Şimdi Ara

Ateizm mantıklı ise.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
231
Cevap
0
Favori
5.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

Bu klavye, araba örnekleri de sıktı iyice. Klavyeyi yapan varsa, kainatı da yapan vardır örneği yanlış bir örnek. Sen bana dogada kendi kendine oluşmuş bir tane klavye göster ben sabah akşam namaz kılayım.

Klavye falan bunlar akıllı tasarımdır. Klavye bütün parçaları ile bir amaca hizmet eder. Gereksiz hiçbir parçası yoktur.
    Evren hangi amaca hizmet ediyor. Insanlar yaşasın diye. Koca evrende, küçücük bir dünyada hayatta kalabiliyoruz sadece. O da dünyanın her yerinde de değil. Yüzeyinin yüzde onluk, yirmilik bir bölgede. Neresi akıllı tasarım bunun.
    doğada bir tane bile kendi kendine oluşan klavye yok diyoruz zaten
    herşeyi yapan bir irade varsa kainatı yapan da bir irade var diyoruz, anlamadığın için sıkılırsın tabi normal turan dursun kafası..basit 1 tane cümleyi bile anlamıyorsun.

• mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Bu ip örneğini sen anlayasin diye verdim. Ne diyor hawking geçmişe ne kadar gidersen git, zaman sonsuzluk içinde git gide küçülür ama asla başlangıcı yoktur.
    Bu benim degil Hawkingin iddiası.
    O yüzden zamandan, bigbangden önce ne vardı diye bir şey olmaz.
    Bu soru kendi içinde çelişkili bir sorudur.
    Tıpkı güney kutbunun güneyinde ne vardır demek gibi. 😉😉😉

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu ip örneğini sen anlayasin diye verdim. Ne diyor hawking geçmişe ne kadar gidersen git, zaman sonsuzluk içinde git gide küçülür ama asla başlangıcı yoktur.
    Bu benim degil Hawkingin iddiası.
    O yüzden zamandan, bigbangden önce ne vardı diye bir şey olmaz.
    Bu soru kendi içinde çelişkili bir sorudur.
    Tıpkı güney kutbunun güneyinde ne vardır demek gibi. 😉😉😉
    "geçmişe ne kadar gidersen git, zaman sonsuzluk içinde git gide küçülür ama asla başlangıcı yoktur. "

hawking bunu "nerede söylüyor" ve "nasıl ispatlamış" link ver bakalım, sen şimdi link vereceksin ama böyle birşey yazmayacak hep birlikte izliyoruz evet buyur..
    Bir şeyi niye ilk seferinde anlamıyorsunuz.
    Illaki gobegimiz çatlayacak anlatana kadar.🤣🤣
    Bir şeyin tasarımcısı olması için akıllı tasarım örneği olması lazım.
    Yolda bulduğun yamuk yumuk bir taşa kimse bunu bir usta yapmış olmalı demez.
    Bakarsın yolda bir çivi görürsün. Bunu kesin bir usta yapmış dersin. Çünkü çivi bütün parçaları ile bir amaca hizmet eder. Gereksiz hiçbir parçası yoktur. Bir düzen vardır. Yani akıllı tasarım örneğidir.
    Sen evrene çivi gibidir diyorsun. Akıllı tasarım diyorsun.
    Ben hayır evren yolda bulduğun alelade bir taş gibidir diyorum.

Link verirsem haksız olduğunu kabul edecek misin. Diz çöküp tövbe isteyecek misin😂😂

• quote:

Link verirsem haksız olduğunu kabul edecek misin. Diz çöküp tövbe isteyecek misin😂😂
    "geçmişe ne kadar gidersen git, zaman sonsuzluk içinde git gide küçülür ama asla başlangıcı yoktur. "

hawking bunu "nerede söylüyor" ve "nasıl ispatlamış" link ver bakalım, sen şimdi link vereceksin ama böyle birşey yazmayacak hep birlikte izliyoruz evet buyur..
  • quote:

Bir şeyi niye ilk seferinde anlamıyorsunuz.
    Illaki gobegimiz çatlayacak anlatana kadar.🤣🤣
    Bir şeyin tasarımcısı olması için akıllı tasarım örneği olması lazım.
    Yolda bulduğun yamuk yumuk bir taşa kimse bunu bir usta yapmış olmalı demez.
    Bakarsın yolda bir çivi görürsün. Bunu kesin bir usta yapmış dersin. Çünkü çivi bütün parçaları ile bir amaca hizmet eder. Gereksiz hiçbir parçası yoktur. Bir düzen vardır. Yani akıllı tasarım örneğidir.
    Sen evrene çivi gibidir diyorsun. Akıllı tasarım diyorsun.
    Ben hayır evren yolda bulduğun alelade bir taş gibidir diyorum.
    ben çivi mivi demedim, nerenden uydurdun çivinin ç sini bile söylemedim.

ben doğal süreçle klavye kendi kendine oluşmuyor dedim, sen de doğada kendi kendine oluşan bir tane klavye göster namaz kılacağım dedin

bu kafanın açıklamasını bekliyoruz bell ki promil var inşallah promil vardır yoksa ciddi anlamda anlama zafiyetin var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 26 Nisan 2019; 23:6:22 >

Yukarıdaki linkten alıntı. İngilizcen yoksa Google translate ten çevir.
    Put another way, time as we understand it literally did not exist before the universe started to expand. Rather, the arrow of time shrinks infinitely as the universe becomes smaller and smaller, never reaching a clear starting point.

