg G2 kadar olmalı diyorum. Malzeme kalitesi bence iyi,performansı gördüğüm kadarı ile Lg G2 den çok iyi ve hiç ısınma yapmadı bu arada bendeki 1.8 4Gb modeli.Telefon oval olduğu için kalınlık hissi uyandırmıyor,arayüze alışmak zaman alacak galiba.1-2 gün deneyeceğim olmazsa Huawei Mate 7 alacağım bilindik markaların üst model cihazlarına para vermekten sıkıldım.Sonuçta her cihazın bir eksiği var.Bu arada Lg G2 aşırı ısınıp ekranda sarı leke oluşturduğu için ve zil sesinin azlığı sebebiyle elden çıkardım.

Bende g2 den zf2 ye gecme arefesindeyim. Benim g2 de sorun yok o yuzden acelem yok. Uygun fiyata yakalandığım anda alacağım. Bir kac bir sey sormak istiyorum. Telefon boyutu g2 ile arasinda cok fark var mi. Ikisi arasindaki ağırlık farki hissedilir derecede mi. G2 3g ve parlaklik %100 oldugu zaman 5 dk icinde cok ısınıyor ve parlakligi kısıyor, aynı sorun zf2 de mevcut mu? Birde g2 de ekran sararması ilk alinca varmıydı yoksa sonradan mi oldu, telefon ısınmasıyla ekran sararmanin alakasi var mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.