Şimdi Ara

ateşleme bobini arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Vw bora araca (lpg) biniyorum 1 aydır. Geçen hafta yolda arıza ışığı yandı. Sonra araç titremeye başladı derken sanayiye zor attım kendimi sonra cihaza bağlayınca 2. bobin arızalı çıktı değiştirdik. Biraz önce yine yolda giderken arıza ışığı yandı anlıyacağınız yine sanayi yolu gözüktü.
    Galiba bu devam edecek gibi gözüküyor diğer kalan 2 eski bobini de değiştireyim mi?
    Bu arızanın nedeni tam olarak neden oluyor? Benim kullanımımdan dolayı mı? Ayrıca yolda giderken de 4. vitesten 5. atarken tam vites geçmedi. boştayken gaz vermiş gibi oldum. Bundan kaynaklı mı yoksa?
    Asıl en önemli soru. Ankara'da önerebileceğiniz usta var mı ? ucuz bir şekilde çözebileceğim?
    Bir önemli soru da pazar günü açık sanayi var mı Ankara'da varsa yarın hemen değiştireyim.

• Hocam benzinde de aynı sorunları yapıyor mu? Benzinde daha hafif yapıyorsa bobinlerin tamamını değiştirmenizi öneririm.

Lpg kusursuza yakın ateşleme ister. Bobin değişince bujilerin durumuna bakıldı mı? Buji ucunda siyahlaşma, grileşme varsa tamamının değiştirilmesi yararınıza olacaktır.

Pazar çalışan usta bulmanız zor. Forumda şaşmazda bir arkadaş vardı onlarla iletişim ( @ynssk )kurabilirsiniz. Pazar açabiliyorlar diye hatırlıyorum. Yanlış hatırlıyorsam affola

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arizayi lpg ile değil benzin ile deneyin durum dvm ederse bobinler değişirtirmek faydali ama kesin sonuca bakilmali düzelirse eyvallah ama yok ariza dvm ediyorsa onu bunu değiştirelim derken pahaliya patlar siz öncelil benzinde kullanin benzinde yapmayip lpg yapiyosa afr yol ayari yaptirin

• @crossover
    Hocam arıza ışığı yandıktan sonra tekleme yapmadı ama eli kulağındadır yapacak diye düşünoyrum. Geçen hafta da aynı şeyleri yaşadım gibi, ilk başta arıza ışığı yandı sonra 50 km gittikten sonra tekleme yaptı benzine alarak sanayiye gtimiştim. Cihaza bağlandıktan sonra 2. bobin arızalı denildi ve değişim yapıldı. Düzelmişti. Bu seferde diğer bobinlerden birisi arıza yapmıştır diye düşünüyorum. Yarın pazar olması kötü oldu keşke açık bir yer bulabilsem de hemen halledebilsem. Bujiler kontrol edilmişti sıkıntı yok denildi.

@sehzade63
    hocam yukarıdada bahsettiğim gibi şuan tekleme yok ama bir iki güne yapacak diye düşünüyorum. Bilgisayarda ne çıkacak bilmiyorum. Ama az çok tahmin ediyorum. Araç benim olmadığı içinde tam bilemyiorum neler yapıldı falan. Oyüzden biran önce çözülsün istiyorum. Acaba bobin arızasıysa değişmeyen 3 bobinide değiştireyim mi? yoksa arıza çıkanı mı değiştirsem sadece? Sonra diğerleri de tek tek arıza verip 3 defa daha sanayiye gitmek istemiyorum açıkçası

• nutella19 N kullanıcısına yanıt
    Hocam kesin olmamakla birlikte arizanin sebebini pc baglayinca cikar ona göre müdahale lazim.Onu bunu değiştirmek masraf olabilir yazik etme anliyan bilen usta cözer hal olmayacak cözülmeyecek sorun değil herşeyin caresi var oda paradir ama kesin bilgi o kadar az para demek.

• Bobin arızası diye çıkar ama komple ateşleme sisteminin gözden geçmesi gerekiyor. Önce kompresyon testi yapılması lazım eğer testte motor durumu iyiyse buji buji kabloları ve ateşleme bobini kontrol edilmeli. 2006 Focus lpgli aracım bu aşamalardan sonra çok iyi durumda.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tekrar Obd bağlayıp arıza koduna bakmanız iyi olur ? Viteslerle bir alakası yok ama hocam vitese geçmemesinin çok sebebi olabilir(Baskıbalata-Senkromeç-Şanzıman yağ seviyesi) ustanın bakmasında yarar var tekrardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4153B7648 -- 14 Haziran 2020; 13:32:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MARŞ motoru arızası?
    13 yıl önce açıldı
    ateşleme bobini neden yanar ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bobinli ateşlemeli araçlarda lpg tam bobin düşmanıdır.. Yakar düzenli bu aklına gelebilicek her tür ateşleme Bobini olan araçlar için geçerlidir.. Volvo lar bmw ler v.b

Birde bobin lerin orjinal eski fabrikasyon ise hem yaşdan hem lpg den ötürü artık ufak ufak sorun vermeye başlaya bilir..

Bu yüzdendir ki bobin ler set halinde değişir teker teker değiştirmez normalde servisler.. Tek değiştirdin mi bu sefer ateşlemede sorunlar olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 14 Haziran 2020; 15:34:41 >
  • Merhaba aranıza yeni katıldım SX4 2011 Aracıma bobin almak istiyorun nerden alabilirim kodunu bilen varmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.