Şimdi Ara

Ateizm ile Deizm'in tartışması (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
0
Favori
7.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kitapyurdu, Kitapla buluşmanın en kolay yolu
    https://m.kitapyurdu.com/index.php?route=products/productdetail&product_id=285222

Gençler boş yapmayın açın okuyun üstteki kitabı.3 günlük dünyada birbirinize bu kibir gösterisi de neyin nesi,burada yeryüzünde havanız olabilir ama kefen içinde herkes hiçbirşeye sahip değil bill gates bile.Tartışa tartışa beyin hoşafa döner bu mecrada sonra Einsteinım havalarında hoşaf olduğunun farkında olmayan bir beyinle bir başınıza kalakalırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu başlığı ne ? :"Ateizm ile Deizm'in tartışması"

Konuyu açan kim ? : Attığı yüzlerce mesajda Ateist ve Deistlerle alay eden smiley ve alaycı ifadeler kullanan birisi.

Konunun amacı ? : Ateist ve Deistleri biribiri ile çatıştırmak.

ve Ateist - Deist çatışması çıkartmak için sürekli mesaj atmak.

Bu oyuna düşmeyen Ateist ve Deist arkadaşlara çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catruyorta -- 14 Nisan 2019; 5:18:27 >
  • smartboy38 S kullanıcısına yanıt
    Bende boş yapma diyerek sana Ufak bir hatırlatma yapayım o halde.

Şöyleki:
    quote:

Sizinkiler vaktiyle zamanında dünyaya iki kişi olarak gönderildiklerine, Tüm insan oğullarının bu iki kişiden ürediğine inanırlar.

Bu çocukların üremek için Ensest ilişkiden başka yolları yoktur.

Günümüzde bu coğrafyada ensest yaygınsa bunun nedeni bu sorun bu coğrafyanın insanlarının bilinç altlarına bu ensest ilişkinin sokulmuş olmasından kaynaklanmaktadır.
    Bu kitabın yazarı iyi bir hristiyan. Kendisinden etkilenip hristiyan oldum, teşekkürler umarım bu hristiyan abimizin kitaplarının reklamını daha çok yaparsınız. Yalnız bir probleminiz var. Bu abiye göre kafirsiniz ve yanacaksınız. Ben yanmayacağım artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Bu kitabın yazarı iyi bir hristiyan. Kendisinden etkilenip hristiyan oldum, teşekkürler umarım bu hristiyan abimizin kitaplarının reklamını daha çok yaparsınız. Yalnız bir probleminiz var. Bu abiye göre kafirsiniz ve yanacaksınız. Ben yanmayacağım artık.
    Biz Hristiyanların kitabı İncilin de tahrip edilmiş de olsa Allah katından Hazreti İsaya indirildiğini kabul ederiz ama Hristiyanlar Hazreti Muhammedin peygamberliğini ve Kuranı Kerimi kabul etmezler.Ateizm safsatası çöktü şimdi de Allah vardır ya da yoktur varsa bilmem bilemeyiz mi acaba yoksa var mıdır la yok yaa yoktur yoktur bilemeyiz anlayışı olan Agnostisizm ve Allah var ama kitap yok din yok herşeyi yarattı ama bize karışmıyor anlayışı olan deizm diye abidik gubidik bir anlayış çıktı.Yani 2 takım var maç oluyor ama ortada hakem yok gibi birşey deizm Birbirimizin zamanını daha çok çalmayalım kardeşim.Kitabı bir oku önce nerede mantıksal hatalar var nerde çelişkiler var anlatırsın bana ben de sana hak veririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: catruyorta

Şöyleki:
    quote:

Sizinkiler vaktiyle zamanında dünyaya iki kişi olarak gönderildiklerine, Tüm insan oğullarının bu iki kişiden ürediğine inanırlar.

