Şimdi Ara

Atasun Optik Gözlüklerde İndirim Günleri (14-24 Ocak 2021) (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.209
Cevap
90
Favori
170.965
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Numaralı güneş camları hakkında biraz bilgi vereyim size.
    Öncelikle en uygun fiyatlı olanı 1.50 ham madde kaplamasız boyama güneş camıdır.
    Bir üst kalitesi 1.56 ham madde yani %30 inceltilmiş içten antirefle kaplamalı camdır.
    Bir diğeri ise polarize özellikli güneş camıdır. Polarize camlar 1.50 ve 1.56 olarak yapılabilir. Ama genelde en pahalı ve kaliteli diyebileceğim camlar bunlardır.
    Sorunuza gelecek olursak polarize filtre numaralı güneş camına sonradan ekletilebilecek bir özellik değildir.
    Atasun şubelerinde genel olarak sektöre yabancı ve eğitimi yetersiz kişiler çalıştığı için bu şekilde kafa karıştırıcı konuşabiliyorlar.
    Son olarak benim size tavsiyem numaralı güneş gözlüğünüzü nerede ve nasıl kullanacağınıza göre seçim yapmanızdır. Eğer ki sürekli araçla yolculuk yapan biriyseniz veya işiniz gereği arazide çok vakit geçiriyorsanız yani gün içerisinde güneşe fazla maruz kalıyorsanız kesinlikle polarize cam kullanın. Ama normal bir kullanıcıysanız ve bütçenizi de zorlamak istemiyorsanız düz boyama veya antirefle cam da işinizi görecektir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• anilzi A kullanıcısına yanıt
    Yakındaki yazıların küçülmesi normal çünkü miyopunuz yükselmiş. Uzağı daha iyi görürken yakın görüş bir miktar bundan etkilenir.
    Gittiğiniz doktor burada belirleyici oluyor genelde. Üst üste iki doktora gidin ikisi de farklı reçeteler verebiliyor. Bunun sebebi de kullandıkları cihazlardan ve muayene tarzlarından kaynaklanıyor. Kimisi eski numarasına bile bakmadan çat diye yazıp geçiyor. Kimisi eski numaralarına bakıp yazması gereken yüksek numara yerine daha rahat adaptasyon sağlanması için geçiş numarası gibi eski numarasına daha yakın bir reçete veriyor.
    Burada önemli nokta şu bence eğer ki mümkünse sürekli aynı doktora gidilmesi. Bu sayede hem doktor sizi daha iyi tanımış hem de çıkan reçete size daha uygun olacaktır.
    Odak konusunda ise aldığınız yere danışmanız daha doğru. Nasıl bir cam ve nasıl bir montaj yapıldığı kontrol etmeleri gerekir.

• hed-pe kullanıcısına yanıt

ayrıntılı cevabınız için teşekkür ediyorum.

özellikle araç kullanımı için almak istiyorum o sebeple polarize olmasını istiyorum.

atasunda özellikle essilorun camlarını sordum kendi camlarına güvenmediğim için(zaten pek fiyat farkı da yoktu). polarize eklenebileceği vs. söylediler. sonrasında essilorun sitesine bakınca sadece xperio gibi bir seride polarize özellik olduğunu gördüm. atasun bu camlardan mı yapıyor net bilgi alamadım. bu camlardan yapıyorsa verdikleri fiyat çok iyi piyasaya göre. ama bu camlardan yapmıyorsa bana polarize diye verecekleri cam hangi cam olacak? onu bilemedim. atasunun camları hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

atasun haricinde webden ve optiklerden öğrendiğim kadarıyla essilorun xperio serisi, hawk plusın ve vision artın numaralı güneş gözlüğü camları piyasada var. bunlardan hangisini tavsiye edersiniz f/p olarak?

• Numaralı güneş gözlüğü fiyatı alan var mı kaç liradan başlıyor

• saltas S kullanıcısına yanıt
    Açıkçası fiyat olarak yardımcı olamayacağım. Her optiğin cam firmalarıyla anlaşması farklı oluyor. Eğer ki siz fiyat aldıydanız marka ve özelliklerini fiyatıyla özel mesaj olarak iletin bana ben sizi o şekilde yönlendireyim.

• fthmr514 F kullanıcısına yanıt

merhaba hocam sizin camlar geldi mi acaba? benim cam yandan bakınca kavanoz kapağı gibi görünüyordu. atasun -platin- %45 inceltilmiş camımdan daha kalın çıktı seiko %60. sebebini sorduğumda camı daha büyük dediler ancak biri 51mm öbürü 54mm zaten. kaldı ki atasun %70'den daha ince olur demişlerdi seiko %60 için. hayal kırıklığı oldu.