According to TechTimes, Hawking says during the show that before the Big Bang, time was bent — "It was always reaching closer to nothing but didn't become nothing," according to the article. Essentially, "there was never a Big Bang that produced something from nothing. it just seemed that way from mankind's point of perspective."

Kardeş özür dilerim sen troll degilmissin. Senin seviye bayağı düşükmüş. Ben troll zannetmiştim. Bu hakaret degil lütfen yanlış anlama.
    Sen bigbang falan boşver bunları. Kafanı yorma böyle şeylerle.
    Yağmur nasıl yağar, depremler nasıl olur, gökkuşağı neden çıkar, rüzgar nedir, Dünya yuvarlaksa altındakiler neden düşmüyor.
    Sen bunları önce araştır. Kafanda iyicene otursun bunlar.
    Ondan sonra gel, söz seninle her şeyi tartisirim.

• quote:

https://www.google.com/amp/s/amp.livescience.com/61914-stephen-hawking-neil-degrasse-tyson-beginning-of-time.html

Yukarıdaki linkten alıntı. İngilizcen yoksa Google translate ten çevir.
    Put another way, time as we understand it literally did not exist before the universe started to expand. Rather, the arrow of time shrinks infinitely as the universe becomes smaller and smaller, never reaching a clear starting point.

According to TechTimes, Hawking says during the show that before the Big Bang, time was bent — "It was always reaching closer to nothing but didn't become nothing," according to the article. Essentially, "there was never a Big Bang that produced something from nothing. it just seemed that way from mankind's point of perspective."
    sen türkçesini yazamamışsın onu da ben yazayım;

türkçesi;

Başka bir deyişle, tam anlamıyla anladığımız gibi zaman, evren genişlemeye başlamadan önce yoktu. Aksine, zaman küçülür ve evren küçülürken küçülür ve asla net bir başlangıç noktasına ulaşmaz.

SORU:
    olmayan şey küçülmez, olmayan şey (zaman) nasıl küçülüyor?

• quote:

Kardeş özür dilerim sen troll degilmissin. Senin seviye bayağı düşükmüş. Ben troll zannetmiştim. Bu hakaret degil lütfen yanlış anlama.
    Sen bigbang falan boşver bunları. Kafanı yorma böyle şeylerle.
    Yağmur nasıl yağar, depremler nasıl olur, gökkuşağı neden çıkar, rüzgar nedir, Dünya yuvarlaksa altındakiler neden düşmüyor.
    Sen bunları önce araştır. Kafanda iyicene otursun bunlar.
    Ondan sonra gel, söz seninle her şeyi tartisirim.
    öyle kendi kendini tatmin eden lafları sıralaman senin seviyeni örtemiyor haberin olsun..

sen önce;
    ben doğada klavye kendi kendine oluşmuyor dediğimde sen bana " Sen bana dogada kendi kendine oluşmuş bir tane klavye göster ben sabah akşam namaz kılayım." level'ını açıkla

gerçi neyini açıklayacaksın basit 1 cümleyi bile anlayamadığın ortada.

Onu bunu boşver de sana başıma gelen bir olay anlatayım.
    Geçen gün bir türbeye gitmeye niyet ettim. Turistik amaçla tabiki.
    Dağın başında bir türbe. Atladim motora bir saat yol gittim. Türbeye altı kilometre kala yol kardan kapanmış. Karın üzerinde uğraştım uğraştım motor karda gömülüp durdu, geri dönmek zorunda kaldım. Sonuçta ulaşamadım türbeye.
    Sonra türbedeki adamın biyografisine baktım.
    Şöyle yazıyordu.
    Söylentilere göre türbeye kalbi pis olanlar gidemez.
    Ulan dedim yoksa.........😂😂🤣🤣🤣

• Bence dinler yalan, yaratıcı uzaylı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hz. İsa’nın çarmıha gerildiği bir resim ve baya eski bir resim

Ateizm mantıklı ise..

Ateizm mantıklı ise..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

sen türkçesini yazamamışsın onu da ben yazayım;

türkçesi;

Başka bir deyişle, tam anlamıyla anladığımız gibi zaman, evren genişlemeye başlamadan önce yoktu. Aksine, zaman küçülür ve evren küçülürken küçülür ve asla net bir başlangıç noktasına ulaşmaz.

SORU:
    olmayan şey küçülmez, olmayan şey (zaman) nasıl küçülüyor?

Alıntıları Göster
    Varan 2 oldu..

mesajım açıklanamadı..cevap verİLmedi.
    sorum hala baki;

ateizm mantıklı ise; ateizm bu kainatın oluşumunu nasıl açıklıyor.

cevaplayana!