Günümüzde bu coğrafyada ensest yaygınsa bunun nedeni bu sorun bu coğrafyanın insanlarının bilinç altlarına bu ensest ilişkinin sokulmuş olmasından kaynaklanmaktadır.
    Tamam kardeş.Selametle

Yani tavsiye ettiğiniz kitabın yazarı sizin inandıklarınıza inanmıyor. Ona göre siz kafirsiniz size göre o. Bakalım belki bu tavsiyeleriniz çok daha fazla kişinin hristiyan olmasına vesile olur. Hayırlısı.

• quote:

Yani tavsiye ettiğiniz kitabın yazarı sizin inandıklarınıza inanmıyor. Ona göre siz kafirsiniz size göre o. Bakalım belki bu tavsiyeleriniz çok daha fazla kişinin hristiyan olmasına vesile olur. Hayırlısı.
    Bu yazarın kalbini bilemem.Belki bakarsın ilerde müslüman olur bunun onlarca örneği var.Mesela aynı çapta kitap yazmış meşhur Fransız Profesör Maurice Bucaille diye koyu bir hristiyanken Kurandaki delilleri bilimle irdeleyerek müslüman olmuş bir insan var.Güzel kardeşim inanmak zorunda değilsin zaten.Konuyu sağa sola çekip kendi zihniyetini tatmin etmek yerine biraz okumanı tavsiye ederim.Sana göre bana göre din Sana göre bana göre Tanrı olmaz,dinsizlik yaşam tercihin olabilir saygı duyarım.Tipik şekilde anlamak için değil cevap vermek için yazıyorsun.Bir yobazı daha susturdum psikolojini ve Allahın hak dinini çürütme gayretini gülümseyerek takip ediyorum güzel kardeşim

Belki öyle olur belki böyle olur.
    Şu anda hristiyan mı hristiyan. Bu kişinin dinini merak ederek ondan etkilenip aynı inanca geçmek isteyenler hangi inancı benimseyecek? Hristiyanlığı. Tebrik ederim umarım hayırlısı olur hristiyanlığa geçen kardeşlerimiz için. Sağol, hep hristiyanları ve eserlerini tanıt. Hayırlısı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Deistlerin ateistlere, teistler kadar zararı yok.
    Ben bilimsel düşünen bir insanım ve bilime göre tanrı diye bir şey yok şuan.
    Bilimsel dusunuyorsunya! Hangi bilimi alırsan al içerisinde belli bir sistem barındırır. Belli kurallar vardır.
    Peki bu durum kendiliğinden mi oluşmuştur?

Insanoğlu bile daha yasanilir bir dünya için kurallar koyar. Örneğin trafikte hiç bir kural olmasa yogun bir kavşakta trafik felç olur.

En sağlam makinenin içindeki bir parça görevini yapmasa sistem arıza verir.

Elektrik Elektronik cihazlarda basit bir kisadevre o cihazın düzgün calismamasina yol açar.

Yani her şeyde bir kural vardır. Ve basit bir hata o sistemi çalışmaz hale getirir.

Oyleyse bu dunyanin sıcaklığı, nemi soludugumuz havanın dengesi.... kimin eseri? Milyarlarca yıl bu dünya tesadüfen mi kalmis?

Evrene baktığımızda ise, dünyanın bir toz zerresi kadar küçük olduğu anlaşılıyor!
    Tüm bu sistemlerin ne zaman oluştuğu bilinmiyor. Bu sistemler bizim hayal bile edemeyecegimiz bir aklın ve gücün eseridir. O da Allahtir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil altın -- 15 Nisan 2019; 1:20:19 >

• halil altın H kullanıcısına yanıt
    Böyle mükemmel bir yaratıcı sonsuz zaman önce deve kuşu yumurtasında mı doğdu.

Sonsuz zaman önce ultra mükemmel bir güç.????

Siz mantığınızı ve muhakeme gücünüzü kaybetmiş insanlarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: importpccar

Böyle mükemmel bir yaratıcı sonsuz zaman önce deve kuşu yumurtasında mı doğdu.

Sonsuz zaman önce ultra mükemmel bir güç.????

