Şimdi Ara

Ateizm mantıklı ise.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
0
Favori
5.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Reavero

Evet yıl 2019 un farkındayız.
    Türleri kökeni Bu gün tüm dünya ünilerinin en fazla öykünen kitabıdır. Türlerin kökeni 1. Sıradadır.
    Mao dan 60 sene geçmiş hala klavuzdur.

Slavoj Zizek 1949 slovenyada doğmuş.Yıl 2019 hala yaşayan klavuzdur.
    Bu kitapları hepsi bir bütündür.

Slavoj Zizek diğer eserlerine değinmedim bile.Sana çok ağır gelir.
    Kırılgan Temas, 2002
    İdeolojinin Yüce Nesnesi, 2002
    Yamuk Bakmak, 2004
    Ahir Zamanlarda Yaşarken, 2011
    Komünizm Fikri, 2012
    Komünizm: Yeni Bir Başlangıç, 2015
    Kendini Tutamayan Boşluk, 2019

Senin 1400 sene önce yazılmış kılavuz kitabla tüm dünyayı idare etmeye çalışıyorsun.
    İnsanları 1400 sene önce kılavuzuna göre şeriata uydurmaya çalışıyorsunuz.

Dediğin gibi yıl 2019. Hadi bir yaylan.

Alıntıları Göster

• yıl 2019 deyip bu yüzyıl yada geçen yüzyılda yazılanları küçümsüyor.

1400 sene önceki bir kitap ile tüm dünya görüşünü belirlemeye çalışııyor.
    Müslümanların neden dünyanın en geri ülkeleri olduğu bu sebebledir.

Adama sorarlar bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
  • Tartışmayı özetliyorum..
    @Plantinganın Cini geldi tartıştık..En son "zorunlu doğa yasaları nedir" diye sordum cevap veremedi..

Sonra @heyula07 geldi.. Hawking'in bigbang öncesi zaman yoktur demesine rağmen bigbang öncesi zamandan bahsetti, kendisine bigbang öncesi zaman yoksa bigbang öncesi zamandan nasıl bahsediyor diye sordum..cevap veremedi..

Şu ana kadar soruma verilmiş ve / veya verilebilmiş bir açıklama yok..konu bi noktaya gelince tartışmadan kaçıyorlar..

Yani tezim doğru..ateizm mantıklı bir inanış biçimi değildir..cevap verilemeyip savunulamayan bir inanış biçimidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adam kesinlikle beyni yıkanmış ve takıntılı.
    Tüm müslümanlar gibi.Yapılacak bir şey yok.
    Geri kalmış ülkenin geri kalmış çocuğu.
  • @Plantinganın Cini
    @heyula07

ikisi de fikirlerini ifade etmeye çalıştı ama gördüğünüz gibi yetersiz kaldılar ve bir noktadan sonra cevap veremediler..bu onların suçu değil, ben onları suçlamıyorum, savundukları ateizm tutarsız ve yetersiz olduğu için artık bi yerden sonra tıkanıyorlar cevap veremiyorlar.
    cevap verebilecek üye varsa buyursun.
  • Sanki bilim adamı mübarek.

Bir kaç saygın bilim adamlarının kaynak kitaplarını gösteriyoruz.

Doğanın diyalektiği - Engels
    Türlerin Kökeni - Darwin
    Çelişki üzerine - Mao Che Tung
    Pratik ve Çelişki üzerine - Mao -Slavoj
    Zıtların mücadesi - Mao Che Tung
    Teori ve pratik - Mao Che Tung
    Diyalektik ve Tarihsel Materyalizm - A.spirkin

Adam aklına esiyor kainatın oluşumunu soruyor.
    Uzayın oluşumu burada tartışılacak konular değil.
    Sen nesin basit bir lafazandan başka bir şey değilsin.
    Bu konular sana 10 numara büyük gelir.ufak bir teorik seniyen yok.
    Seviyesiz adamın tekisin.

Darwine bok atıyor.Bir damla dünyanın oluşumu ile ilgili bilgisi yok.
    Bu adama cevap yazdığımıza değmez.
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Hala cevap veremedi diyor ya. Yav anlamıyorsun ki. Biz de insanız. Anlat anlat anlamıyorsun, yeter artık be deyip cevap vermeyince, kendi kendine gabariyon. Vay be cevap veremediler diyon. 😂😂😂😂
    Daha şunu anlamadın bak.
    Klavye akıllı tasarımdır.
    Evren akıllı tasarım değil.
    Klavyeyi evrene benzetmek bu nedenle hatadır.