• Biz senin 260 sayfalık kitabını çok okuduk.Hurafelerden başka bir şey yok.
    Sıra geldi sana.
    Sen bir trolsün trollüğünün gereğini yaparak yine saldıracak yılışık yılışık güleceksin.

Sen ciddi olarak bir imansızın gözünden sorularının cevabını gerçekten merak ediyorsan şu kaynak kitaplara bakmalısın.:

Doğanın diyalektiği - Engels
    Türlerin Kökeni - Darwin
    Çelişki üzerine - Mao Che Tung
    Pratik ve Çelişki üzerine - Mao -Slavoj
    Zıtların mücadesi - Mao Che Tung
    Teori ve pratik - Mao Che Tung
    Diyalektik ve Tarihsel Materyalizm - A.spirkin

Bu kitapları senin seviyene göre söylüyorum en az beşer kere okumalısın.

Kendi 260 sayfalık klavuz kitabını anlayamayan beyninle senin bu konuları anlamanı beklemek hayal olur.
    Bu kitapları ateist arkadaşlara öneriyorum.Sana değil sen bir trolsün.

Sana bu konuda tek kelimede cevap vermeyeceğim.
    Bu kitapları tamamını okursan adam yerine belki koruz.

Paran yoksa pdf örneğinide bulursun.
    Bir kısmını kurtuluscephesi . com adresinden indirebilirsin.(patronların internet ulaşımına yasaklamış vpn gerekli)

Hadi şimdi yaylan.

• quote:

Orijinalden alıntı: kruegerfred

Biz senin 260 sayfalık kitabını çok okuduk.Hurafelerden başka bir şey yok.
    Sıra geldi sana.
    Sen bir trolsün trollüğünün gereğini yaparak yine saldıracak yılışık yılışık güleceksin.

Sen ciddi olarak bir imansızın gözünden sorularının cevabını gerçekten merak ediyorsan şu kaynak kitaplara bakmalısın.:

Doğanın diyalektiği - Engels
    Türlerin Kökeni - Darwin

Bu kitapları senin seviyene göre söylüyorum en az beşer kere okumalısın.

Kendi 260 sayfalık klavuz kitabını anlayamayan beyninle senin bu konuları anlamanı beklemek hayal olur.
    Bu kitapları ateist arkadaşlara öneriyorum.Sana değil sen bir trolsün.

Sana bu konuda tek kelimede cevap vermeyeceğim.
    Bu kitapları tamamını okursan adam yerine belki koruz.

Paran yoksa pdf örneğinide bulursun.
    Bir kısmını kurtuluscephesi . com adresinden indirebilirsin.(patronların internet ulaşımına yasaklamış vpn gerekli)

Hadi şimdi yaylan.
    sene 2019 bilmem haberin var mı...

bana "oku" dediğin kitaplar türlerin kökeni, doğanın diyaklektiği gibi 1800'lerden kalma fosil olmuş kitaplar

niçin böyle 200 sene geriden konuştuğunu şimdi daha iyi anlıtoruz..

sene 2019 hadi yaylan benden uzak dur bilgisizliğini 200 yıl öncekinin kafasını bana bulaştırma!

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

sene 2019 bilmem haberin var mı...

bana "oku" dediğin kitaplar türlerin kökeni, doğanın diyaklektiği gibi 1800'lerden kalma fosil olmuş kitaplar

niçin böyle 200 sene geriden konuştuğunu şimdi daha iyi anlıtoruz..

sene 2019 hadi yaylan benden uzak dur bilgisizliğini 200 yıl öncekinin kafasını bana bulaştırma!

Alıntıları Göster
    Evet yıl 2019 un farkındayız.
    Türleri kökeni Bu gün tüm dünya ünilerinin en fazla öykünen kitabıdır. Türlerin kökeni 1. Sıradadır.
    Mao dan 60 sene geçmiş hala klavuzdur.

Slavoj Zizek 1949 slovenyada doğmuş.Yıl 2019 hala yaşayan klavuzdur.
    Bu kitapları hepsi bir bütündür.

Slavoj Zizek diğer eserlerine değinmedim bile.Sana çok ağır gelir.
    Kırılgan Temas, 2002
    İdeolojinin Yüce Nesnesi, 2002
    Yamuk Bakmak, 2004
    Ahir Zamanlarda Yaşarken, 2011
    Komünizm Fikri, 2012
    Komünizm: Yeni Bir Başlangıç, 2015
    Kendini Tutamayan Boşluk, 2019

Senin 1400 sene önce yazılmış kılavuz kitabla tüm dünyayı idare etmeye çalışıyorsun.
    İnsanları 1400 sene önce kılavuzuna göre şeriata uydurmaya çalışıyorsunuz.

Dediğin gibi yıl 2019. Hadi bir yaylan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reavero -- 27 Nisan 2019; 8:31:15 >

• Doğanın diyalektiği - Engels
    Türlerin Kökeni - Darwin

Bu kitapları ateist arkadaşlara öneriyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.