Ben de mavi ışık filtreli cam siparişi vermiştim. Başka kullanan var mı yani renkleri bu kadar bozuyor mu? Silerken çizilmeye neden oluyor mu? Ona göre mavi ışık filtresini iptal etmeye çalışacağım. |
Atasun Optik Gözlüklerde İndirim Günleri (14-24 Ocak 2021) (13. sayfa)
-
-
gözlükte çizik göçük yoksa teşhir olsa ne olacak ki. Çok takılmadım açıkçası ben bu duruma
-
2020 Haziran ayında Atasun'da bir kaç model beğendikten sonra diğer mağazalara da bakmaya karar verdim. Beğendiğim gözlüklerin istisnasız hepsi Göz Grup'ta 50-200 TL arasında daha uygundu Atasun'dan. Bana tesadüfen mi denk geldi yoksa genel manada mı bu şekilde mi bilmiyorum. Ama fırsatı olan arkadaşlar hem Atasun'a hem de aynı modellere Göz Grup'ta baksınlar derim
-
quote:
Orijinalden alıntı: 20likcivi
Ofis çalışanı yazılımcı vs gibi işler ile uğraşanlar için mavi ışık filtresi uygun olabilir ancak bu renkleri daha kahve görmenizi sağlıyor. Mesela bilgisayarda da aynı filtreyi açınca renklerde orjinallik kalmıyor. Ben şahsen gerçekle bağımı koparmak istemiyorum gerçek rengi neyse onu görmek isterim doğayı daha kahve görmek hoşuma gitmez.
Onun için bu mavi ışık filtresi camda sürekli maruz kalınan bir şey oluyor clipsle ihtiyaç halinde takabilsek eyvallah ama denize gidiyorsun maviyi kahverengi görüyorsun olur mu böyle şey.
Bence mavi ışık filtresi pazarlama taktiği.Malesef buna katılmıyorum hocam. Şu an bile bu yazıyı okuyan herkes ister istemez ya pc ya telefon kullanıyor ve ekranla haşır neşir oluyor. Hiç bilemezsek TV izliyor. Yani ekran hayatın her yerinde :) senede 5 10 gün denizi mavi göreceğim diye senenin her günü baktığınız ekran yüzünden gözleri mahvetmeyin ;) yıllardır mavi filtreli ve filtresiz 2 çerçevemi değişikli kullanırım. Mavi filtre olmayan çerçeveyi taktığım günler diğer günlere göre fena baş ağırısı yapmakta. Bu sebeple mavi filtre artık çağımızda olmazsa olmaz Bi noktada. Ayrıca kahverengi görme konusu da biraz abartı olmuş :) takıp kullanan biri Bi süre sonra bu farkı ayırt etmez bile. İşin özü mavi filtre gerçekten işlevsel ve gerekli bir özellik artık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Doğru takınca insan alışıyor ama gerçek renginin bu olmadığını bilerek yaşamak lazım. Naçizane fikrim zararlı mavi ışığı yayan kaynağı filtrelemek daha mantıklı. -
quote:
Orijinalden alıntı: 20likcivi
Doğru takınca insan alışıyor ama gerçek renginin bu olmadığını bilerek yaşamak lazım. Naçizane fikrim zararlı mavi ışığı yayan kaynağı filtrelemek daha mantıklı.Tabii ki ışık kaynağının kendisini filtrelemek daha doğru :) ama yıl olmuş 2021 diyelim :D çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi bile ekranlı hale geldi :D otomobiller, otobüsler, yolcu durakları vs her yer ekran :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de biraz önce siparişimi verdim. 1 rayban çerçeve, essilor prevencia mavi ışık filtreli, çiziğe falan dayanıklı olan camı seçtim. Ayrıca 1 tane de atasun marka çerçeve seçip dereceli güneş gözlüğü camı aldım. Hepsi İndirimli 1000 lira tuttu. 1 hafta içinde teslim ederiz dediler. Kesinlikle teşhir ürünü olmasın dedim. Bana da herkese verdikleri cevabı verdiler.
quote:
Orijinalden alıntı: Öz...
Ben de biraz önce siparişimi verdim. 1 rayban çerçeve, essilor prevencia mavi ışık filtreli, çiziğe falan dayanıklı olan camı seçtim. Ayrıca 1 tane de atasun marka çerçeve seçip dereceli güneş gözlüğü camı aldım. Hepsi İndirimli 1000 lira tuttu. 1 hafta içinde teslim ederiz dediler. Kesinlikle teşhir ürünü olmasın dedim. Bana da herkese verdikleri cevabı verdiler.Çerceve ne kadar dı hocam?
Essilor cam, mavi ışık istemedim, 90₺ garanti eklettim, 890₺ tuttu.
Siz iyi almışsınız bu fiyata.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulhana -- 21 Ocak 2021; 18:13:16 >
quote:
Orijinalden alıntı: Prof.MatematikBen de mavi ışık filtreli cam siparişi vermiştim.
Başka kullanan var mı yani renkleri bu kadar bozuyor mu?
