Şimdi Ara

Ateizm ile Deizm'in tartışması (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
0
Favori
7.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bunu uzun bir süre ben de böyle kabul etmiştim ama yaratıcının da üstü var mı? sorusunda tıkanıp kalmamak elde değil. "Yukarıda ne olduğunu bilmiyoruz, neyse bu da böyle olsun" demek din ile yaşamaya devam etmek demek. (bence) İçinde bulunduğun kültürden kopamazsın. Eninde sonunda dinsel bir hikaye gelir cevap veremediğin soruların boşluğunu doldurur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Tamam işte anlatmaya çalıştığım şeyde bu. Kuantum fiziği 0=1 ifadesini getirdi.

En basitinden normalde bir bilgisayar 0 ve 1lerden oluşan kodlardan oluşur. Ama bir kuantum bilgisayarı aynı anda hem 0 hem 1 olabilir. İşte siz şu an aslında eski fiziği konuşuyorsunuz.
    Bu arkadaşa malesef haklı. ( Malesef; çünkü madde hakkında öğrendiklerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor, bu gözden geçirme ise hiç bitmeyecek.)

Bundan önce, atom bölünemez yapı taşı idi. Yanında bir de Periyodik Cetvel hediyesi ile her şey çok güzeldi.

Artık atoma gelene kadar, bir sürü alt parçacık var. Neredeyse her atom için ayrı bir cetvel çıkartmak gerecek.

Atom altı parçacıklara inildiğinde 1= 0 ve 0=1 oluyor. Kısa süreliğine beliren sanal parçacıklar , gelip giden parçacıklar vs. derken tam bir karambol söz konusu.

Bizim ölçemediğimiz başka bir enerji boyutuna geçiyor bu parçacıklar ve bizim aletlerimiz 0(sıfır) gösteriyor. Yok dediğimiz şey ise; şu an bizim ölçemediğimiz demek.

Büyük Patlama için ise durum şöyleydi; büyük patlama = mutlak 0 (sıfır) noktası. Şimdi biliyoruz ki aslında oradaki sıfır noktası bizim ölçümleyemediğimiz bir enerji boyutu. Parçacıklar bizim evrende kararsızlar, sanallar, yani sıfır değerindeler. Tabiri caizse bu mutlak sıfır noktasının gerisinde ise bu parçacıkların kararlı oldukları başka bir yer / mekan / dalga vs. var.

Orada ne var? Şimdilik bilmiyoruz, sormaya devam edersek daha çok öğreneceğiz. Öğrendikçe de sormaya devam edeceğiz. Bu hiç bitmeyecek.Her cevap bir sonraki sorunun öncüsü olacak tabi. Arada sıkılanlar olacak tabi, "bana bu kadar cevap yeter, ben elimdekilerle kesin bir yargıya varayım " diyenler elbette çıkacak. Sormayı bitirmemek lazım ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swarf -- 8 Nisan 2019; 14:59:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Popolistler disinda ateizm ve deizm belli bir bilgi kultur ve entellektuellik gerektir.
    Dolayisi ile birbiriyle anca fikir alis verisinde bulunur.tartismaz.
    Onu genelde malum zihniyetli cahiller yapar.
    Dun ateist ve deistler giremez baslikli mezhep konusu acildi 2dk gecmeden muslimler birbirine girdi..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEA13FC81

Siz olmadığını bana ben olduğunu size kanıtlayamayacaksam tartışmayı agnostikler kazanmıştır.
    Siz oldugunu oda olmadigini kanitlayamiyorsa tek kaybeden sizsiniz.
    Olmadigini iddia eden ve tartismayi uzaktan izleyen agnostik kazanir..

• O olmadığını ben olduğunu kanıtlayamıyorum ve ben kaybediyorum. Taraf tutma.

Agnostik Tanrının olmadığını söylemez,aksine asla varlık veya yokluğunun belirlenemeyeceğini söyler. Araştırın sonra konuşun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Kaç nurcunun felsefe yaptığını gördün?

Tanrı evrene aşkın da olabilir,evrenin toplamı Tanrı da olabilir felsefeye göre. Sen Tanrının yokluğuna ne kadar inanıyorsan ben de o kadar Tanrıya inanıyorum. İnanç,mantık ve itaatin karışımıdır. Mantığımım bittiği yerde imanım başlar.
    Nurculuk zaten felsefik akimdir.
    Klasik nurculuguda gayet guzel icra ediyorsun.
    Son cumlelerinin altina imzam olan

Gercek oslam bu degil i

birakiyorum..

• Aptal degilsem taraf tutmaliyim.
    En guncel bilim akil ve mantigin bireysel degil kollektif tarafini..
    Tek kaynak ve elci dururken 2. 3. 4. Vs kitaba elciye evliyaya tabi olmus birinin taraf tutma tepkisi yansimanin belirtisi olsa gerek..

• Evin arkasinda ejderya var diyen birine

Hayir yok denildigi zaman

Var diyen iddiasini kanitlamak zorundadir..

Sizin allah var iddianizla ejderya bar iddiasi arasinda tek fark ejderyanin kancli canli modellemesini yapabiliyor olmamizdir..

• quote:

Size dininiz yüzünden hüküm verecek bir mercii yok şu an. Ne olursa olsun bu çağda katledilmezsiniz. Umarım sizde anlamışsınızdır. İyi günler dilerim.
    Sizin bu hos goru safsatalarinizi yeniden canlandirip madimakta yaktiklariniza anlatin.
    Ozendigin bedevilerin orta asyada katlettigi turklere anlatin.
    Altinlari icin yaktiginoz hintlilere anlatin.
    Gucu ele gecirince her birinizin ne denli gaddar despot oldugunu icinizden gelen biri olarak iyi bilirim..

• cemmail kullanıcısına yanıt
    Sunlari code sekljnde eklesende konuyu takip iskenceye donmese..

• quote:

Orijinalden alıntı: Su Aygırı

şu anda bile uzay boşluğunda yoktan var olan şeyler var yalnız

tek bir maddenin patlaması dediğin şey membranların çarpışması

biraz modern fizik tavsiye ederim 50 yıl önceki konular bunlar
    kanıt araştırma vs var mı hocam "uzay boşluğunda yoktan var olan şey" hakkında okumak isterim
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.