Şimdi Ara

Ateizm mantıklı ise.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
0
Favori
5.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• ELİNE ALMAYI EN ÇOK SEVDİĞİN ŞEY NEDİR

• İçinizde kalan en büyük şey nedir ?

• Erkek Memesi Ne İşe Yarar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi importpccar -- 27 Nisan 2019; 18:17:50 >
  • Bir tartışma ortamına girdiğimde çoğu zaman tarafların tamamı cahil oldukları için garip şeyler hissediyorum. Bu konuyu açan sünni cahil olduğu gibi ona cevap veren diğerleri de cahil. Bu konuyu açanın söylediği şeyin bir değeri olmadığı gibi ona cevap verenlerin söylediklerinin de bir değeri yok. Çünkü boş teneke boş ses çıkarır...

Uçağı buluyorsunuz Allah’a gerek kalmadı diyorsunuz Çift yarık deneyini yapıyorsunuz allaha gerek kalmadı diyorsunuz. Bilim ilerledikçe sizde daimi şekilde artık allaha gerek kalmadı diyorsunuz. Acaba ateşi bulan adam allaha gerek kalmadı demiş olsaydı ve bunu görseydiniz, adam hakkında ne düşünürdünüz?

Suni şekilde bilimi dinin karşısına yerleştirip bilimsel ilerlemeyi dinin çöküşü olarak algılamak ve algılatmak en hafif tabiriyle kör kütük zır cahilliktir. Bu konuda çok çok güzel bir kitap olan “Alper Bilgili - Bilim Ne Değildir?” kitabını öneririm.

Alttaki çok etkilendiğim defalarca izlediğimde en sevdiğim şeyi yaptım; üzerine düşündüm. Ve videoya kendi yorumumu getirdim: Video başlangıcında dünya üzerine çift sıra halinde binlerce siyah masa yerleştirdim. O çok etkileyici müzik hafiften giriş yaparken elinde ateş tutan bir yerli ilk masaya geldi ve “artık allaha ihtiyacımız yok” dedi. Ardından kamera çoka ağır şekilde aya doğru yükselirken birer birer her masaya bir kişi geldi; einstein, galileo, graham bell, tesla, carl sagan vesaire vesaire... hemen her gelen masaya icadını koydu ve aynı cümleyi söyledi: “Artık Allah’a ihtiyacımız yok.” sonra yeni gelen kişinin ayak sesleri gelirken (yeni gelen kişiyi göstermeyecek) ve kamera aya doğru yükselirken masaların sonu olmadığını ve her masaya bir icat geleceğini anlayacaktık; ve gelenlerin çoğu “artık Allah’a ihtiyacımız yok.” diyeceğini bilecektik. Sonra video ay’dan itibaren aynı videodaki gibi devam edecekti:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gavur Padisah kullanıcısına yanıt
    Kapak mı olmuş Lan adam kendi görüşünü çürütüyor bunları söyleyerek Tanrı zorunlu değildir diyor adam. Senin gibi felsefeden anlamayan aptallar da bana cevap veremediği zaman onun bunun yazdığına dayanıyor. Lan dayandığın adam bilgili olsa bari İslamı tek gerçek sanan okumayan, cahilin biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 27 Nisan 2019; 18:27:36 >
  • imam