Okuduğunu anlasaydın bu soruyu da sormazdın.
    Hawking diyor ki,
    Bizim bildiğimiz manada zaman bigbang genişlemeden önce yoktu diyor. Zaman yoktu demiyor. Bigbang genişlemeden önce zaman sonsuzluğa doğru küçülen bir ok gibi.
    Yani bigbang aslında yoktan bir şeyler var eden bir süreç değil.
    Kabaca bunların hepsi şu manaya gelir.
    Madde ve zamanın başlangıcı yoktur. Ezeli ve ebedidir.
    Hawkingin dediği aslında bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

Okuduğunu anlasaydın bu soruyu da sormazdın.
    Hawking diyor ki,
    Bizim bildiğimiz manada zaman bigbang genişlemeden önce yoktu diyor. Zaman yoktu demiyor. Bigbang genişlemeden önce zaman sonsuzluğa doğru küçülen bir ok gibi.
    Yani bigbang aslında yoktan bir şeyler var eden bir süreç değil.
    Kabaca bunların hepsi şu manaya gelir.
    Madde ve zamanın başlangıcı yoktur. Ezeli ve ebedidir.
    Hawkingin dediği aslında bu.
    okuduğunu anlamayıp bunu da başkasının üzerine yamamaya kalkan sensin, bana bunlar sökmez bak haberin olsun.

işte verdiğin cümle;

Put another way, time as we understand it literally did not exist before the universe started to expand. Rather, the arrow of time shrinks infinitely as the universe becomes smaller and smaller, never reaching a clear starting point.

türkçesi;

Başka bir deyişle, tam anlamıyla anladığımız gibi zaman, evren genişlemeye başlamadan önce yoktu. Aksine, zaman küçülür ve evren küçülürken küçülür ve asla net bir başlangıç noktasına ulaşmaz.

bizim anlamadığımız manada zaman ne demek? böyle birşey yok, zaman zamandır..bizim anlamadığımız zaman'ın ne demek olduğuna dair bilimsel bir şey sun o zaman..bizim anlamadığımız manada zaman ne demek?

Bizim bildiğimiz zaman görecelidir. Yoğun kütle veya yüksek hız zamanın akışını değiştirir, uzay zamanı büker.
    Hawkingin kastettiği zaman budur.
    Bigbangde ise zaman göreceli değil. Maddeden veya tabiki hızdan bağımsız bir zaman.

• quote:

Bizim bildiğimiz zaman görecelidir. Yoğun kütle veya yüksek hız zamanın akışını değiştirir, uzay zamanı büker.
    Hawkingin kastettiği zaman budur.
    Bigbangde ise zaman göreceli değil. Maddeden veya tabiki hızdan bağımsız bir zaman.
    maddeden ve hızdan bağımsız bir zamanın bilimsel bulguları nerede?
    Bilimsel bulgular cebimde kardeş. Antalya ya yolun düşerse haber et göstereyim. Fesuphanallah.
    Bu hawkingin teorisi. Bunu Hawking diyor ben değil.
    Sen iddianı desteklemek için Hawkingi kendin öne sürmüştün.
    Adamın dediğinin halbuki senin iddianla hiç alakası yok.
    Hawkinge göre zamanın başlangıcı yoktur.
    Bigbang yoktan bir şeyler var eden bir süreç değildir.

Işte dünyada bigbangi en iyi anlayan adam bunları söylüyor.
    Tartışma bitmiştir.
    Daha neyi tartışıyoruz ki.

• quote:

Bilimsel bulgular cebimde kardeş. Antalya ya yolun düşerse haber et göstereyim. Fesuphanallah.
    Bu hawkingin teorisi. Bunu Hawking diyor ben değil.
    Sen iddianı desteklemek için Hawkingi kendin öne sürmüştün.
    Adamın dediğinin halbuki senin iddianla hiç alakası yok.
    Hawkinge göre zamanın başlangıcı yoktur.
    Bigbang yoktan bir şeyler var eden bir süreç değildir.

Işte dünyada bigbangi en iyi anlayan adam bunları söylüyor.
    Tartışma bitmiştir.
    Daha neyi tartışıyoruz ki.
    noldu bulamadın değil mi?
    böyle bir bilgi bulamaman normal, çünkü madde ve hızdan bağımsız bir zaman tanımı yok.
    zamanı başka türlü tanımlamış HİÇBİR bilimsel açıklama YOKTUR.

hawking'in belli ki bi yerden sonra beyni yanmış ki normal, bigbang öncesi yani zaman ve madde öncesini düşünebilmek herkesin beynini yakar.

bigbang öncesi zaman madde vs hiçbirşey yoktur, 2019 nisan itibari ile durum budur..

cevap veremedin diyerek seni suçlamıyorum, çünkü ateizmin kapasite bu akdar..gelinen son nokta burası işte, yaratılmışlık, yaratılmış madde ve zaman.. bitti, ateizm çöktü kabul edin artık.

