Şimdi Ara

Atasun Optik Gözlüklerde İndirim Günleri (14-24 Ocak 2021) (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.209
Cevap
90
Favori
170.936
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar gözlerim sağ 1.75, sol 0.75 miyop. Hiç gözlük kullanmamıştım. Eylül gibi muayene olup bir optikçide 150 liralık bir gözlük aldım. Çok aktif kullanamasam da çoğu zaman kullanıyordum. Pek bir sorunumda yoktu.

Şubatta da hazır indirim varken Atasun'dan kaliteli bir şey alayım dedim.

Rayban çerçeve. Altın paket, mavi ışık filtresi falan olan bir paket aldım. Aldığınız yerde odağınız alındı mı bakın biz alıyoruz vs. her şey güzeldi.

1 hafta olacak. Gözlükleri taktığımdan beri hafif bir ağrı var. Gözlüğü çıkarıyorum yok. Hafif bir mide bulantısı gibi bir durum var. Uzağa baktığımda görüntü hafif ikili sanki. Tam alışmadığım için kendimi huzursuz ediyorum ondan mı diye de düşünüyorum. Emin olamadım bir türlü. Uzak mesafe görmede sorunu olan arkadaşlar yeni kullanmaya başladıklarında böyle sorunlar yaşadılar mı? Bu durum düzelir mi gidip iade mi edeyim. Ben mi takıntı yaptım bir türlü karar veremedim.

• Volkanç V kullanıcısına yanıt

Kazık yemek dediğin esnafa gidip 3 liralık malı sana ucuza saydım 5 lira diye verip sonra bir güzel yagladiktan sonra vermesidir

Atasunda beğenmediysen 3 5 gün kullan iade et olur biter bu kadar basit.

Esnafa git parayı ver bakalım bir daha seni tanıyor mu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pckobat_78 kullanıcısına yanıt

Gözlük numaran degismediyse böyle bir durum olması normal değildir herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bende atasunda 1-2 yıl önce pahalı yaptırdığım gözlüğü kullanamadım hep baş ağrısı yapıyordu,geçenlerede 60 liralık cam yaptırdım çok memnunum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla inşallah alışmadandır diyorum. Bu kadar düzenli de takmamıştım ondan da olabilir. Normal optikçilerin anlık ne verdikleri belirsiz fiyatlarından hazır indirim varken Atasun'a gideyim dedim. Ama şu ağrı işi canımı sıktı. Tekrar bir muayene olabilirim belki numaralarda büyüdü bilemedim.

Birde şu mavi filtre olayı gereksiz bence. Tablet, telefonlarda göz koruma var zaten istersen açarsın. Bu filtre normalde de sarı gösteriyor. Ben kendileri gözlüğe eklediği için daha belli olmayan gelişmiş bir şey sanıyordum. Sadece tablet telefona sarı bakacakken şimdi her şeye sarı bakıyorum. Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler. @Akhenatonnn @Sacred Spirit

mavi filtreli gözlük yeni yaptırdım 2 hafta oluyor varlığı bile belirsiz,görüntüde bi farkı yok ben TV izlerlen kullanıyorum.

atasunun hazır satılan filtreli plastik gözlüğünüde aldım kullandım,numaralı cam onun kadar görüntüyü değiştirmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam ben de aynı şeyleri yaşadım, iki farklı Atasun mağazasına gidip gözlüğün odak noktasını kontrol ettirdim. Ardından göz numaramı yanlış mı ölçtüler diye düşünüp tekrar kontrol oldum ve sonuç olarak verilen gözlük de ölçülen numara da doğruymuş  Doktor dedi ki; hastalarımızda maksimum 1 aya kadar gözlüğe alışma süreci veriyoruz. Eğer sizin de içinizde şüphe varsa tekrar bir göz doktoruna kontrol olabilirsiniz.  

• hed-pe kullanıcısına yanıt

ikiside 100tl fark ile oluyordu. Fakat benim sorun parasından değil, ayni anda bu iki filtre olmuyormuş, birini seçmem gerekiyormuş. Fakat farkli gözlükçü iki filtreyide tek gözlükte yapabileceğini söyledi.Ayrintili bilen denemiş olan varsa, bilgilendirirse sevinirim :)

• Prof.Matematik kullanıcısına yanıt

Hocam mavi filtre konusunda ben de hem fikiririm. Fakat sürüş desteği görüntüde herhangi bir bozulma yapıyor mu? Ya da ışık toplama konusunda daha iyi bir görüş sağliyor mu? Yorumunuz nedir?

