İnşallah şu olmasaydı olmazcılarla ölene kadar kutuplaşırım ben. |
'Atatürk'ün hiçbir özelliğini taşımıyorum, kendisini de sevmiyorum. Tohumu, Anası, babası belirsiz' (2. sayfa)
-
-
Al iste sonra niye bu siyasal islamcilara yada kurt acilimcilarina guvenmiyoruz diye bize kiziyorlar.
Ulkeyi bunlara mi birakalim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ABD/İsrail zaten pusuda bekliyor, böyle bir fırsatı kaçırmazlar; Irak'ta yaptıkları gibi oluk oluk para akıtıp orayı ihya ederler, birkaç tane de askeri üs dikerler hemen.
-
Aynen little militan aynen! Hiç alakası yok.
-
Bir avuç insan ve bazı devletler güneydoğuda özerklik istiyor diyelim.
Güneydoğudaki vatandaşlarımızın bunda bir dahli yoktur, yoktur !
-
Bu sarı mikrofon insanlara saçma sapan sorular sorarak ortalığı karıştırıyor. Dilruba olayını da bunlar çıkarmıştı. Soruya bak: Atatürk’ün hangi özelliğini taşıyorsunuz? Bu ne şimdi? Soru mu bu? Eminim bin kişiye sorup bu tipi bulmuşlar ve onun da üzerinde tepiniyorlar. Youtube Türkiye bataklığındaki iğrenç bir kanal.
-
osmanlı ülkeyi parça parça ingililere yunanlara bulgarlara satıyordu. Gavur çocuğu olacaktı olamamış tüh. Boşuna denize dökmedik şeytanları. Ülkenin şeytanları. Tarih bilmeyen sosyal medyanın yalanlarına uymuş cahil cuhela gençler işte. Zaten ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ü bir ermeniler bulgarlar sevmez bir de ülkemizdeki bu hainler sevmez.
Ha bir de ülkemizin düşmanı ve hatta ellerinde olsa türkiyeyi parçalayıp doğu kısımlarını kendilerine karadenizi ruslara ve marmara ve ege bölgesini yunanlara verecek araplar sevmez.
-
Neyine gavur çocuğu olsun Suriye ırak mısır Kuveyt say hepsini hangisinde Atatürk gibi biri çıktı da cumhuriyet ilan edildi yeni devlet mi kuruldu. hepsi somuruldu ama hiç biri gavur olmadı gavur olmak farklı. Dersin ki iç savaş çıktı fakirlik yaşandı vs tamam ama gavur olmak ne alaka.
Ben dinsiz biriyim. Ancak şu andan bakınca İslama en uzak ülke Türkiye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 29 Ekim 2024; 11:1:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hem soru saçma hem de bu soruya cevap istenen kişinin ne diyeceği görüntüsünden, bakışından belli. Sanki sansasyon olsun diye yapılan bir iş.
Osmanlı gittiği topraklarda yasauanların diline ve dinine karışmadı. Kimseyi de bir yere sürmedi.
Fakat Türkler ve Türkleşmiş - Türklerin karıştığı toplum ile yerleştiler yerlerdeki halklar iç içe kaldı.
Peki Türkler nereye yerleşti? Anadolu ve Balkanlara.
Osmanlı zayıflamaya baslayıp milliyetçilik alımıyla etnik ayrımlar ortaya çıktığında Anadolu ve Balkanlar Arabistan gibi değildi. Türkler ve diğer halklar iç içeydi. Osmanlı'nın zayıflaması ile diğer halklar kendilerine ulus devlet yaratmak istediklerinde bu Türkler ve Müslümanlar için bir felakete dönüştü.
Nitekim Balkanlarda milyonlarca kişi, Türk ve Müslüman katledildi, yollarda açlıktan ve soğuktan kırıldılar. Büyük bir etnik temizlik yasanduiı. Balkanların ciddi bir bölümü eskiden Türk yurdu sayılırken bugün orada neredeyse kimse kalmadı.
İşte Anadoluda da durum aynıydı. 1. Dünya Savaşı ve sonrasındaki bozgun ile beraber Yunanlılar - Ermenilerin Anadolu'daki Türklere aynısınu yapmak istedi.
1000 yıldır Türklerin yasadıgın topraklar arıbdırılarak Yunan ve Ermenilere vatan yapılmak istendi. Yani burada herhangi bir uzak toprak parası için değil insanlar vatanlarını için savastık. Eğer kaybedilseydi ilyonlarca Türk ve Müslüman kıyıma uğrayacak, sürülecek ve yokedikecekti.
Dolayısıyla İngilizler in toprak bahsettiği hain Arapların durumu ile kurtuluş savasının alakası bile yok. O Savası kazanmak Anadolunun Türklesmesine, Türk yurdu olmasına, İmparatorluk yapısından ulus devlet yapısına gecişi sagladı. Dediğim gibi Anadoluyu tartışmasız Türk vatanı haline getirdi.
Nitekim o dönem yasananlar sonrası artık kim kazanırsa kazansın diğerleriyle birlikte yasanamayacak derecede kan dökülmüştü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Ekim 2024; 12:40:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dediklerin doğru ama benim dediğim ile ilgisini kuramadım açıkçası. Anadoluda Türkler hatta muslumanlar katledilip yok edilebilirdi. Bu tehlike o zaman vardı. Amenna. Ama Türkler Türk olarak kalıp da dinlerini değiştirmezdi. Anlatabiliyor muyum. Bir avuç Filistinli dinleri uğruna 2024 yılında İsraile karşı direniyor. Ha tabi tek motivasyon din değil ama artık dinin önemli olduğu aşikar.