Sendeki cahil cesaretine hayranım. Ateistlere kafa tutuyon anladık şimdi de Hawkinge mi kafa tutuyon 😂😂😂
    Sen bir olaya tek yönüyle bakarken adam dört beş farklı yönle bakıyor.
    Ben hawkingin yazılarını okurken, bigbangi anlamaya çalışırken bigbangin en basit anlatımıyla bile başıma ağrılar giriyor.
    Anladıklarımı daha da basite indirgeyip sana anlatıyorum. Ve sen bunları bile anlamaktan acizken gelmiş Teorinin asıl sahibine kafayı yemiş diyorsun. Daha sen teorinin suyunun suyunun suyunu bile anlayamıyorsun.

• ateizm mantıklı değildir, çünkü tanrının yokluğu kanıtlamamıştır.
  • quote:

Sendeki cahil cesaretine hayranım. Ateistlere kafa tutuyon anladık şimdi de Hawkinge mi kafa tutuyon 😂😂😂
    Sen bir olaya tek yönüyle bakarken adam dört beş farklı yönle bakıyor.
    Ben hawkingin yazılarını okurken, bigbangi anlamaya çalışırken bigbangin en basit anlatımıyla bile başıma ağrılar giriyor.
    Anladıklarımı daha da basite indirgeyip sana anlatıyorum. Ve sen bunları bile anlamaktan acizken gelmiş Teorinin asıl sahibine kafayı yemiş diyorsun. Daha sen teorinin suyunun suyunun suyunu bile anlayamıyorsun.
    hawking'e kafa tutmuyorum haddim değil ama soru sorma haddim var..
    sadece kendisinin bilip de insanlığın ve hiçbir biliminsanının bilmediği o "farklı" zaman kavramını soruyorum, madde ve hızdan hatta yerçekiminden bağımsız bir zaman kavramını sadece kendisi biliyor ama kimseye söylememiş şimdiye kadar çok ilginç değil mi?

hawking belli ki bigbang öncesine dair hiçliğe dair bir yorum yapmak zorunda kaldığı için birşeyler uydurmuş, uydurmayı olumsuz anlamda kullanmadım ama ispatsız mesnetsiz birşey olduğu çok açık.

bak dostum, insanların Tanrı'ya inanması için illaki bigbang'den haberi olması gerekmiyor, köydeki ayşe teyze'nin bile fark edeceği bi gerçek bu.

kaldı ki bak herşeyi geçtim hadi bigbang öncesi madde olmuş olsun, bu da benim uydurmam olsun, yahu bu nasıl bi madde ki böyle patlayıp patlayıp bu kadar şey bilim fizik kimya oluşturuyor bu bile tek başına bir Güç'ü refer ediyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 27 Nisan 2019; 14:53:12 >

Bak şimdi ben sana bir kaç bilgi vereyim sen bunları iyice düşün. Belki bigbangi anlamana yardımcı olabilir. Ama acele etme. Önce iyice düşün, bilgiyi sindir sonra biraz daha düşün. Belki bigbangi, maddeyi, evreni daha iyi anlarsın.
    Şimdi iyi dinle.
    Biz düzen deriz kaos deriz. Düzeni ve kaosu nasıl biliriz. Birbirlerinin zıttı olduğu için. Her yerde düzen olsaydı, kaos diye bir kavram olmazdı.
    Güzel ve çirkin de öyledir. Birbirlerine referans olduğu için güzeli ve çirkini anlayabiliriz.
    Varlık ve yokluk da öyledir. Birbirlerine referanstır bunlar. Varlığın olduğu yerde yokluk, yokluğun olduğu yerde varlık olmaz.
    Buraya kadar anladın değil mi. Bunlar herkesin bildiği şeyler.
    Şimdi maddeyi düşün.
    Bundan katrilyon üzeri katrilyon yıl da geçse madde yok olmayacak. Madde hep var olacak değil mi. Çünkü madde ezelidir. Yok edilemez. Karadelik bile yok edemez maddeyi. Madde sadece ve sadece şekil değiştirir o kadar.
    Şimdi maddenin yok edilemeyeceği bilgisini iyice düşün.
    Yok edilemeyen bir şeyin zıttı olabilir mi sence. Yani yok edilemeyen bir şeyin yok olduğu bir zaman olabilir mi.
    Bunu da iyice düşün.
    Sonra geçmişe doğru git.
    Git, git, git...
    Öyle bir zaman gelecek ki madde şekilden şekile girecek. Plazma olacak, hatta bazen bu bildiğimiz manada bir madde bile olmayacak. Belki karadeliklerin içindeki maddeler gibi olacak. Hiç bilmediğimiz bir yapıda.
    Ama ne kadar geriye gidersen git madde veya onu oluşturan kuark veya plazma veya sicim artık her neyse her zaman var olacak.
    Çünkü yok edilmeyen maddenin yok olduğu bir zaman olmaz.
    Bak bunları iyice düşün.
    Düşündüğün zaman belki her şeyin başlangıcı olmalı fikrinden kurtulabilirsin.
    Sonu olan her şeyin başlangıcı olur.
    Sonu olmayan bir şeyin başlangıcı ise olmayabilir.