Ben daha yeni gözlük kullanmaya başladım, şuan kullandığım gözlükde hiç bir filtre yok :)

• selowan kullanıcısına yanıt
    Hem drive hem blue özellikte cam yapılmak istenirse tabi ki yapılabilir ama bundan verim alabilmek önemli olan. Sadece kaplama olarak yapılırsa pek bir fayda göremezsiniz. Benim size tavsiyem mavi ışık ham maddeli bir cam almanız. Kaplama sizin isteklerinizi pek karşılamaz diye düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Atasun daki seikolarda mavi ışık ekleme yoktu hocam, içeriğinde zaten olduğu için mi acaba

sürüş desteği hakkında bilginiz var mi peki? Kış mevsimi hariç dışarda zaten full numaralı güneş gözlüğü kullandığımı da belirtmek isterim.

Teşekkürler yorumlarınız için şimdiden :)

• flintstones F kullanıcısına yanıt
    Seiko piyasadaki en iyi camlardandır direkt yurtdışı ithal olarak geliyor Türkiye piyasasına. O yüzden ekstra işlem yapılmıyor olabilir. Seikoya bütçeniz yetiyorsa giriş camını bile almanız sizi fazlasıyla memnun edecektir diye düşünüyorum.

• selowan kullanıcısına yanıt
    Drive kaplama denen sürüş desteği varolan camın üzerine ekstra kırmızı-turuncu karışımı ekstra bir kaplama daha yapılmasıdır aslında.
    Bu kaplama da özellikle far ışığını filtreler göze geçmesini engeller ama tekrar ediyorum kaplama olarak değil ham madde olarak mavi ışık koruması olan bir cam kullanırsanız zaten 420-500 nanometreye kadar göze zararlı mavi-mor ışığı keseceği için drive kaplamaya ihtiyacınız kalmayacaktır.

Teşekkürler hocam cevap için. Atasundan aldık bakalım henüz gelmedi. İnşallah memnun kalırız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir süre daha deneyeyim sonra duruma göre bende bir muayene olurum. Ama daha iyi hissediyorum. Çok düzenli takmayıp sürekli kullanmaya başladığımdan oldu diye düşünüyorum. Çok teşekkür ederim.

• cam numaralarım değişti eskiden 0,25-0,50 artarken bu sefer tek seferde 1er derece arttı numaralar. miyop 5ti 6 oldu(astigmatlar sabit). yeni camla beraber sanki yazılar daha küçüldü tv izlerken daha iyi görüyorum ama bilgisayar-telefonda yazılar eski gözlüğe göre sanki biraz küçüldü. bu normal mi ?

birde sanırım benim odakta tam olmadı. sanki çok küçük bir nokta odaklanmış kafamı biraz aşağı eysem veya çok hafif köşeye çevirsem odak gidiyor bulanıyor gibi.

önce atasunamı gideyim yoksa göz doktoruna tekrar mı muayene olayım.

bu 7 günde iade 30günde değişim olayına cam numaraları dahil mi ? odak hatalı olduğunda veya numara hatası varsa yinede oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilzi -- 20 Şubat 2022; 12:21:48 >
  • merhaba arkadaşlar,

geçenki indirimde numaralı güneş gözlüğü almaya niyetlendim ancak kafa karışıklığından alamadım.

ilk gittiğim atasun boyama vs.den bahsetmeyip direkt güneş gözlüğü camı yapıyoruz dedi.

sonra gittiğim ise boyama yaptıklarını söyledi. ayrıca polarize özellik için de sonradan eklenebilir dedi.

başka bi optik ise polarize özelliğin sonradan eklenemeyeceğini cam özelliği olduğunu söyledi.

1-atasun numaralı güneş gözlüğü camları boyama mı orijinal güneş gözlüğü camı mı?

2-normal cama sonradan polarize özellik eklenebiliyor mu?

bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.