Siz mantığınızı ve muhakeme gücünüzü kaybetmiş insanlarsınız.
    Eğer biz bilip bilmediğimiz her şeyi yaradan Allaha inandığımız için "mantigimizi ve muhakeme gücümüzü kaybetmiş insanlar" oluyorsak!

Bildiklerinden kat kat daha fazla bilmedigin olayların gerçekleştiği kainatı kucumsemek, onu yaradani görmezden gelmek nedir? Yorum yapmak istemem!

Forumda 2 yılı askindir mantıklı bir cevap ta görmedim!

• quote:

Belki öyle olur belki böyle olur.
    Şu anda hristiyan mı hristiyan. Bu kişinin dinini merak ederek ondan etkilenip aynı inanca geçmek isteyenler hangi inancı benimseyecek? Hristiyanlığı. Tebrik ederim umarım hayırlısı olur hristiyanlığa geçen kardeşlerimiz için. Sağol, hep hristiyanları ve eserlerini tanıt. Hayırlısı olsun.
    Bir ara birine caner taslamanın bir kitabını önerdim,güldü Adnan Oktarın eski müridi diye dalga geçmişti.Buna da hristiyan diyorsun.Size de yazar beğendiremiyoz kardeşimAvrupada ve diğer ülkelerde gerçekten merak ederek ve irdeleyerek dine yaklaşanlar islamı seçip müslüman oluyorlar.Kardeş gene konuyu bağlamından koparıp farklı mecralarda yüzmeye başladın.Al Sana bilimsel tarzda din eleştirisi olan ve hak ile batılı belki ayırt etmeni sağlayacak kitap."Tevrat,İnciller Kuranı Kerim ve Bilim" yazarı prof.Maurice Bucaille.Adam delilleri tek tek harfiyen anlatmış.Peygamberimize ta o zamanlarda bu kitabı sen yazdın veya sana bunu şunlar şunlar yazdırdı iftirasına o dönemin bilimsel literatürünü tararayarak bir bir cevap veriyor,neden elinin altında Fransa gibi rafah bir ülkede iyi bir ünvanı ve hazır hristiyanlık dini varken İslamı benimsediğini gene bilimsel dilde delillerle ortaya koyuyor.İnsan uydurması dinlerle semavi dinlerin farkını,ardından semavi dinler içinde sonuncusu olan İslamın önceki semavi dinler ve diğer uyduruk dinlerden farkını bir bir ortaya delillerle koyuyor.Tabuları önyargıları yıkmak çok zordur,insan doğası işte ama bir yerden başlamak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy38 -- 15 Nisan 2019; 23:27:10 >

Yo ben o hristiyan abiyi önermenden gayet memnun kaldım ve beğendim. Umarım çok sayıda kişiyi hristiyan yapmana haklarında hayırlısı ise vesile olur. Hayırlısı hayırlısı.

Din değiştiren evet çok kişi var. Ben de islamdan genç yaşta vazgeçenlerden biriyim örneğin. Bu ülkede çok daha rahat edebilirdim fakat inanma ihtimalim olmadığına göre bunu sürdürmemin anlamı yoktu.
    Ha din değiştirme demişken google’a “Why I left islam” yazdığında o kadar çok sonuç çıkıyor ki. Bir bak istersen hep tek taraflı bakma. Tabi diğer dinlerde de azalma var. Harvard üniversitesinde ilk defa iki sene önce deist agnostik ve ateistlerin oranı hristiyanları geçti örneğin. İslama inanan her kişiye karşılık üçten fazla kişi inanmıyor. Tabularını yıkmak kimine zor kimine değil. Ben kendi adıma yıktığımda büyük bir esenlik hissettim. Sizin tabularınız sizin bileceğiniz iştir ben karışmam.

• quote:

Yo ben o hristiyan abiyi önermenden gayet memnun kaldım ve beğendim. Umarım çok sayıda kişiyi hristiyan yapmana haklarında hayırlısı ise vesile olur. Hayırlısı hayırlısı.

