Şimdi Ara

Atatürk’ün fotoğrafları yapay zeka ile renklendirildi, ortaya bu harika arşiv çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Atatürk’ün fotoğrafları yapay zeka ile renklendirildi, ortaya bu harika arşiv çıktı
    Yapay zeka sayesinde geçmiş ile bugün arasındaki köprü çok daha kuvvetli bir şekilde kurulabiliyor. Bu bağlamda yapay zeka alanında yaptığı projelerle tanınan Yiğit Konur, bu sefer Atatürk ile ilgili projesiyle beğeni topladı. Konur, yapay zeka sayesinde derlediği Atatürk fotoğraflarının hemen hemen tamamının çözünürlüğünü artırarak renklendirdi.

Yapay zeka, Atatürk fotoğraflarını iyileştirdi

Atatürk’ün fotoğrafları yapay zeka ile renklendirildi, ortaya bu harika arşiv çıktı
    Yiğit Konur, arşivlerde bulunan hemen hemen tüm Atatürk fotoğraflarını 4K çözünürlüğe çıkartarak ve yapay zeka tarafından renklendirdi. Toplamda 10 binden fazla fotoğrafı yapay zeka ile sentezleyen Konur, 1100 adet fotoğrafı hazırladığı web sitesinde kullanıcıların beğenisine sundu.

Ayrıca Bkz.Meclis tutanaklarını yapay zeka yazacak!

Konur aynı zamanda Atatürk’ün ünlü 10. yıl konuşmasını da yine yapay zeka ile renklendirdi. Kültür Bakanlığı arşivindeki çoğu videonun halen renksiz ve düşük kaliteli olduğuna dikkat çeken Konur, bu içeriklerin yapay zeka ile renklendirilip 720p çözünürlüğe yükseltilebileceğine ayrıca seslerin de çok daha net hale getirilebileceğine dikkat çekti. Videonun düzenlenmesinde ise NoGAN + DTLN modelleri kullanıldı. Hemen alttaki X bağlantısı ile Atatürk’ün konuşmasını dinleyebilir ve Konur’un hazırladığı web sitesine ulaşabilirsiniz.

Yiğit Konur “ataturk4k” web sitesi

Kaynak:https://www.ataturk4k.com/renklendirilmis/

• Güzel olmuş.Çok teşekkürler ve tebrikler.Hemen Pocket uygulamasına kaydettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F51993B3C -- 30 Ekim 2023; 14:1:24 >
  • Güzel olmuş.

• O değil yüzüncü yıl harikalar diye site var .Atatürk ile resim çekiliyorsun. Becerebilen var mı sürekli sıraya ekliyor ve resim yüklerken de aynısını yapıyor.

• Atamın her hali mükemmeldir renkli renksiz...

• Yapay zeka çıktısı:

Orjinal:

Atama saygım ve sevgim sonsuz. Yiğit Konur'un çalışmasını ve emeğini de taktir ettim doğrusu.

Ama şu resim biraz kusurlu değil mi sizce de? Gözlere bakarsanız demek istediğimi anlayacaksınız. Aralarından iyi restore edilebilmiş olanların tercih edilmesi daha yerinde olurmuş. Sonuçta yapay zekanın her çıktısı iyi sonuç vermiyor maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 30 Ekim 2023; 16:28:51 >

• güzel ama herkesi kumral yapmış :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yapay zekanın renklendirmesi de yapay. Orijinal halleri daha güzel.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sene 2002 bir kuruma ait cd de öyle kalitesi yüksek fotoğraflarını görmüştüm. Bunların basımını yaptık, ama hala baskı sektöründe çalışıyorum aynı kalitede fotoğrafları göremiyoruz.. O zaman fırsat olsa bir kopyasını alırdım, ama görevli başımda bekliyordu. :)) Sonraları fotoğraf renklendirmeyi kendimiz öğrendik manuel işlemek zahmetli olsa da bu kadar yapay durmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grafman09 -- 30 Ekim 2023; 23:13:40 >
  • çok güzel olmuş. ancak ben şahsen orijinal görüntüyü terch ederim. o zamanın havasını daha iyi yansıtıyor. ne koşullarda yaşamışlar bize daha iyi fikir veriyor

• Bu guzel yanliz Ataürke türkücü gibi türkü söyletip yanina kendi resmini ekleyenler yada sirf Atatürke benziyor diye herifin birine pasam pasam deyip meclise girsin diyenler en büyük zarari kendileri veriyor suan. Sevgiyi saygiyi anliyorum ama bu isin icini bosaltmayin. Atatürk sevginizi fikriniz ile düsünceniz ile kendinizi gelistirerek ve degerlerine sahip cikarak gösterin . Sekilciligin hickimseye faydasi olmaz!!!!

• zdniz Z kullanıcısına yanıt

bir de şaşı yapmış resmin en sağı ve solundakileri. Atatürk’ün fotoğrafları yapay zeka ile renklendirildi, ortaya bu harika arşiv çıktı 

• Flying Dutchman kullanıcısına yanıt

haha evet gördüm :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zdniz -- 31 Ekim 2023; 18:31:13 >
  • Atam her türlü güzelAtatürk’ün fotoğrafları yapay zeka ile renklendirildi, ortaya bu harika arşiv çıktı 

• Güzel çalışma olmuş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fotoğraf çok güzel. Ama şu alakalı alakasız her şeye yapay zeka denmesi anma sıktı. 20 senedir yapıyor fotoğrafçılar bunu.

• Güzel çalışma olmuş

• Emeğine sağlık hocam..

• Yapay zekanın inandırıcı biçimde gerçekliği yeniden yaratabilme kabiliyeti hem inanılmaz hem de korkutucu. Yapay zeka yaratımı görseller, renklendirmeler veya sesler halen insan duyularıyla tespit edilebiliyor ama belirli bir süre sonra gerçeğinden tamamen farksız görünecek ve işitilecek. Daha şimdiden milyonlarca, milyarlarca dolar zarar ve paniğe yol açan dezenformasyon ve manipülasyonlara yol açabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.