Şimdi Ara

Atatürk’ün Yorumlarıyla İslam ve Hz. Muhammed

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Videoyu yapanla her hangibir ilgim yoktur, müslüman bir vatandaş araştırmış yapmış, bence gayet güzel ve bilgilendirici olmuş. Atatürk Muhammedin flozof olduğunu düşünüyormuş, Atatürk'ün bu görüşüne ve diğer görüşlerine aynen katılıyorum.

• 12. Dakikaya kadar izledim. Din öğretilmiş miş, açsın baksın kemalist eğitimin tarih dersleri kitabına, atam çok iyi anlatıyor orada. Din dediğin oradaki gibi öğretilmelidir, laik bir ülkede bu iş böyle yapılır.

Keşke ibadet ve ezan türkçe olup kalsaydı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar izlemeye gerek yok buyrun kısa versiyon.
    Nor başlığa katılmıyorum
    RebelliousFighter1991youtube
    İşte Atatürk'ün İslam hakkındaki gerçek görüşleri! Asla müslüman Atatürkçü olunamaz!
    https://www.youtube.com/watch?v=baI55T1-Ik0&app=desktop

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    hocam tamamını izlemeni öneriyorum. bir müslümanın bu kadar objektif olabileceğini hiç sanmıyordum.
  • Müslüman objektif olamaz, konudaki ilk mesajımla da bunu dediğini çürüttüm zaten.

• Öf bıktım bu dandirik iphone4den. İlk mesajımda din öğretilmemiş diyor adam ona istinaden yazdım o mesajı ama yazım hatası olmuş, dandirik telefonda düzenlenmiyor mesajlar maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Müslüman objektif olamaz, konudaki ilk mesajımla da bunu dediğini çürüttüm zaten.
    en azından Atatürk'ün dinlere inanmadığını kabul etmiş bazı müslümanlar bunu kabullenmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.Abdülhamid ve Erdoğan
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

12. Dakikaya kadar izledim. Din öğretilmiş miş, açsın baksın kemalist eğitimin tarih dersleri kitabına, atam çok iyi anlatıyor orada. Din dediğin oradaki gibi öğretilmelidir, laik bir ülkede bu iş böyle yapılır.

Keşke ibadet ve ezan türkçe olup kalsaydı.
    müslüman değilsin, ezanla namazla da zaten işin yok..mensubu olmadığın müslümanların ibadeti ezanı namazı nasıl yapacağı seni ilgilendiren bir durum değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 8 Ocak 2020; 13:10:25 >
    Laik bir ülkede devlet dini yönetiyorsa bunun dinin devletin kanunlarını şekillendirmesinden farkı nedir?

Neden laiklik adı altında faşist olduğunu gizliyorsun? Açık açık faşistlik senin bu sözlerin. Keşke şeriat gelse diyenden hiç farkın yok.
  • Eskiden öyleydim qtrone ve arap metinler yüzünden ateizme geçiş yavaş oldu, tr olsaydı daha hızlı olur ve vakit kaybetmezdim. Neden insanların kuranın ve dinin mahiyetini göstermek sizin zorunuza gidiyor?

Torlafan sana gelirsek, devlet dini nasıl yönetiyor derken neyi kastediyorsun anlamadım.

Faşist vs. değilim, argümanımı çürütürsen senin dediğine bile katılırım.

• quote:

Eskiden öyleydim qtrone ve arap metinler yüzünden ateizme geçiş yavaş oldu, tr olsaydı daha hızlı olur ve vakit kaybetmezdim. Neden insanların kuranın ve dinin mahiyetini göstermek sizin zorunuza gidiyor?

Torlafan sana gelirsek, devlet dini nasıl yönetiyor derken neyi kastediyorsun anlamadım.

Faşist vs. değilim, argümanımı çürütürsen senin dediğine bile katılırım.
    ibadet ve ezan türkçe kalsaydı dedin, arap metinler demedin..yine duvara çarpınca kelime değiştirmek mecburiyetinde kalıyorsun.
    kaldı ki arap metinler bugün zaten türkçeye çevrilmiş, isteyen türkçe okuyor.
    ibadet etmezsin,
    ezanla namazla da alakan yok,
    müslümanların ibadeti ve müslümanların ezanı hakkında öneri sunman sana düşmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 8 Ocak 2020; 16:14:10 >

Ezanın ve namazların Türkçe okunacağına uzaylılar mı karar verdi? Devlet karar verdi. İmamların maaşlarını ABD mi ödüyor? Devlet ödüyor. Din kurallarını kafasına göre kim yorumluyor? Devletin maaşlı imamları. Daha sayayım istiyorsan.

Bu arada ben Türkçe okunmasına karşı bir adam değilim ancak bunu devlet zoruyla yapılmasına karşıyım. Seninle farkım bu bilmem anlatabildim mi.

Argümanın ne ki senin?
  • O sahte faşist ben asıl faşist miyim

Bana faşo ağa de bundan sonra
  • Faşist kelimesi çok komiğime gidiyor aslında çok rastgele ve genişçe her şeye yakıştırılan İtalyan kökenli bir ideolojinin ismi ama asıl Antik Roma'ya dayanıyor. Roma'da kral, konsül, praetor gibi devlet yetkililerine lictor diye adamlar eşlik ediyordu onların taşıdığı balta uçlu bir dal demetinden - fasces - bu isim geliyor. İtalya'daki devletperestler de - literal anlamda öylelerdi - bu adı ideolojilerinin adı - fascismo - olarak benimsiyorlar. Ardından İtalyan faşistlerini andıran herkes "faşist" olup çıkıyor, hele de sosyalist devrimcilerle beraber ismin kullanımı tavan yapıyor, liberaller ve sosyalistler bile faşist addediliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

en azından Atatürk'ün dinlere inanmadığını kabul etmiş bazı müslümanlar bunu kabullenmiyor.

Alıntıları Göster
    dinlere inanmayan lider %90 müslüman bir ülkede laiklik diye bir sistem getiriyor .

doğrumu anladım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BDFFB04D

dinlere inanmayan lider %90 müslüman bir ülkede laiklik diye bir sistem getiriyor .

doğrumu anladım?

Alıntıları Göster
    yanlış olan nedir bence gayet normal. bu konuda benim kafama takılan diyaneti neden kurdu sorusuydu, tahminimce üç kağıtçı hacı hocaları engellemek için kurdu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.