Din değiştiren evet çok kişi var. Ben de islamdan genç yaşta vazgeçenlerden biriyim örneğin. Bu ülkede çok daha rahat edebilirdim fakat inanma ihtimalim olmadığına göre bunu sürdürmemin anlamı yoktu.
    Ha din değiştirme demişken google’a “Why I left islam” yazdığında o kadar çok sonuç çıkıyor ki. Bir bak istersen hep tek taraflı bakma. Tabi diğer dinlerde de azalma var. Harvard üniversitesinde ilk defa iki sene önce deist agnostik ve ateistlerin oranı hristiyanları geçti örneğin. İslama inanan her kişiye karşılık üçten fazla kişi inanmıyor. Tabularını yıkmak kimine zor kimine değil. Ben kendi adıma yıktığımda büyük bir esenlik hissettim. Sizin tabularınız sizin bileceğiniz iştir ben karışmam.
    Allah yeniden hidayet verir belki güzel kardeşim belli mi olur.En azından ölmeden Maurice amcanın kitabını oku da dinler hakkında kulaktan dolma değil sahih bilgilere sahip olarak ışıklar içinde uyu.Sen Allahı unutsan da Allah seni unutmaz.Yaşın kemale erdikçe veya son nefesini verirken verdiğin kararına ne kadar pişmanlık duyacağını bilseydin bunu yapmaz,çoğunluk böyle yapıyor diyenlerin yolundan gitmez kibir batağına düşmezdin."Kalpler ancak Allahı anmakla huzur bulur." ayetini de asla unutma.Gene de tabi ben böyle esenlik ve refah içindeyim diyorsan saygı duyarım.Hayat senin karar senin.Ahireti inkar edip 3 günlük dünyanı kendi kurallarına göre özgürce yaşamayı seçtiysen sonuçlarına bedenin ölü bir et yığını olarak toprağa atılınca istesen de istemesen de katlanmak zorunda kalacaksın.

Ankebut 64
    Çünkü [akıllarını kullansalardı bilirlerdi ki] bu dünya hayatı geçici bir zevk ve eğlenceden başka bir şey değildir; oysa sonraki hayat, tek [gerçek] hayattır: keşke bunu bilselerdi!
    Araf 51
    Onlar dinlerini oyun ve eğlence edinmişler ve dünya hayatı da kendilerini aldatmıştı. İşte onlar bu günlerine kavuşacaklarını nasıl unuttular ve âyetlerimizi nasıl inkâr edip durdularsa, biz de onları bugün öyle unuturuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy38 -- 16 Nisan 2019; 1:22:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: catruyorta

Şöyleki:
    quote:

İmzamı altına aynen atarım.
    Ben senden öncelikle çok daha yaşlıyımdır zaten ben olmuşum kemal canım kardeşim. Dinlerdeki güzel yaklaşımlara saygım ve sevgim zaten var. Bak mesela bir zen budist hikayesi:

“zen ustası olmak için on yıldır eğitim alan budist rahip artık hazır olduğuna inanıyordu. yağmurlu bir günde ünlü üstadı nan-in’i ziyarete gitti. içeriye girdikten sonra öğretmeni nan-in budist rahibe sordu:
    – şemsiyeni ve ayakkabılarını kapının dışında mı bıraktın?
    – elbette, gittiğim her yerde dışarda bırakırım, bu bir kibarlık kuralıdır.
    – o zaman söyle bakalım; şemsiyeni ayakkabılarının sağ tarafına mı, yoksa sol tarafına mı koydun?
    – dikkat etmedim, hatırlamıyorum.
    – zen budizmi kişinin tüm hareketlerinin tamamıyla farkında olması sanatıdır. dikkat etmediğimiz küçücük detaylar bir adamın hayatını tamamıyla mahvedebilir. evinden aceleyle çıkan bir baba asla baltasını küçük oğlunun kolayca ulaşabileceği bir yerde bırakmamalıdır. kılıcını her gün cilalamayan bir samuray, en ihtiyaç duyduğu anda kılıcının paslanmış olduğunu görecektir. sevdiği kadına çiçek vermeyi unutan bir erkek sonunda terk edilecektir.
    budist rahip o zaman anladı ki ruhani dünyada uygulanan zen tekniklerini çok iyi bilse de önemli olan onları günlük hayatında da uygulamasıydı.
    hayat akarken küçük detaylara dikkat etmek hayatı daha güzel veya çirkin yapar, hayat detayda gizlidir, önemsiz gibi gördükleriniz hayatınızı değiştirir.”