• Atasundan 169 TL ye mavi ışık korumalı gözlüklerden alacağım. Bir indirim vs var mıdır bildiğiniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt

bana da aynısını dediler seiko %45 hepsinden ince olurmuş. Bakalım nasıl çıkacak. Sertifika verdiler mi hocam, seiko için

• flintstones F kullanıcısına yanıt
    teslim almadım o sebeple sertifika bakamadım hocam malesef. yarın gidip almadan iade var mı onu sorucam.
    aileden benimle aynı numara (3.5 miyop) atasun elmas (%60) paket alan var. onun cam genişliği 53mm, benimki 54mm idi. onun camının yan kenarları benim camdan ince. cam büyük ondan dediler de kavanoz kapağı gibi gözlük camı mı olurmuş. 51mm genişliğe sahip atasun platin (%45) çok daha ince aynı reçeteyle aldım zaten.
    sizin cam genişliği fazlaysa ve numara bana yakınsa siz de alırken kontrol edin derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • husozi H kullanıcısına yanıt
    Gozluk degisince cama ne oluyor? Eski cerceveye ait cami tekrardan kesmeye mi calisiyorlar yoksa yeni cerceve icin ucretsiz ayni camdan mi veriyorlar?

• Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt

Ben çerçeve değil cam değişimi yaptım.Çerçeve benimdi zaten.Sadece cam almıştım.

Ben de eski camı ne yapıyorsunuz diye sordum.

Eski cam çöp oluyor dediler.

Zaten ben farklı marka-model bir yeni cam seçtim. Bugün teslim almaya gideceğim.

Umarım sorun çıkmaz.

• once gözüm optikten yaptırdım progresif shamir cam , bir sure sonra gözümde ağrı hissettim gittim kontrol ettiler bir gözde yanlış odak alinmis yeniden yapmayı teklif ettiler baska bir çerçeve verdim ona yapıldı ama bu sefer multifree extra cam olarak geri verildi . Shamir den iyi mi degil mi bilemiyorum . indirim zamanı atasundan 2 adet multifokal gözlük aldım çerçeve ile birlikte dun etrafı açık olan çerçevenin üstüne baski olunca cam kirildi , bugun goturdum garanti kapsamında tekrar yapıyorlar ( turuncu garanti 100 tl ödemiştim )

• Atasun'un sattığı seiko camların mavi ışık kaplaması var mı?

• Yok hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güneş gözlükleriyle ilgili ufak bir yardım almak istiyorum.

Bugün Atasun'da birkaç gözlük denedim. (yüzüme uygun olanlar 47 ekartman, bazı 50'lerde fena olmadı)

47 ekartman Tommy H. marka bir gözlük 950 lira hoşuma gitti.
    200 ve 450 liralık farklı markalardan da yine yüzüme olan modeller bulabildim. (950 liralık Tommy'e benzerlerdi)

Tommy H 950 liralık fiyatını hak edecek Bir GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ Markası mısır? 450 ve 200 liralık yüzüme olan markalardan daha iyidir diyerek almam mantıklı mı?

(sanırım Atasun'da satıldığına göre hepsinde UV koruma vardır)

• fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Gözlüklerin hepsi uv korumalıdır ama hepsi polarize korumalı olmayabilir.
    Normalde marka giyinen biriyseniz Tommy marka gözlük sizin tarzınızı tamamlayacaktır. Ama gidip de pantolona 700-1000 TL. Monta 2000 TL. Ayakkabıya 1500 TL veren biri değilseniz. Diğer 200-400 TL dediğiniz modelleri de kullanabilirsiniz bence. Koruma olarak aman aman fark olmaz merak etmeyin.

• Son gözlüğümü emo optikten aldım, çalışan arkadaşım ısrarla hoya marka (japon üretimi) camları önerdi..
    Eski camla bu kadar mı fark olur resmen ultra HD görmeye başladım, pırıl pırıl gösteriyor.
    Atasunda var mı bilmiyorum ama kesinlikle sorun ve bütçeniz yeterliyse şans verin

• 1998 den beri gözlük kullanıyordum geçtiğimiz aylarda kurtulduk ama sevincim resmen kursayımda kaldı. 2 haftadır gözlerimde aşırı yaşarma oluyor. Doktora gittim göz yaşı kanallarında sıkıntı olabilir diye serum verilip kanallara bakıldı ve açıldı ama hala yaşarma devam ediyor. Bazı ilaçlar verildi kullanıyorum ama yaşarma ve yanma devam ediyor. Özellikle pc tv bağlayıp 3 metre uzaktan 2 saat oyun oynadıktan sonra oluyor. Sol gözüm çok az kızarıyorda. Burnumda akmaya başlıyor. İlaçlar bittiğinde geçmemiş olursa doktora tekrar gideceğim. Göz nezlesi mi oldu nedir anlamadım. Sol göz altı torbam yaşlı insan gözü gibi kırışmış ve burna yakın kısımda sarımsı yeşilimsi sıvıda olmuştu. Fotoğrafını çekip doktorada göstermiştim. Onuda göz önüne alıp ilaç vermişti. Cildimde dökünküler olmuştu onun gözede etki ettiğini söylemişti doktorum. 3-4 güne geçmezse tekrar gideceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Noctivagant kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun, göz teknolojisinin biraz daha gelişmesi lazım sanırım.

• Prof.Matematik kullanıcısına yanıt

Sağolun. Işığa karşı alerjisik bir durum başladı gibi bende sanki. Gecen senede bir ara benzer durum olmuş ama kısa sürede geçmişti bu defa daha ağır geçiriyorum gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.