Şimdi Ara

bobin değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çarşamba günü proje çıktısı almak için beşiktaşa gidiyordum araba titreme yapmaya başladı egzosdan patır kütür sesler gelmeye başladı ışk yandı egsoz emüsyonunda problem var diye araba çekmemeye başladı ustamı aradım durumu anlattım abi bobinin ömrü dolmuştur dedi daha araba 2.5 yaşında nasıl doldu anlamadım bobini değiştirdiler masraflı oldu ustama sordum bu bobin neden bu hale geldi diye acaba benim kullanımımdan mı kaynaklanıyor dedim yok dedi ömrünü sen belirleyemezsin dedi...araca lpg taktırdım acaba ondan mı kaynaklanıyor dedim ama lpg taktıralı 5000 km oldu lpgden olabilir mi bu sorun...sizin başınıza geldimi böyle bir problem..

• bu arada araç astra hb...
  • güncel
  • teknik konulardan pek anlamam ama sanırım ateşleme bobininden bahsediyorsunuz.
    başımdan geçen bi olayı anlatayım: araba (2001 vectra) lpg de çok zor çalışmaya başladı. önce lpg ustası bi parça değişti. bu arada arabada arıza lambası yandı. bilgisayardan bakılınca yakıtla alakalı tam 4 arıza çıktı. motor ustası ateşleme bobinini değiştireceğiz dedi. 180tl ye değiştik. artı egr de değişti 160 tl idi sanırım. o an sorun yoktu. biriki gün sonra aynı sorun tekrar başladı. bi arkadaşa anlatırken pompadandır dedi ve ayrıntılı anlattı. bana da mantıklı geldi. ilçede yaşadığım için şuan benzinde kullanıyorum. merkeze gidince bi de onu göstereceğim. o da olmadı kiti komple değişeceğim artık. seninkini bilmem ama benim bobin boşuna değişti gibi. bu arada arabayı biraz benzinde kullanıp deneseydin, değişme var mı diye? neyse artık değişmiş.
    ustalar artık parça söküp takıyor, zor zanaat vesselam.

• evet ateşleme bobini baya masraf çıkardı... denedim benzinde kullanmayı ama gene aynı bu lpgden kaynaklanıyor heralde ne yapmak lazım bir daha çıkar mı böyle bir problem zaten bu işten hiç bir halt anlamadım tasarruf yapalım dedik lpg yüzünden ateşleme bobininin içine ettik ya var ya istemeye istemeye taktırdım eğer bundan kaynaklanıyorsa birşey demiyorum..şuan hala arada bir nadir kalkışta gaza bastığımda motordan ince bir ses pat diye anlık ses veriyor baya bir canım sıkkın..
  • benim sorunum arabanın lpg de gaza basmadan çalışmaması idi. arkadaş senin pompanda arıza vardır dedi. hep lpg de kalıyordur. o nedenle ilk çalıştırmada gazı pompalayıp benzingdince çalışıyordur dedi. bana mantıklı geldi. zaten çalıştıktan sonra enzin ya da lpg fark etmiyor.
    siz yine ucuza kapatmışsınız, benim masraf 500tl yi buldu.
    en çok koyan da ustaların sürekli krizden bahsedip, arabanın arızasını sürekli parça değiştirerek çözmeye kalkmaları ve faturayı çok kolay telaffuz etmeleri. sanki biz 500tl yi ağaçtan topluyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    conta değişimi
    8 yıl önce açıldı
    Garantiden akü değişimi hk.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.