Şimdi Ara

Atatürk'ün Fikir Hayatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Atatürk'ün Fikir Hayatı hakkında ödev yapmam gerekiyor. Bu konu hakkında iyi bir yazı varsa ve bilgilendirirseniz memnun olurum.

Ekleme :

Kaynak olarak sadece şurayı bulabildim:

http://turkoloji.cu.edu.tr/ATATURK/kitap/inan.pdf

Bu yazının 2. bölümü yazı için yeterli olur.

Yardımcı olanlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 2 Ocak 2015; 20:27:40 >

• Tmm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi yazdığı kitabı oku
     Atatürk'ün Fikir Hayatı
  • Tevfik Fikret, Ziya Gökalp

Özellikle Tevfik Fikret, söylediği pek çok söz, konuşmaları falan Tevfik fikrete aittir

• Atatürk'ün hakkında önemli bilgiler verirdim ama banlanırım.
  • Şimdi bir sürü Allah peygamber osmanlı sevdalıları gelir..
  • Kitap okuyup özetini çıkaracak kadar vaktim yok. O yüzden kitap dışında yazı olursa iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Kitap okuyup özetini çıkaracak kadar vaktim yok. O yüzden kitap dışında yazı olursa iyi olur.

O zaman Bursa Nutku , Gençliğe Hitabe gibi bazı kısa metinlerini okuyabilirsin
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Kitap okumana gerek yok (aslında varda...)

Atatürk bir sözünde benim fikirlerimi ve yapacaklarımı merak ediyorsanız Tevfik Fikreti anlayın demiş.

Sende tevfikin bir şiirini falan inceyebilirsin

• Akl ı kemal setine bakınız derim. İnternetten bulabilirseniz pdf olarak çok güzel şeyler var.
  • Yaşasın büyük lıderrrrr

• Lütfen konuyu amacından saptırmayın. Tartışmak için açmadım.
  • Kardeşim ne kadar saçma ödev ya?Atatürk ün ne düşündüğünü nereden bileceksin ki Atatürk değilsin ki?Kafasının içinden ne geçtiğini o ödevi veren hocalar bile nerden bilecek yani?Sadece yazdığı şeyler var işte,ödevin konusuna bak ya fikir hayatıymış.Akademisyenleri hiç sevmiyorum fikir hayatından insan birçok şey anlar fikir hayatı nedir ya?
  • Giysi değiştirerek akıllanacağımızı sanan bir düşünceye sahip ...

Gelsin eksiler
  • İnternet yazısıyla olmaz bu işler , Sinan Meydan'ın Akl-ı Kemal setinden ve Nutuk'tan yararlanabilirsin.
  • Bu yazdıklarınla senin fikirlerini tahmin edebiliyorum

• @BengiDönüş @JilberProduct

Vaktim olsaydı ve ödev amacı olmasaydı okuyabilirdim ama kısa sürede birkaç tane ödev yapmam gerektiği için hazır bilgi veren bir kaynak arıyorum.
    or.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 2 Ocak 2015; 19:55:08 >
  • Kuduruk "Osmanlı torunları" damlamış yine

Konu sahibine gelirsek nutuktan bir kaç kesit okusan ve Tevfik Fikret ve Ziya Gökalp araştırsan yeterli olur sanırım

• Sinan Meydan gibi bir tarihçinin var olduğunun bilindiğini görmek sevindirici.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ödev geçen hafta içinde verildi ve Pazartesi gününde teslim edilmesi gerekiyor. Bunun yanında iki tane daha performans ödevi var. Ödevler dışında haftaya kurtarma sınavları başlıyor. Bu kısıtlı süre içerinde birkaç tane kitap alıp, onları bitirip, ödev için gerekli olan kısımlarını özet haline getirerek yazmam mümkün değil. Dolayısıyla internetten hazır bilgi almam gerekiyor.

Şu an bir tane kaynak buldum ama farklı kaynakları olanlar bana ulaştırırsa sevinirim.

http://blog.milliyet.com.tr/ataturkun-kisiligi-ve-dusunce-yapisi-1/Blog/?BlogNo=141602

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.