Şimdi Ara

Ateizm mantıklı ise.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
0
Favori
5.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Doğa yasalarından kastım fizik yasaları değil ki. Ayrıca big bang başlangıçla ilgili değil Planck zamanı ve sonrası evrenin evrimi ile ilgili.
    bigbang başlagıç ile ilgili, büyük patlama, öncesinde birşey yok, ilk madde bigbang sonrası oluşuyor yani zaman madde ve doğa yasaları veya sen nasıl adlandırıyorsan..ateizm bitti dostum uzatmaları bile oynamıyor artık uzatmalar da bitti, sen hıristiyan mı olacaksın yahudi mi olacaksın yoksa müslüman mı bir an önce bitik ateizmden vazgeç sana tavsiye nacizane.

• https://www.youtube.com/watch?v=jrwZ9tLOnNQ

• mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Big bang sadece evrenin çok ufak bir noktadan genişlediğini açıklıyor. Ondan öncesi için bazı teoremler var evrenin başlangıcını göstermek için. Ama big bang'in kendisi başlangıçla ilgili bir teorem değil. Ateizm bitti mi Bunu söyleyen birini ciddiye almam bile hata.
  • quote:

Big bang sadece evrenin çok ufak bir noktadan genişlediğini açıklıyor. Ondan öncesi için bazı teoremler var evrenin başlangıcını göstermek için. Ama big bang'in kendisi başlangıçla ilgili bir teorem değil. Ateizm bitti mi Bunu söyleyen birini ciddiye almam bile hata.
    sen ateizmin kainat ile ilgili açıklamasına "doğa yasaları" demiştin, bu yasaların ateizm için "zorunlu" olduğundan bahsetmiştin..

doğa yasaları sonradan oluşmuşsa burada doğa yasalarını yaratan bir Güç vardır sonucu çıkar..bu sonuçla ateizmi ben bitirmedim sen kendi sözlerinle bitirdin, daha doğrusu bitmiş bir ateizmi dillendirdin..
    ateizm bitti diyen kişiyi ciddiye almayabilirsin, ama ateizm ile ilgili söylediklerinin devamı gelmeli..doğa yasaları öncesi? veya doğa yasalarını oluşturan Güç?
    sen ateizmi açıklıyorsun bu yüzden ben seni suçlamıyorum , senin tutarsızlığın değil bunlar, ateizmin tutarsızlıkları..

bigbang öncesinde ne olduğu sadece beyin fırtınasından ibaret, bigbang öncesi yokluk olduğu için "yokluk" kısmına birşey uydurulmaya çalışılıyor yoksa ispatlı bir durum yok.

• Ben bu yaratılış 1deki 6 gün olayını senin savunacağını sanmadığımdan sormadıydım madem savunuyorsun sorayım

Bu iddia senin iddian değildir tahminimce. İlk kim ne zaman atmış bu iddiayı? Son 2-3 yy içindedir en fazla diye tahmin ediyorum.

Evrime göre doğru mu sence bu günler? 6 evre anlamı yok da birbirine paralel 3 evre mi var?

Eğer iddian bu ise bunların 7. gün tanrı dinlendi demesi ve 7. günü kutsal sayması ne demek oluyor?
    Doğa yasaları oluştu demiyorum ki zorunlu olarak varlar diyorum mantık yasaları ayrıca fizik yasalarından bahsetmiyorum.
  • quote:

Doğa yasaları oluştu demiyorum ki zorunlu olarak varlar diyorum mantık yasaları ayrıca fizik yasalarından bahsetmiyorum.
    ben seni anladım, doğa yasları "zorunlu" olarak var diyorsun..bende diyorum ki; o doğa yasaları her zaman yoktu sonradan oluştu diyorum..

sonradan oluşması sebebiyle de bu doğa yasalarını yaratan bir Güç muhakkak olmalı çünkü hiçbirşey kendi kendine olmuyor diyorum..dolayısı ile artık bu saatten sonra ateizm diye bir şey sadece zorlama oluyor diyorum.
    Yahu zorunlu yasalar nasıl oluşuyor? Oluşma falan yok diyorum sana zorunlu olarak varlar Tanrı gibi oluşmuş şeyler değiller. Mantık yasaları da böyledir. Bir ateistin doğa ve mantık yasaları konusunda ya nominalist, ya Aristocu-ılımlı realist ya da Platoncu realist bir tutum takınabileceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 25 Nisan 2019; 20:44:4 >
  • quote:

Yahu zorunlu yasalar nasıl oluşuyor? Oluşma falan yok diyorum sana zorunlu olarak varlar Tanrı gibi oluşmuş şeyler değiller. Mantık yasaları da böyledir. Bir ateistin doğa ve mantık yasaları konusunda ya nominalist, ya Aristocu-ılımlı realist ya da Platoncu realist bir tutum takınabileceğini düşünüyorum.
    zorunlu doğa yasaları dediğin şey nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

zorunlu doğa yasaları dediğin şey nedir?

