Şimdi Ara

Ateizm mantıklı ise..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
0
Favori
5.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • neden bu kainatın oluşumuna mantıklı bir açıklama getiremiyor?

• Evet yıl 2019 un farkındayız.
    Türleri kökeni Bu gün tüm dünya ünilerinin en fazla öykünen kitabıdır. Türlerin kökeni 1. Sıradadır.
    Mao dan 60 sene geçmiş hala klavuzdur.

Slavoj Zizek 1949 slovenyada doğmuş.Yıl 2019 hala yaşayan klavuzdur.
    Bu kitapları hepsi bir bütündür.

Slavoj Zizek diğer eserlerine değinmedim bile.Sana çok ağır gelir.
    Kırılgan Temas, 2002
    İdeolojinin Yüce Nesnesi, 2002
    Yamuk Bakmak, 2004
    Ahir Zamanlarda Yaşarken, 2011
    Komünizm Fikri, 2012
    Komünizm: Yeni Bir Başlangıç, 2015
    Kendini Tutamayan Boşluk, 2019

Senin 1400 sene önce yazılmış kılavuz kitabla tüm dünyayı idare etmeye çalışıyorsun.
    İnsanları 1400 sene önce kılavuzuna göre şeriata uydurmaya çalışıyorsunuz.

Dediğin gibi yıl 2019. Hadi bir yaylan.
    Kardeş özür dilerim sen troll degilmissin. Senin seviye bayağı düşükmüş. Ben troll zannetmiştim. Bu hakaret degil lütfen yanlış anlama.
    Sen bigbang falan boşver bunları. Kafanı yorma böyle şeylerle.
    Yağmur nasıl yağar, depremler nasıl olur, gökkuşağı neden çıkar, rüzgar nedir, Dünya yuvarlaksa altındakiler neden düşmüyor.
    Sen bunları önce araştır. Kafanda iyicene otursun bunlar.
    Ondan sonra gel, söz seninle her şeyi tartisirim.
    Hala cevap veremedi diyor ya. Yav anlamıyorsun ki. Biz de insanız. Anlat anlat anlamıyorsun, yeter artık be deyip cevap vermeyince, kendi kendine gabariyon. Vay be cevap veremediler diyon. 😂😂😂😂
    Daha şunu anlamadın bak.
    Klavye akıllı tasarımdır.
    Evren akıllı tasarım değil.
    Klavyeyi evrene benzetmek bu nedenle hatadır.
    Ya arkadaş ayrım yapamıyorsun, iki cümleyi anlamıyorsun daha. İlk önce doğru okuyup anlamayı öğren. Tanrı varsa doğa yasalarını yaratabilir bunda bir sorun görmüyorum diyorum sana. Fakat ateist isek Tanrıyı araya sokamayız belli zorunlu yasaların olması gerek. Natüralizm bunu söylüyor zaten. Daha yazmıyorum sana git okuyup öğren.
  • Kim diyor onu? Bence bal gibi getiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Kim diyor onu? Bence bal gibi getiriyor.
    ben diyorum.
    nasıl getiriyor?
  • Ateistler zaten evrenin tamamen nasıl oluştuğunu ve felsefedeki çoğu sorunun çözülmüş olduğunu söylemiyorlar. Hem teistler hem de ateistler hayat hakkında daha çok az şey bildiğimiz konusunda fikir birliği içindeler. Ama natüralist isen teistlere göre çok daha az şey bildiğin aşikardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Kainatın oluşumundan kastın ne onu açabilirsen cevaplarım. Hiçlikten bir şey çıkamaz evren hiçlikten çıkmadı falan mı demek istiyorsun?
  • quote:

Kainatın oluşumundan kastın ne onu açabilirsen cevaplarım. Hiçlikten bir şey çıkamaz evren hiçlikten çıkmadı falan mı demek istiyorsun?
    kainatın oluşumundan kastım ne mi? oluşan kainat işte, neyin kastı?
  • Siz Hıristiyan olmayacak mıydınız?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ya Teizm ya da Nihilizm
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Olabilirim emin değilim. Leibnizci kozmolojik argümanın başarılı olduğu kanısındayım ama bir yandan kötülük problemini de başarılı buluyorum. Sanırım olay diriliş argümanına kalacak.
    Hmm o basit canım doğal süreçlerle oluşuyor diyoruz.
  • Kötülük argümanının nerede başarılı olduğunu düşünüyorsunuz?

• eşom21 kullanıcısına yanıt
    Liberteryen özgür iradede mantıksal çelişki olduğunu düşünmüyorum ama bağdaşırcılıkta var gibi. Delilci kötülükte başarılı duruyor. Biraz da duygusal bir durum çocuk tecavüz haberleri falan duyunca böyle olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 25 Nisan 2019; 0:12:59 >
  • quote:

Hmm o basit canım doğal süreçlerle oluşuyor diyoruz.
    doğal süreçle cep telefonu, televizyon, otomobil, masa, gardrop, apartman oluşmuyorken kainatın doğal süreçle oluşuyor fikrine nasıl sahip oldunuz?
  • Acaba evrende, dünyada herşey ama herşey rastgele tesadüfen mi oluştu..bu kadar detayli muhtesem insan bedeni kendiliğinden oluşabilir mi..tabiki hayır..tam tersi olsaydi galaksiler neden olsun ki insanlar neden iki gözlü iki ayaklı olsun ki..ilkel bir şekilde yaşasın tek gözlü tek ayaklı bu kadar hucreden neden olsun..sonrada yok olsun gitsin..oyle birsey yok malesef..evrende hicbirsey amacsiz degildir

İnorganik-organik farkı var. Doğa yasaları bunu gösteriyor işte. Kuantum fiziği okumadın mı hiç?
  • Al bunu izle anlarsın.

• quote:

Olabilirim emin değilim. Leibnizci kozmolojik argümanın başarılı olduğu kanısındayım ama bir yandan kötülük problemini de başarılı buluyorum. Sanırım olay diriliş argümanına kalacak.
    Sen zaten İslam'ı reddettiğin için kendine ateist diyorsun aslında. Senin içinde bir teist canavarı yatıyor adeta.
  • quote:

İnorganik-organik farkı var. Doğa yasaları bunu gösteriyor işte. Kuantum fiziği okumadın mı hiç?
    doğa YASAları?
    kendi kendine oluşan bir "yasa" da yok; anayasa, iş güvenliği yasası, hepsi bir karar verici irade tarafından hazırlanmış..
    ama doğa yasaları kendi kendine oluşuyor ? bu mantıklı bir düşünce şekli değildir, hayatın olağan akışına aykırı.
  • Gavur Padisah kullanıcısına yanıt
    Gig tv izleyip İslama saldıran senin gibi cahil ateistler değil mi? Ben din felsefesi çalışıp Tanrıyı kökten reddediyorum. Görüşlerim değişiyor bazen sen dogmatiksen ben ne yapayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 25 Nisan 2019; 0:27:47 >
    Tanrı kendi kendine nasıl oluşuyor? Oluşmuyor çünkü Tanrı zorunlu varlık ve ezeli. Aynı şekilde biz de temel bir takım zorunlu doğa yasalarının olduğunu öne sürüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 25 Nisan 2019; 0:29:1 >
  • Duygusal düşüneceksek, Tanrı varsa nedensiz kötülük yoktur.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.