Şimdi Ara

Ateizm ile Deizm'in tartışması (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
0
Favori
7.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Krauss'un Hiç Yoktan Bir Evren kitabını da tavsiye ederim
  • Adam mantıksız oldu mu sapla samanı karıştırır.
    İlginç olan sizin mantığınız.Aklınca iki gurubu kavga ettireceksin.
    Senin oyunlarına gelmiyorlar işte.
    Kafan buna basmıyorsa biz ne yapalım.

Siz saldırgan ve kavgacı insanlarsınız. Biz barışçıyız. bu kadar basit demekki .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

Bu mesaj silindi.
    Adam mantıksız oldu mu sapla samanı karıştırır.
    İlginç olan sizin mantığınız.Aklınca iki gurubu kavga ettireceksin.
    Senin oyunlarına gelmiyorlar işte.
    Kafan buna basmıyorsa biz ne yapalım.

Siz saldırgan ve kavgacı insanlarsınız. Biz barışçıyız. bu kadar basit demekki .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Su Aygırı

hawking'i tavsiye ederim

Stephen Hawking: Nothing existed before Big Bang

Ateizm ile Deizm'in tartışması

• mr.jk M kullanıcısına yanıt
    bu tartışmayı daha önce yapmıştık sanırım seninle tekrar etmeyeceğim ancak Hawking'in ateist olduğunu biliyorsun değil mi?
  • quote:

bu tartışmayı daha önce yapmıştık sanırım seninle tekrar etmeyeceğim ancak Hawking'in ateist olduğunu biliyorsun değil mi?
    evet, sonra da kaçmış gitmiştin..
    hawking'in ne olduğu beni ilgilendirmiyor, ben kişinin söylediklerine bakarım, kimin neye inandığına göre inanç belirlenmez..sen böyle yapıyorsan sana da tavsiye kim neye inanmış diye inanç belirleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 13 Nisan 2019; 17:57:6 >
  • Bu adam harbiden kafayı sıyırmış
  • ateistler maddecidir
    teistler spiritüel yanı var ama kısıtlı ağırlıklı olarak dogma
    maddenin kaynağını madddede değil ruhta arar soyut bişeye madde atfedermiş gibi dogma yapıştırır
    deistler spiritüel

arada köprü gibi olan teistlerdir

bana sorarsan boş münakaşa
    tanrı varlığını reddetsen bile onun yerini ateizmdeki atomculuk
    spiritüelizmde enerji yerini mutlaka dolduruyor

kimi tanrıyı insanüstü ama insan gibi varlık gibi düşünür
    kimi enerji olarak düşünür

bütün bunlar aynı şeyin farklı yaklaşımları olduğundan
    aslında biraraya gelebilseler birbirlerinden alacakları şeyler herzaman vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1shot1kill -- 13 Nisan 2019; 18:46:38 >
  • quote:

hocam şuan o kitabı alıp okumam zor (zamanım 0 gelecek 2 ay adına) ve videoda pek yeterli gelmedi bir 3. kaynak rica etsem? mümkünse internetten

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    https://www.bilimtreni.com/higgs-bozonu-sanal-parcaciklar/
    Evrim Ağacı
    Kuantum Dalgalanma: Yoktan Var Olabilen Enerji ve Evrenin Var Oluşuna Etkisi - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/kuantum-dalgalanma-yoktan-var-olabilen-enerji-ve-evrenin-var-olusuna-etkisi-2894

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 13 Nisan 2019; 21:0:23 >

• quote:

https://www.bilimtreni.com/higgs-bozonu-sanal-parcaciklar/
    https://evrimagaci.org/kuantum-dalgalanma-yoktan-var-olabilen-enerji-ve-evrenin-var-olusuna-etkisi-2894
    Hmmm hocam yeni bir yaklasim olduğu yazıyor kesin degil diyor baska yerlerde de okumalar yaptim ayni sekilde ispatli falan bir sey degil

Bir de bilimdeki boşluk kavramiyla felsefedeki hiclik kavrami tamamen zit seyler biz uzaydaki boslugun icinde bir sey var mi yok mu nedir ne degildir bilmiyoruz tam olarak ama hiclik denen sey yokun da yok olması hicbir şey

Herneyse bu acmazlar daha 1000 yil açılmaz bugun adina bunu öğrendim iyi oldu teşekkür ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    çok küçük bir zaman diliminde dual olarak var olup birbirlerini nötrledikleri için kendilerini görmeye henüz teknolojimiz imkan vermese de etkileri tespit edilmiş
  • quote:

çok küçük bir zaman diliminde dual olarak var olup birbirlerini nötrledikleri için kendilerini görmeye henüz teknolojimiz imkan vermese de etkileri tespit edilmiş
    sana daha önce de söylemiştim, bahsettiğin şeylerin tamamı zorlama hayal ürünü, hiçbir ispatı yok
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 18 Mayıs 2020; 10:20:3 >
  • quote:

-
    matematik / fiziğe hayal ürünü demedik, bir defa da okuduğunuzu anlasanız nasıl olur?
    ortada ispatlı birşey yok, seni dediklerinin hepsi zorlama hayal ürünü beyin fırtınası dediğimiz iddalardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 13 Nisan 2019; 22:29:1 >
  • ateizm deizm tartışması açtık, yine hepsi birleşip teistlere saldırıyor..psikologlar bu durumu araştırmalı
    zorlama beyin fırtınası yaparak değil matematiksel denklemler sonucu ortaya çıkmış şeylerdir
    karadelikler gibi ya da higgs bozonu
    bunlar da sadece matematiksel denklemlerdi zamanında, geçen fotoğrafı çekildi
    ateist ve deistin kendi aralarında değil de sadece teistlerle şiddetli tartışma içerisinde olması ateist ve deistlerin değil, teistlerin kendinden olmayana saldıran taraf olduğunu gösterir
  • quote:

zorlama beyin fırtınası yaparak değil matematiksel denklemler sonucu ortaya çıkmış şeylerdir
    karadelikler gibi ya da higgs bozonu
    bunlar da sadece matematiksel denklemlerdi zamanında, geçen fotoğrafı çekildi
    tamam sende fotoğrafı çekilince idda edersin o zaman buraya gelip de zorlama hayal ürünü şeyleri "ispatlanmış gerçek" gibi sunamazsın insanda biraz utanma olur.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.