100 Sene önce Türkler bunu yapamayacak miydi. Dinlerini hemen satıp Hristiyan mi olacaktık. Yoksa ölümü göze alıp bile bile ölüme mi koşardık.
Dedim yine diyorum. Atatürk olmasa Türk devleti kurulamzdi diyebilirsin, Türkler sürgüne uğrardı diyebilirsin Ermenistan Yunanistan kurulurdu diyebilirsin ama bizler yani Türkler gavur olurdu diyemezsin
Gavur olurlar mıydı bilmem fakat Türk ve Müslüman olamayacaklar kesin. Nitekim öyle olsalardı direkt tabuta veya sürgüne ugrayacaklardı.
Sadece Balkanlarda değil Kafkaslarda, Kırım'da buyuk felaketler yasandı.
Senin bahsettiğin Araplar bizim gibi sınır bolgesinde olmadıkları için o kadar rahatlardı fakat bizim için kazanmak veya kaybetmek boyun eğmek değil varolmak ve yokolma arasındaki sınırdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Ekim 2024; 12:51:46 >
Amenna Türkler yok olurdu doğru.
Anadolu Müslüman olmazdı doğru.
Bunlar olasılık. Tabi tarihte söyle olmasa böyle olurdu demek diye bir şey yok velev ki diye yazıyorum yanlış anlama
Ama Konya da atıyorum bir tük koyu kalmış onlar da hrisyan olmus gibi olmazdı. Savaş olurdu olum olurdu belki Türk diye bir kelime islma diye bir din Anadoludan ebediyen silinirdi ama turk kalıp da Müslümanlıktan donmezdi. Bunu Müslüman olduğum için demiyorum dinsizim ben sadece objektif bakmaya çalışıyorum.
Klasik bir laf var
işgaldeki hali sakın unutma
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz...
Bu doğru değil. Burada 100 sene evvel yaşayan hiç bir atamız ne dinini ne namusunu satacak insanlar değildi
Angelina Jolie'nın Bosna Savaşı ile ilgili Kan ve Aşk adında bir filmi var.
Filmde Bosnalı müslüman kadınlara Sırp işgali döneminde uygulanan sistematik tecavüzleri anlatıyor. Pekçok Bosnalı Müslüman kadın Sırp militanlara bu tecavüzler sonucu hamile kalıyor. Pekçoğu intihar ediyor, cocugunu öldürüyor, depresyona giriyor.
Bizim en buyuk eksikliğimiz. Balkanlarda, Kafkaslarda, Kırım ve Anadoluda yasanan katliamları insani felaketi azınlıklar kadar anlatmamız. Bir Karslı arkadasın varsa orada Ermenilerin neler yaptığını bir dinle. Biz neyin ucundan döndük yeni nesiller anlamıyor.
Yunanlılar Anadoluda çekildiğinde Egede heryer yakılıp yıkılmıştı. Bu sıradan bir işgal savaşı değil di ve siz bunu anlamak istemiyorsunuz neden anlamıyorum.
Başbuğ Atatürk ve Arkadaşlarının önderliğinde Türkler bir araya gelip,Sömürgecilere ve onlara uşaklık yapan yunan ordusu ve ermeni ordusuna direniş göstermeyip,tepelemeseydi,Ne Balkanlarda,Ne Anadolu da,Ne de Azerbayanda Türk kalmazdı.
Başbuğ Atatürk! Türkleri yok olmaktan,Soykırımdan kurtarmıştır,Bunun için bile sevgi duyulur,Saygı duyulur.
Tarihte buna benzer bir çok olay vardır.
İspanya'da Endülüsler!
İspanya'yı Müslümanlar 711-1492 yılları 781 yıl yönettiler,Milyonlarca Müslüman İspanyada yaşıyordu...
Müslümanlar,Hiristiyan haçlı ordularına yenilince 781 yıldır İspanya'da yaşıyan Müslümanlar soykırıma uğradı,Soykırımdan kurtulanlar,Din değiştirmek yolu ile ispanyada yaşamaya devam ederken,Din değiştirmeyenler Afrikaya sürüldü.
-
2 çeşit Atatürk düşmanı vardır
- Cehaletinden kandırılmış ve Atatürk düşmanı yapılmıştır. Bunları Atatürk düşmanı yapanlar da 2. çeşitler.
- Cumhuriyet ve vatana ihanet içindedir. Kesinlikle Türk değildir ve ülkenin kurucusu olan Atatürk'e düşmandır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 29 Ekim 2024; 15:34:38 > -
Şu sözler senin reisine edilse en başta sen laf ederdin. Olay bu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sevmek zorunda değilsiniz. Seveni incitecek şeyler yapmayın kardeşim.
Atatürk ü bir kenara bırak zaten herhangi birisi bir başkasını sevecek diye bir zorunluluk yok.
Seveceksin ? Sev !
Diye de bir komut yok.
Herkesin kişisel tercihleri kendisini ilgilendirir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X