• quote:

Bak şimdi ben sana bir kaç bilgi vereyim sen bunları iyice düşün. Belki bigbangi anlamana yardımcı olabilir. Ama acele etme. Önce iyice düşün, bilgiyi sindir sonra biraz daha düşün. Belki bigbangi, maddeyi, evreni daha iyi anlarsın.
    Şimdi iyi dinle.
    Biz düzen deriz kaos deriz. Düzeni ve kaosu nasıl biliriz. Birbirlerinin zıttı olduğu için. Her yerde düzen olsaydı, kaos diye bir kavram olmazdı.
    Güzel ve çirkin de öyledir. Birbirlerine referans olduğu için güzeli ve çirkini anlayabiliriz.
    Varlık ve yokluk da öyledir. Birbirlerine referanstır bunlar. Varlığın olduğu yerde yokluk, yokluğun olduğu yerde varlık olmaz.
    Buraya kadar anladın değil mi. Bunlar herkesin bildiği şeyler.
    Şimdi maddeyi düşün.
    Bundan katrilyon üzeri katrilyon yıl da geçse madde yok olmayacak. Madde hep var olacak değil mi. Çünkü madde ezelidir. Yok edilemez. Karadelik bile yok edemez maddeyi. Madde sadece ve sadece şekil değiştirir o kadar.
    Şimdi maddenin yok edilemeyeceği bilgisini iyice düşün.
    Yok edilemeyen bir şeyin zıttı olabilir mi sence. Yani yok edilemeyen bir şeyin yok olduğu bir zaman olabilir mi.
    Bunu da iyice düşün.
    Sonra geçmişe doğru git.
    Git, git, git...
    Öyle bir zaman gelecek ki madde şekilden şekile girecek. Plazma olacak, hatta bazen bu bildiğimiz manada bir madde bile olmayacak. Belki karadeliklerin içindeki maddeler gibi olacak. Hiç bilmediğimiz bir yapıda.
    Ama ne kadar geriye gidersen git madde veya onu oluşturan kuark veya plazma veya sicim artık her neyse her zaman var olacak.
    Çünkü yok edilmeyen maddenin yok olduğu bir zaman olmaz.
    Bak bunları iyice düşün.
    Düşündüğün zaman belki her şeyin başlangıcı olmalı fikrinden kurtulabilirsin.
    Sonu olan her şeyin başlangıcı olur.
    Sonu olmayan bir şeyin başlangıcı ise olmayabilir.
    senin derdin ne biliyor musun?
    birşeyi çok iyi bildiğini sanıyorsun ama sana "kaynak" sorunca da çuvallıyorsun..(ör: hawking'in zaman örneği, madde ve hızdan bağımsız bir zaman kavramı dedin, senden bilimsel bulgu istedim ama buna ilişkin kaynak sunamadın yani çuvalladın buna çuvallamak denir)

bu "çuvallama" senin derdin olmuş, bu derdini örtmek için de karşındakini küçümseyen sözlerle kamufle etmeye çabalıyorsun, bu psikolojik savunma mekanizman bende işlemez bak bunu bil.

şu yukarıda hangi saçmalıklarına cevap vereceğimi şaşırdım, madde yokolmayacakmış..senin bu evrenin çöküşüne dair teorilerden haberin var mı? belli ki yok, en güçlü teori; genişleyen evren bir süre sonra hızını yitirip genişlemesi duracak ve tekrar içine çökecek ve evren son bulacak, en güçlü teori bu..bu durumda da ortada madde de olmayacak..maddenin yok olmayacağına dair bilimsel bulgu istiyorum, ama sen yine sunamayacaksın eminim.

öyle "geriye git git git madde hep var" demekle bilim olmaz, sen masal anlatıyorsun bilim değil haberin olsun.

konuyu toparlamak istiyorum; bana zamanın madde ve hızdan bağımsız olan bir tanımını bul bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 27 Nisan 2019; 15:39:13 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.