Hocanın biri köyündeki kadına aşık olur. Kadına der ki:
    - Ne yapıp edip seni alacağım
    der. Ama kadın evlidir ve bu yüzden pek gönlü yoktur. Kadın hocaya sana varırım ama 3 şartım var der. Hocada söyle der.
    Kadın:
    1. caminin içinde açıp şeyini göstereceksin
    2. camide rakı içeceksin
    3. ise beni herkesin önünde şey yapacaksın
    hocada: tamam der.
    Tabi kadın hocanın bunları yapamayacağını sanar.
    -Hoca bir gün camide vaaz verirken cemaate şöyle der:
    - Ey cemaat bazıları bana köyde sünnetsiz diyor alın bakın ben sünnetliyim der ve açıp herkese şeyini gösterir.
    Tabi cemaat çok şaşırır. O gün kadının kocası da camidedir. Ve adam da çok şaşırır. Eve gelince karısına ya hanım bu hoca delirmiş bu gün camide vaaz verirken hepimize açıp şeyini gösterdi .
    Bunu duyan kadın eyvah der. İlk sınavı geçti ama diğerlerini geçemez diye düşünür.
    Yine bir gün hoca camide vaaz verirken bir elinde bir bardak su diğer elinde de rakı vardır.
    - Hoca cemaate der ki ey cemaat gavurlar işte böyle su gibi rakı içiyo der ve şaşırmışcasına rakıyı içer.
    Cemaat ne yaptın hoca o rakıydı diye söyler ve hocada şaşırmışım der. Tabi kadının kocası da camidedir ve eve gelince ya hanım bu gün hoca yine yaptı yapacağını camide rakı içti der.
    Bunu duyan kadın iyice şaşırır ama son sınavı geçemez ki diye düşünür. Ve sıra son sınava gelir.
    Kadın kocasıyla birlikte caminin yanındaki tarlalarında çalışmaktadır. Bu sırada hoca minarenin tepesinden kadının kocasına ağzına geleni sayıp küfür etmektedir. Bunu duyan adam çok şaşırıp:
    - Ne oldu hocam niye küfür ediyorsun¿
    Hoca:
    - Ayıp değil mi dışarda da mı iş yapılır gidin evinizde yapın ne yapacaksanız der.
    Adam:
    - Ne işi hoca görmüyor musun tarlada çalışıyoruz der.
    Hoca:
    - Gel bir de burdan bak nasıl görünüyor diye adamı çağırır.
    Adam:
    - Tamam geliyorum der.
    Tabi bizim hocaya fırsat doğar kadının yanına gelip son sınavı da geçer. Kadın üzgündür. Bu sırada kadının kocası gelir ve hocaya:
    - Hakikaten de hocam minareden öyle gözüküyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Kapak mı olmuş Lan adam kendi görüşünü çürütüyor bunları söyleyerek Tanrı zorunlu değildir diyor adam. Senin gibi felsefeden anlamayan aptallar da bana cevap veremediği zaman onun bunun yazdığına dayanıyor. Lan dayandığın adam bilgili olsa bari İslamı tek gerçek sanan okumayan, cahilin biri.
    Hayır seni çürütüyor. Senin bu saçma fikrin ateizmi temsil etmiyor çünkü. Ne o yoksa senin gibi Hem Hristiyanlık'ı hem Yahudilik'i hem de ateizmi mi gerçek sanacaktı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kainatın nasıl oluşabileceği ile ilgili çeşitli teoriler var, hem de sayfalarca. Ama cahilliğiniz o kadar yüksek bir boyuta ulaşmış ki, okumadığınız ve okumamakta da ısrarlı oluşunuz durumunuzun vahametini gözler önüne sermiş. Şimdi bu yazdıklarımı hakaret olarak algılayacaksınız muhtemelen ama yorumlarınızdan gerçekten bu sonuca varılıyor.

Bazı arkadaşlar onlarca kaynak, alıntı, kitaplar göstermiş, az buçuk da olsa fikir sahibi olun diye, ama diğer insanlara "Siz kutsal kitapları okudunuz mu" diye söylediğiniz eylemi, kendiniz zahmet edip yapmıyorsunuz. Ya da bir diğer ihtimal var, okusanız da ve ne kadar okursanız okuyun, cehaletiniz anlamanıza izin vermiyor.

Kendim de bir deist olarak, bir yaratıcı olduğuna inancım daha fazla olsa da, bunun aksini iddia eden bilimsel gelişmeleri ve bu bilimsel gelişmeler neticesinde öne sürülen, yüzlerce belki binlerce sayfadan oluşan teorileri inkar edemiyorum.

Keşke saygı duyulmayı talep ettiğiniz gibi, kendiniz de karşı tarafa saygı duyup, en azından iddialarını ve iddialarını dayandırdıkları şeyleri zahmet edip okusanız. Diğer ihtimale ise (anlayamama) maalesef yapılabilecek bir şey yok.

Bak bir arkadaş çok güzel bir soru sormuş. Tabi anlayabilseydiniz o soruyu, muhtemelen daha sonra ki yazdıklarınızı yazmadınız ve ufakta olsa sorgulamaya başlardınız "ya onlar haklıysa?" diye. Soru çok basit, "sonsuz uzunlukta ve sonsuz bir şekilde uzayan bir ipi, ne kadar kesersen kez ipin baş ucuna erişebilir misin?" Ama siz ısrarla sorunun mantığını anlamamakta ısrar ederek, "o zaman ipi kim yarattı" (böyle dediğinizi iddia etmiyorum, teşbih yapıyorum) tarzında soruya soruyla karşılık vermeye çalışarak olayı çarpıtıyorsunuz.

Siz ısrarla kanıt istiyorsunuz ama kanıtlanmış bir şey olsa bunun adı Teori olmaz zaten. Ayrıca din ve inanç kavramları da komple çöker zaten. Belki bir gün olacak, belki olmayacak çünkü belki de gerçekten tanrı var, o yüzden Agnostizm diye bir felsefe de var. O yüzden Evrim hala sağlam temellere dayanan bir teoridir. Ayrıca kanıt olayına gelirsek, aynı şekilde sen de tanrının varlığına bir kanıt sunamıyorsun, sunamazsın da. Zaten ikisinden biri kanıtlı bir şey olsa, bir diğeri olmaz. Hoş orası da muamma aslında. Dünya düzcüler varken, evrim teorisi de ispatlansa hala inanmayanlar çıkacaktır, ya da tam tersi.

