8051 programlamaya yeni başladım sayılır. AT89C51 ile frekansını ayarlayabileceğim kare dalga osilatörü yapmak için keilde assembly ile yazdığım program aynen şu , ****************************************** org 00h sjmp start
end ********************************* programı isiste simule ettiğimde p1.4 ten yaklaşık 185ms periyotlu kare dalga alıyorum. karaköyden aldığım programlayıcı ile programı at89c51 ime atıyorum. sonra kendi hazırladığım uygulama kartına takıyorum , p1.4 e taktığım led ilk başta sürekli yanıyor. reset çekiyorum sönüyor, yada yanıyor, yada sönüyor ,... ne yaptığı belli değil.
başka bi program yolluyorum p1.0 daki ledi yak , p1.2 dekini söndür , p1.5 dekini yak falan diye . Bu defa çalışıyor.
daha sonra kartın arkasında bi noktaya elimi sürdüğümde ledin uygun değerde yanıp söndüğünü gördüm . temassızlıktan dolayı olduğunu düşündüm ama elimi değdiğim yerde sadece bakır yollar var. lehimlenmiş eleman yok.
kartın resmi aşağıda ,
uğraşmaktan deliye döndüm acaba bişey mi unutuyorum. yardımcı olursanız cok sevinicem .
EA lojik 1 olmalı...
EA yı vcc bağladım oldu .Çok çok teşekkür ederim gercekten .