Silerken çizilmeye neden oluyor mu?
Ona göre mavi ışık filtresini iptal etmeye çalışacağım.
Ben 6 ayfir kullanıyorum, essilor mavi ışık filtreli, etrafı sarimtrak görüyorsun, gözlüğü çıkarınca daha beyaz, kapalı ortamda fark edilmiyor fakat açık havada oldukça farklı herşey yapay dünya gibi. Ama yinede iyi TV ve telefonun çok parlakligini felan alıyor. Bu indirimde aynı çerçeve ve aynı camın mavi filtresizini sipariş verdim. Gelince daha iyi karşılaştırabilirim.
Telefonda laptopta mavi ışık filtresi açıkken mavi filtreli cam ile filtresiz cam arasında fark hissediyor musunuz ?
-
Atasun'da camların bedeline göre fiyatlanan yıllık ek garantiden bahsediyorlar:
Camların tutarı 320 TL'ye kadarsa 30 TL, 330 TL ve üstüyse 50 TL... karşılığında vb...
"1 yıl içinde cam kırılır ya da zarar görürse (mesela çizilirse veya bunlar olmasa bile siz keyfi olarak) cam yenilenmesi talep hakkınız oluyor"muş.
Aramızda bu garantiden yararlanıp camlarını sorunsuz yenileyen var mı?
-
Ek garanti cam+çerçeve toplam tutarına göre yapılmıyor mu ? Paket fiyatı diyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Profesor -- 21 Ocak 2021; 23:1:50 > -
quote:
Orijinalden alıntı: El Profesor
Ek garanti cam+çerçeve toplam tutarına göre yapılmıyor mu ? Paket fiyatı diyor.merhaba ben bugun sipariş geçtim. trans 7 cam 170 lik paket 100 lük sarı ışık paketi. bu arada trans 7 cam 350. 620 cam tuttu. 400 de mustang çerceve tuttu. 570 lira ödedim (68 lira sgk indirimi oldu)
-
Var. Sadece çizik var diye verdim turuncu garantili iki gözlüğümü 1 hafta sonra yeni camlar ile geldiler. 12. Ayda gozlukleri sifirlama sansi sunuyor. Arada kirilirsa onuda ucretsiz yenileme sansi olur tabi. Tek kullanim hakki var. 12. Ayi bekleyip yeniletiyorum camlari ben genelde. -
quote:
Orijinalden alıntı: hopdedikksAtasun'da camların bedeline göre fiyatlanan yıllık ek garantiden bahsediyorlar:
Camların tutarı 320 TL'ye kadarsa 30 TL, 330 TL ve üstüyse 50 TL... karşılığında vb...
"1 yıl içinde cam kırılır ya da zarar görürse (mesela çizilirse veya bunlar olmasa bile siz keyfi olarak) cam yenilenmesi talep hakkınız oluyor"muş.
Aramızda bu garantiden yararlanıp camlarını sorunsuz yenileyen var mı?
benim cam yıllık sigortası 150 lira tuttu.essilorun 500 liralık camıydı sanırsam.
-
Toplam cam+çerçeve ne kadar dı ? -
quote:
Orijinalden alıntı: McOrco
Var. Sadece çizik var diye verdim turuncu garantili iki gözlüğümü 1 hafta sonra yeni camlar ile geldiler. 12. Ayda gozlukleri sifirlama sansi sunuyor. Arada kirilirsa onuda ucretsiz yenileme sansi olur tabi. Tek kullanim hakki var. 12. Ayi bekleyip yeniletiyorum camlari ben genelde.Bana bu garantiden bahsetmediler. Parayı da ödedim acaba gözlükleri teslim alırken garanti istiyorum desem yaparlar mı?
İndirimsiz çerçeve fiyatlarını hatırlamıyorum ama rayban çerçeve, essilor cam mavi ışık filtreli gözlük indirimli fiyatı 751 TL tuttu. Atasun çerçeveli dereceli güneş gözlüğü de indirimli 257 TL tuttu.
quote:
Orijinalden alıntı: El Profesor
Toplam cam+çerçeve ne kadar dı ?2 gözlük aldım ikisi de aynı çerçeve olmak üzere,
- essilor cam %60 inceltilmiş yansıma ve mavi filtreli 1 yıl cam garantisi yaptırdım
- atasun cam %60 inceltilmiş güneş gözlüğü kaplamalı
1500 lira verdim çerçevelerin markasını hatırlamıyorum bilinen bir marka değildi onu hatırlıyorum sadece fakat sağlamdı.
Fiyat çok mu az mı bende bilmiyorum gözlük piyasasında fiyatları araştırmak münkün değil maalesef.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Öz...İndirimsiz çerçeve fiyatlarını hatırlamıyorum ama rayban çerçeve, essilor cam mavi ışık filtreli gözlük indirimli fiyatı 751 TL tuttu. Atasun çerçeveli dereceli güneş gözlüğü de indirimli 257 TL tuttu.
Ben colormatik eklettim +350 tl fiyat farkı bu yüzden.
Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X