Ben şöyle düşünüyorum. Diyorsunuz ya, günümüzdeki bilim yasaları hiçbir şeyin yoktan varolamayacağını söylüyor. Evet günümüzde böyle, ama ileri de belki değişebilir. Buna örnek, eski insanlar da Güneş ve Ay'ı tanrı sanırlarmış, çünkü onların zamanındaki önde gelen insanlar da (onlara göre bilim adamı) kendi bilgi birikimlerine göre o sonuca varmışlar. M.Ö'ye de gitmeye gerek yok, 1000-2000 sene önce de insanlara "saniyenin 100'de 1'ine varan bir hızla dünyanın diğer ucundaki biriyle konuşabileceksin hem de birbirinizi görebileceksiniz" deseler, şuan sizin verdiğiniz tepkiyi belki çok daha fazlasını verirlerdi. Günümüz teknolojisiyle şuan dünyanın diğer ucundaki biriyle görüntülü görüşmeyi bırak, 5G teknolojisiyle birlikte "remote-surgery" (uzaktan ameliyat) yapılabilecek bir düzeye geldi. Hem de çok hassas cerrahi ameliyatların bile yapılabileceği söyleniyor.

Şuan daha dünyamızla ilgili bile çok fazla bilgi sahibi değilken, bu kadar keskin ve net konuşmamız bana cahilce geliyor. Kainat, kainat deyip duruyoruz ama, kainat ölçeğinde kum tanesi bile yapmayan dünyamızı daha yeteri kadar keşfedememişken, uzay-zaman ve yaradılış/evren hangisine inanıyorsanız inanın bu denli keskin konuşmak çok yersiz. Einstein'in kara delik teorisini bile kaç yıl sonra internet tabiriyle "tost makinesiyle çekilmiş" diyebileceğimiz bir fotoğrafla anca kanıtlayabildik. Hatta bu olay bile kendi başına bir komedi malzemesi çünkü kendi galaksimizdeki bir kara deliği çekemedik, M-87 isimli bir galaksinin kara deliğinin fotoğrafını çekebildik, imkanlar buna elverdiği için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 27 Nisan 2019; 18:41:0 >

• Ayrıca sen hala bu mesajıma cevap veremedin.

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=138066885&fromzero=yes

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • John Sheppard kullanıcısına yanıt
    Bu adamı ciddiye almayın.
    Oldukça doğru noktalara değinmişsiniz.
    Uçuk bir trol hocam yazdıklarınızdan alıntı, kısa bir yazı bir de smiley oldu cevap.

Bu insanların kapasitesi doğduğunda kulağına üflenen ezanda kalmış.

Kara delik fotosunu çeken photoshop uzmanı bir yazılımcı.
    Yine diğerleri gibi illizyon olma ihtimali çok yüksek.
  • Bos konu. Ateizm veya daha genel olarak materyalizm aciklanamayan seyleri popodan uydurma hipotez degeri bile tasimayan soylemlerle savunmaya calismaz. Butun dini kitaplardaki gibi bastan savma uydurmalara inanmaktansa bilmiyorum demek bilimin kurulu oldugu seylerden biridir. Her seyi allah ol dedi oldu demekle kanitlamaya calisan muslumanlar "ateisler bunu da aciklayin" diyince komik oluyor

Ayrica aciklamasi var keske biraz arastirsaydin konuyu acmadan once. Evrendeki total enerji 0. Big Bang'in baslangici da kuantum etkilesimleriyle aciklanmaya calisiliyor. Bu yuzden 'yokluktan' var olma olayi tamamen aciklanamaz bir sey degil. Bu sadece teorilerden biri.

Bununla birlikte Big Bang'den once yokluk vardi demek sadece dincilerin seviyesindeki her seyi bildigini zanneden insanlarin diyebilecegi bir sey. Bilmediginiz seyleri sallamayi cok seversiniz cunku Bu arada 4 kitabin hepsini de hem Ingilizce hem Turkce okudum bircok kez. Gelip de sen kitabi okudun mu demeyin yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiTYRT -- 27 Nisan 2019; 19:14:0 >

• İçimizdeki ateistlerin en az %90ı linkteki gencin kafasında.Mantığın iflas ettiği durumda kör kütük maddeye tanrısallık atfedilir olay bu kadar basit

youtu.be
    https://www.youtube.com/watch?v=a6o_evc90SI&feature=youtu.be
    https://youtu.be/a6o_evc90SI

• smartboy38 S kullanıcısına yanıt
    Sen önce tanrının varlığını ispatla sonra ateistlere veya materyalistlere bok atarsın.
  • Önce bir şunu izleyin:

Not: Eğer vaktiniz yoksa x2 veya x1.75 hıza almanızı öneririm.
    https://www.youtube.com/watch?v=ARlmFdbN5Gg
  • TR_mahmutpek kullanıcısına yanıt
    Bir vidyo ile ateizmide deizmide çürüttün hemi.
  • TR_mahmutpek kullanıcısına yanıt
    En Son Ne Zaman Aşna Fişne Yaptınız ?

• GRUP SEVER MİSİN ?

• CAMİİ İMAMI VE GENELEV SAHİBİ!

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.