Bak buna da çok saygım ve sevgim var. Ha örneğin konfüçyüsün sözleri ne kadar muhteşem değil mi ama işte köleler hakkındaki hiç bir görüşüne katılıp uygulamıyorum.
    Örnekse hazret i Muhammed’in de güzel sözleri var fakat efendisinden başkasına intisaba yeltenen kölenin ibadeti sahih olmaz dendiğinde gülüp geçiyorum. Konficiyus’ün bazı hukuki görüşleri de islam hukuku da uygulanamaz ortaçağ- ilkçağ kurallarıyla dolu. Uzatacak durum yok. Sonsuz güçle konuştum diyenlere inşallah öyledir tebrikler deyip geçiyorum. İnanma ihtimalim de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 16 Nisan 2019; 9:9:3 >

• quote:

Ben senden öncelikle çok daha yaşlıyımdır zaten ben olmuşum kemal canım kardeşim. Dinlerdeki güzel yaklaşımlara saygım ve sevgim zaten var. Bak mesela bir zen budist hikayesi:

“zen ustası olmak için on yıldır eğitim alan budist rahip artık hazır olduğuna inanıyordu. yağmurlu bir günde ünlü üstadı nan-in’i ziyarete gitti. içeriye girdikten sonra öğretmeni nan-in budist rahibe sordu:
    – şemsiyeni ve ayakkabılarını kapının dışında mı bıraktın?
    – elbette, gittiğim her yerde dışarda bırakırım, bu bir kibarlık kuralıdır.
    – o zaman söyle bakalım; şemsiyeni ayakkabılarının sağ tarafına mı, yoksa sol tarafına mı koydun?
    – dikkat etmedim, hatırlamıyorum.
    – zen budizmi kişinin tüm hareketlerinin tamamıyla farkında olması sanatıdır. dikkat etmediğimiz küçücük detaylar bir adamın hayatını tamamıyla mahvedebilir. evinden aceleyle çıkan bir baba asla baltasını küçük oğlunun kolayca ulaşabileceği bir yerde bırakmamalıdır. kılıcını her gün cilalamayan bir samuray, en ihtiyaç duyduğu anda kılıcının paslanmış olduğunu görecektir. sevdiği kadına çiçek vermeyi unutan bir erkek sonunda terk edilecektir.
    budist rahip o zaman anladı ki ruhani dünyada uygulanan zen tekniklerini çok iyi bilse de önemli olan onları günlük hayatında da uygulamasıydı.
    hayat akarken küçük detaylara dikkat etmek hayatı daha güzel veya çirkin yapar, hayat detayda gizlidir, önemsiz gibi gördükleriniz hayatınızı değiştirir.”

Bak buna da çok saygım ve sevgim var. Ha örneğin konfüçyüsün sözleri ne kadar muhteşem değil mi ama işte köleler hakkındaki hiç bir görüşüne katılıp uygulamıyorum.
    Örnekse hazret i Muhammed’in de güzel sözleri var fakat efendisinden başkasına intisaba yeltenen kölenin ibadeti sahih olmaz dendiğinde gülüp geçiyorum. Konficiyus’ün bazı hukuki görüşleri de islam hukuku da uygulanamaz ortaçağ- ilkçağ kurallarıyla dolu. Uzatacak durum yok. Sonsuz güçle konuştum diyenlere inşallah öyledir tebrikler deyip geçiyorum. İnanma ihtimalim de yok.
    Saygılar hürmetler kardeş.Düşüncen hayatın tabi seni ilgilendirir bana bunları eleştirmek değil saygı duymak düşer

Bilmukabele smart kardaşım bilmukabele.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.