Alıntıları Göster
    a=a gibi modal olmayan zırvalıklar
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Modal mantık klasik mantığı dışlar mı? Özdeşlik ilkesini falan kabul etmiyorsun sanırım ben bunu anladım.
  • quote:

Modal mantık klasik mantığı dışlar mı? Özdeşlik ilkesini falan kabul etmiyorsun sanırım ben bunu anladım.
    ben senden cevap bekleyeyim mi?
  • quote:

Günümüzde dışlanacak pek az şey kaldı

Modal mantıkla eski mantık arasındaki ilişki eskiyle analitik ekol arasındaki ilişkiye benziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 25 Nisan 2019; 22:17:56 >
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Klasik mantıktaki yasaların reddedilebileceğini düşünmüyorum ben. Kuantum mekaniğinden getirilen itirazlar var ama bunlar da karşılanabilir duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

ben diyorum.
    nasıl getiriyor?

Alıntıları Göster
    hala açıklanamadı..cevap verİLmedi.
    sorum hala baki..cevaplayana!
    Bana kainatın olmadığı bir zaman söylesene troll kardeş.
    Ben de nasıl oluştuğunu aciklayayim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

Bana kainatın olmadığı bir zaman söylesene troll kardeş.
    Ben de nasıl oluştuğunu aciklayayim.
    öncelikle troll değilim, saçma sapan sıfatlar isnat edip troll demekle elinize ne geçiyor?..sen şimdi trol dedin, ben sana cevap verdim, şimdi sen bana cevap vereceksin ben sana cevap vereceğim konu darmadağın olacak..eline ne geçti troll demekle? hiçbirşey geçmedi, ne ben troll oldum ne de sen bana trol demekle adam oldun..trol konusuna daha cevap verme konu dağılmasın olur mu?

bir defa zamandan bahsedebilmen için madde olması lazım, madde olmadan zaman olmaz..kainattan önce madde de yoktu dolayısı ile zaman da yoktu..sen şimgi hawking'in anlaşılmaz açıklamasını koyacaksın biliyorum..anlamsız açıklaması üzerine tartışacağız ve konu yine hiçbir yere bağlanmayacak..

kainatın olmadığı bir zaman yok, madde ve zaman bigbang ile oluştu..dolayısı ile yukarıdaki arkadaşın "zorunlu doğa yasaları" dediği şeyler de sonradan oluştu...yani bir yaratıcısı var, tıpkı elinin altındaki klavyenin bir yaratıcısı olduğu gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 26 Nisan 2019; 21:58:47 >

Troll diyorum çünkü anlamamak için zorluyorsun kendini. Önceki tartistigimiz konuda Hawkingi öne sürdün. Sana hawkingin ne demek istediğini açıkladım ve sen konuyu kim anlar ki bunu diyerek sulandırıp kapattın. Bu trolluktur.

Bak sana kainatın neden sonsuz olduğunu anlatayım. (Hawkingin iddiası bu)
    Zaman ve maddeyi uzun bir ip gibi düşün. Bu ipin özelliği her gün bir önceki günün iki katı büyüyor olsun.
    Bu ipin olmadığı bir zaman olur mu sence.
    Zamanda geriye git.
    Bu ipi surekli olarak ikiye böl. Ta ki ip yok olana kadar.
    Kac kere bolmen gerekir.
    Sonsuz kere.
    Anladın mı şimdi.

Bu klavye, araba örnekleri de sıktı iyice. Klavyeyi yapan varsa, kainatı da yapan vardır örneği yanlış bir örnek. Sen bana dogada kendi kendine oluşmuş bir tane klavye göster ben sabah akşam namaz kılayım.

Klavye falan bunlar akıllı tasarımdır. Klavye bütün parçaları ile bir amaca hizmet eder. Gereksiz hiçbir parçası yoktur.
    Evren hangi amaca hizmet ediyor. Insanlar yaşasın diye. Koca evrende, küçücük bir dünyada hayatta kalabiliyoruz sadece. O da dünyanın her yerinde de değil. Yüzeyinin yüzde onluk, yirmilik bir bölgede. Neresi akıllı tasarım bunun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

Troll diyorum çünkü anlamamak için zorluyorsun kendini. Önceki tartistigimiz konuda Hawkingi öne sürdün. Sana hawkingin ne demek istediğini açıkladım ve sen konuyu kim anlar ki bunu diyerek sulandırıp kapattın. Bu trolluktur.

Bak sana kainatın neden sonsuz olduğunu anlatayım. (Hawkingin iddiası bu)
    Zaman ve maddeyi uzun bir ip gibi düşün. Bu ipin özelliği her gün bir önceki günün iki katı büyüyor olsun.
    Bu ipin olmadığı bir zaman olur mu sence.
    Zamanda geriye git.
    Bu ipi surekli olarak ikiye böl. Ta ki ip yok olana kadar.
    Kac kere bolmen gerekir.
    Sonsuz kere.
    Anladın mı şimdi.
    ben o anlatıklarına cevap verdim, sen anlamadın, ben de sana troll diyeyim o zaman? dünya sadece senin etrafında dönmüyor bak bunu unutma..

işte anlattıklarında böyle saçma sapan şeyler.
    iple kainat örneğini iple nasıl aynı kefey koydun tebrik ederim...ip örneğin bilimsel mi? nerden uydurdun ip örneğini? turan dursun gibisin, süpürgeyi su kovasına batırıp süpürgedeki suyu duvara fışkırtıp kainatın da bu şekilde kendiliğinden olduğunu kanıtlamaya çalışan kafa gibisin..sizin kafa ilkokul mezunu turan dursun kafası.

sen şimdi cevap verdim anlamadın trollsun diye forumda dolanır durursun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 26 Nisan 2019; 22:24:29 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.